Blog Archives

Jeg har fundet nogle af de helt billige pakkerejser, og såmænd også afbudsrejser frem til dig, der overvejer en sviptur til London. Pak kufferten og tag dine veninder, gutterne eller kæresten under armen, og hop på flyet mod London. Her venter der dig spandevis af oplevelser samt en tallerkenfuld varm fish’n’chips med en tilhørende iskold pint på én af de lokale pubs.

London som rejsemål

London er én af de storbyer i Europa, som du kan tage til tur retur samme dag. Tager du på endagstur til byen sparer du udgifterne til hotel, hvilket selvfølgelig gør turen væsentligt billigere. Men selvom flyveturen til London varer under 2 timer fra både Aalborg, Billund og København, så foretrækker de fleste dog at tage på en længere weekendtur til byen, så man får mest ud af sit besøg.

Tager du på en miniferie, weekendtur eller anden mindre ferie til London, så er det oplagt at bo på et hotel i midtbyen. På den måde får det mest muligt ud af byen på de få dage du er her. London byder på både de dyre hoteller, de mindre dyre hoteller og de helt billige hoteller – allesammen i centrum. Så er du studerende eller bare gerne vil have en billig ferie, så er det ingen undskyldning for ikke at tage turen til London. De fleste hoteller har morgenmad med i prisen, men ved de fleste kan du også tilkøbe dette ved bestilling. Medmindre du selvfølgelig hellere vil nyde en traditionel “Full English Breakfast” på én af de lokale restauranter.

London byder som så mange andre storbyer i Europa på masser af seværdigheder. Du finder både de meget turistprægede steder i byen, men også de mindre kendte – dog alligevel interessante steder – for de mere nichéinteressede besøgende af byen. Som førstegangsbesøgende skal du selvfølgelig se de ikoniske steder som London er kendt for. Ved Westminster Bridge finder du Big Ben og London Eye, og ikke langt derfra, Westminster Abbey og Buckingham Palace. Længere oppe af floden støder du på både Tower of London og Tower Bridge. De skal ses! Men her finder du også mange turister, så skal du finde de små charmerende perler i byen, må du selv på opdagelse.

Shopping i London

Mange tager til London for at shoppe, og det er ikke mærkeligt for London er et modemekka uden lige. Den mest berømte shoppinggade i London er Oxford Street, hvor du ikke finder en eneste kendt modedesigner uden sin egen butik. London er hvor modetrendsene bliver til og hvor subkulturer mødes. Du kan derfor godt være heldig at se trends, der ikke er nået til Danmark endnu, men det giver dig bare mulighed for at komme på forkant med stilen herhjemme. Ellers finder du både musik, bøger, design og 2nd hand shopping i London. Bevæg dig gerne væk fra Oxford St. også, og se om du kan finde nogle spændende shoppe-perler på Londons mindre gader.

Man tager heller ikke en tur til London uden at besøge Camden Market eller Camden Lock, som det også bliver kaldt. Camden marked er en række sammenhængende markeder i den nordlige del af London, hvor der sælges antikviteter, tøj, kunsthåndværk og fast food. Markedet er én af de mest besøgte turistattraktioner i London med mere end 100.000 besøgende hver weekend.

Årstider i London

London kan du tage til hele året rundt. Det er en utrolig levende by alle tider på året, og besøger du byen på flere tidspunkter i løbet af et år vil du opleve, hvordan byen forandres alt efter årstiden. Tilbringer du én af de danske ferier, såsom efterårsferien, vinterferien eller påskeferien i byen, vil du opleve flere turister end normalt. Generelt skal du dog ikke tage til London for at undgå mange mennesker, for her er der mange turister året rundt.

Sommer i London

Tilbring din sommerferie i London og du vil opleve byen fra sin smukkeste side. Alt er grønt og frodigt, og så er det selvfølgelig oplagt at besøge én af byens mange smukke parker. I parkerne kan du få græs mellem tæerne, fuglekvidder i ørerne og sol i øjnene – lige midt i London. Den store sammenlagte park Hyde Park/Kensington Gardens og Regent’s Park er de største og nok de mest kendte parker af dem alle. De forholder sig som store åndehuller midt i London, og så er de så store, at du sagtens kan finde et mindre afsondret sted, hvor du kan nyde stilheden fra byens larmende og trafikerede veje.

Tag også på tur langs Themsen – floden der flyder lige midt igennem London – med ét af de mange river cruises som tilbydes langs hele flodbredden. Alle restauranter og caféer tager også begrebet “at spise ude” helt bogstaveligt om sommeren. Nyd derfor solen, mens du snupper en pint på én af de mange pubs rundt omkring i byen.

Vinter og nytår i London

London er også fuldstændig magisk om vinteren. Gør dig selv en tjeneste og besøg byen i December, hvor hele byen forandres og alle mennesker bliver som små børn. Hele byen bliver pyntet op – og det hele er selvfølgelig over-the-top og magisk – hvilket får dig i øjeblikkelig julestemning. Besøg Winter Wonderland i Hyde Park, gå gennem gaderne til tonerne af de originale Christmas Carols, og få færdiggjort din juleshopping. Skal din jul være anderledes et år, så tilbring også gerne din juleaften i byen. Her er du garanteret en hyggelig og uforglemmelig jul.

London er også klart et besøg værd til nytår, hvor du vil opleve det mest spektakulære nytårsfyrværkeri omkring London Eye. Skal du have én af de opstillede udsigtspladser til det flotte fyrværkeri skal du gerne møde op i god tid – helst senest kl. 20.00. En lille tommelfingerregel er dog, at enhver placering, hvor du kan se London Eye, så kan du også se fyrværkeriet. En nytårsaften i London er klart en fest og giver dig en oplevelse for livet.

Ønsker du masser af solskinstimer, kilometerlange sandstrande og spændende seværdigheder, så er Mallorca helt sikkert det oplagte feriemål. Det eneste du skal gøre er at bestille den rejse, der passer lige præcis til dig og dine nærmeste, pakke kufferten og hoppe på flyet – jeg har allerede sørget for, at du får de billigste flybilletter og de bedste hoteller og ferielejligheder at vælge imellem.

 

Siger du nej til en kun 3 timers flyrejse til en strandstol på én af Mallorcas hvide sandstrande med udsigt over turkisblåt havn?

Mallorca, en ø i det vestlige Middelhav, som er kendt for sine grisefester tilbage i 70’erne, er meget mere i dag, hvor druk og helstegt pattegris er skiftet ud med hvide sandstrande, hyggelige strandpromenader, lækre tapasbarer og alt det andet som Spanien har at byde på – såsom sangria og paella.

 

Mallorca er den oplagte rejsedestination, hvis du er en familie eller et kærestepar, der har brug for en ferie, hvor man kan slappe af og ikke tænke på så meget andet end samværet med hinanden og afkobling fra hverdagen derhjemme. På den solrige ø er du garanteret mange solskinstimer og masser af familiehygge, hvad end du er til en all inclusive ferie på langs ved poolkanten, eller ønsker en ferie, der også tillader ture til de mere kulturelle seværdigheder, som øen byder på.

 

Flyveturen til Mallorca tager 3 timer og du lander i lufthavnen lige uden for hovedstaden Palma de Mallorca – eller bare Palma, som den oftest bliver kaldt. Palma ligger på den vestlige side af øen, og vælger du at bo i byen kan du opleve en storbyferie i en by, der har et pulserende byliv, større butikscentre og mindre shoppinggader, samt flere historiske bygninger, som er klar til at blive udforsket.

 

Vælger du derimod at bo i det nordlige Mallorca tæt på byen Alcúdia, ligger hotellerne tæt og der er masser af turister. Du vil støde på flere all inclusive hoteller og familievenlige ferieboliger, men du vil også opleve en 14 kilometer lang sandstrand ledsaget af en ligeså lang strandpromenade, der bugter sig langs kysten. Drager du længere sydpå, kommer du ned i nærheden af byen Cala d’Or, som er en smuk ferieby og en oplagt feriedestination, når det gælder charterferier.

 

Omkring byen Cala d’Or finder du både smukke strande til de badelystne og forskellige tapasbarer, samt restauranter til de gastronomiske oplevelser, men er du derimod til det mere kulturelle skal du ikke rejse ret meget længere nordpå langs kysten for at opleve Europas største drypstenshule: Dragegrotterne i nærheden af byen Porto Cristo.

 

Øen er kun en lille smule større end Fyn, så det er oplagt at leje en bil, mens du opholder dig på øen. Med en bil er du garanteret en oplevelsesrig ferie, fordi du har mulighed for selv at tage på opdagelse rundt på øen og udforske steder, som ikke tillades på fod.

 

På samme måde som ved billeje har du også mulighed for at leje cykler og derved udforske øen på to hjul – cykle langs strandpromenader eller tage turen op i det bjergfyldte landskab. På cykel er der store chancer for at støde på områder du ellers ikke ville være stødt på, og er du heldig falder du måske over ét af de berømte markeder, hvor der typisk sælges kunst, smykker, tøj og tasker.

 

Er du til golf er der også rig mulighed for at spille på én af de mere end 20 golfbaner, placeret rundt omkring på øen.