Billige rejser til Bali

5.419 kr.
22 mar 2020

Luksuseventyr på Bali: 12 dage på et flot 5* hotel fra kun 5.419 kr. inkl. fly og bagage

5.498 kr.
04 mar 2020

Eksotiske Bali: 10 nætter på et 4* hotel fra kun 5.498 kr. inkl. fly og bagage

4.800 kr.
18 feb 2020

Indonesiens drømme-ø: 10 dage på Bali med et flot 4* hotel med infinity-pool fra kun 4.800 kr. inkl. fly

Billige rejser til Bali

Bali er en indonesisk ø, der med sin størrelse på 5.780 km2 er lidt mindre end Sjælland. Dette gør øen dejlig overskuelig, og det er ”nemt” at planlægge sin tur hertil. Det er dog værd at huske på, at selvom afstandene på papir virker korte, så kan rejsetiden godt være en anden end hvad, vi er vant til. Forholdene på vejene er lidt anderledes end de store asfaltererede veje hjemme i Danmark. På Bali bliver du mødt af en hjertevarm befolkning, et toplækkert og spændende indonesisk køkken, fascinerende kultur og historie, betagende templer, vilde naturoplevelser og de smukkeste strande og udsigter du længe har set.

 

 

Vejret på Bali

Vejret på Bali – det er du sikkert rigtig interesseret i at læse mere om. Og jeg kan give dig den glædelige nyhed, at gennemsnitstemperaturen på Bali er rimelig konstant med omkring 29-31 grader året rundt. Helt perfekt til shorts og t-shirt!

 

Selvom temperaturen ligger på nogenlunde de samme grader hele året, så har Bali en tør og en våd periode. Fra april til oktober er der rimeligt tørt, og fra november til marts er der regnsæson. Du skal dog ikke frygte at rejse i den periode. Regnen er ikke fordelt ud over hele dagen, men består mere i en eller et par kraftige, men korte regnbyger. Faktisk kan det være at foretrække at rejse på denne tid af året, da mange godt kan blive skræmte af ordet ”regnsæson”, og derfor holder sig væk fra øen – dette giver en knap så turistet ø. Samtidig er der dog mange, der flygter fra det kolde vejr herhjemme og ned i varmen til f.eks. Bali, så andre turister slipper du nok ikke 100% for. Især december er en populær rejseperiode.

 

Med det konstante gode vejr, kan jeg med andre ord sige, at Bali er den perfekte destination året rundt!

 

 

Byer på Bali

På trods af Balis relative lille størrelse, så findes der supermange byer, der er værd at besøge. Hvis du planlægger at besøge Bali, har du sikkert allerede haft kortet fremme og kigget nærmere på de mange spændende byer på Bali, men jeg vil alligevel komme med et par eksempler.

 

Hvis du er til strand, så burde Kuta, Seminyak, Sanur og Lovina helt sikkert stå på din liste. Kuta (billede 1) er et lidt mere turistet område, men her er der fremragende muligheder for at surfe, nyde solen på de smukke strande. Hvis du kan lide at bruge natten på alt andet end at sove, så er Kutas natteliv helt sikkert også noget for dig. Er du til lidt mere rolige omgivelser kan Seminyak og Sanur (billede 2) anbefales. Eller tag til den nordlige del af Bali og oplev Lovina (billede 3). Her er havet dog noget mere roligt, så hvis du er til surfing, så er det ikke lige her, du skal til.

 

 

Balis hovedstad, Denpasar, ligger i den sydlige del af øen, og her er det gang i den. En travl og lidt kaotisk storby, men hvis du kommer lidt væk fra hovedgaderne, kan du sagtens finde det “rigtige” Bali. Denpasar kan beskrives med 3 ord – markeder, museer og mad. Derudover har du også muligheden for at se nogle af de mange templer, du kan finde i byen.

 

 

Naturoplevelser finder du mange steder på Bali, men hvis du vil opleve ris-terrasser, dybe dale, bjerge, floder og en masse kultur, skal du tage til den centrale del af Bali – f.eks. til Ubud (billede 1). Et andet sted der er værd at besøge, er Munduk (billede 2). Dette område er ikke frygtelig turistet endnu, og her får du regnskov og den smukkeste udsigt over havet og bjergene!

 

 

Hvordan kommer du dertil?

Har du selv siddet og kigget på fly til Bali, kan du nok også nikke genkendende til, at flybilletter ofte koster kassen. Her er 4.000-5.000 kr. langt fra unormalt, hvis det skal være afgange med fornuftige flytider. Dog kan du en gang imellem være så heldig at finde fly til omkring 3.000 kr.

 

Når du skal til Bali, kan du både rejse fra København, Billund og Aalborg. Fra København er det muligt at flyve med kun 1 mellemlanding med en transporttid på omkring 17-18 timer. Fra Billund og Aalborg har du 2 mellemlandinger og en noget længere transporttid (kan være helt op til 37 timer). Du kan finde priser fra København, som ligger mellem 2.800 – 4.000 kr., og fra Billund og Aalborg kan du typisk finde fly fra 3.200 – 4.000 kr. Ofte handler prisen også om, om du er villig til flere mellemlandinger og en længere transporttid. Så bliver flybilletterne i hvert fald ofte en del billigere.

 

 

Hoteller på Bali

Der findes mange forskellige overnatningsmuligheder på Bali. Du kan vælge at bo på store luksus-resorts, små bungalows på stranden, hytter i regnskoven, fine hoteller eller hostels. Som sagt er mulighederne mange, og du kan virkelig komme til at bo billigt, hvis du ikke har brug for et stort badeværelse med badekar, TV og bløde senge.

Find hoteller her

 

 

Rejsetips til transporten på Bali

Der er mange måder at komme rundt på Bali – du kan vælge lidt mere miljøvenlige muligheder såsom at gå, cykle eller tage med offentlig transport. Du kan også benytte dig af taxa eller leje en bil, motorcykel eller scooter og derved selv transportere dig rundt til lige præcis det, du gerne vil se på øen.

 

Hvis du vil med taxa, kan jeg anbefale, at du holder øje med de blå taxaer mærket med ”Bali Taxi” – de er de mest pålidelige, men husk evt. stadig at aftale en pris og måske undersøge på forhånd, hvad turen burde koste. Så er du informeret om dette og kan prutte om prisen, hvis den er alt for urimelig.

 

Med hensyn til offentlig transport findes der det, der kaldes for bemo – en slags minibus. Her kan komfort og plads dog godt være noget af en mangelvare. Derudover bør du være forberedt på, at det altid tager lidt længere tid at komme fra A til B end beregnet, da både trafik og vejenes forhold spiller ind.

 

 

Oplevelser på Bali

Tager du turen til Bali, er der særligt to oplevelser, jeg gerne vil præsentere for dig – og det en guidet dagstur til Instagram-højdepunkter og en tur til Mount Batur. Og hvad er en guidet Instagram-tur tænker du nok, og det skal jeg forklare dig!

 

En guidet Instagram-tur går ud på, at du kommer rundt til øens mest genkendelige hotspots – og det er højst sandsynlig billeder, du før har set på Instagram, når du har scrollet ned gennem dit feed. Du vil blandt andet komme forbi steder som Gate of Heaven og Ubuds mange rismarker. Hvis det lyder som en tur, du gerne vil vide noget mere om, kan du læse om den her.

 

En vandretur op ad Bali mest ikoniske bjerg, Mount Batur, bør også stå på din bucket list. Her kan du finde flere guidet ture, hvor du kan komme op og se den helt fantastiske solopgang på toppen. Her vil du blive mødt af en vanvittig skøn udsigt, så på denne tur skal du virkelig huske kameraet!

 

 

Valuta og drikkepenge

Da danske kroner ikke er en efterspurgt valuta ude i verden, er det ikke muligt at veksle danske penge om til rupiah på selve Bali. Hvis du vil have kontanter med, kan du medbringe dollars, som du kan få vekslet ved Authorized Money Changer. Det er selvfølgelig også muligt at hæve via sit kreditkort eller bruge sit kreditkort. Det er bare ikke alle steder, de tager imod dette. Hvis du skal hæve penge, er det langt de fleste steder kun muligt at hæve 1-1,5 million rupiah. Det lyder måske af ret meget med sådan en million, men 1000 rupiah svarer til lidt under 0,5 kr., så med 1 million rupiah får du ca. 426 kr. med i pungen.

 

Det er altid lidt svært at vejlede angående drikkepenge. Det er normalt, at man som turist giver drikkepenge til f.eks. servicemedarbejdere såsom tjenere, en chauffør og guides. Det er selvfølgelig helt op til dig, om du vil give drikkepenge(og hvor mange). På de fleste turiststeder er der allerede lagt en 10% serviceafgift oveni, men det er normalt at lægge 5-10% mere oveni. Selvfølgelig kun hvis man er tilfreds.

 

 

Pas og visum

I forbindelse med turistrejser på maks. 30 dage er det ikke nødvendigt med et turistvisum i Bali. Dit pas skal dog stadig være gyldigt i mindst 6 måneder ved udrejsen. Du kan læse mere på udenrigsministeriets hjemmeside.

 

 

Vaccination til Bali

Når turen går til de mere eksotiske destinationer, er det som regel en god idé at få styr på sine vaccinationer. Og det kan desværre være lidt af en jungle at finde rundt i. I den forbindelse kan jeg dog varmt anbefale siden sikkervaccination.dk.

 

Siden er yderst brugervenlig. Du skal blot indtaste din rejsedestination og besvare et par sundhedsrelaterede spørgsmål. Herefter bliver du oplyst om de vejledende anbefalinger og henvist til nærmeste apotek med ledige tider. Nemt og enkelt!