Charterrejser i 2024: Her finder du de bedste tilbud, tips og tricks til en billig charterferie!

Hvad er en charterrejse?

Er du på udkig efter en billig solferie eller strandferie til sydens sol? Så vil en charterrejse helt sikkert være lige noget for dig. Charterrejser er færdigpakkede ferier, hvor flybilletter og hotelophold på forhånd er tilrettelagt af et rejsebureau. Kort sagt er charterferier altså pakkerejser til sol- og stranddestinationer.

I Danmark tæller de største charterbureauer bl.a. Spies, TUI, Apollo og Sunweb. Herudover er der dog en lang række andre charterbureauer. Hos de store charterbureauer vil du ofte kunne finde charterrejser fra København, Billund og Aalborg. Men du kan også finde charterbureauer, der har afgrænset deres charterprogram, så det fokuserer på rejser fra bestemte lufthavne. Primo Tours tilbyder f.eks. mange charterrejser fra Billund, mens et selskab som SunCharter primært tilbyder charterrejser fra Aalborg. Og Århus Charter tilbyder – sjovt nok – en del charterrejser fra Aarhus 😉

Charterrejser til Alcudia på Mallorca er altid meget populære

Hvorfor vælge charterrejser?

Der er flere gode grunde til at vælge en charterrejse. Rigtig mange vælger en charterferie, fordi man slipper for selv at skulle bøvle med at booke flybilletter og hotel hver for sig. Med en charterferie har rejsebureauet allerede taget hånd om alle de praktiske ting. Udover flybilletter og hotelophold vil du også tit have mulighed for at kunne tilkøbe lufthavnstransport. Og ofte vil der på charterhotellerne være guider ansat af rejsebureauet til at hjælpe dig. Så med charterferier får du tit helstøbte pakkerejser – helt uden besvær. Du skal blot vælge din drømmedestination (den beslutning kan også være svær nok i sig selv).

En anden fordel ved charterrejser er, at du (særligt i sommerhalvåret) har mange forskellige charterferier at vælge mellem – uanset om du er til mest luksusrejser, rejser med all inclusive eller bare leder efter en billig afbudsrejse. Faktisk er det netop blandt chartertilbuddene, du ofte finder de største besparelser på rejser. Hvis du har is i maven, kan du kort før afrejsetidspunktet være heldig at finde afbudsrejser og lastminute-rejser til vanvittigt lave priser. Hvis du er mest interesseret i afbudsrejser, kan du også tjekke min afbudsrejseside ud. Der kan du se tilbud på afbudsrejser og læse en artikel specifikt om afbudsrejser.

En sidste, men væsentlig, fordel ved charterrejser er, at du er dækket af pakkerejseloven. Pakkerejseloven er altid en dejlig sikkerhed at have i baghånden. Pakkerejseloven sikrer nemlig, at du kan få dine penge tilbage, hvis f.eks. din rejse bliver aflyst, eller hvis Udenrigsministeriet skulle fraråde rejser til din destination (som man f.eks. så det ifm. corona-pandemien). Skulle du være så uheldig, at din charterferie bliver aflyst af udbyderen, eller bliver din destination frarådet som rejsemål af Udenrigsministeriet, kan du derfor kontakte rejseudbyderen med henblik på at få dine penge retur.

Santorini er et populært - men ofte også dyrt - rejsemål til charterrejser

Hvordan finder man de billigste charterrejser?

Hvis du gerne vil forøge dine chancer for at finde en billig charterrejse, er der et par tips og tricks, der er værd at kende.

F.eks. gør du dig selv en stor tjeneste, jo mere fleksibel du kan være. Og med fleksibel mener jeg både i forhold til dine rejsedatoerdestinationer og afrejselufthavne. Jo mere du begrænser din søgning, jo færre tilbud vil du få.

At være fleksibel er dog lettere sagt end gjort. Mange mennesker foretrækker jo at flyve fra den nærmeste lufthavn. Og mange har naturligvis kun mulighed for at rejse i bestemte ferieperioder. Men ved at udvide din søgning til at inkludere flere afrejselufthavne, flere destinationer og en længere rejseperiode vil du booste dine chancer for at finde et godt tilbud markant.

Man kommer heller ikke udenom, at du generelt finder de billigste charterrejser uden for de store ferieperioder – bl.a. sommerferien (uge 26 til 32), efterårsferien (uge 42) og vinterferien (uge 7/8). Dermed ikke sagt, at det er umuligt at finde en billig charterrejse i sommerferien. Det er bare sværere.

Et andet godt råd er at sammenligne forskellige charterrejser. Vær i denne sammenhæng f.eks. opmærksom på forplejning – er rejsen uden forplejning eller indgår morgenmad, halvpension, helpension eller all inclusive? Nogle gange kan du også finde de samme charterrejser til forskellige priser hos forskellige charterbureauer. En prissammenligningsside som Travelmarket er på dette område guld værd.

På denne side kan du f.eks. bruge søgefeltet ovenfor, der er lavet i samarbejde med sammenligningssiden Travelmarket. Med denne søgefunktion kan du indtaste dine søgekriterier (afrejselufthavne, rejsedatoer, destinationer osv.) og så selv se, hvilke spændende afbudsrejser du kan finde. Søgefeltet er et supergodt redskab til at finde billige afbudsrejser, da søgningen inkluderer tilbud fra alle de største charterrejseselskaber i Danmark – bl.a. Spies, Apollo, TUI, Sunweb og mange andre!

I forhold til charterrejser er det i øvrigt også værd at vide, at priserne typisk begynder at falde ca. 8 til 6 uger før afrejse. Og har du is i maven, vil der særligt i løbet af de sidste 4-5 dage før afrejse være chancer for store besparelser. Men det er naturligvis ikke risikofrit at vente så længe (du kan som sagt læse mere om afbudsrejser på min afbudsrejseside).

Og så lige et allersidste tip til charterrejser. Når du falder over et godt tilbud, må du endelig ikke vente for længe med at slå til! Særligt i højsæsonen gælder det om at slå til, når den perfekte charterrejse med all inclusive dukker op til en god pris. For jo længere tid du venter, og jo mere du tøver, jo større er risikoen for, at en anden booker rejsen før dig!

Kreta har et kæmpe udvalg af charterrejser i sommerhalvåret

Hvad er de mest populære charterrejsemål?

De sydeuropæiske sol- og strandklassikere er uden tvivl de mest populære charterrejsemål. Rejser til Spanien, rejser til Grækenland, rejser til Tyrkiet og rejser til Portugal er derfor tit på rejsebureauernes charterprogram år efter år.

Men selv hvis du drømmer om mere eksotiske himmelstrøg, kan du stadig finde gode tilbud på charterrejser. F.eks. kan du i vinterhalvåret ofte finde tilbud på charterrejser til Thailand, charterrejser til Zanzibar, charterrejser til Caribien og andre varme, tropiske destinationer.

Charterrejser til Sydeuropa er klart mest populære i sommerhalvåret

Hvad er fordelene ved charterrejser med all inclusive?

Den største fordel ved en charterrejse med all inclusive er uden tvivl, at du ikke behøver at bekymre dig om noget som helst! All inclusive-charterrejser giver dig muligheden for at nyde en totalt bekymringsfri ferie. Med en all inclusive-rejse vil al forplejning under dit ophold nemlig være inkluderet i prisen. Alt fra drikkevarer, snacks og is til morgenmad, frokost og aftensmad er typisk inkluderet under hele opholdet. Og helt ærlig, hvem drømmer ikke om at gå på bar og restaurant uden at skulle have dankortet frem?! Når du kigger på rejser med all inclusive, skal du være opmærksom på, at der kan være visse forskelle mellem hotellers all inclusive-programmer.

Charterrejser med all inclusive indeholder forplejning i form af morgenmad, frokost of aftensmad samt drikkevarer

Er charterrejser dækket af pakkerejseloven?

Charterrejser er pakkerejser, hvor du både bestiller fly og hotel i en samlet pakke. Derfor vil din charterrejse være dækket af pakkerejseloven. Og det kan du være godt tilfreds med.

Pakkerejseloven sikrer nemlig, at du kan få dine penge tilbage, hvis f.eks. din rejse bliver aflyst, eller hvis Udenrigsministeriet skulle fraråde rejser til din destination (som man f.eks. så det ifm. corona-pandemien).

Skulle din ferie blive aflyst af rejseudbyderen, eller bliver din destination frarådet som rejsemål af Udenrigsministeriet, kan du derfor kontakte rejseudbyderen med henblik på at få dine penge retur.

Og nu vi er ved corona, hvis du på noget tidspunkt er i tvivl om bestemte destinationers indrejserestriktioner, kan du altid blive klogere på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Log ind for at gemme hvad der inspirerer dig

Du kan tilføje op til 99 tilbud