Billige rejser til Napoli

3.819 kr.
23 May 2023

Rejse til aktiv vulkan: 7-nætters rejse til Stromboli og Napoli fra kun 3.819 kr. p.p. inkl. fly, hoteller, transport og guidet tur til vulkanen

2.696 kr.
02 May 2023

Opdag Ischia og Napoli: 1 uge med fly og hoteller fra kun 2.696 kr. p.p.

527 kr.
11 Apr 2023

Billige fly til Napoli: Flybilletter fra kun 527 kr. tur/retur

Napoli som rejsedestination

Den tredjestørste by i Italien, Napoli, er en storby, du ikke må snyde dig selv for. Pizzaens hjemstavn har alt, hvad hjertet begærer, og særligt byder byen på verdens bedste pizzaer. Er du pizza-lover, så kan du ikke komme afsted hurtigt nok (buon appetito)! Tager du turen til Napoli, bør du også rette din opmærksomhed til alt det, der ligger omkring – for det er dette, der også gør denne destination til noget ganske særligt. Her taler jeg om attraktioner som Pompeji, Amalfikysten og vulkanen Vesuv. Derudover må du endelig heller ikke glemme de charmerende og idylliske øer Ischia, Procida og Capri! Her kan du finde nogle af de lækreste strande, og det er i høj grad et besøg værd! Overordnet set er Napoli et fortræffeligt rejsemål.

 

Du kan læse om disse attraktioner (og meget mere) nedenfor – og har du selv nogle gode rejsetips til Napoli, skal du være velkommen til at smide en kommentar i kommentarfeltet. Rigtig go’ læselyst!

 

 

Det må du ikke gå glip af

Ruinbyerne Pompeji og Herculaneum

 

Pompeji

Her kan du se den berømte forsvundne by, som er blevet udgravet under vulkanen. For at komme til Pompeji fra Napoli kan du tage bussen og toget, og prisen og rejsetiden er nogenlunde den samme. Busturen tager 35 minutter og koster 2.80 euro (19 kr.) pr. vej. Toget tager 40 minutter og koster 2.10 euro (16 kr.) pr. vej.

 

Herculaneum

Udover Pompeji kan du også finde den antikke by, Herculaneum. Er du historieinteresseret, er det næsten et must at tage afsted. Her får du historie for alle pengene!

 

 

Vulkanen Vesuv: Prøv lige at se, hvor majestætisk vulkanen ser ud på billedet nedenfor! Vulkanen Vesuv er intet mindre end 1.281 meter høj og er faktisk den eneste aktive vulkan på det europæiske fastland. Dét synes jeg er ret vildt. Om du interesserer dig for vulkaner eller ikke – så er det et imponerende syn uanset hvad. Gør dig selv den tjeneste at komme tæt på!

 

Napoli

 

Amalfikysten: Du skal helt klart køre gennem en af verdens smukkeste kyststrækninger, som kun ligger 40 km fra Napoli. Her kan du køre gennem det skønneste bjergrige terræn, som byder på nogle af de flotteste udsigter, du nogensinde har set! Hvis du ikke lejer en bil, kan du som alternativ også tage toget til Sorrento. Herfra kan du tage bussen videre til Amalfi.

 

 

Ischia, Procida og Capri: Som jeg nævnte i artiklen, finder du her nogle af de lækreste strande. Lidt udenfor Napoli-bugten ligger de 3 smukke øer, som man sagtens kan tage til som en endagstur. Der sejler nemlig færger mellem Napoli og Ischia, Procida og Capri. Hvis du har tiden til det, vil jeg næsten garantere, at du ikke kommer til at fortryde en tur til de 3 øer. Det er så billedskønt og antikt, at man ikke vil derfra igen. Se for dig selv nedenfor.

 

Ischia

 

Procida

 

Capri

 

Bedste rejseperiode

Året rundt er Napoli en destination i verdensklasse. Som du kan se nedenfor, så er der lune og lækre temperaturer hele året rundt. Nede i bunden af Italien er der bare varmere og mere solrigt i forhold til, hvad vi kan prale af herhjemme i Danmark. Og at vejret er lækkert giver jo kun plus i bogen.

 

Vejret i Napoli

Tabellen nedenfor viser gennemsnitstal for Napoli (fra timeanddate.com).

 • Januar: 14°
 • Februar: 14°
 • Marts: 17°
 • April: 19°
 • Maj: 24°
 • Juni: 28°
 • Juli: 31°
 • August: 31°
 • September: 27°
 • Oktober: 23°
 • November: 18°
 • December: 14°

 

 

Fly til Napoli

Du kan finde fly til Napoli fra både København og Hamborg. Tit kan du finde fly til priser mellem 400 – 700 kr. for en tur/retur-billet. I skolernes sommerferie stiger priserne på fly ofte til omkring 1.500 kr., men hvis du er ude med kikkerten i god tid, kan du være heldig at finde dem til under 1.000 kr.

 

 

Hoteller i Napoli

I Campania-regionen er der et rigtig flot udvalg af hoteller. Der er alt fra budgethoteller til hoteller med den lækreste udsigt ud over havet. Endda til fornuftige priser. Du kan også sagtens finde hoteller til fornuftige priser ved Vesuv, i Pompeji eller på øen Ischia!

 

 

Rejsetips

Shopping

Napoli er et shopping-mekka! Her finder du alt fra eksklusive mærkevarebutikker til butikker med mere budgetvenlige priser. Har du (selv det mindste) shopping-gen gemt i dig, så skal du holdes i snor i Napoli – for det er umuligt ikke at gå en lille smule amok i de ufattelig mange butikker.

 

Jeg vil også anbefale at gå ind i nogle af de mange sidegader, for her kan du finde mange vintage-butikker med fornuftige priser. Og der er nogle absurd fede ting indimellem!

 

 

Napoli Sotterranea

Dette sted er superinteressant! Der findes nemlig et underjordisk Napoli – ja, du hørte rigtigt! Det ligger næsten 40 meter under jordens overflade, og det bedste ved det hele er næsten, at det ligger i centrum af byen. Napoli Sotterranea et fyldt med tunneler, huler og grotter. I det underjordiske Napoli vil du også kunne se gamle biler, knallerter og meget mere, som går flere år tilbage.

 

Napoli

 

Quartieri Spagnoli

Har du set billeder fra Napoli, så har du helt sikkert også set Quartieri Spagnoli (det Spanske Kvarter). Det er intet mindre end prototypen af Napoli. Her kan du se vasketøj mellem vinduer, kaos, snavs og gamle scootere. Der er lige præcis det, du har set på billeder. På trods af kaos og snavs så er der noget ægte og autentisk ved kvarteret, og derfor vil jeg gerne anbefale at tage en tur forbi om dagen.

 

Jeg vil ikke anbefale at tage derhen efter solnedgang. Ikke fordi der nødvendigvis sker noget, men kvarteret har tidligere været præget af høj arbejdsløshed og kriminalitet. I dag er kvarteret dog mere roligt.

 

Napoli

 

Isola la Gaiola

Jeg har lidt svært ved at finde nogle billeder af øen, som kommer til sin ret – men hvis du søger på Google, kan du se billeder af Isola la Gaiola. Tidligere har øen oplevet mange tragedier, og det afspejler sig i navnet, da øen også kaldes for “Den forbandede ø”. Sådan er det ikke længere. Når du bevæger dig til naturparken Parco Sommerso di Gaiola nær Napoli, vil du blive mødt af øen, som tårner sig op omkring 30 meter ude i havet. Det ser magisk (og lidt uvirkeligt) ud.

 

I dag valfarter både lokale og turister til parken, for her kan du ligge og dase ved vandet samtidig med, at du har den vildeste udsigt ud til øen Isola la Gaiola. What a view!

 

 

Transport

Når du ankommer til lufthavnen i Napoli (som ligger utrolig tæt på selve Napoli), kan du køre med Alibus ind til centrum. Bussen standser bl.a. ved hovedbanegården Piazza Garibaldi. En billet koster 5 euro (ca. 37 kr.) og kan bookes online på lufthavnens hjemmeside.

 

Generelt er der gode muligheder for offentlig transport i Napoli – og det gælder også, hvis du f.eks. vil på en tur til Pompeji. Alternativt kan du også vælge at leje en bil, så du selv kan køre rundt og besøge de forskellige seværdigheder. Så er du i hvert fald ikke afhængig af diverse busplaner.