Log ind for at gemme hvad der inspirerer dig

Du kan tilføje op til 99 tilbud

Hoteller – få de bedste tips og tricks til et billigt hotel

Rejser og hoteller hænger uløseligt sammen. Så hvis du gerne vil ud og rejse, får du brug for at finde et godt (og helst også billigt) hotel. Hvis du ikke har den helt store erfaring, kan det dog være lidt af en jungle at finde det perfekte hotel. Heldigvis har jeg mange års erfaring i at lede efter hoteller, og i denne artikel vil jeg fortælle dig om alle de vigtigste ting, du skal være opmærksom på, når du går på jagt efter billige hoteller.

Hotelsøgning – sådan booker du et hotel

Hvordan finder og booker du så et godt og billigt hotel?

Personligt bruger jeg altid selv en hotelsøgemaskine som Kayak (ovenfor), Momondo eller Trivago, når jeg leder efter de bedste hoteltilbud. Det er der flere grunde til, og dem skal jeg nok uddybe i løbet af artiklen. Du kan f.eks. bruge Kayaks søgemaskine lige ovenfor.

Inde på hotelsøgesiden er første skridt at indtaste navnet på din destination. Ofte giver dette helt sig selv – især hvis du skal på storbyferie. Skal du til London, indtaster du f.eks. bare “London” i søgefeltet. Og skal du til New York, indtaster du bare “New York”.

I andre situationer – f.eks. hvis du skal på strandferie – kan det dog være en god idé at undersøge, hvad den lokale region hedder. Så kan du nemlig få en bedre hotelsøgning. Hvis du f.eks. har fundet billige flybilletter til Malaga og gerne vil på strandferie, kan du med fordel indtaste “Costa del Sol” i stedet for “Malaga”. Så bliver du nemlig vist hoteller i hele Costa del Sol-regionen i stedet for hoteller kun i Malaga. Er du mest interesseret i en storbyferie i Malaga, giver det selvfølgelig mest mening at indtaste “Malaga”. Men ved at indtaste navnet på en større region, vil du få et langt større udvalg af hoteller at vælge mellem.

Når du har indtastet destinationen, skal du naturligvis også indtaste dine rejsedatoer. Også dette punkt giver ofte helt sig selv. Har du bestilt flybilletter, skal dine hoteldatoer selvfølgelig matche dine flydatoer. Hvis du flyver på en langdistancerute (og særligt hvis du flyver mod øst), skal du dog være opmærksom på, om du evt. ankommer en dag senere.

Når destinationen og rejsedatoerne er indtastet, gælder det nu bare om at søge løs! Hotelsøgemaskiner som Kayak, Momondo og Trivago har alle glimrende filtre, du kan bruge til at afgrænse din søgning. På den måde vil du kun blive vist de hoteller, der bedst matcher dine ønsker, behov og dit budget. Du kan f.eks. ofte filtrere din hotelsøgning efter antal stjerner, beliggenhed, pris, forplejning, spafaciliteter og meget mere.

Vær opmærksom på prisforskelle – søg efter hotel med en hotelsøgemaskine

Som sagt bruger jeg altid selv en hotelsøgemaskine, når jeg søger efter hoteller. Og den nok væsentligste grund er, at prisen på hoteller kan variere meget, alt efter hvilken bookingside du kigger på. Faktisk kan du finde store prisforskelle på det samme hotel på de samme datoer, alt efter hvilken bookingside du kigger på.

Mange leder f.eks. efter hoteller på en bestemt bookingside (f.eks. hotels.com, booking.com eller Expedia). Men selv hvis du finder et lækkert hotel hos f.eks. booking.com, kan du sagtens risikere, at det samme hotel kan bookes til en billigere pris på f.eks. Agoda, DTF Travel, Zenhotels.com eller en af de mange andre bookingsider. Derfor er hotelsøgemaskiner bare guld værd! Søgemaskinen sammenligner nemlig priser fra flere forskellige bookingsider, så du ikke behøver at gøre det selv. Hvem gider at betale ekstra for et hotel, hvis man kan få det samme hotel billigere på en anden bookingside?

Eksotisk hotel med havudsigt

Hoteller og beliggenhed

Beliggenhed er uomtvisteligt et vigtigt parameter for hoteller. Og som jeg fik nævnt tidligere, har dit søgeord betydning for, hvilke hoteller du bliver vist. Herudover er der dog også andre ting, du bør være klar over ift. beliggenhed.

På storbyferier vil du nok foretrække at bo så centralt som muligt. Hvis du kigger på et kort over storbyer som Rom, Paris, Milano, London, Berlin, Barcelona, Budapest, Prag og København, vil en stor del af byområdet på kortet være forstadsområder. Det skal du være opmærksom på. Det er nemlig surt at ende på et hotel helt ude i udkanten af byen, hvor du ender med at bruge alt for meget tid på transport til og fra centrum.

Omvendt er hotellerne med de helt centrale adresser som regel også de dyreste. Så hvis du arbejder med et relativt stramt budget, kan du måske i stedet prøve at finde et billigere hotel lidt uden for centrum, der så i stedet ligger i nærheden af en metrostation (eller lignende). På den måde kan du nemlig spare penge, og hvis transportmulighederne er gode, behøver turen til og fra centrum slet ikke at tage så lang tid.

Flot værelse på et hotel

Hvad er inkluderet i prisen på et hotel?

Når du har fundet et godt og billigt tilbud på et hotelophold, er det også en rigtig god idé at være opmærksom på, hvad tilbuddet egentligt indeholder. Nogle af de mest gængse ting, du skal kigge efter, er f.eks. forplejning og afbestilling.

I forhold til forplejning vil mange hoteller enten inkludere morgenmad eller give dig muligheden for at tilkøbe morgenmad. Nogle hoteller (særligt til sol- og strandferier) tilbyder eventuelt også halv-/ helpension eller all inclusive. Hoteller med all inclusive er jo altid populære. Du kan også finde hotel- og kroophold, der tilbyder flerretters menuer som en del af deres tilbud.

Udover forplejning kan du også med fordel tjekke, hvilke værelser hotellet tilbyder. Måske kan du få et større og flottere værelse til billige penge. Eller et værelse med havudsigt i stedet for udsigt til parkeringspladsen. På nogle luksushoteller vil du også have mulighed for at vælge hotelværelser med egen pool. Kigger du derimod på hoteller i den budgetvenlige afdeling, kan det ofte være smart at tjekke, om det værelse, du kigger på, har privat eller fælles badeværelse.

Er du på udkig efter et spaophold, skal du også være meget opmærksom på, om det pågældende hoteltilbud indeholder spa-adgang som en del af tilbuddet, eller om spa-adgang skal købes separat på hotellet.

Morgenmad på hotel

Gratis afbestilling af hotel

Efter coronapandemien blev gratis afbestilling et konkurrenceparameter som aldrig før. Det vil altid være en fordel at booke hotel med gratis afbestilling. På den måde har du en vis sikkerhed, hvis uheldet skulle være ude, og du bliver forhindret i at rejse. Det tillader dig også at booke et hotel og så afbestille det senere, hvis du falder over et andet hotel, du hellere vil bo på 

I denne sammenhæng vil jeg også anbefale, at du altid læser vilkår og betingelser igennem. Jeg ved godt, at det ikke er superspændende, men det er bare en god idé at vide, hvad man egentlig køber, og hvordan man er stillet, hvis man fortryder eller lignende.

Tjek anmeldelser

Det siger næsten sig selv, men du gør dig selv en tjeneste ved at tjekke hotelanmeldelser. Jeg læser altid anmeldelser på sider som Tripadvisor og booking.com. Hotelsøgemaskinerne plejer også altid at have en bedømmelse, der kan give dig en idé om hotellets niveau.

Ift. anmeldelser lægger jeg personligt altid størst vægt på danske anmeldelser. Selvom vi danskere kan være vidt forskellige, så har vi nok alligevel en mere fælles forståelse for, hvad vi forventer af et godt hotel end f.eks. russere og amerikanere.

Når det så er sagt, vil jeg også understrege, at du en gang imellem skal tage hotelanmeldelser med et (stort) gran salt. Nogle gange kan folk have set sig sure på et hotel, og så kvitterer de omgående med en elendig anmeldelse (med caps lock, sure smileyer og hele molevitten). Andre gange kan folk have lagt uforholdsmæssigt stor vægt på noget, du måske går mindre op i. Hvad betyder en skuffende morgenbuffet f.eks., hvis du har bestilt et ophold uden morgenmad? Så husk altid at læse anmeldelserne – og husk også din sunde fornuft.

Lækkert hotel med swimmingpool og havudsigt

OBS: Mangler du fly til dit hotelophold – så find dem på min fly-side.

Hvis du er i tvivl om bestemte destinationers indrejserestriktioner, kan du altid blive klogere på Udenrigsministeriets hjemmeside.