Blog Archives

Mallorca som rejsemål

Hvis rejsedestinationer var sange, ville Mallorca være en ægte evergreen! En af de sange, du kan høre om og om, og som aldrig går af mode. Den største af de Baleariske Øer tilbyder nemlig en ualmindeligt velstøbt ferie. Naturskønne landskaber, det azurblå Middelhav, hyggelige kystbyer – og så selvfølgelig de tre s’er: sol, strand og sangria. Og i rigelige mængder! Mallorca er på ingen måde en uopdaget rejseperle. Til gengæld er øen en evigt aktuel rejseklassiker, du aldrig bliver træt af at nyde!

 

 

Det må du ikke gå glip af

Strandene

Ja, den giver vist meget sig selv, men Mallorca er en ø i Middelhavet med en lang, gylden kyststrækning. Og denne kyststrækning gemmer på nogle af Middelhavets lækreste strande.

 

 

Catedral de Mallorca

Selvom man lander i Mallorcas hovedby Palma, går turen for manges vedkommende hurtigt videre fra lufthavnen til ens hotel eller resort. Men hvis du har muligheden for at lave en udflugt eller gøre et stop i Palma, så sørg for at besøge byens fantastiske katedral.

 

 

Serra de Tramuntana

Naturinteresserede må så afgjort ikke gå glip af Serra de Tramuntana. Denne fejende flotte bjergkæde blev i 2011 tilføjet på UNESCO’s liste over World Heritage Site. Bjergkæden strækker hele vejen langs den nordvestlige kyst, så du både får bjerg- og havudsigt på samme tid – ikke værst. Herudover du kan vælge og vrage mellem flere forrygende vandrruter.

 

 

Cuevas del Drach (Dragegrotterne)

En anden naturseværdighed, du bestemt bør overveje at se, er Dragegrotterne – Cuevas del Drach. Denne imponerende drypstenshule ligger tæt ved byen Porto Cristo på østkysten. Cuevas del Drach er i øvrigt ikke bare en imponerende grotte i sig selv – den gemmer også på Europas største underjordiske sø.

 

 

Bedste rejseperiode

Som med stort set hele Sydeuropa er Mallorca et superlækkert rejsemål fra april/maj til og med oktober. Foråret og efteråret byder selvfølgelig ikke på sommerens bagende varme, men her vil der til gengæld være færre turister – og priserne vil som regel også være lavere.

 

 

Gennemsnitstemperaturer

Tabellen nedenfor viser gennemsnitstal for Mallorca (fra timeanddate.com).

 

 • Januar: 15°
 • Februar: 16°
 • Marts: 18°
 • April: 20°
 • Maj: 24°
 • Juni: 28°
 • Juli: 31°
 • August: 32°
 • September: 28°
 • Oktober: 24°
 • November: 19°
 • December: 16°

 

 

Fly

Mallorca er en af Europas største charterdestinationer, så fra april til oktober finder du masser af chartertilbud – både som charterflybilletter og som pakkeløsninger med både fly og hotel.

 

I forhold til rutefly er Ryanair typisk det billigste selskab. De opererer en direkte rute fra Billund, hvor du kan finde billetter fra april til oktober.

 

 

Hoteller

Som en af de tunge drenge i sol- og strandkategorien siger det nærmest sig selv, at du finder en overflod af hoteller på Mallorca. Uanset om du er til luksus, budget, strandbeliggenhed, landejendom, byliv, natteliv eller syvende, så kan du finde det på Mallorca. Prisniveauet følger generelt sæsonen, så du oplever de dyreste priser i juli og august.

 

 

Rejsetip

Alcudia

Kystbyen Alcudia er blandt mine egne favoritbyer på Mallorca. Byen er fantastisk charmerende og stranden er både indbydende og dejligt lavvandet. Perfekt hvis du rejser med små børn.

 

 

Cala Llombards og Cala des Moro

Mallorca er fyldt med de mest fantastiske bugter og vige (det spanske ord er “cala”). To af de mere kendte er Cala Llombards og Cala des Moro – billederne nedenfor forklarer nok meget godt hvorfor. Så gå endelig id på f.eks. google maps og find de nærliggende bugter og vige i dit hotels nærområde.

 

 

 

 

Transport

Offentlig transport på Mallorca er ganske velfungerende. Og skal du bare fra lufthavnen til dit hotel, kan du tit booke en billig delt shuttlebus på skycanner.dk.

 

Vil du i stedet gerne rejse lidt rundt på øen, kommer du ikke uden om en lejebil. På Momondo kan du sammenligne tilbud fra flere forskellige udlejningsfirmaer og finde den bil, du foretrækker.

 

Lejebiler

 

 

Malaga som rejsedestination

Solen skinner ekstra meget i Malaga. Sådan føles det i hvert fald. Den andalusiske storby ved Spaniens sydøstlige middelhavskyst byder enhver rejsende velkommen til en af Spaniens mest forførende rejseoplevelser. Byen rummer en historisk og kulturel vægt med adskillige historiske seværdigheder og som hjemby for selveste Picasso. Hele regionens fantastiske natur og gyldne, solbeskinnede strande lokker også en masse naturturister og badegæster til. Malaga som rejsedestination kan derfor gå i rigtig mange retninger!

 

 

Det må du ikke gå glip af

Picasso-museet

En af Spaniens mest berømte kunstnere nogensinde – Pablo Ruiz Picasso – blev født i Malaga. Derfor er det også meget nærliggende, at byen har et Picasso-museum. Har du den mindste interesse for kunst, så er et besøg på Picasso-museet et absolut must.

 

 

Alcazaba

Alcazaba er Malagas måske vigtigste historiske monument. Denne mauriske fæstning blev ifølge historikere bygget mellem 1057 og 1063, mens Malaga var under arabisk herredømme. Fæstningen blev bygget som et forsvarsværk, og beliggenheden ved foden af Gibralfaro-bakken var derfor ikke tilfældig. Denne placering sikrede nemlig et perfekt udsyn over både byen og bugten. Alcazaba-borgen/-fæstningen er i dag fortsat en af Spaniens vigtigste muslimske bygninger.

 

 

Gibralfaro

Gibralfaro-borgen er en andet historisk attraktion, du bør inkludere på din to-do-liste for Malaga. Borgen ligger, som du nok kan regne ud, på Gibralfaro-bakken, og her finder du også en udkigspost med en forrygende udsigt over Malaga – perfekt til et feriebillede eller to (især ved solopgang eller solnedgang).

 

 

Stranden

Den her giver lidt sig selv. Malagueta-stranden i Malaga er et lækkert sted at tilbringe et par timer, hvis vejret er godt. Og det er det jo ret ofte i Malaga!

 

 

Bedste rejseperiode

Du kan besøge Malaga året rundt. Selvfølgelig bør du holde de rendyrkede badeferier ved Costa del Sol til de varmere sommermåneder, men selve Malaga som by er et oplagt storbyrejsemål året rundt. Malaga har desuden den fordel, at vejret, selv om vinteren, sjældent bliver rigtig koldt. Derfor kan du også nyde en dejligt lun storbyferie i Malaga selv i december, januar og februar.

 

 

Gennemsnitstemperaturer

Tabellen nedenfor viser gennemsnitstal for Malaga (fra timeanddate.com).

 

 • Januar: 17°
 • Februar: 18°
 • Marts: 20°
 • April: 22°
 • Maj: 25°
 • Juni: 28°
 • Juli: 31°
 • August: 31°
 • September: 28°
 • Oktober: 24°
 • November: 20°
 • December: 18°

 

 

Fly til Malaga

Fra Danmark kan du flyve direkte til Malaga fra både København, Billund og Aalborg. De billigste billetter vil du ofte finde hos lavprisflyselskabet Ryanair, der opererer ruter fra både København og Billund. Fra Aalborg kan du flyve direkte med Norwegian.

 

 

Hoteller i Malaga/Costa del Sol

Er du på udkig efter en storbyferie, bør du holde din søgning til Malaga by. Prisniveauet er ganske fornuftigt sammenlignet med mange andre storbyer, men som altid kommer du til at betale en del for hoteller med en central beliggenhed.

 

Er du på udkig efter decideret strandferie, så kan du med fordel udvide din søgning til også at inkludere hele Costa del Sol-regionen. Denne kyststrækning er nemlig fyldt med fantastiske strande og kystbyer, og du får derved mange flere muligheder i forhold til hoteller og resorter.

 

 

Rejsetip

Caminito del Rey

Her er en virkelig anbefalelsesværdig oplevelse, hvis du har en lille eventyrer gemt i maven. Den prisvindende sti El Caminito del Rey byder på en ca. tre timer lang vandretur gennem nogle af Andalusiens smukkeste naturlandskaber. Bjerge, kløfter, gangstier, broer – og en masse spektakulære udsigter!

 

 

Gibraltar

Har du tid og lyst, kan du fra Malaga snildt arrangere en udflugt til Den Iberiske Halvøs sydligste spids – Gibraltar.

 

 

Centre Pompidou Malaga

Centre Pompidou er med sin flerfarvede glaskube blevet et af Malagas ikoniske vartegn. Centre Pompidou huser i alt 90 kunstværker fra Centre Georges Pompidou i Paris (deraf navnet). Hele området omkring Centre Pompidou, der ligger ved havnen i Malaga, er i øvrigt blevet et af byens mest populære og ikoniske steder.

 

 

Tapas og vin

Der bliver dyrket rigtig meget vin i Andalusien, så sørg endelig for at smage på de lokale druer og udforske byens kulinariske (tapas)scene.

 

 

Ronda

Ronda er en ægte andalusisk perle. Den lille, historiske by med den dramatiske beliggenhed ligger kun ca. 1 time og 20 minutters kørsel fra Malaga. Byens hvidkalkede bygninger og mauriske stil skaber en fantastisk charmerende stemning. Som en af Spaniens ældste byer finder du også adskillige historiske og kulturelle seværdigheder i Ronda.

 

 

 

Transport til/fra lufthavnen

Fra lufthavnen kan du både tage bus, tog eller taxi ind til byen. Busstoppestedet finder du uden for terminal 3. Herfra kan du både tage lokale og regional busser og enkelte langdistancebusser. Skal du ind til byen, kan du f.eks. tage ekspresbussen, der kører ca. hvert 15-25. minut fra kl. 07.00 om morgenen til midnat. Prisen for en enkeltbillet er ca. 3 euro. Du kan også tage C1-toget, der forbinder lufthavnen med Malaga downtown.

 

Madeira som rejsemål

Lidt nord for De Kanariske Øer – langt ude i Atlanterhavet – finder du den helt fantastiske Atlanterhavs-ø, Madeira. Madeira er et fremragende valg hele året uanset årstiden! Du finder nemlig skønne temperaturer året rundt – og du bør derfor ikke tøve med en tur dertil. Faktisk er Madeira så forførende et rejsemål, at øen i 2017 blev kåret som verdens førende ø-destination af World Travel Awards! Dét sætter bare en endnu større fed streg under, at Madeira skal på din bucket list, hvis den ikke allerede står der i forvejen. Et lille funfact: Christiano Ronaldo er fra Madeira – så er du fan af ham, skal du næsten en tur til Madeira! Han er nemlig det første, du ser, når du ankommer i lufthavnen (altså kun et portræt 😉).

 

 

Det må du ikke gå glip af

Gå langs Madeiras levadaer – Vil du gerne opleve den allersmukkeste side af Madeira, så skal du gå en tur langs disse levader (vandingskanal), hvor du kommer til at opleve naturen på nært hold. Og denne natur er intet mindre end enestående! Disse levader kan bl.a. føre dig til opdyrkede terrasser, vinmarker og parker i syd.

 

Christiano Ronaldo – Er du fodboldinteresseret (særligt i Christiano Ronaldo), skal du en tur ind til Funchal. Her har han både en statue, et museum og sit eget hotel, som ligger nede på havnen i Funchal. Fornemt, ikke? Bestemt et besøg værd, hvis du er ægte Ronaldo-fan! Husk kameraet og forevig det moment, hvor du står lige foran statuen.

 

Maderia til havs – Jeg kan klart anbefale at se Madeira fra havet ombord på en sejlbåd. Her har du nemlig mulighed for at spotte både delfiner, hvaler og skildpadder. At se disse dyr trives i deres vante omgivelser er en kæmpe oplevelse!

 

 

Bedste rejseperiode

På grund af Madeiras placering i Atlanterhavet, har øen det dejligste klima året rundt. Nedenfor kan du se gennemsnitstemperaturerne for Madeira – og kan vi ikke hurtigt blive enige om, at det bestemt ikke ser dårligt ud?

 

Gennemsnitstemperaturer

Tabellen nedenfor viser gennemsnitstal for Funchal (fra timeanddate.com).

 

 • Januar: 19°
 • Februar: 19°
 • Marts: 19°
 • April: 21°
 • Maj: 22°
 • Juni: 24°
 • Juli: 26°
 • August: 26°
 • September: 26°
 • Oktober: 25°
 • November: 22°
 • December: 20°

 

 

Rejser til Madeira

Vil du en tur til Madeira, kan du finde fly og hotel hver for sig, men du kan også finde samlet pakkerejser.

 

Fly og hotel hver for sig – Vælger du fly og hotel hver for sig, vil du oftest finde de billigste billetter hos Norwegian. Derudover er det også billigst at flyve fra København, hvor du kan finde fly til priser mellem ca. 1.000 – 1.600 kr. tur/retur. At bestille fly og hotel hver for sig er tit den billigste løsning.

 

Pakkerejser – Du kan som sagt også finde chartertilbud med både flybilletter og hotel. Disse kan du ofte finde hos Sunweb. En af fordelene ved pakkerejser er selvfølgelig, at du slipper for besværet med at bestille fly og hotel hver for sig.

 

 

Prisniveau

Der er et rigtig fornuftigt prisniveau på Madeira. Du behøver derfor ikke være bange for, at du kommer til at bruge hele opsparingen – eller det kommer selvfølgelig an på, hvor meget du køber 😄 Du kan sagtens finde et let frokost til ca. 50 kr. eller en middag til ca. 70 kr.

 

 

Transport til/fra lufthavnen

Fra lufthavnen til hotellet vil jeg næsten altid anbefale en shuttlebus eller en lejebil. Shuttlebus fordi du rigtig tit kan komme billigt til hotellet, og lejebil fordi du har muligheden for at udforske resten af Madeira. Derudover behøver en lejebil heller ikke at være særlig dyr. Jeg foretrækker personligt selv en lejebil, da jeg så slipper for at være afhængig af offentlig transport + jeg har muligheden for at køre ud og se de smukke perler rundt omkring. Og sidst, men ikke mindst, så kan du gøre det i dit eget tempo.

 

Bestiller du en pakkerejse til Madeira, kan du næsten altid tilvælge transfer i bookingprocessen. Så har du i hvert fald styr på den del, inden du ankommer.

Zakynthos som rejsemål

Grækenland har en række af Middelhavets allerskønneste øer. Alligevel må man bare sige, at Zakynthos skiller sig ud fra mængden! Zakynthos ligger i det Ioniske Hav lidt vest for det græske fastland. Her kan du se frem til en forførende blanding af billedskønne naturlandskaber, førsteklasses sandstrande, græsk ø-idyl, en bagende sol og turkisfarvet havvand! Zakynthos er ikke meget større end Mors, men oplevelser er der nok af – lige fra havskildpadder og grottebesøg til afslapning på stranden!

 

 

Det må du ikke gå glip af

Navagio Beach aka Shipwreck Beach

Navagio Beach er uden tvivl Zakynthos’ mest berømte vartegn. Oprindeligt hed bugten Agios Georgios. Kælenavnet ‘Shipwreck Beach’ stammer tilbage fra den 2. oktober 1980, hvor fragtskibet MV Panagiotis gik på grund ved Navagio Beach som følge af stormfuldt vejr og ringe sigtbarhed. Rygterne går på, at skibet fragtede smuglervarer – men dette blev dog aldrig bevist. Under alle omstændigheder blev skibet efterladt i bugten, hvor du stadig finder det den dag i dag. Og således gik det til, at Navagio Beach fik sit dramatiske kælenavn ‘Shipwreck Beach’.

 

 

Havskildpadder

Udover Navagio Beach er Zakynthos også kendt for sine havskildpadder. Faktisk er Zakynthos Middelhavets største ynglested for Caretta Caretta-havskildpadden. Netop af denne grund har de græske myndigheder forbudt fly at lette eller lande om natten, så flyene ikke forstyrrer de ynglende skildpadder. Og det er da lidt sjovt at tænke på, at vi som rejsende har en havskildpadde at takke for vores flybilletters gode ankomst- og afgangstider. Så hvis du møder en på din ferie, så husk at behandle den godt 😉

 

 

De Blå Grotter

Zakynthos’ Blue Caves – eller Blå Grotter på dansk – ligger i det nordøstlige hjørne af øen og er en af Zakynthos’ største naturattraktioner. Grotterne har fået deres navn, fordi vandet i grotternes er utroligt blåt. Alt, hvad der befinder sig under vandet, ser derfor ud til at blive blåt – selv svømmende mennesker i grotten.

 

 

 

Bedste rejseperiode

Som med stort set hele Sydeuropa er Zakynthos et superlækkert rejsemål fra april/maj til og med oktober. Foråret og efteråret byder selvfølgelig ikke på sommerens bagende varme, men her vil der til gengæld være færre turister – og priserne vil som regel også være lavere.

 

 

Gennemsnitstemperaturer

Tabellen nedenfor viser gennemsnitstal for Zakynthos (fra en.climate-data.org).

 

 • Januar: 14°
 • Februar: 14°
 • Marts: 16°
 • April: 20°
 • Maj: 25°
 • Juni: 29°
 • Juli: 32°
 • August: 32°
 • September: 29°
 • Oktober: 25°
 • November: 20°
 • December: 16°

 

 

Fly, hoteller og charterrejser

Fly til Zakynthos er generelt ret dyre. Fra Danmark er det nemlig meget begrænset med almindelige rutefly til øen. I stedet kan du i sommerhalvåret lede efter charterfly til øen, tjekke flyafgange fra Hamborg Lufthavn eller kigge efter samlede charterrejser med både fly og hotel. Her kan du nemlig både finde tilbud hos Sunweb, TUI, Spies osv.

 

 

Prisniveau

Zakynthos er generelt et forholdsvist billigt sted at leve (i hvert fald efter danske standarder). Prisen for f.eks. middage på caféer og restauranter er derfor lidt billigere, end hvad vi er vant til herhjemme.

 

 

Rejsetip

Mizithres Viewpoint

Mizithres ligger på den sydlige spids af Zakynthos, og her bliver du belønnet med den flotteste udsigt fra en nærliggende udkigspost.

 

 

Marathonisi

Marathonisi, også kendt som skildpaddeøen (Turtle Island), er et yndet udflugtssted på Zakynthos. Øen har fået sit navn, dels fordi den ligner en skildpadde, og dels fordi den er et vigtigt ynglested for Caretta-skildpadderne.

 

 

Billige rejser til Santorini

Den populære græske ø, Santorini, er en del af Kykladerne og er en ret så lille ø. Hvis du står på Santorinis højeste bjerg, som blot er 556 meter højt, kan du se rundt på hele øen – det siger lidt om størrelsen. Nok er den lille, men den er i den grad også imponerende. Santorini er den perfekte feriedestination, hvis du er til naturskønne udsigter, historiske steder og ægte græsk stemning.

 

 

Bedste rejseperiode

Den bedste rejseperiode ligger mellem maj – september, hvor der er dejlig varmt. I sommerperioden bliver der op til 30 – 35 grader. Santorini er en rigtig populær turistdestination, så hvis du gerne vil undgå alt for store folkemængder, er det en god ide at besøge øen i maj – juni eller september, hvor temperaturen også er vildt lækker på omkring de 25 grader.

 

 

Hvordan finder man billige rejser til Santorini

Det kan være svært at finde billige rejser til en destination som Santorini. Men med lidt held og lidt taktik i ærmet, kan det sagtens lade sig gøre at komme billigt afsted.

 

Tips til en billig ferie på Santorini:

 • Rejs uden for højsæsonen (maj – juni eller september)
 • Book fly og hotel hver for sig, hvis du rejser uden for højsæsonen
 • Hold øje med afbudsrejser dertil, hvis du rejser i højsæsonen (ca. 7-14 dage inden afgang)
 • Kig efter hoteller på vestsiden frem for østsiden

 

 

Billige fly til Santorini

Santorini er en dyr destination, hvad fly angår. Men det sker, at flypriserne falder til under de 1.000 kr. Ellers ligger de gerne et godt stykke over.

 

Du kan finde direkte fly til Santorini fra København i højsæsonen, men desværre ikke fra de andre lufthavne i Danmark. Og udenfor højsæsonen vil du som regel også have 1 stop, selvom du flyver fra København.

 

Oftest er det Norwegian, der har de billigste direkte flyrejser. Hos Norwegian, må du som udgangspunkt have en lille taske med, som kan være under dit sæde (30x20x38). Vil du have mere håndbagage med, kan det tilkøbes for 70 kr. gennem Norwegians egen bookingside.

 

 

Billige hoteller på Santorini

Der findes et hav af lækre drømmehoteller på Santorini. Udenfor sæsonen findes de til en rigtig fin pris, men så snart sommeren sniger sig ind, vokser prisen betydeligt. Det er klart dyrest at bo på østsiden, da du her får den flotte udsigt udover calderaen. Men hvis du kigger på den vestlige side i byer som Kamari, Perissa og Perivolos, kan du spare penge på hotellet – og så kan du altid besøge østsiden.

 

I linket nedenfor finder du en oversigt over hoteller på Santorini.

 

se hoteller her

 

 

Strande på Santorini

Santorini rummer nogle rigtig dejlige strande og endda i forskellige farver. Øen rummer nemlige både røde, hvide og sorte strande. De fleste strande på Santorini er dækket af enten sorte småsten eller hvidt eller sort sand og er hver især nogle fine strande.

 

Når du rejser til Santorini, vil du muligvis høre om øens røde strand. Ved byen Akrotiri ligger der nemlig en strand med rødt sand omgivet af røde klipper. Mange turister vælger at besøge stranden, men der har tidligere været jordskred fra klipperne. Så selvom du gerne vil opleve en rød sandstrand, er stranden altså ikke klassificeret som sikker.

 

 

Oplevelser på Santorini

Santo Wines: Det moderne vineri tilbyder ikke kun nogle af de lækreste vine. Det giver dig samtidig en fantastisk udsigt over havet og ikke mindst calderaen. Santo Wines er faktisk så flot et sted, at der bliver afholdt bryllupper og andre særlige events der.

 

Oia: Du kan ikke tage til Santorini uden at besøge Oia. Du har sikkert set billeder fra den betagende by før, og den er mindst ligeså flot i virkeligheden. Jeg vil klart anbefale at opleve Oia om aftenen, hvor du kan se en af de flotteste solnedgange i verden. Der er også en masse restauranter med lækker græsk mad og god udsigt over havet. Men hver opmærksom på at priserne her er en del dyrere, og der kan være proppet med turister (med god grund).

 

 

Transport rundt på øen

Afhængigt af, hvor på Santorini du kommer til at bo, er der selvfølgelig forskellige muligheder. Bussen er den billigste mulighed. Du kan dog ikke tage en bus på tværs af øen. Alle busser kører til og fra hovedstationen i Fira. Så hvis du skal med bus fra lufthavnen til dit hotel eller besøge en anden by, skal du altså først med en bus til Fira og skifte bus der. Hvis du ikke vil kaste dig ud i den offentlige transport, kan du også bare tage en taxa.

 

Der er også mulighed for at leje en bil (eller motorcykel) på øen, og da øen er ret lille, kan du med denne løsning nemt udforske hele øen. Priserne variere alt efter sæson og er en del dyrere i højsæsonen – men kan dog stadig findes til en fin pris. En lejebil i en uge koster ca. 500 – 700 udenfor højsæsonen og ca. 1.300 – 1.700 i højsæsonen.

 

se lejebiler her

Dublin som rejsemål

Ye’ boy! En tur til Dublin er en tur, du ikke vil fortryde. En tur til den irske storby betyder shopping, pubs, irsk musik og fantastiske restauranter og caféer. I Dublin kan du få irsk stemning for alle pengene, da du flere steder vil opleve de helt traditionelle pubs og den gode gamle fællessang. Det er virkelig en oplevelse, du ikke må snyde dig selv for. Er du ikke så meget til pubs og pints, er der selvfølgelig også alverdens andre ting, som Dublin byder på. Der er flere forskellige seværdigheder, og blot det at gå en tur rundt i byen er en oplevelse i sig selv. Læser du med videre, vil jeg fortælle dig om nogle af de ting, du ikke må gå glip af – og derudover kommer jeg også med andre rejsetips. God læsning!

 

 

Det må du ikke gå glip af

Samuel Beckett Brigde – Dublin er indehaver af en helt særlig bro, som ikke ligner alle andre. Der er tale om en bro med kabler – det lyder måske besynderligt, men ikke desto mindre er det helt sikkert et besøg værd. Broen er utrolig flot og anderledes!

 

 

Temple Bar – Nu er du i Dublin, og så skal du selvfølgelig også en tur forbi kvarteret Temple Bar. Her finder du pubs, livemusik og mad i ægte irsk stil. Det må siges at være et must, når du er i Irlands hovedstad! Derudover kan du i området også finde finurlige butikker med tøj og kunst. Gå endelig en tur til Temple Bar, sæt dig ind på en pub og nyd en pint Guinness og et traditionelt pubmåltid.

 

 

Ha’penny Bridge – Et kendt fodgængerfelt over floden Liffey i Dublin. Broen kan ses på mange af de billeder, du ser fra Dublin. Ikke nok med at fodgængerfeltet i sig selv er populært, så er det også ufattelig smukt, når mørket falder på og det hele lyses op. Tag kameraet med og forevig din tur til Dublin med smukke billeder.

 

 

Bedste rejseperiode

Dublin er en storbydestination og kan derfor besøges året rundt.

 

 

Fly til Dublin

Det er ofte ret billigt at flyve til Dublin. Sjovt nok er det ofte det irske lavprisflyselskab Ryanair, der udbyder de billigste billetter. Du kan finde afgange fra både København og Billund det meste af året, og priserne ligger mellem ca. 200 – 600 kr. fra begge afrejselufthavne.

 

Du flyver som sagt ofte med Ryanair, hvis du vælger den billige løsning, og du kan læse mere om Ryanairs bagageregler her.

 

 

Hoteller i Dublin

Det kan godt være, du ofte kan finde billige fly til Dublin, men hoteller er derimod tit den største udfordring, hvis du gerne vil sammensætte en billig rejse. Hoteller i Dublins centrum (med gode anmeldelser) er virkelig dyre (1.000+ kr. pr. nat). Det er en pris, jeg ikke synes kan forsvares – og det er grundet, at Dublin har et velfungerende offentlig transportsystem. Derfor vil jeg anbefale, at du kigger efter hoteller, som ligger en smule uden for Dublins centrum. Herfra kan du nemt, hurtigt og billigt komme ind til centrum.

 

 

Prisniveau

Prisniveauet minder meget om det, vi er vant til herhjemme. Et lille tip: Du kan de fleste steder få øl til rigtig gode priser, og det er jo helt perfekt til en pubcrawl 😉

 

 

Rejsetip

Juletur – Jeg kan i den grad anbefale en juletur til Dublin. I julemånederne bliver der julet med både julemarkeder, skøjtebane, den fineste julepynt i gadebilledet og selvfølgelig juleshopping. Efter en hel dags shopping må du endelig ikke snyde dig selv for den mest fantastiske stemning på de hyggelige pubs med live musik, en venlig lokalbefolkning, dans og selvfølgelig fish & chips og et godt glas Guinness. Faktisk bliver en del af disse pubs også pyntet op til jul – og det er umuligt ikke at komme i julestemning – det tør jeg godt love dig!

 

Saint Patrick’s Day – Den traditionsrige fejring af Saint Patrick finder sted i Dublin – også kendt som Saint Patrick’s Day! Dublins mange gader og stræder vil være fyldt med fest og farver, og stemingen vil være helt i top på byens mange pubs, barer, caféer og restauranter. Og du kan være helt sikker på, at der vil blive langet litervis af Guinness over baren! Det er en fest, der bør stå på din bucket list!

 

Roadtrip – Irland byder på de mest fantastiske omgivelser til et roadtrip. Det vil ofte være billigst at flyve til Dublin og tage en lejebil derfra. Én ting er helt sikkert – kører du ud i landskabet, vil du opleve den smukkeste natur. Derudover har Irland en gæstfri befolkning og en historie, der spænder fra vikingeinvasion til selvstændighedskamp. Du vil i den grad blive tryllebundet af et roadtrip rundt på “Den Grønne Ø”!

 

 

Transport til/fra lufthavnen

Fra lufthavnen kan du tage air coach nr. 700, der stort set kører i døgndrift mellem lufthavnen og centrum. En enkeltbillet koster 8,5 euro (ca. 63 kr.), mens tur/retur-billetter koster 13,5 euro (ca. 100 kr.). Du kan læse mere og booke billetter på aircoach.ie.

Gambia som rejsemål

Når solen om vinteren forsvinder herhjemme i Danmark, så må man selv tage affære og rejse hen, hvor den skinner. Og det gør den så sandelig i Gambia. Rigtig meget endda! Gambia er et lille, charmerende land i det vestlige Afrika. Faktisk er Gambia Afrikas mindste land og næsten fire gange mindre end Danmark. På trods af landets beskedne størrelse finder du til stadig ca. 80 km kyststrækning med gyldne, solbeskinnede palmestrande! Så hvis du drømmer om en vinterrejse til et lille afrikansk solparadis med lækre strande, så er netop Gambia et fremragende valg!

 

 

Det må du ikke gå glip af

Gambia har længe været en populær sol- og stranddestination i Europa, og nu har flere danskere efterånden også fået øjnene op for det lille vestafrikanske lands fantastiske feriemuligheder. Langt de fleste turister i Gambia tager dertil for at nyde en uge, hvor sol, strand og afslapning er de eneste aktiviteter på programmet. Så de reelle højdepunkter vil ofte være solen og strandene.

 

Vil du gerne spice din strandferie op med andre aktiviteter, kan du dog overveje en tur forbi River Gambia National Park eller Katchikally Crocodile Pool.

 

 

 

Bedste rejseperiode

Gambia ligger kun en smule nord for ækvator, så der er varmt året rundt – i gennemsnit mellem 31 og 33 grader! Solskin er der også nok af. Og de eneste måneder, hvor der falder nedbør af betydning, er som regel juli, august og september. Netop fordi vejret er så varmt og tørt om efteråret, vinteren og foråret, er Gambia en forrygende vinterhalvårsdestination fra oktober til april.

 

 

 

Gennemsnitstemperaturer

Tabellen nedenfor viser gennemsnitstal for Banjul (fra timeanddate.com).

 

 • Januar: 31°
 • Februar: 32°
 • Marts: 33°
 • April: 32°
 • Maj: 32°
 • Juni: 31°
 • Juli: 31°
 • August: 31°
 • September: 31°
 • Oktober: 31°
 • November: 32°
 • December: 32°

 

 

 

Rejser til Gambia

Man kan sagtens selv booke fly til Gambias hovedstad Banjul og så finde et hotelresort langs atlanterhavskysten. De fleste rejser til Gambia er dog charterrejser. Herhjemme kan du f.eks. finde chartertilbud med både flybilletter tur/retur og hotel hos Spies. En af fordelene ved charterrejser til Gambia er desuden, at du ofte flyver direkte, hvilket er en tur på “små” otte timer. Og fordi kursen er næsten er stik syd (og en anelse vest), kommer flyturen ikke til at ødelægge din døgnrytme.

 

 

Prisniveau

Gambia er generelt et sted, hvor du får value-for-money. Priserne for mad og drikke på restauranter (og generelt) er ganske lave i forhold til danske priser.

 

 

Rejsetip

Gambia er et af de lande i Afrika med mindst kriminalitet, så du kan generelt føle dig tryg i landet. I særligt byområder kan det dog være en god idé at være ekstra opmærksom lommetyveri.

 

Selvom gennemsnitstemperaturerne for Gambia er betryggende høje året rundt, så kan det være en god idé at have en god trøje eller let jakke med. Aftenerne (især ved atlanterhavskysten) kan nemlig sagtens være lidt kølige – især hvis det samtidig blæser lidt.

 

 

Vaccination

For at læse mere om evt. nødvendige vacciner, kan du kigge forbi sikkervaccination.dk.

 

 

Visum og pas

Gambia er visumfrit i op til 28 dage ved turistbesøg. Hvis du gerne vil opdateres yderligere om reglerne omkring visum og pas i Gambia, kan du gøre dette på Udenrigsministeriets hjemmeside um.dk.

 

Gdansk som rejsemål

En storbyferie til havnebyen Gdansk byder på masser af billig shopping, spændende sightseeing med arkitektur, historie, kultur og muligheden for dejlige wellness-oplevelser. Næsten alt dette kan du finde på de to hovedgader “Kongevejen” og “Det lange marked”, som er de største turistattraktioner i Gdansk. Vil du gerne opleve terrænet rundt om Gdansk, kan du finde de to byer Sopot og Gdynia, som ligger lige i forlængelse heraf, og som ligeledes byder på masser af spændende oplevelser. Én af dem kan du bl.a. læse om nederst i artiklen. Du bør ikke tøve med en storbyferie til Gdansk – jeg lover dig, der vil være masser at tage sig til!

 

 

Det må du ikke gå glip af

Ølspa – Hvis du har fulgt med i mine rejser til Gdansk, er du måske også stødt på mine rejser med ølspa. Ølspaen ligger godt nok ikke i selve Gdansk, men hotellet ligger ca. en times togtur fra Gdansk. Her kan du komme til at bo på hotellet Stary Browar Koscierzyna, som har den berømte ølspa. Du har her muligheden for at prøve et stort træbadekar, der bliver fyldt op med dejligt varmt vand, der tilsættes en naturlig og aromatisk blanding af humle, ølgær og malt. Ølbadsoplevelsen kan du selvfølgelig fuldende med en lækker ølsmagning af Stary Browars egne specialøl.

 

 

 

Neptunfontænen – Et historisk springvand i det centrale Gdansk på byens historiske og flotte torv, Długi Targ (en del af Kongevejen). Som du kan se på billedet, kan du finde forskellige caféer og restauranter rundt omkring springvandet – du kan derfor sidde på en af de mange udendørs siddepladser og nye udsigten til det populære springvand.

 

 

Mariakirken – Polens største kirke. Det skulle efter sigende være den største mustenskirke i verden, hvor der er plads til 25.000 mennesker! Husk kameraet, hvis du tager hen forbi Mariakirken. Det er et vildt syn!

 

 

Bedste rejseperiode

Da Gdansk er en storbydestination, kan du rejse dertil året rundt.

 

 

Fly til Gdansk

Det tager faktisk ikke mere end ca. 1 time i fly, og så er du fremme i Gdansk. Det bliver efter min mening ikke meget nemmere (eller hurtigere for den sags skyld). Der er både nemt og billigt at komme til Gdansk. Du kan nemlig flyve fra både København, Billund og Aarhus. Du kan finde direkte afgange året rundt – også til ganske billige penge. Du kan finde flybilletter fra alle lufthavne til priser mellem 150 – 500 kr. i både hverdage og weekender. What’s not to like?

 

Det er lavprisselskaberne Ryanair og Wizz Air, der er udbyderne af de billigste billetter. Når du flyver med Ryanair, må du som udgangspunkt kun må medbringe en mindre håndtaske. Hvis du ønsker at tilkøbe mere bagage, kan du med fordel læse min miniguide og Ryanairs bagageregler. Wizz Air har i øvrigt en lignende bagagepolitik.

 

 

Hoteller i Gdansk

Selvom Gdansk efterhånden er en populær storbydestination, er det en af de få steder, hvor du faktisk kan finde rigtig fine hoteller i centrum til billige penge – og det er noget, Rejsespejder kan lide!

 

Derudover kan du også finde nogle vildt lækre spahoteller i og omkring Gdansk, som også er til at komme til for penge. Klikker du på linket nedenfor, kan du få et fint overblik over, hvad udvalget er i Gdansk.

 

Hoteller i Gdansk

 

 

Rejsetip

Det er klart anbefalelsesværdigt med en gåtur på lystbådehavnen. Her findes adskillelige caféer, hvor du kan nyde en billig øl eller noget skøn mad (eller begge ting på én gang 😉). At sidde der med fronten mod havnen og se, hvordan folk går rundt og nyder omgivelserne er simpelthen så hyggeligt.

 

Hvis du har flere dage i Gdansk, vil jeg anbefale, at du en af dagene sætter tid af til at besøge byen Sopot, som ligger 12 minutter fra Gdansk (i tog). Her ligger der nemlig et indkøbscenter, som kan få dig til at tro, du ser syner. Indkøbscenteret hedder “Krzywy Domek”, og det er absolut et must-see. Det er altså ikke hver dag, man ser så skæv en bygning, hvor det er meningen!

 

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Mariola Yvonne – Berlin (@mariolayvonne) den

 

 

Transport til/fra lufthavnen

Når du lander i Gdansk Lufthavn, vil jeg anbefale dig at tage en taxa til hotellet, hvilket ofte vil være den hurtigste og nemmeste løsning. Det behøver ikke nødvendigvis at være dyrt og benytte sig af taxa i Gdansk. Det kommer selvfølgelig også helt an på, hvorhen i byen du skal. Mht. offentlig transport er det blot min erfaring, at der i de fleste tilfælde skal skiftes mellem tog, sporvogn og/eller bus.

Bruxelles som rejsemål

De fleste forbinder måske Bruxelles med Europa-Parlamentet og politik. Men Bruxelles er meget mere end det. EU-hovedstaden lægger nemlig også op til en klassisk storbyferie med shopping, restaurantbesøg, sightseeing og kulturelle oplevelser. Byen er spækket med flotte bygninger, museer, parker og ikke mindst øl og chokolade. Nyd en omgang moules frites på en hyggelig cafe, få udsigten over byen i toppen af Atomium og lad dig imponere over den majestætiske Grand-Place.

 

 

Det må du ikke gå glip af

Manneken Pis: Selvom navnet ikke er dansk, så er du nok ikke langt fra at have gættet, hvad denne statue forestiller. Manneken Pis er en lille bronzestatue af en dreng, der tisser. Du har måske set en kopi af ham rundt omkring i de danske haver, men den ægte vare finder du altså på hjørnet af Rue de l´Etuve.

 

 

Grand-Place: I byens hjerte finder du historisk belgisk stemning. Det gamle bytorv er omgivet af flotte udsmykkede bygninger bl.a. det gotiske rådhus, og så står pladsen på UNESCO’s verdensarvsliste. Hvert andet år dækkes hele pladsen med blomster i 3 dage, og til jul stilles der op med et stort marked fyldt med mad og drikkevarer. Men uanset hvornår du besøger pladsen, er den altid et besøg værd.

 

 

Atomium: Den 102 meter høje stålbygning er en ikonisk bygning lidt uden for centrum. Den unikke kreation kan selvfølgelig beundres udefra, men du kan rent faktisk også komme ind i de forskellige kugler, og tuberne der forbinder dem. Indenfor får du bl.a. en panoramisk udsigt over Bruxelles i 92 meters højde og muligheden for at spise frokost i 95 meters højde.

 

 

Bedste rejseperiode

Som de fleste andre storbyer, kan Bruxelles besøges til hver en tid. Det afhænger af hvilken side af den skønne by, du helst vil opleve. De mest populære måneder at besøge Bruxelles er dog juni til august – men også maj og september. På disse tidspunkter kan du så også forvente en del flere turister.

 

 

Fly til Bruxelles

Du kan finde billige flybilletter til Bruxelles stort set hele året rundt. Fra København flyver du billigst til Bruxelles S. Chaleroi lufthavn fra omkring 300 – 400 kr. med Ryanair, men ofte kan du også finde rigtig billige afgange for omkring 200 kr. Fra Billund kan du finde billetter fra ca 600 – 800 kr. til Brussels Airport med Brussels Airlines.

 

Hos Brussels Airlines må du som udgangspunkt medbringe en håndbagage på 12 kg. Hos Ryanair må du altid frit medbringe én lille håndtaske. Vil du gerne have mere håndbagage med, kan du evt. læse min miniguide om Ryanairs bagageregler.

 

 

Hoteller i Bruxelles

Bruxelles er jo en storby, og et ordentligt hotel i centrum af en storby er ofte dyre. Men hvis du kigger efter hoteller, der ligger et lille stykke uden for centrum, er der penge at spare.

 

Uanset hvilken type hotel du søger, kan du helt sikkert finde det i Bruxelles’ brede udvalg. Følger du linket nedenfor, kan du få et overblik over hvilke hoteller, der er i byen.

 

se hoteller her

 

 

Rejsetips

Belgisk chokolade og øl: Noget af det bedste ved Bruxelles er, at det aldrig er svært at finde en god øl eller et lækkert stykke chokolade. Du kan sågar komme på en kombineret øl og chokolade-tour. Men du kan jo også afprøve nogle forskellige steder selv og finde dine favoritter.

 

Jubelpark: En 30 hektar stor park og et nationalt monument. Her kan du tage en pause efter en shoppingtur og slappe af på græsset. Og så kan du få et billede af den flotte triumfbue på samme tid – så slår du to fluer med ét smæk!

 

 

Besøg Brügge: Har du en ekstra dag tilovers i Bruxelles, kan du tage en tur til den nærliggende by Brügge. Ca. en times togtur fra Bruxelles ligger den gamle charmerende by. Igen fyldt med velbrygget øl og hjemmelavede chokolader. Og så er byen fyldt med små charmerende kanaler.

 

 

Comic Strip Walk: Denne gåtur er en fantastisk og meget anderledes måde at få set en storby på. Her kan du bl.a. spotte Tintin, Lucky Luke, Asterix og en lang række andre tegneseriefigurer, malet på diverse bygninger i byen.

 

 

Transport

Fra Bruxelles S. Charleroi lufthavn kan du tage en shuttlebus (Brussels City Shuttle) direkte til Bruxelles. Shuttle bussen kører ca. hver halve time. Turen koster ca. 130 kr. og tager en time. Billetter til shuttlebussen kan købes i lufthavnen eller online på flibco.com.

 

Fra Brussels Airport er der direkte togforbindelse til centrum ca. hvert 10. minut. Turen tager 18 minutter og koster omkring 95 kr. Du kan købe din billet på brussels.info.

 

Når du skal rundt i byen, kan du købe et Brussels Card Pass. Det findes både til 1 dag, 2 dage og 3 dage, så det er nok den letteste løsning. Et Brussels Card Pass kommer også med en masse andre fordele, f.eks. gratis entre på en lang række museer og rabatter på diverse attraktioner og restauranter.

Zanzibar som rejsemål

Ja, du har helt sikkert hørt om helt fantastiske Zanzibar med de kridhvide sandstrande, palmer i kilometervis, fantastiske dykker-spots og det azurblå hav. Hvis du ikke har hørt om Zanzibar, vil jeg advare dig på forhånd. Når først du har læst om (og set billeder af) den smukke øgruppe uden for Tanzanias kyst, så VIL du bare afsted. Om ikke andet, så skriver du den højst sandsynlig på din bucket list. På Zanzibar finder du også en helt utrolig venlig lokalbefolkning, som tager imod dig med åbne arme. Som du kan høre, vil en tur til den billedskønne ø blive en tur, du sent vil glemme.

 

 

Det må du ikke gå glip af

Stone Town – Den største by på øen og et sandt skatkammer af levn fra kolonitiden. Tager du turen fra stranden og ind til byen, kan du faktisk opleve en helt masse. Der er bl.a. labyrintiske gader, markeder, gode spiseoplevelser, shopping og ikke mindst smukke solnedgange. Så trænger du til et lille afbræk fra stranden, kan en tur til Stone Town i den grad anbefales.

 

 

Prison Island – Er du naturelsker, bør du bl.a. besøge Prison Island, som er en ø fuld af kæmpeskildpadder. Hvem vil ikke gerne opleve dem? Øen ligger ca. 5 km ud for Zanzibars kyst. Fra Stone Town kan du sejle til øen på godt et kvarters tid. Husk kameraet!

 

 

Når nu jeg skriver om, hvad du ikke må du glip af på Zanzibar, så er det næsten umuligt ikke at nævne de alt for lækre strande – se dem lige 😍 Og der er mange af dem! Det kan næsten se helt uvirkeligt ud, når strandene ses på billeder, men den er god nok. Strandene er helt drømmeagtige.

 

 

Bedste rejseperiode

Zanzibar har et tropisk klima og er varmt året rundt. Dog findes den såkaldte ‘regnsæson’ også – men inden du lader dig skræmme af regnsæsonen, vil jeg gerne slå fast, at der altså ofte ikke er tale om heldagsregn. Der er derimod tale om korte, intense byger, hvor der falder en masse regn på én gang. Jeg har faktisk selv rejst i regnsæsonen – og det var stadig en fantastisk ferie. Ved at rejse uden for højsæsonen/i regnsæsonen er der desuden færre turister, naturen kan opleves fra sin frodigste side, og man kan som regel spare penge på både fly og hotel. Så selvom nedbørensmængden varierer i løbet af året, kan du stadig betragte Zanzibar som en helårsdestination.

 

Zanzibars højsæsonen regnes typisk fra juni til oktober og fra december til februar.

 

Gennemsnitstemperaturer

Tabellen nedenfor viser gennemsnitstal for Zanzibar (fra timeanddate.com).

 • Januar: 32°
 • Februar: 33°
 • Marts: 32°
 • April: 31°
 • Maj: 30°
 • Juni: 29°
 • Juli: 29°
 • August: 29°
 • September: 30°
 • Oktober: 31°
 • November: 31°
 • December: 32°

 

 

Fly til Zanzibar

Som et er verdens mere eksotiske og populære rejsemål er Zanzibar meget ofte en ret dyr destination at finde flybilletter til. Dog lykkes det mig en gang imellem at finde fly til mellem 2.800 – 3.500 kr., hvilket er en rigtig fornuftig pris.

 

Du kan flyve til Zanzibar fra både København og Billund. Det vil ofte være enten Qatar Airways, KLM eller Turkish Airlines, der er udbyder af de billigste billetter med gode flytider på mellem 14 – 16 timer.

 

Flyver du med Qatar Airways, som er et af verdens bedste flyselskaber, så inkluderer billetterne både håndbagage, indtjekket bagage og forplejning. Hos KLM må du som udgangspunkt medbringe 12 kg håndbagage, og forplejning er også inkluderet. Med Turkish Airlines er 23 kg bagage inkluderet i prisen.

 

 

Hoteller på Zanzibar

Du kan næsten gætte dig til, at man selvfølgelig kan finde en hel del lækre hoteller og resorter på Zanzibar. Og med lækre mener jeg VIRKELIG lækre! Du kan både bo i små bungalows midt på stranden eller på store luksusresorts. Et ekstra plus er, at du sagtens kan finde disse bungalows til budgetvenlige priser. Du behøver derfor ikke nødvendigvis at smide hele opsparingen for at bo superlækkert på Zanzibar.

 

Klikker du på linket nedenfor, har du en søgemaskine, som kan hjælpe dig med at få et godt overblik over, hvilke hoteller du kan finde på øen.

 

Hoteller på Zanzibar

 

 

Rejsetips

Er du dykkerentusiast, og er du fascineret af livet under havoverfladen, bør du besøge naboøen Mafia. Her kan du opleve en af de to steder i verden, hvor du kan dykke med hvalhajer. Hvor vildt kunne det ikke være at komme hjem og fortælle om den oplevelse?! Den blide gigant er nysgerrig og lader dig endda komme helt tæt på. Derudover findes der et væld af andre farvestrålende fiskearter, delfiner og rokker som du måske også er så heldig at få et glimt af.

 

Er du tosset med solnedgange, vil jeg anbefale dig at tage med på tur på de mange traditionelle sejlbåde bygget af træ (disse kan du ikke undgå at møde). Dét er magisk, virkelig magisk. Forestil dig at flyve ude på havet i stille omgivelser og bare nyde at se solen gå ned. Jeg drømmer mig væk ved blot at skrive om det.

 

 

Prisniveau

Prisniveauet på Zanzibar er kun en smule lavere end i Danmark. Faktisk vil jeg sige, det er dyrt på Zanzibar, hvis forholdene tages i betragtning.

 

 

Transport

Dala dalas er åbne busser, der kører rundt på hele øen, og er Zanzibars mest brugte offentlige transportmiddel. Der er ikke tidsplaner, så det handler bare om at stå og vente, indtil den ankommer. Hvis du er i tvivl om, hvilken Dala dala du skal med, skal du endelig bare forhøre dig omkring – folk er utrolig hjælpsomme. Dala dalas er meget billige, og du kan komme rundt på øen til kun et par kroner.

 

Alternativt kan du også vælge at benytte dig af taxa, hvilket du også kan gøre til billige penge. Jeg vil dog anbefale, at du aftaler en pris med føreren, inden du kører. På den måde undgår du nemlig, at prisen bliver højere, end den burde være.

 

 

Visum og vaccination

Der er visumpligt i Tanzania, og turistvisum udstedes ved indrejsen. Dit pas skal være gyldigt 6 måneder udover opholdet varighed. Vil du gerne læse mere om reglerne for ind- og udrejse til Tanzania, kan du gøre det på Udenrigsministeriets hjemmeside um.dk. Ift. vaccinationer kan du på siden sikkervaccination.dk. se, hvilke vaccinationer der anbefales, inden en rejse til Zanzibar.