Log ind for at gemme hvad der inspirerer dig

Du kan tilføje op til 99 tilbud

Faq-hero

FAQ

Her får du en oversigt over de mest stillede spørgsmål. Som hovedregel hjælper det altid at læse rejseartiklen fra start til slut – det skulle gerne give dig svar på alle dine spørgsmål. Men hvis du alligevel har spørgsmål, kan du forhåbentlig finde svar her – og ellers er du altid velkommen til at skrive og spørge.

Hvordan bestiller jeg rejsen?

I alle mine rejseartikler linker jeg til det/de tilbud, som jeg skriver om. Som regel vil der både være et link til flybilletter og et link til et hotel (medmindre det er en pakkerejse eller lignende). Hvis du vil booke rejsen, skal du klikke på linkene i artiklen (du kan klikke på enten billederne i fly- og hotelboksen eller på knapperne, hvor der står ”se fly-/hotel-tilbud her”). Når du klikker på linkene, bliver du sendt videre til en bookingside, hvor du kan foretage din booking. Ofte vil fly og hotel altså skulle bookes separat! Rejsespejder har ikke noget med direkte salg at gøre – jeg finder blot rejser. Vær i øvrigt opmærksom på, at priser for både fly og hoteller konstant ændrer sig i takt med udbud og efterspørgsel. Rejsens pris kan altså have ændret sig, efter jeg skrev artiklen.

Kan jeg nøjes med kun at bestille enten hotel eller fly?

Du kan sagtens nøjes med at bestille enten hotel eller fly. Rejsespejder er blot til inspiration.

Jeg kan ikke få priserne til at passe, hvad gør jeg forkert?

Hvis priserne ikke passer, kan følgende være tilfældet:

  • Flybilletterne eller hotelprisen er steget, siden jeg fandt tilbuddet.
  • Du har ændret datoerne for rejsen – derved kan priserne ændre sig.
  • Du vil rejse flere eller færre personer end eksemplet angiver.

Kan jeg booke rejsen på andre datoer end i eksemplet?

Ved langt de fleste rejser kan du sagtens booke rejsen på andre datoer, end de datoer jeg bruger som eksempel i artiklen. Jeg bruger næsten altid et konkret rejseeksempel, når jeg skriver artikler. I eksemplet tager jeg altid udgangspunkt i nogle af de billigste rejsedatoer. Så hvis du ændrer datoerne for rejsen, kan priserne altså sagtens ændre sig. Som en service kommer jeg dog altid med ”eksempler på billige rejsedatoer”, hvor jeg selv har tjekket, at flypriserne befinder sig i nogenlunde det samme prisleje som det i eksemplet. På den måde skulle det være muligt at finde rejsen til lignende priser på andre datoer end det i eksemplet. Vær dog opmærksom på, at hotelpriserne også kan ændre sig, alt efter hvilke rejsedatoer du vælger.

Kan du finde flere rejser fra Jylland?

Jeg holder altid øje med billige billetter fra alle Danmarks lufthavne – og når det giver mening også fra andre europæiske lufthavne (f.eks. Hamborg og Malmø). København er dog med afstand den største lufthavn i Danmark, og det vil uundgåeligt afspejle sig i de rejser, jeg finder. Hvis jeg selv skal sige det, finder jeg faktisk også rigtig mange rejser fra f.eks. Billund. Prøv evt. at tjekke samtlige rejser fra den seneste uge. Så vil jeg umiddelbart tro, at du kan finde i hvert fald en håndfuld rejser med afgang fra Jylland.

Hvorfor er der mange rejser med Ryanair og Norwegian?

Ryanair og Norwegian er to af Europas største (lavpris)flyselskaber, og det er tit de selskaber, der har de laveste priser.

Hvorfor er der tit kun håndbagage med i prisen?

Et lavprisselskab som Ryanair inkluderer som udgangspunkt kun en mindre personlig håndtaske i deres billetpriser. Dog er det altid muligt at tilkøbe ekstra håndbagage eller indchecket bagage, hvis du ønsker det. Især håndbagage er tit billigt at tilkøbe (ofte omkring 45 – 75 kr. pr. vej hvis du booker direkte gennem Ryanair).

Hvad koster det, hvis jeg vil rejse x-antal person på xx-dato?

Du kan selv gå ind og ændre rejsedatoer og antal personer på de links, der er angivet i artiklen – så kommer prisen frem. Jeg kan desværre ikke finde tid til at udregne og svare på individuelle rejser, så derfor er det nemmest og hurtigst, hvis du selv går ind og ændrer antallet af person og/eller datoer.

Finder du ikke single-rejser/solorejser eller rejser for flere end 2 personer?

Som udgangspunkt er næsten alle rejser lavet ud fra et eksempel ved en rejse for 2 personer (hvilket i øvrigt er meget normalt i rejsebranchen). Flybilletterne søger jeg altid enkeltvis, så der er prisen altid pr. person (så ift. flybilletter booker du selvfølgelig bare det antal, du skal bruge). I forhold til hotel kan du sagtens selv tilpasse søgningen inde på søgesiden, så den passer til din rejse. Alle mine rejseartikler er ment som inspiration og kan tit tilpasses dine egne ønsker og behov (medmindre det er en pakkeløsning eller lignende).

Tjener Rejsespejder penge?

Ja, Rejsespejder får vederlag fra samarbejdspartnere. Det har dog igen betydning for dig som bruger – du ser altid de priser, du ville se, hvis du selv havde fundet rejsen.

Tør jeg booke fly via andre udbydere end selve flyselskabet?

Jeg foretrækker selv at booke flybilletter direkte fra flyselskabet. Men tit er der bare mange penge at spare ved at bestille gennem et af de rejsebureauer, som søgesiden foreslår. I den forbindelse er det vigtigt at huske, at diverse rejsebureauer, som sælger flyselskabernes billetter, i høj grad tjener deres penge på mersalg. De forsøger ihærdigt at sælge en lang række ekstraydelser (forsikringer, bagage, mad osv.), som enten er komplet unødvendige, eller som du bagefter kan tilkøbe billigere direkte hos flyselskabet.

Hvordan kontakter jeg Rejsespejder?

Hvis du ikke fandt svar på dine spørgsmål her, så er du altid mere end velkommen til at sende mig en mail på [email protected], ved at skrive en kommentar her på bloggen eller sende en besked på Rejsespejders facebookside – så skal jeg gøre mit bedste for at vende tilbage med et svar hurtigst muligt