Billige rejser til Bali

Billige rejser til Bali

Bali er en indonesisk ø, der med sin størrelse på 5.780 km2 er lidt mindre end Sjælland. Dette gør øen dejlig overskuelig og det er ”nemt” at planlægge sin tur hertil. Det er dog værd at huske på, at selvom afstandene på papir virker korte, så kan rejsetiden godt være en anden end hvad vi er vant til – forholdene på vejene er lidt anderledes end de store asfaltererede veje hjemme i Danmark. På Bali bliver du mødt af en hjertevarm befolkning, et toplækkert og spændende indonesisk køkken, fascinerende kultur og historie, betagende templer, vilde naturoplevelser og de smukkeste strande og udsigter du længe har set.

 

Byer på Bali

På trods af Balis relative lille størrelse, så findes der super mange byer, der er værd at besøge. Hvis du planlægger at besøge Bali, har du sikkert allerede haft kortet fremme og kigget nærmere på de mange spændende byer på Bali, men jeg vil alligevel komme med et par eksempler.

 

Hvis du er til strand, så burde Kuta, Seminyak, Sanur og Lovina helt sikkert stå på din liste. Kuta er et lidt mere turistet område, men her er der fremragende muligheder for at surfe, nyde solen på de smukke strande og hvis du kan lide at bruge natten på alt andet end at sove, så er Kutas natteliv helt sikkert noget for dig. Hvis du er til lidt mere rolige omgivelser kan Seminyak og Sanur anbefales – eller tag til den nordlige del af Bali og oplev Lovina. Her er havet dog noget mere roligt, så hvis du er til surfing, så er det ikke lige her du skal til.

 

Balis hovedstad, Denpasar, ligger i den sydlige del af øen og her er det gang i den. En travl og lidt kaotisk storby – men hvis du kommer lidt væk fra hovedgaderne, så kan du sagtens finde det “rigtige” Bali. Denpasar med 3 ord er markeder, museer og mad.

 

Naturoplevelser findes du mange steder på Bali, men hvis du vil opleve risterrasser, dybe dale, bjerge, floder og en masse kultur, så skal du tage til den centrale del af Bali – f.eks. til Ubud. Et andet sted, der er værd at besøge er Munduk. Dette område er ikke frygtelig turistet endnu og her får du regnskov og den smukkeste udsigt over havet og bjergene!

 

Vejret på Bali

Gennemsnitstemperaturen på Bali er rimelig konstant med omkring 29-31 grader året rundt – perfekt til shorts og t-shirt! Selvom temperaturen ligger på nogenlunde de samme grader hele året, så har Bali en tør og en våd periode. Fra april til oktober er der rimeligt tørt og fra november til marts er der regnsæson. Du skal dog ikke frygt at rejse i den periode – regnen er ikke fordelt ud over hele dagen, men består mere i en eller et par kraftige, men korte regnbyger. Faktisk kan det være at foretrække at rejse på denne tid af året, da mange godt kan blive skræmte af ordet ”regnsæson” og derfor holder sig væk fra øen – dette giver en knap så turistet ø. Samtidig er der dog mange, der flygter fra det kolde vejr herhjemme og ned i varmen til f.eks. Bali, så andre turister slipper du nok ikke 100% for – især december er en populær rejseperiode. Med det konstante gode vejr, så er Bali den perfekte destination året rundt!

 

Fly til Bali

Når du skal til Bali, kan du både rejse fra København, Billund og Aalborg. Fra København er det muligt at flyve med kun 1 mellemlanding med en transporttid på omkring 17-18 timer. Fra Billund og Aalborg har du 2 mellemlandinger og en noget længere transporttid (helt op til 37 timer). Prisen fra København ligger på ca. 4.500 kr., 4.800 kr. fra Billund og 5.500 kr. fra Aalborg. Hvis du ikke har noget imod den lange rejsetid, så kan du faktisk komme endnu billigere afsted fra København – hvis du er villig til at flyve med 2 mellemlandinger og en transporttid på mellem 30-40 timer, så kan du finde billetter til omkring 3.000 kr.

Find fly her

 

Hoteller på Bali

Der findes mange forskellige overnatningsmuligheder på Bali. Du kan vælge at bo på store luksus-resorts, små bungalows på stranden, hytter i regnskoven, fine hoteller eller hostels. Som sagt er mulighederne mange, og du kan virkelig komme til at bo billigt, hvis du ikke har brug for et stort badeværelse med badekar, TV og bløde senge.

Find hoteller her

 

Transport

Der er mange måder at komme rundt på Bali – du kan vælge lidt mere miljøvenlige muligheder såsom at gå, cykle eller tage med offentlig transport. Du kan også benytte dig af taxa eller leje en bil, motorcykel eller scooter og derved selv transportere dig rundt til lige præcis det du gerne vil se på øen.

 

Hvis du vil med taxa, så kan jeg anbefale, at du holder øje med de blå taxaer mærket med ”Bali Taxi” – de er de mest pålidelige, men husk evt. stadig at aftale en pris og måske undersøge på forhånd, hvad turen burde koste, så du er informeret om dette og kan prutte om prisen, hvis den er alt for urimelig.

 

Med hensyn til offentlig transport, så findes der det der kaldes for bemo – en slags minibus. Her kan komfort og plads dog godt være noget af en mangelvarer og vær forberedt på, at det altid tager lidt længere tid at komme fra A til B end beregnet, da både trafik og vejenes forhold spiller ind.

 

Valuta og drikkepenge

Da danske kroner ikke er en efterspurgt valuta uden i verden, er det ikke muligt at veksle danske penge om til rupiah på selve Bali. Hvis du vil have kontanter med, så kan du medbringe dollars, som du kan få vekslet ved Authorized Money Changer. Det er selvfølgelig også muligt at hæve via sit kreditkort eller bruge sit kreditkort – det er bare ikke alle steder de tager imod dette. Hvis du skal hæve penge, er det langt de fleste steder kun muligt at hæve 1-1,5 million rupiah. Det lyder måske af ret meget med sådan en million, men 1000 rupiah svarer til lidt under 0,5 kr., så med 1 million rupiah får du ca. 426 kr. med i pungen.

 

Det er altid lidt svært at vejlede angående drikkepenge. Det er normalt at man som turist giver drikkepenge til f.eks. servicemedarbejdere såsom tjenere, en chauffør og guides. Det er selvfølgelig helt op til dig om du vil give drikkepenge og hvor mange. På de fleste turiststeder er der allerede lagt en 10% serviceafgift oveni, men det er normalt at lægge 5-10% mere oveni – selvfølgelig hvis man er tilfreds.

 

Pas og visum

I forbindelse med turistrejser på maks 30 dage er det nu ikke længere nødvendigt med et turistvisum i Bali. Dit pas skal dog stadig være gyldigt i mindst 6 måneder ved udrejsen.

 

Vaccination til Bali

Når turen går til de mere eksotiske destinationer, er det som regel en god idé at få styr på sine vaccinationer. Og det kan desværre være lidt af en jungle at finde rundt i. I den forbindelse kan jeg dog varmt anbefale siden sikkervaccination.dk.

 

Siden er yderst brugervenlig. Du skal blot indtaste din rejsedestination og besvare et par sundhedsrelaterede spørgsmål. Herefter bliver du oplyst om de vejledende anbefalinger og henvist til nærmeste apotek med ledige tider. Nemt og enkelt!