Blog Archives

Marokko

Er du klar til et nordafrikansk eventyr af et land? Marokko ligger i det nordvestligste hjørne af Afrika, hvor kun Gibraltarstrædet adskiller Afrika fra Spanien og resten af Europa. Faktisk er det ikke mere end 15 kilometer, der adskiller de to lande. Med en rejse til Marokko vil du bl.a. kunne opdage fortryllende storbyer, dykke ned i en skattekiste af kultur og historie, dase på smukke strande og gå ombord i nye kulinariske oplevelser! Der er i det hele taget rigtig meget, du kan se frem til!

 

 

 

Agadir og Marrakech

De to marokkanske byer, der hvert år bliver besøgt af flest danskere, er Agadir og Marrakech. Hver by har sin helt egen charme. Agadir er en sand kystperle, der ligger helt ud til det smukke Atlanterhav. Byens imponerende strandpromenade er uden tvivl Agadirs største attraktion, og med 300 solskinsdage om året forstår man godt, hvorfor netop stranden er i så høj kurs!

 

Marrakech byder derimod på en sanselig, charmerende og farverig storbyferie. Byen er på én gang et både hektisk og vidunderligt inspirerende sammensurium af brændte farver, eksotiske krydderier, befolkede basarer og snoede gader og stræder. Og så er Marrakech en by, som er fyldt til randen med kulturelle og religiøse seværdigheder.

 

Hvis du ikke kan bestemme dig for, hvilken by du helst vil besøge, kan du faktisk også planlægge en 2-i-1-rejse. Det tager nemlig kun ca. 3 timer i bus at komme fra den ene by til den anden.

 

 

 

Vejret i Marokko

En stor del af Marokkos succes som rejsedestination er selvfølgelig vejret! Sol plus varme er som regel lig med turister. Særligt i det sene efterår, henover vinteren og i det tidlige forår er Marokko et oplagt rejsemål. Sommeren er til gengæld meget varm – med temperaturer, der til tider kravler over de 40 grader. Vinterhalvåret tilbyder derimod superlækre temperaturer, hvor selv de “koldeste” måneder som januar og februar typisk disker op med temperaturer på den gode side af 20 grader. Så fra oktober til april bør du helt sikkert overveje Marokko, hvis du leder efter en solrejse.

 

 

 

Fly til Marokko

Marokko ligger som nævnt tidligere lige syd for Spanien. Med direkte fly tager turen fra Danmark derfor ikke mere end ca. 4 timer og 30 minutter. I Danmark vil det ofte være lavprisselskabet Norwegian, som tilbyder de billigste billetter til både Agadir og Marrakech fra omkring oktober til marts/april. Norwegian flyver desværre kun til de marrokanske byer fra København, og der findes ikke rigtigt nogle billige afgange fra Jylland. Alternativt kan du dog tit finde rigtigt billige fly til både Agadir og Marrakech fra Hamborg Lufthavn.

 

 

Hoteller i Marokko

Generelt er priserne for hoteller i Marokko ganske overkommelige. I Agadir kan du finde en masse lækre strandresorter – lige fra de mere budgetvenlige 3- og 4-stjernede til de superluksuriøse 5-stjernede all inclusive-resorter. Dog kan du i hele Marokko, og i særdeleshed i en by som Marrakech, finde en masse marokkanske bed & breakfasts – de såkaldte riad’er. Hvis du virkelig vil indleve dig i kulturen under dit besøg i Marokko, bør du helt sikkert finde et riad. Desuden er det typisk en meget billig overnatningsform (med ganske fine forhold).

 

 

 

Pas og visum

Marokko er visumfrit i maksimalt 90 dage. Herudover skal dit pas være gyldigt i 3 måneder ud over opholdets varighed.

 

 

Vaccinationer

Kig forbi sikkervaccination.dk, hvis du gerne vil være helt opdateret på, hvilke vaccinationer du skal bruge i Marokko.

Egypten

Med masser af sol, Det Røde Hav, fantastiske strande og en overflod af både lækre og billige all inclusive-resorter har Egypten alle de rette ingredienser til en afslappende sol- og strandferie! Egypten er et særlig godt valg, hvis du leder efter en budgetvenlig solferie med all inclusive. Få andre destinationer er nemlig i stand til at matche Egypten på value-for-money, og særligt all inclusive-rejser kan du tit finde rigtigt billigt hos diverse charterselskaber.

 

 

Det må du ikke gå glip af – Hurghada og Sharm el-Sheikh

Medmindre du tager til Cairo eller på et nilkrydstogt med udflugter til historiske seværdigheder, så rejser langt de fleste til Egypten om vinteren på grund af tre ting: sol, strand og afslapning! Derfor vil jeg sige, at Egyptens to “hovedattraktioner”, som du ikke må gå glip af, er kystbyerne Hurghada og Sharm el-Sheikh. Disse feriebyer er uden tvivl danskernes foretrukne Egypten-destinationer.

 

Hurghada ligger ved Det Røde Hav på Egyptens østvendte kyst, mens Sharm el-Sheikh ligger på sydspidsen af Sinai-halvøen (også ud til Det Røde Hav). I forhold til vejr-, bade- og strandforhold er der ikke så meget, der adskiller de to feriebyer. Begge steder kan du være (næsten) sikker på solrigt, varmt vejr og billedskønne palmestrande! Både Sharm el-Sheikh og Hurghada er i øvrigt yndede rejsemål for dykkere. Så har du lyst til at prøve kræfter med dykning, vil en tur til Det Røde Hav ikke være et dumt sted at begynde.

 

 

Bedste rejseperiode

Som jeg fik nævnt i introen, er Egypten en oplagt feriedestination om vinteren. Fra oktober til og med april går vi rundt herhjemme med et stort underskud på solkontoen. Men her tilbyder Egypten dejligt høje temperaturer og masser af sol, selvom kalenderen måske siger november, januar eller marts. Faktisk ligger temperaturerne i januar næsten altid på den varme side af 20 grader. Så solcreme er et must, når du tager til Egypten!

 

 

Gennemsnitstemperaturer

Tabellen nedenfor viser gennemsnitstal for hhv. Hurghada og Sharm el-Sheikh (fra holiday-weather.com).

 

 • Januar: 21° | 22°
 • Februar: 22° | 23°
 • Marts: 25° | 25°
 • April: 29° | 30°
 • Maj: 33° | 34°
 • Juni: 35° | 37°
 • Juli: 35° | 38°
 • August: 34° | 37°
 • September: 33° | 36°
 • Oktober: 29° | 31°
 • November: 26° | 27°
 • December: 22° | 23°

 

 

Hvordan kommer man til Egypten

Det langt mest almindelige er at finde en charterrejse, der både inkluderer flybilletter tur/retur og et hotelophold (og evt. all inclusive). Hvis du vil, kan du  også nøjes med at finde charterflybilletter og så selv booke et hotel.

 

I Danmark kan du f.eks. finde chartertilbud hos rejseselskaber som Sunweb, Detur, Amisol, Atlantis, Bravo Tours, Spies og TUI.

 

 

Hoteller i Egypten

Sammenlignet med så mange andre steder får du rigtig meget hotel for pengene i Egypten. Og hvis all inclusive er din foretrukne ferieform, så er Egypten altså lidt af et slaraffenland. Både i Sharm el-Sheikh og Hurghada har du et fornemt udvalg af hoteller – lige fra de helt billige til de mere luksuriøse 5* strandresorter med et utallige af swimmingpools og vandrutsjebaner.

 

Du skal dog også være klar over, at hotelstandarden i Egypten ikke nødvendigvis er den samme som her i Europa. Jeg vil derfor altid selv som udgangspunkt anbefale at gå efter enten 4- eller 5-stjernede hoteller. Samtidig skal du også være klar over, at all inclusive-ferier sjældent er store kulinariske oplevelser (dette gælder dog ikke kun Egypten, men mange steder). Men så længe du er klar over dette, får du som sagt virkelig meget smæk for skillingen i Egypten.

 

 

Rejsetips – fede oplevelser i Egypten

Mange tager som sagt til Egypten for at få sol, strand og afslapning. Men der er faktisk en række fede oplevelser (især fra Hurghada), der i den grad kan sætte lidt ekstra kulør på ferien. Bl.a. kan du prøve at ridde på kamel eller tage på ATV-udflugter.

 

Disse oplevelser kan du læse mere om på getyourguide.dk.

 

 

Sikkerhed

Egypten har ikke nødvendigvis et ry som den mest sikre rejsedestination. Men så længe du rejser i turistområder som Hurghada og Sharm el-Sheikh, og ikke efterlader din sunde fornuft derhjemme, kan du sagtens rejse til Egypten uden bekymringer. Som med mange andre rejser uden for Europa kan du dog med fordel holde dig opdateret i forhold til sikkerhedssituationen på udenrigsministeriets hjemmeside under rejsevejledninger.

 

 

Pas og visum

Der er visumpligt i Egypten, og dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter afslutningen af din ferie. Du kan købe et 30 dages turistvisum i lufthavnen til 25 dollars (ca. 161 kr. – man kan betale i enten pund, amerikanske dollar eller euro). Det er også muligt at søge om et e-visum (koster også 25 USD og tager ca. 7 dage i sagsbehandlingstid). Du kan læse meget mere om visum og pas på Udenrigsministeriets hjemmeside um.dk.

 

OBS: Hvis du rejser til Sharm el-Sheikh, kan du faktisk nøjes med et Sinai Only-visum, som er gratis. Men så skal du også blive i Sharm el-Sheikh hele ferien.

 

 

Vaccinationer

Hvis du gerne vil være helt opdateret på, hvilke vacciner du skal bruge, når du rejser til Egypten, så kig forbi sikkervaccination.dk.

 

 

 

Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

Billige fly til Budapest

Når du leder efter flybilletter til Budapest, er det som regel billigst at flyve fra enten København eller Billund. Disse lufthavne er i øvrigt de eneste i Danmark, der opererer direkte ruter til Budapest. Typisk vil det være lavprisselskabet Ryanair, der udbyder de billigste billetter, men du kan som regel også finde afgange hos bl.a. Norwegian (fra CPH) til fornuftige priser. Selve flyturen tager kun omkring 2 timer, og de billigste lavprisbilletter ligger typisk og svinger mellem 150 og 350 kr. for tur/retur-billetter.

 

 

Hoteller i Budapest

En udfordring i mange af de traditionelle storbydestinationer som London, Barcelona og Paris er, at hoteller (særligt dem med adresser i og omkring centrum) er temmelig dyre. Men det er heldigvis ikke et problem Budapest! Her er du faktisk ‘spoilt for choice’. Du kan både vælge at gå efter et superbilligt budgethotel (og på den måde holde rejsens samlede pris til et minimum) eller finde et hotel i de højere 5-stjernede luftlag med wellness og hele molevitten. Budgethotellerne er tit superbillige, mens selv de 5* hoteller tit kan findes til ganske fornuftige priser.

 

 

Shopping i Budapest

Som langt de fleste hovedstæder byder Budapest naturligvis også på sin del af tilbudsfyldte shoppingsteder! Dem du i hvert fald skal kende til er shoppinggaderne Váci Street og Andrássy Avenue samt WestEnd City Center, der er Centraleuropas største shoppingcenter.

 

Restauranter og caféer i Budapest

Ungarns hovedstad gemmer på en lang række superlækre restauranter og caféer. Mange af dem tilbyder endda priser langt under, hvad vi er vant til i Danmark. Her får du lidt at vide om nogle af mine personlige favoritter i Budapest.

 

Restaurant “Mazel Tov” i det jødiske kvarter kan i den grad anbefales (det jødiske kvarter kan generelt bare anbefales!). Her er en skøn stemning med saxofonmusik, lyskæder, virkelig lækker mad og gode drinks. Om aftenen er det en god idé at reservere bord. Ellers risikerer du at måtte stå i kø for at komme ind.

 

Et andet sted i det jødiske kvarter er det superhyggelige “Karavan Street Food” med forskellige madboder. Her kan du smage forskellige lokale specialiteter som f.eks. langos – som tilmed kan skylles ned med billige fadøl! Lidt længere henne ad samme gade ligger “Bors Gastro Bar”, der serverer billige og meget velsmagende supper (ca. 15 kr.).

 

Er du mere til gourmetkøkkenet, så kan jeg varmt anbefale den 2-stjernede Michelin-restaurant Onyx. Her bliver du serveret sublim mad på et tårnhøjt niveau – og så er priserne stadig til at have med at gøre. En 3-retters frokostmenu koster f.eks. kun 18.900 ungarske forint, hvilket svarer til ca. 435 danske kroner.

 

 

Budapests største attraktioner

Parlamentsbygningen i Budapest (Országház på ungarsk) er nok byens allerstørste vartegn. Denne imponerende, gotiske bygning, hvis facade vender ud mod Donaufloden, blev færdigbygget tilbage i 1904 og er stadig i dag Ungarns største bygning. Tager du til Budapest, så er parlamentsbygningen et must-see!

 

 

 

Budapest er kendt som en rigtig spa-by. Så en tur forbi f.eks. Gellert-spaen eller Szechenyi-spaen ville være oplagt, hvis du har lyst til den slags. Her kan du få et afbræk fra storbyferien og slappe lidt af i de varme bassiner.  

 

 

 

Et andet klassisk Budapest-vartegn er den berømte romersk-katolske St. Stefans Basilika. Her er der (ligesom parlamentsbygningen) tale om en bygning, der nok skal få de arkitektur-interesserede op af stolen. I sommermånederne kan du desuden høre koncerter her hver søndag.

 

 

 

Lufthavnstransport

Der kører regelmæssigt busser fra lufthavnen og ind til byen. F.eks. kan du tage Bus 100E ind til centrum. Turen tager kun ca. 30 minutter og koster omkring 22 kr. Hvis du har nogle skæve flytider og ankommer sent, kan du i stedet for at tage den “normale” lufthavnsbus hoppe på bus nr. 900, som kører direkte til byens centrum uden at stoppe. Jeg vil anbefale, at du køber et Budapest Card, når du ankommer. Sådan et koster kun 7.500 HUF (ca. 175 kr.), og så kan du bruge byens (gode) offentlige transportmuligheder i 48 timer. Herudover giver det dig desuden gratis adgang til mange af byens museer og mange andre fordele. Det er virkelig pengene værd!

 

Alternativt kan du også tage en taxi ind til byen. Turen tager ca. 35 minutter og kommer til at koste dig omkring 200 kr. (100 kr. pr. person).

Billige rejser til Bali

Bali er en indonesisk ø, der med sin størrelse på 5.780 km2 er lidt mindre end Sjælland. Dette gør øen dejlig overskuelig og det er ”nemt” at planlægge sin tur hertil. Det er dog værd at huske på, at selvom afstandene på papir virker korte, så kan rejsetiden godt være en anden end hvad vi er vant til – forholdene på vejene er lidt anderledes end de store asfaltererede veje hjemme i Danmark. På Bali bliver du mødt af en hjertevarm befolkning, et toplækkert og spændende indonesisk køkken, fascinerende kultur og historie, betagende templer, vilde naturoplevelser og de smukkeste strande og udsigter du længe har set.

 

Byer på Bali

På trods af Balis relative lille størrelse, så findes der super mange byer, der er værd at besøge. Hvis du planlægger at besøge Bali, har du sikkert allerede haft kortet fremme og kigget nærmere på de mange spændende byer på Bali, men jeg vil alligevel komme med et par eksempler.

 

Hvis du er til strand, så burde Kuta, Seminyak, Sanur og Lovina helt sikkert stå på din liste. Kuta er et lidt mere turistet område, men her er der fremragende muligheder for at surfe, nyde solen på de smukke strande og hvis du kan lide at bruge natten på alt andet end at sove, så er Kutas natteliv helt sikkert noget for dig. Hvis du er til lidt mere rolige omgivelser kan Seminyak og Sanur anbefales – eller tag til den nordlige del af Bali og oplev Lovina. Her er havet dog noget mere roligt, så hvis du er til surfing, så er det ikke lige her du skal til.

 

Balis hovedstad, Denpasar, ligger i den sydlige del af øen og her er det gang i den. En travl og lidt kaotisk storby – men hvis du kommer lidt væk fra hovedgaderne, så kan du sagtens finde det “rigtige” Bali. Denpasar med 3 ord er markeder, museer og mad.

 

Naturoplevelser findes du mange steder på Bali, men hvis du vil opleve risterrasser, dybe dale, bjerge, floder og en masse kultur, så skal du tage til den centrale del af Bali – f.eks. til Ubud. Et andet sted, der er værd at besøge er Munduk. Dette område er ikke frygtelig turistet endnu og her får du regnskov og den smukkeste udsigt over havet og bjergene!

 

Vejret på Bali

Gennemsnitstemperaturen på Bali er rimelig konstant med omkring 29-31 grader året rundt – perfekt til shorts og t-shirt! Selvom temperaturen ligger på nogenlunde de samme grader hele året, så har Bali en tør og en våd periode. Fra april til oktober er der rimeligt tørt og fra november til marts er der regnsæson. Du skal dog ikke frygt at rejse i den periode – regnen er ikke fordelt ud over hele dagen, men består mere i en eller et par kraftige, men korte regnbyger. Faktisk kan det være at foretrække at rejse på denne tid af året, da mange godt kan blive skræmte af ordet ”regnsæson” og derfor holder sig væk fra øen – dette giver en knap så turistet ø. Samtidig er der dog mange, der flygter fra det kolde vejr herhjemme og ned i varmen til f.eks. Bali, så andre turister slipper du nok ikke 100% for – især december er en populær rejseperiode. Med det konstante gode vejr, så er Bali den perfekte destination året rundt!

 

Fly til Bali

Når du skal til Bali, kan du både rejse fra København, Billund og Aalborg. Fra København er det muligt at flyve med kun 1 mellemlanding med en transporttid på omkring 17-18 timer. Fra Billund og Aalborg har du 2 mellemlandinger og en noget længere transporttid (helt op til 37 timer). Prisen fra København ligger på ca. 4.500 kr., 4.800 kr. fra Billund og 5.500 kr. fra Aalborg. Hvis du ikke har noget imod den lange rejsetid, så kan du faktisk komme endnu billigere afsted fra København – hvis du er villig til at flyve med 2 mellemlandinger og en transporttid på mellem 30-40 timer, så kan du finde billetter til omkring 3.000 kr.

Find fly her

 

Hoteller på Bali

Der findes mange forskellige overnatningsmuligheder på Bali. Du kan vælge at bo på store luksus-resorts, små bungalows på stranden, hytter i regnskoven, fine hoteller eller hostels. Som sagt er mulighederne mange, og du kan virkelig komme til at bo billigt, hvis du ikke har brug for et stort badeværelse med badekar, TV og bløde senge.

Find hoteller her

 

Transport

Der er mange måder at komme rundt på Bali – du kan vælge lidt mere miljøvenlige muligheder såsom at gå, cykle eller tage med offentlig transport. Du kan også benytte dig af taxa eller leje en bil, motorcykel eller scooter og derved selv transportere dig rundt til lige præcis det du gerne vil se på øen.

 

Hvis du vil med taxa, så kan jeg anbefale, at du holder øje med de blå taxaer mærket med ”Bali Taxi” – de er de mest pålidelige, men husk evt. stadig at aftale en pris og måske undersøge på forhånd, hvad turen burde koste, så du er informeret om dette og kan prutte om prisen, hvis den er alt for urimelig.

 

Med hensyn til offentlig transport, så findes der det der kaldes for bemo – en slags minibus. Her kan komfort og plads dog godt være noget af en mangelvarer og vær forberedt på, at det altid tager lidt længere tid at komme fra A til B end beregnet, da både trafik og vejenes forhold spiller ind.

 

Valuta og drikkepenge

Da danske kroner ikke er en efterspurgt valuta uden i verden, er det ikke muligt at veksle danske penge om til rupiah på selve Bali. Hvis du vil have kontanter med, så kan du medbringe dollars, som du kan få vekslet ved Authorized Money Changer. Det er selvfølgelig også muligt at hæve via sit kreditkort eller bruge sit kreditkort – det er bare ikke alle steder de tager imod dette. Hvis du skal hæve penge, er det langt de fleste steder kun muligt at hæve 1-1,5 million rupiah. Det lyder måske af ret meget med sådan en million, men 1000 rupiah svarer til lidt under 0,5 kr., så med 1 million rupiah får du ca. 426 kr. med i pungen.

 

Det er altid lidt svært at vejlede angående drikkepenge. Det er normalt at man som turist giver drikkepenge til f.eks. servicemedarbejdere såsom tjenere, en chauffør og guides. Det er selvfølgelig helt op til dig om du vil give drikkepenge og hvor mange. På de fleste turiststeder er der allerede lagt en 10% serviceafgift oveni, men det er normalt at lægge 5-10% mere oveni – selvfølgelig hvis man er tilfreds.

 

Pas og visum

I forbindelse med turistrejser på maks 30 dage er det nu ikke længere nødvendigt med et turistvisum i Bali. Dit pas skal dog stadig være gyldigt i mindst 6 måneder ved udrejsen.

 

Vaccination til Bali

Når turen går til de mere eksotiske destinationer, er det som regel en god idé at få styr på sine vaccinationer. Og det kan desværre være lidt af en jungle at finde rundt i. I den forbindelse kan jeg dog varmt anbefale siden sikkervaccination.dk.

 

Siden er yderst brugervenlig. Du skal blot indtaste din rejsedestination og besvare et par sundhedsrelaterede spørgsmål. Herefter bliver du oplyst om de vejledende anbefalinger og henvist til nærmeste apotek med ledige tider. Nemt og enkelt!

Rejser til New York

New York er vel nok verdens ultimative storbyrejse! ‘The Big Apple’, som byen populært kaldes, er en vaskeægte metropol. New York er både kaotisk og larmende, men samtidig et sprudlende og dynamisk sammensurium af forskellige mennesker, kulturer, caféer, barer, restauranter og skyskrabere. Storbyferie råt for usødet. Du får her alle de bedste tips og tricks til din næste storbyferie til New York.

 

 

Dette må du ikke gå glip af

New York rummer et hav af fantastiske oplevelser og kendte attraktioner. Og med mindre din ferie er ekstraordinær lang, kan du desværre ikke nå dem alle på én tur (set fra den lyse side – så har du jo en god undskyldning for at tage afsted igen en anden god gang). Herunder kan du kort læse om nogle af byens allerstørste og mest seværdige attraktioner, som du ikke må misse.

 

Frihedsgudinden – No introduction needed. De fleste kender nok denne verdensberømte kobberstatue, der oprindeligt var en gave fra Frankrig.

 

Central Park – New York er på mange måder en stor, grå betonjungle. Derfor udgør Central Park et forfriskende, grønt frirum midt i det ellers monotone storbylandskab. Et perfekt sted at nyde en gåtur.

 

Empire State Building – Endnu et ikonisk New York-vartegn! Fra toppen af bygningen har du (naturligvis) en strålende udsigt over hele byen. Så husk dit kamera!

 

One World Observatory – Ligesom Empire State Building er One World Trade Center en meget, meget høj bygning, hvor du kan komme op og få det fulde overblik.

 

Brooklyn Bridge – Du kan ikke forlade New York uden at have spadseret tværs over byens mest kendte bro mindst én gang. Brooklyn Bridge er fantastisk smuk, og det kan faktisk tage rigtig lang tid at krydse broen, fordi du hele tiden stopper op for at nyde den flotte udsigt (og evt. tage et billede).

 

The Metropolitan Museum of Art – Har du blot den mindste interesse for kunst, så er The Metropolitan Museum of Art et must-see. Med mere end to millioner kunstværker fra adskillige århundreder er det et af verdens største og mest anerkendte kunstmuseer.

 

The 9/11 Memorial & Museum – Til ære for de mennesker, der på tragisk vis mistede livet under angrebet af World Trade Center den 11. september 2001, er der nu etableret et mindesmærke, hvor de to tårne plejede at stå. Bestemt et besøg værd.

 

Rockefeller Center – Cirka midt i Manhattan, lidt syd for Central Park, finder du Rockefeller Center, der er (endnu) en af New Yorks must-see-seværdigheder. Det er bl.a. her, at den utroligt populære juletræstænding finder sted hvert år omkring slut-november/start-december.

 

Times Square – Ligesom med mange af de andre attraktioner på denne liste kan man næsten ikke tage til New York uden at smutte en tur forbi Times Square. Sammenfletningen mellem Broadway og 7th Avenue besøges hver dag af mange tusinder mennesker og er plastret til med så mange neonskilte og reklamer, at man tror, det er løgn.

 

Madison Square Garden – Er du sportsinteresseret, har du sikkert allerede hørt om Madison Square Garden. MSG kaldes sommetider “The World’s Most Famous Arena” – et prædikat, der nok ikke rammer helt ved siden af. Det er bl.a. her, både New York Knicks og New York Rangers spiller deres hjemmekampe. Og eftersom der spilles rigtig mange både basketball- og ishockeykampe i NBA og NHL, er der som regel gode chancer for, at du kan komme ind og se noget amerikansk sport.

 

Har du brug for en pause fra storbytrafik og skyskrabere, så er Central Park et fantastisk sted

 

Bedste rejseperiode

Januar, februar, marts, april, maj, juni, juli, august, september, oktober og november er alle gode rejsemåneder. Nårh ja, december er også en rigtig god måned. Jeg håber, at du kan fornemme, hvad jeg prøver at sige —> New York er en fantastisk helårsdestination 😉

 

 

Hvordan kommer man dertil

USA og New York er af gode grunde en af de destinationer, hvor du ikke har så forfærdelig mange muligheder udover fly. Heldigvis er New York generelt nok den billigste transatlantiske rute, der findes.

 

København er som regel den billigste afrejselufthavn med et prisniveau omkring de 2.000 kr. Billund plejer dog ikke at være forfærdeligt meget dyrere, og fra Aalborg kan man også ofte finde billetter til omkring eller under 3.000 kr.

 

Vil du gerne flyve direkte, er det i Danmark kun muligt at flyve direkte til New York fra København. Hvis du flyver direkte, tager flyveturen på tværs af Altanterhavet ca. 7 – 9 timer. Har du en enkelt kort mellemlanding hver vej, bliver rejsen dog ikke specielt meget længere. Og faktisk kan du tit spare en del penge på billetterne, hvis du ikke har noget imod en kort mellemlanding.

 

I de “gode gamle dage” var indtjekket bagage næsten altid inkluderet i prisen for flybilletter. Nu om dage indeholder stort set alle flybilletter til USA dog kun håndbagage. Det burde også være nok for de fleste. Men hvis du gerne vil have indtjekket bagage med, bør du være opmærksom på priserne. Ofte vil bookingsiderne kræve en del penge for at tilføje indtjekket bagage. Derfor vil det ofte være billigst at købe grundbilletten gennem den pågældende bookingside – og så efterfølgende tilkøbe bagage direkte gennem flyselskabet.

 

 

Hoteller i New York

Som altid med hoteller – og i særdeleshed i New York – gælder det om at finde det rette kompromis mellem pris, kvalitet og beliggenhed. New York er som udgangspunkt en (meget) dyr by at bo i. Især hvis du gerne vil bo på et hotel på Manhattan, kommer du betale for det. Hoteller i Queens og Brooklyn øst for Manhattan er derfor ofte noget billigere. Så hvis du går efter value-for-money, vil jeg råde dig til at kigge i de nabolag frem for Manhattan. Er de traditionelle hoteller for dyre, kan du også overveje at kigge på f.eks. airbnb.

 

Hoteller på Manhattan er tit meget dyre – derfor kan du ofte spare penge ved at kigge efter alternativer i Brooklyn eller Queens

 

Rejsetips – Bedste shopping i New York

Det siger vel næsten sig selv – New York er et shopping-mekka uden lige! Derfor har du alletiders mulighed for at arrangere den vildeste New York shopping spree! Men hvor er det så bedst at shoppe? New York er jo en kæmpe by, og mulighederne er nærmest uendelige. Derfor får du her et lille udvalg af de største og mest nævneværdige butikker og handelsgader i New York, som du ikke må gå glip af.

 

Macy’s står uden tvivl på toppen af listen over shoppesteder i New York hos rigtig mange shopaholics – bl.a. fordi Macy’s er USA største stormagasin! Og med mere end 10 etager fyldt med gode tilbud på alt fra sko og tøj til elektronik er Macy’s simpelthen et obligatorisk besøg for enhver med trang til shopping!

 

5th Avenue er et andet af New Yorks helt store trækplastre for shoppegale kvinder (og mænd). Denne berømte vej i New York huser adskillige ikoniske butikker som Tiffany & Co, Saks, Cartier, Armani and Bergdorf Goodman. 5th Avenue regnes af mange for at være en af de mest elegante og dyre veje i verden. Derfor er det heller ingen overraskelse, at den bl.a. har fået øgenavnet “Millionaire’s Row”.

 

Century 21 er for dig, der gerne vil købe designervarer til stærkt nedsatte priser. Uanset om du er på udkig efter takser, sko, accessories eller tøj, så kan du finde store besparelser på kendte mærkevarer – helt op til 70 %!

 

Woodbury Outlet ligger ret beset ikke i New York – men ca. 1 times kørsel fra Manhattan. Men hvis du ikke har noget imod en bustur frem og tilbage, så kan du til gengæld shoppe løs i ca. 220 forskellige butikker, hvor du især vil opleve store prisbesparelser på amerikanske mærkevarer.

 

5th Avenue er toppen af poppen for shopaholics

 

 

Metro i New York

Hvis du primært har tænkt dig at tilbringe din New Yorker-storbyferie på Manhattan, så er det faktisk ikke strengt nødvendigt at bruge metroen – hvis du vel at mærke ikke har noget imod at gå meget. Ellers er metroen dit go-to transportmiddel.

 

Til at starte med kan metroen godt virke uoverskuelig, men du lærer efterhånden at finde rundt. Jeg vil klart anbefale at have et kort over metroen ved hånden. Enten på din mobil eller som et fysisk kort (som uddeles gratis mange ved de forskellige stationer). Du kan f.eks. gratis downloade det officielle kort som pdf på web.mta.info.

 

Når du benytter dig af metroen, betaler du via et MetroCard. Et MetroCard koster kun 1 dollar og kan købes ved automater på stationerne. Jeg vil som udgangspunkt anbefale et almindeligt pay-per-ride-kort. Her indsætter du blot penge på kortet, og hver gang du bruger metroen, fratrækkes prisen på dit kort. Når saldoen bliver lav, kan du nemt tanke op igen. Alternativt kan du også købe et kort med “unlimited rides”. Her kan du bruge metroen lige så tosset, du vil – men det er kun muligt at vælge mellem 7 eller 30 dage.

 

 

Lufthavnstransport

Newark

Fra Newark Lufthavn kan du nemt tage en bus ind til New York. Buslinjerne 28, 37, 62, 67, 107 kører alle mellem lufthavnen og Manhattan. Busserne kører både fra terminal A, B og C. Der findes også en express-bus, som kører døgnet rundt. En enkeltbillet med den koster ca. 16 dollars (ca. 97 kr.).

 

Du kan også hoppe på et AirTrain, som kører mellem terminalerne i lufthavnen. AirTrain’et kører også til Newark Airport Train Station. Herfra kan du tage et tog til Manhattan – det tager ca. en halv time til Penn Station, og prisen ligger omkring 12 dollars.

 

Hvis du foretrækker at tage en taxa, så kan dette også sagtens lade sig gøre (især godt hvis I er flere om at splejse) – der er en fast pris på 52 dollars (ca. 330 kr.) pr. taxa.

 

JFK

Den billigste mulighed er at tage et AirTrain til Jamaica Station, hvor du skifter til Sutphin Boulevard Station. Herfra kan du så tage metroen (linje E) videre til Manhattan. Turen tager ca. 45 minutter og koster 7,50 dollars (ca. 45 kr.).

 

Den næstbilligste løsning er at tage en af de mange shuttle-busser. Her deler du en van med andre folk, som skal til det samme område som dig. Ventetiden er forholdsvis kort, og turen tager omkring 30-50 minutter (alt efter hvor meget trafik der er, og om om du skal af ved det første eller sidste stop). Jeg plejer at bruge Supershuttle, som koster omkring 23 dollars (ca. 139 kr.).

 

Den nemmeste måde er selvfølgelig at tage en taxi. Her får du en fast pris på 53 dollars, uanset hvor i Manhattan du skal hen. Især hvis I er 2 eller flere personer, kan det næsten ikke betale sig ikke at tage en taxi ind til byen.

 

Laguardia

Laguardia er den lufthavn, der ligger tættest på Manhattan. Derfor kan du også klare transporten ind til Manhattan rimelig billigt. Taxi vil uden tvivl være den nemmeste og hurtigste løsning, mens offentlig transport vil være billigere men også mere tidskrævende. Med et MetroCard koster en enkeltbillet med en af lufthavnsbusserne kun 2,75 dollars.

 

 

Visum og pas

USA er visumfrit i op til 90 dage. Visumfriheden kræver dog, at du har en elektronisk registrering i ESTA. Du kan ansøge om en ESTA på den officielle hjemmeside esta.cbp.dhs.gov.

 

Billige rejser til Island

Island er en fantastisk destination – især for dig, der elsker den rå natur og vilde naturfænomener. Den smukke ø ligger i Atlanterhavet og selvom navnet måske indikerer et land dækket af is, så er det ikke helt tilfældet. Kun 11% af Island er dækket af is, og derfor byder landet på alt fra gletsjere og gejsere til vandfald og vulkaner – et kontrastfyldt og gæstfrit land, der absolut bør opleves!

 

Naturen

Naturen på Island er i en klasse for sig selv – barsk og vild! Det er kun lidt over 1% af landet, der er opdyrket, så her får du altså rå naturoplevelser for alle pengene. Oplev blandt andet gejsere, gletsjere, vulkaner, vandfald, varme kilder og isbjerge. Hvis du elsker naturen og er vild med at opleve den fra alle dens sider, så skal du helt klart besøge Black Beach. Som navnet nok allerede har afsløret, venter en strand med sort sand på dig. Det er noget af et syn, der mest af alt minder om noget fra en anden verden. Husk endelig kameraet, så du kan forevige alle Islands naturfænomener.

 

 

Vejret på Island

Når man tænker på Island, kan man måske godt tænke ”uh, der er sikkert virkelig koldt”, men der tror jeg, du bliver overrasket. Vejret på Island er blæsende og ret omskiftelig, men fællesnævneren er, at klimaet er mildere, end hvad man måske lige regner med.

 

Gennemsnitstemperaturen

 • Forår (marts/april – maj): 5-10 grader
 • Sommer (juni – august): 12-14 grader
 • Efterår (september – oktober): 7-10 grader
 • Vinter (november – marts): 1-3 grader

 

Vejret er en uforudsigelig størrelse, hvilket især gør sig gældende på Island – men heldigvis er øen værd at besøge lige meget, hvornår på året du planlægger at tage af sted.

 

 

Billige fly til Island

Når du rejser til Island, lander du i Reykjavik – i Keflavik Lufthavn. Du kan både flyve fra København og Billund. Fra København kan du f.eks. flyve med SAS og/eller Icelandair. Flyver du fra Billund, skal du med Icelandair. Du kan dog kun flyve direkte fra Billund i sommerhalvåret. Flyveturen er dejlig kort med ca. 3 timers rejsetid.

 

De billigste tur/retur-priser ligger typisk omkring 1.100 – 1.300 kr. Dog kan det også en gang imellem lade sig gøre at finde billetter til under 1.000 kr. Det er bare med at holde et skarpt øje med billetterne – så har man lov at være heldig til tider 😉

 

 

Hoteller på Island

På trods af Islands beskedne størrelse, findes der faktisk et rigtig fint udvalg af hoteller. Selve prisniveauet kan godt fylde godt fylde lidt i rejsebudgettet, da hotellerne generelt ligger i den høje prisklasse. Dog er det stadig muligt at finde rigtig fine hoteller uden at spendere hele budgettet på hotel. Alternative muligheder er f.eks. at gøre brug af AirBnB, camping med eget telt eller campervan. Nedenfor kan du se udvalget af hoteller på Island.

 

Se hoteller her

 

 

Prisniveauet på Island

Hvis du har været på Island eller er ved at planlægge din tur til Island, så har du nok hørt, at det kan være lidt af en dyr fornøjelse. Og prisniveauet på f.eks. mad, drikke og overnatning er da også i den høje ende. Et måltid mad på en almindelige restaurant/café ligger omkring 130-140 kr., en liter mælk i et supermarked koster ca. 9 kr., og skal du med bussen, skal du regne med ca. 26 kr. for en billet.

 

 

Oplevelser

Langt de fleste rejser til Island er nok på grund af naturen, og det er der også god grund til! Du kan vælge at køre ud i det fri og opleve og se naturen, som den kommer, men der er også et par highlights, du måske vil have på din liste. De nedenstående steder får i hvert fald mine varmeste anbefalinger!

 

Du bør helt sikkert tage ud og se lidt af øens mange smukke vandfald – her i blandt Gullfoss, Seljalandsfoss og Svartifoss. Og nu hvor vi er ved vand, så kan du også tage til Den Blå Lagune – en af Islands superseværdigheder! Her kan du slappe af i 37-39 grader varmt vand fra undergrunden, hvor du kommer helt tæt på naturen. Det er uden tvivl den ultimative opvarmede pool. Den Blå Lagune er en stor turistattraktion, og derfor kan jeg anbefale, at du booker billetter på forhånd, hvis du vil være sikker på at komme til de varme kilder.

 

 

Andre ting, der er værd at overveje, kunne f.eks. være rafting, kajak-tur, opleve isgrotter, hvalsafari, tage ud og spotte nordlys, prøve at køre på snescooter (selvfølgelig i vinterhalvåret) eller ride på islandske heste. Simpelthen bare alle oplevelser, hvor du kommer helt tæt på den pragtfulde natur.

 

 

Transport på Island

Inden du ankommer til Island, har du sikkert gjort dig overvejelser om, hvad du skal se og opleve på øen. Hvis du har tænkt dig at blive ved Reykjavik og det nærliggende område, så behøver du ikke at leje en bil, men blot nøjes med offentlig transport. Her oplyser Reykjavik Lufthavn, at busselskabet Gray Line Iceland koordinerer bustrafikken til og fra lufthavnen. Der skulle altid være en busafgang til Reykjavik senest 45 minutter efter landingen. Lufthavnen anbefaler samtidig, at man booker billet online på airportexpress.is.

 

Er planen derimod at opleve så meget som muligt på hele øen, så er det måske meget rart at leje en bil og derved have friheden til at køre lige derhen, du vil. Hvis du kører selv og gerne vil opleve et bredt ”udvalg” af øen, så kan du overveje at tage Route 1. Denne ringvej tager dig rundt om det meste af Island. Du skal dog være opmærksom på vejenes forhold. Mange af de større veje er asfalteret, men du kan også sagtens ende på grusveje. Her er det smart lige at være ekstra opmærksom på huller og lignende. Vejret spiller også en stor rolle, så hav endelig dette i tankerne, når du kører.

 

Det er billigst at leje bil i vinterhalvåret. Benzinpriserne ligner lidt dem, vi har i Danmark – du skal regne med 12-14 kr. pr. liter.

 

Se lejebiler her

London som rejsemål

London er ikke bare en storby, London er en metropol. Englands mægtige hovedstad er et af verdens mest besøgte rejsemål, og den tilbyder en af de mest rendyrkede former for storbyferie, du overhovedet kan komme i nærheden af. Byen omfavner en unik mangfoldighed af forskellige nationaliteter og kulturer, der alle bidrager til at skabe en inspirerende og dynamisk storbyoplevelse, du ikke finder ret mange andre steder. Det kan måske lyde som lidt af en kliché, men London har virkelig noget for enhver smag!

 

 

Dette må du ikke gå glip af

Ja, hvis man laver en komplet liste over alle Londons attraktioner, bliver den længere end Harry Potter-bøgerne til sammen. Derfor har jeg taget mig den frihed at grovsortere lidt i listen, så du her får de seværdigheder, du ikke må misse (smag og behag har selvfølgelig også noget at sige) 😉

 

London Eye – de fleste kender nok allerede London Eye. Det er Europas højeste pariserhjul med en højde på 135 meter og et ideelt sted at få overblikket over London.

 

Buckingham Palace – er du bare tilnærmelsesvis en smule royalist, så er du simpelthen nødt til at slå vejen forbi Buckingham Palace, der er det ultimative symbol på det britiske monarki – og et imponerende stykke arkitektur.

 

Tower of London – er et historisk slot i det centrale London (tæt ved Tower Bridge). Særligt for historieinteresserede er det en speciel oplevelse at gå rundt i så historisk en bygning midt i moderne London.

 

Tower Bridge – Londons nok mest imponerende bro blev bygget for mere end 120 år siden. Broens imponerende flotte arkitektur har gjort den til en af byens mest ikoniske seværdigheder.

 

Madame Tussauds – endnu en klassiker. Det berømte voksmuseum ligger på Marylebone Road tæt ved Baker Street Station. Museet byder på en række fantastisk livagtige voksfigurer. Voksfigurerne her er desuden noget nemmere at tage selfies med end virkelighedens stjerner. Så står du og mangler en selfie med f.eks. Rihanna eller Bruce Willis, kan du få det her.

 

Covent Garden – er du til shopping, teater, restauranter, barer, historie og kultur, så er området Covent Garden i det centrale London et must-see.

 

Trafalgar Square – en af Londons mest berømte pladser, hvor du kan møde Lord Nelson, der står på sin høje søjle midt på pladsen. Du kan også få en selfie med en af de fire Trafalgar Square-løver, og det er også her, du finder the National Gallery.

 

Tower Bridge er et flittigt benyttet motiv, når turister besøger den engelske hovedstad

 

 

Gratis oplevelser i London

I forlængelse af ovenstående er én af Londons helt store fordele, at du har et yderst fornemt udvalg af fantastiske oplevelser, som du ikke skal betale noget som helst for! F.eks. kan du vælge og vrage mellem en perlerække af fascinerende museer. Nogle af de allerstørste gratis museer tæller bl.a. Natural History Museum, National Gallery, The Science Museum, Victoria & Albert Museum og British Museum (som alle kan varmt anbefales!).

 

Du kan læse mere om de bedste gratis glæder i London i denne artikel.

 

Natural History Museum er en fantastisk gratis oplevelse

 

Bedste rejseperiode

London er en helårsdestination, og hver årstid har sin egen charme. Men du finder ikke et dårligt tidspunkt til en storbyferie i London. Typer med hang til far-humor vil måske sige, at vejret er dårligt året rundt 🌧️. Og det regner da også fra tid til anden i London. Men jeg har endnu ikke mødt en person, der tog til London pga. vejret.

 

 

Hvordan kommer man til London

Denne her ligger lige til højrebenet – du flyver. Næsten uanset hvor i Danmark du bor, vil du med stor sandsynlighed kunne finde billige flybilletter til London fra din nærmeste lufthavn.

 

Du kan nemlig ofte finde flybilletter tur/retur fra både København, Billund, Aalborg og Aarhus til under 500 kr. Og billige flybilletter er altid et supergodt udgangspunkt for en billig rejse! Typisk vil det være lavprisselskabet Ryanair, der udbyder de billigste billetter. Ovenikøbet tager flyveturen ikke mere end to timer. Så både i forhold til billetpriser og afstand er en storbyferie til London bestemt en af de mere overkommelige destinationer, du kan vælge.

 

 

Hoteller i London

London er naturligvis proppet med hoteller. Som tommelfingerregel bliver hotellerne dyrere, jo tættere på centrum du kommer. London er desuden så kæmpestor en by, at centrum faktisk dækker et halvstort område i sig selv. Prisniveauet er måske i den lidt høje ende af skalaen. Men fordi flybilletterne ofte er superbillige, plejer man godt at kunne booke korte rejser (2-3 nætter) til under eller omkring 1.000 kr. for fly tur/retur og et godt (budget)hotel.

 

 

Rejsetips – hidden Gems

Primrose Hill
London skyline er fantastisk smuk, og udover London Eye kan du faktisk finde rigtig fine steder at se den fra. Du kan f.eks. købe ind til en picnic og nyde stilheden på Primrose Hill. Her har du udsigt over hele London og en skøn park. Primrose Hill ligger lige ved London Zoo, så det kunne med fordel kombineres med en tur derind.

 

Emirates Airline Cable Car
Lad dig svæve over Themsen med en eventyrlig udsigt over London i denne svævebane, der går fra Greenwich Peninsula til The Royal Docks. En tur tager ca. 10 minutter, og om aftenen tændes der for musik og forskellige videoer kører i kabinen, mens du har en spektakulær udsigt over oplyste London.

 

Udflugt til Oxford
Hvis du interesserer dig for enten Harry Potter eller arkitektur, er universitetsbyen Oxford en helt oplagt dagstur fra London. Flere af scenerne fra Harry Potter-filmene er nemlig optaget på Oxford University, og dem kan du komme ind og se! Du kan bl.a. opleve the Great Hall ved Christ Church College, New College Tree, Bodleian Library og Duke Humfrey’s Library! I Oxford kan du se bygninger fra alle engelske arkitekturperioder siden det 5. århundrede, og det er bare så smukt! Der kører både bus og tog fra London til Oxford.

 

Udflugt til Cambridge
Cambridge har lidt af hvert at byde på – bl.a. fantastisk arkitektur, mange spændende teatre og flere interessante museer. Byen har også en Shakespear Festival, Beer Festival, Film Festival, Science Festival, Poetry Festival og mange flere! Der er nok at lave, og du kan altid finde et hyggeligt sted at slukke tørsten og stille sulten. Der kører både bus og tog fra London til Cambridge.

Spaghetti House
Når du snart ikke kan bære flere poser, og du kan mærke sulten komme snigende, kan du tage en velfortjent shoppingpause på Spaghetti House. Her kan du få rigtig god, italiensk mad. I stedet for at bestille retter hver især kan man også bestille en gryde pasta og dele to og to. Det er superlækkert og hyggeligt, og så er det faktisk også billigt. Restauranten har flere lokationer langs Oxford Street.

 

Gaucho Steakhouse
Hvis du er i humør til en ordentlig bøf, kan jeg helt klart anbefale det argentiske steakhouse Gaucho. Her kommer tjeneren ind med utilberedt kød på et skærebræt og fortæller om de forskellige udskæringer. Og så får du lov at vælge, hvad hvilken bøf du helst vil have. Kødet er tilberedt til perfektion, og det er tydeligt at mærke, at servicen er i top. Herudover er deres cheesecake altså også bare god! Restauranten har flere lokationer i London, bl.a. én med skøn udsigt til Tower Bridge.

 

Rejsetips – Shopping i London

Londons uanede shoppingmuligheder er uden tvivl én af grundene til, at byen er en af verdens foretrukne storbyrejsemål. London er nemlig smækfyldt med så mange gode shoppingsteder, at du ikke drømmer om det. Nedenfor kan du få et hurtigt overblik over nogle af de absolut hotteste steder, hvor dankortet kan blive luftet lidt.

 

Oxford Street – selv hvis du ikke har været i London før, har du sikkert hørt navnet. Oxford Street er nemlig Londons mest kendte handelsgade og et must-see for enhver med bare den mindste trang til shopping.

Regent Street – har man sagt Oxford Street, siger man næsten også altid Regent Street. Regent Street er nemlig Londons næstmest kendte handelsgade, og den krydser Oxford Street ved Oxford Circus – et navn du sikkert også har hørt før.

Bond Street og Mayfair – her skal du have den helt store tegnebog frem! Bond Street og Mayfair er Londons mest eksklusive shoppingområde. Det er her alle kendisserne shopper luksus- og designervarer som Luis Vuitton, Burburry osv.

Westfield London og Stratford – er to kæmpestore shoppingcentre. Faktisk er de blandt Europas allerstørste. Her finder du 350 forskellige butikker fordelt på mere end 177.000 m2 fyldt med lækre tilbud.

 

Du kan tage det helt roligt, listen fortsætter naturligvis! Du kan få det fulde overblik over Londons mange spændende og unikke shoppingmuligheder på visitlondon.com.

 

 

Londons metro

Hvis du har været i London før, har du med garanti allerede stiftet bekendtskab med ‘the tube’, som byens metrosystem kaldes. Ved første blik kan undergrundssystemet virke totalt uoverskueligt, men du lærer hurtigt at navigere rundt. Det kan være en god idé at have et kort over metroen ved hånden. Enten på din mobil eller som et fysisk kort (som uddeles gratis mange steder). Du kan f.eks. downloade et gratis kort som pdf på visitlondon.com.

 

Den billigste og nemmeste måde at betale for metroen (og busser) plejede at være ved at anskaffe sig et såkaldt Oyster card. Men hvis du har et kontaktløs kreditkort, behøver du dog ikke at købe et Oyster card. I stedet kan du blot bruge dit kreditkort som ‘pay as you go‘ (dvs. lige som vi bruger rejsekortet herhjemme).

 

 

Lufthavnstransport

Langt de fleste gange, vil du nok ankomme til Stansted Airport. Denne lufthavn ligger ca. 60 km nordøst for London. Du kan både tage bus eller tog ind til det centrale London. Jeg kørte selv med bussen for nylig og kan kun anbefale det. National Express udbyder enkeltbilletter fra Stansted til mange forskellige steder i London – f.eks. til Liverpool Street Station i det centrale London. En enkeltbillet koster fra kun 5 pund (ca. 43 kr.), hvis du booker på forhånd. Du kan også købe en billet på stationen til 10 pund. Busserne kører hver halve time, og selve turen tager 1 time og 10 minutter. Du kan købe billetter på nationalexpress.com.

 

Hvis du hellere vil spare lidt tid og betale lidt ekstra, kan du i stedet for bussen tage Stansted Express-toget, der fører dig til Liverpool Street Station på kun ca. 45 minutter. Stansted Express’en kører ca. hvert 15. minut, og en almindelig enkeltbillet koster ca. 16 pund (ca. 137 kr.). Hvis du booker tidligt nok i forvejen, kan du dog finde billetter ned til 7 pund (ca. 60 kr.). Vil du læse mere om dine togmuligheder mellem Stansted og London, kan du gøre det på stanstedexpress.com.

 

 

Fodbold i London

Er du ikke til fodbold, så kan du roligt springe dette afsnit over. Men har du bare den mindste interesse for fodbold og Premier League, ved du sikkert, at London er hjemby for en lang række traditionsrige fodboldhold – både i Premier League og the Championship. Vi snakker bl.a. Arsenal, Chelsea, Tottenham, West Ham, Crystal Palace, QPR, Fulham osv. London er således et fremragende rejsemål, hvis du leder efter en fodboldrejse. Jeg skriver slev med jævne mellemrum om fodboldrejser på bloggen – så hold endelig øje med på hjemmesiden, hvis du er interesseret i fodboldrejser til England.

 

Arsenals hjemmebane Emirates Stadium har plads til ca. 60.000 tilskuere

 

Billige rejser til Malta

Syd for Sicilien finder du den lille østat Malta. Denne lille øgruppe midt i Middelhavet består af hovedøen Malta og dens to mindre søsterøer, Gozo og Comino, som sammen danner landet Malta – EUs mindste land (på størrelse med Als 😉). Men lad ikke størrelsen narre dig! For Malta byder på utrolig meget. Her finder du både strande, masser af historie og kultur og så er Malta også det land har flest solskinstimer om året. Så det er med god grund, at Malta er den perfekte feriedestination! Derudover har Malta en forholdsvis god infrastruktur, og så er engelsk et af de to officielle sprog (udover maltesisk) på øen, som gør det meget nemt at kommunikere med lokalbefolkningen.

 

Bedste rejsetid

Som skrevet, så er det på Malta, at solen skinner allermest i Europa. Øen har over 3.000 solskinstimer årligt (dvs. ca. to gange så meget som vi har i Danmark – 1.700 timer). Kort sagt – vejret på Malta er intet mindre end fantastisk! Og det gør, at Malta er den perfekte feriedestination året rundt. I vintermånederne december, januar og februar ligger temperaturerne omkring 16-19 grader. Og allerede fra marts kan man forvente dage med over 20 grader. Hvis man vil være garanteret 20-25 grader, så skal man vente til maj, hvor temperaturerne plejer at ligge omkring 25 grader. Juni til august er den varmeste periode på Malta, og 30+ grader er ikke en sjældenhed.

 

Min personlige favorit er dog efterårsvejret på Malta! Fra september til starten af november kan du nyde 20-25 grader, solskin og så er vandet stadig dejlig lunt, så man kan tage en dukkert i havet.

 

 

Hvordan finder man billige rejser til Malta?

Pga. øens dejlige klima er Malta en populær rejsedestination – og det kan man også se på priserne. Alligevel ligger priserne noget lavere, end det man ser på andre Middelhavs-øer – især i højsæsonen. Hvis du selv kombinerer hotel og fly, så kan du tit finde billige rejser til Malta til omkring 1.500 – 2.500 kr. pr. person fra maj til juni og igen fra september til november. I juli og august stiger priserne en del. Men som skrevet, er det alligevel noget billigere, end det man f.eks. skal give for en rejse til Mallorca. I år fandt jeg en del rejser til Malta i skolernes sommerferie til omkring 3.000 pr. person inkl. fly og hotel. Rejser du derimod uden for højsæsonen, kan du f.eks. være heldig at finde rejser til Malta til under 1.000 kr. for en forlænget weekend. Sidste år fandt jeg rejser helt ned til omkring 450 kr. for både fly og hotel! Så fås det næsten ikke billigere.

 

Her er mine tips til en billig ferie til Malta:

 • Rejs udenfor højsæsonen (maj – juni/september til november)
 • Book hotel og fly hver for sig, hvis du rejser udenfor højsæsonen
 • Hvis du rejser i højsæsonen, så kig efter afbudsrejser fra charterselskaber (ca. 7-14 dage inden afgang)
 • Kig også på rejser/hoteller på Maltas søsterøer Gozo og Comino

 

 

Billige fly til Malta

Det tager ca. 3 timer at flyve til Malta, og du kan flyve direkte fra både Billund og København. Fra Billund er det kun Ryanair, som flyver direkte til Malta – og du kan faktisk flyve utrolig billigt dertil med priser mellem 150 – 600 kr. for en tur/retur billet. Fra København er det Norwegian, som flyver direkte til Malta. Her plejer priserne at ligge omkring 1.200 – 1.600 kr.

 

Derudover findes der også en del charterselskaber, som tilbyder billige pakkerejser til Malta med afrejse fra både Billund, Aalborg og København. Og særligt disse pakkerejser kan du være heldig at finde sindssyg billigt – så de er i den grad værd at holde øje med!

 

De billigste billetter i finder du i maj – juni og fra september – oktober. Som regel vil jeg sige at billetterne er billigst ca. 6-8 uger inden afgangen. Men selv i sommerferien er det ikke sjældent, at jeg kan finde billetter (især fra Billund) til rimelige priser (fra omkring 800 kr.).

 

 

Billige hoteller på Malta

På Malta kan du finde alt fra all-inclusive til mindre Bed and Breakfasts i klassisk engelsk stil. De fleste hoteller ligger på hovedøen Malta i den nordvestlige del af øen ved turistbyen Bugibba og hovedstaden Valetta. Derudover kan du finde en del hoteller på den mere rolige søsterø Gozo, der ligger ca. 20 minutters sejltur vest for Malta. Mellem Gozo og Malta ligger der en anden lille ø med navnet Comino. Øen har kun 4 indbyggere, men til gengæld 2 hoteller – og en af landets bedste strande ved “The Blue Lagoon”.

 

Det er derfor en god idé at søge efter hoteller på alle 3 øer og sammenligne priser.

 

Se hoteller her

 

 

Strande på Malta

Trods Maltas størrelse er øen rig på strande – faktisk nogle af de bedste i Middelhavet med det reneste vand. Hvis du er til snorkling, skal du helt sikkert besøge både Paradise Bay og The Blue Lagoon. The Blue Lagoon ligger på øen Comino og er så smuk. Det betyder også, at stranden er populær og derfor også til tider noget turistet. Hvis du foretrækker noget mindre turistet, så synes jeg, du skal tage til St. Peter’s Pool – da stedet ikke er super børnevenligt, og der er heller ikke masser af faciliteter så som liggestole, isboder og kiosker. Du finder derfor et område, der heller ikke er overfyldt med turister – perfekt for dig, som ønsker et lidt mere roligt spot.

 

Hvis du er til familievenlige strande, så skal du helt sikkert lægge vejen forbi Mellieha Bay og Golden Bay – begge er sandstrande, hvor det også er muligt at dyrke diverse vandsport. På Mellieha Bay er der lavvande, hvilket gør den ideel til børn. En anden strand du kan besøge er Ghajn Tuffieha – her får du et strandbesøg i de smukkeste omgivelser – et godt miks mellem brugervenlig strand og rå natur.

 

 

Oplevelser på Malta

Der er masser af ting, du kan tage dig til, hvis du trænger til en pause fra solbadningen. Maltas hovedstad er Valletta, og denne by er skøn at opleve til fods. Byens gader er på UNESCOs verdensarvsliste, og disse gader og selve byen emmer af mange, mange års historie. Hvis du tager til Upper Barrakka Gardens, får du en panoramaudsigt over ”Grand Harbour”, som du sjældent vil glemme. Området kan til tider være ret turistet, så hvis du helst vil undgå dette, kan du også tage til Lower Barrakka Gardens, der tilbyder samme udsigt med knap så mange turister. Om du er vild med kirker eller ej, så skal du næsten besøge St. John’s Co-Cathedral – du kan ikke undgå at blive betaget af dette syn – en overdådig katolsk kirke, der er åbent for alle.

 

Hvis du vil opleve noget lidt anderledes, så burde du tage til Popeye Village – denne by er bygget op og brugt som filmkulisse til en Skipperskræk musical fra 80’erne. Selvom filmen ikke blev det helt store hit, så er byen stadig et besøg værd. Nu bliver filmsettet drevet som en lille ”forlystelsespark” med forskellige boder, shows, en gratis bådtur så du kan se byen fra vandet af og samtidig møde Skipperskræk og Olivia. Fra juli til august koster en billet 17 euro for voksne og 13,5 euro for pensionister og børn (3-12 år).

 

En anden by du kan tage til er Marsaxlokk. Hvis du er til friskfanget fisk, så er du kommet til det helt rigtige sted. Marsaxlokk er kendt som Maltas fiskerby, og det er her, du får det bedste fisk. Et af kendetegnene for byen er også de smukke farverige både, der ligger i vandet side om side. Hvis du kan planlægge dit besøg på en søndag, så må du endelig ikke gå glip af det lokale fiskemarked! Når du er i byen, må du heller ikke snyde dig selv for et besøg ved St. Peter’s Pool (også nævnt tidligere under afsnittet ”Strande på Malta”) – en naturskabt ”pool” med krystalklart vand og super muligheder for snorkling.

 

Nu når vi er ved de naturskabte ”pools”, så kan jeg også anbefale et stop ved Dwejra Bay på Gozo. Et af stedets vartegn var Azure Window, der desværre gik tabt i 2017 – men området er stadig værd at besøge. Smukt hav, flotte klippeformationer og grotter er, hvad der venter dig og området er også ideelt til en vandretur.

 

 

Transport på Malta

Når du ankommer til Malta, finder du hurtigt ud af, at den nemmeste måde at komme rundt på (hvis du ikke lejer en bil) er med bus. En busbillet koster 2 euro, og det er også muligt at købe et 7-dages-kort til 21 euro. Så kan du tage med bussen lige så tosset, du vil. Der skulle efter sigende være 2.000 stoppesteder og omkring 5.200 busture hver dag, så det er næsten umuligt at ende et sted uden adgang til bustransport.

 

Hvis du vil se noget af øen på egen hånd og i eget tempo, så kan det være en god idé at leje en bil – selvom den offentlige transport fungerer fremragende, så giver det noget større frihed selv at have bil. Priserne på billeje varierer selvfølgelig en smule alt efter sæson – fra maj til juli og september til oktober er prisen for en uges billeje cirka 500 – 750 kr., i august ligger den omkring 1.100 kr. og i lavsæsonen fra november – april kan en uges billeje fås til omkring 250 – 350 kr.

 

Se lejebiler her

Jeg har fundet nogle af de helt billige pakkerejser, og såmænd også afbudsrejser frem til dig, der overvejer en sviptur til London. Pak kufferten og tag dine veninder, gutterne eller kæresten under armen, og hop på flyet mod London. Her venter der dig spandevis af oplevelser samt en tallerkenfuld varm fish’n’chips med en tilhørende iskold pint på én af de lokale pubs.

London som rejsemål

London er én af de storbyer i Europa, som du kan tage til tur retur samme dag. Tager du på endagstur til byen sparer du udgifterne til hotel, hvilket selvfølgelig gør turen væsentligt billigere. Men selvom flyveturen til London varer under 2 timer fra både Aalborg, Billund og København, så foretrækker de fleste dog at tage på en længere weekendtur til byen, så man får mest ud af sit besøg.

Tager du på en miniferie, weekendtur eller anden mindre ferie til London, så er det oplagt at bo på et hotel i midtbyen. På den måde får det mest muligt ud af byen på de få dage du er her. London byder på både de dyre hoteller, de mindre dyre hoteller og de helt billige hoteller – allesammen i centrum. Så er du studerende eller bare gerne vil have en billig ferie, så er det ingen undskyldning for ikke at tage turen til London. De fleste hoteller har morgenmad med i prisen, men ved de fleste kan du også tilkøbe dette ved bestilling. Medmindre du selvfølgelig hellere vil nyde en traditionel “Full English Breakfast” på én af de lokale restauranter.

London byder som så mange andre storbyer i Europa på masser af seværdigheder. Du finder både de meget turistprægede steder i byen, men også de mindre kendte – dog alligevel interessante steder – for de mere nichéinteressede besøgende af byen. Som førstegangsbesøgende skal du selvfølgelig se de ikoniske steder som London er kendt for. Ved Westminster Bridge finder du Big Ben og London Eye, og ikke langt derfra, Westminster Abbey og Buckingham Palace. Længere oppe af floden støder du på både Tower of London og Tower Bridge. De skal ses! Men her finder du også mange turister, så skal du finde de små charmerende perler i byen, må du selv på opdagelse.

Shopping i London

Mange tager til London for at shoppe, og det er ikke mærkeligt for London er et modemekka uden lige. Den mest berømte shoppinggade i London er Oxford Street, hvor du ikke finder en eneste kendt modedesigner uden sin egen butik. London er hvor modetrendsene bliver til og hvor subkulturer mødes. Du kan derfor godt være heldig at se trends, der ikke er nået til Danmark endnu, men det giver dig bare mulighed for at komme på forkant med stilen herhjemme. Ellers finder du både musik, bøger, design og 2nd hand shopping i London. Bevæg dig gerne væk fra Oxford St. også, og se om du kan finde nogle spændende shoppe-perler på Londons mindre gader.

Man tager heller ikke en tur til London uden at besøge Camden Market eller Camden Lock, som det også bliver kaldt. Camden marked er en række sammenhængende markeder i den nordlige del af London, hvor der sælges antikviteter, tøj, kunsthåndværk og fast food. Markedet er én af de mest besøgte turistattraktioner i London med mere end 100.000 besøgende hver weekend.

Årstider i London

London kan du tage til hele året rundt. Det er en utrolig levende by alle tider på året, og besøger du byen på flere tidspunkter i løbet af et år vil du opleve, hvordan byen forandres alt efter årstiden. Tilbringer du én af de danske ferier, såsom efterårsferien, vinterferien eller påskeferien i byen, vil du opleve flere turister end normalt. Generelt skal du dog ikke tage til London for at undgå mange mennesker, for her er der mange turister året rundt.

Sommer i London

Tilbring din sommerferie i London og du vil opleve byen fra sin smukkeste side. Alt er grønt og frodigt, og så er det selvfølgelig oplagt at besøge én af byens mange smukke parker. I parkerne kan du få græs mellem tæerne, fuglekvidder i ørerne og sol i øjnene – lige midt i London. Den store sammenlagte park Hyde Park/Kensington Gardens og Regent’s Park er de største og nok de mest kendte parker af dem alle. De forholder sig som store åndehuller midt i London, og så er de så store, at du sagtens kan finde et mindre afsondret sted, hvor du kan nyde stilheden fra byens larmende og trafikerede veje.

Tag også på tur langs Themsen – floden der flyder lige midt igennem London – med ét af de mange river cruises som tilbydes langs hele flodbredden. Alle restauranter og caféer tager også begrebet “at spise ude” helt bogstaveligt om sommeren. Nyd derfor solen, mens du snupper en pint på én af de mange pubs rundt omkring i byen.

Vinter og nytår i London

London er også fuldstændig magisk om vinteren. Gør dig selv en tjeneste og besøg byen i December, hvor hele byen forandres og alle mennesker bliver som små børn. Hele byen bliver pyntet op – og det hele er selvfølgelig over-the-top og magisk – hvilket får dig i øjeblikkelig julestemning. Besøg Winter Wonderland i Hyde Park, gå gennem gaderne til tonerne af de originale Christmas Carols, og få færdiggjort din juleshopping. Skal din jul være anderledes et år, så tilbring også gerne din juleaften i byen. Her er du garanteret en hyggelig og uforglemmelig jul.

London er også klart et besøg værd til nytår, hvor du vil opleve det mest spektakulære nytårsfyrværkeri omkring London Eye. Skal du have én af de opstillede udsigtspladser til det flotte fyrværkeri, skal du købe billet til showet – de bliver sat til salg omkring september og koster ca. 10 pund pr. person, dvs. ca. 85 kr. En lille tommelfingerregel er dog, at enhver placering, hvor du kan se London Eye, så kan du også se fyrværkeriet. En nytårsaften i London er klart en fest og giver dig en oplevelse for livet.

Ønsker du masser af solskinstimer, kilometerlange sandstrande og spændende seværdigheder, så er Mallorca helt sikkert det oplagte feriemål. Det eneste du skal gøre er at bestille den rejse, der passer lige præcis til dig og dine nærmeste, pakke kufferten og hoppe på flyet – jeg har allerede sørget for, at du får de billigste flybilletter og de bedste hoteller og ferielejligheder at vælge imellem.

 

Siger du nej til en kun 3 timers flyrejse til en strandstol på én af Mallorcas hvide sandstrande med udsigt over turkisblåt havn?

Mallorca, en ø i det vestlige Middelhav, som er kendt for sine grisefester tilbage i 70’erne, er meget mere i dag, hvor druk og helstegt pattegris er skiftet ud med hvide sandstrande, hyggelige strandpromenader, lækre tapasbarer og alt det andet som Spanien har at byde på – såsom sangria og paella.

 

Mallorca er den oplagte rejsedestination, hvis du er en familie eller et kærestepar, der har brug for en ferie, hvor man kan slappe af og ikke tænke på så meget andet end samværet med hinanden og afkobling fra hverdagen derhjemme. På den solrige ø er du garanteret mange solskinstimer og masser af familiehygge, hvad end du er til en all inclusive ferie på langs ved poolkanten, eller ønsker en ferie, der også tillader ture til de mere kulturelle seværdigheder, som øen byder på.

 

Flyveturen til Mallorca tager 3 timer og du lander i lufthavnen lige uden for hovedstaden Palma de Mallorca – eller bare Palma, som den oftest bliver kaldt. Palma ligger på den vestlige side af øen, og vælger du at bo i byen kan du opleve en storbyferie i en by, der har et pulserende byliv, større butikscentre og mindre shoppinggader, samt flere historiske bygninger, som er klar til at blive udforsket.

 

Vælger du derimod at bo i det nordlige Mallorca tæt på byen Alcúdia, ligger hotellerne tæt og der er masser af turister. Du vil støde på flere all inclusive hoteller og familievenlige ferieboliger, men du vil også opleve en 14 kilometer lang sandstrand ledsaget af en ligeså lang strandpromenade, der bugter sig langs kysten. Drager du længere sydpå, kommer du ned i nærheden af byen Cala d’Or, som er en smuk ferieby og en oplagt feriedestination, når det gælder charterferier.

 

Omkring byen Cala d’Or finder du både smukke strande til de badelystne og forskellige tapasbarer, samt restauranter til de gastronomiske oplevelser, men er du derimod til det mere kulturelle skal du ikke rejse ret meget længere nordpå langs kysten for at opleve Europas største drypstenshule: Dragegrotterne i nærheden af byen Porto Cristo.

 

Øen er kun en lille smule større end Fyn, så det er oplagt at leje en bil, mens du opholder dig på øen. Med en bil er du garanteret en oplevelsesrig ferie, fordi du har mulighed for selv at tage på opdagelse rundt på øen og udforske steder, som ikke tillades på fod.

 

På samme måde som ved billeje har du også mulighed for at leje cykler og derved udforske øen på to hjul – cykle langs strandpromenader eller tage turen op i det bjergfyldte landskab. På cykel er der store chancer for at støde på områder du ellers ikke ville være stødt på, og er du heldig falder du måske over ét af de berømte markeder, hvor der typisk sælges kunst, smykker, tøj og tasker.

 

Er du til golf er der også rig mulighed for at spille på én af de mere end 20 golfbaner, placeret rundt omkring på øen.