Billige rejser til Korfu

1.674 kr.
25 May 2023

Budgetvenlig ferie på Korfu: 1 uge på et skønt lejlighedshotel fra kun 1.674 kr. p.p. inkl. fly

5.699 kr.
08 Mar 2023

Luksusferie i Grækenland: 1 uge i Parga fra kun 5.699 kr. p.p. inkl. 5* hotel, fly og halvpension

288 kr.
28 Jul 2022

Billige fly til Korfu: Tur/retur-billetter fra kun 288 kr.

Korfu som rejsemål

Glæd dig til græske Korfu! Grækenland har nærmest flere øer, end man kan tælle til. Rigtig mange af dem er tilmed fortrinlige rejsedestinationer. Og Korfu er ingen undtagelse! Korfu ligger i Det Ioniske Hav på den vestlige side af det græske fastland. Som den næststørste af de ioniske øer og med en lang historie leverer Korfu en helstøbt pakke af rejseoplevelser – lige fra solbeskinnede middelhavsstrande og bjergrige landskaber til historiske borgruiner og idylliske landsbyer omgivet af olivenlunde. Derfor er Korfu blevet en rigtig populær feriedestination blandt de mange græske øer. Men selvom øen (særligt i sommermånederne) er ret turistet, er der stadig plads nok til at opleve ægte græsk ø-stemning på Korfu 😉

 

Canal d’Amour

Korfu

 

 

Det må du ikke gå glip af

Strandene

Det kan næppe komme som nogen overraskelse, at Korfus mange lækre strande er på “gå-ikke-glip-af-listen”! Kystlinjen er spækket med førsteklasses strande og azurblåt badevand. Så husk badetøj, solbriller, solhat, solcreme osv. Du får brug for det på Korfu!

 

Palaiokastritsa Beach

Korfu

 

 

Angelokastro

En af øens mest spektakulære seværdigheder er ruinerne fra en gammel fæstning fra 1200-tallet. Fæstningen, eller rettere sagt resterne af fæstningen, hedder Angelokastro. Den ligger på Korfus nordvestvendte kyst og skulle forvare øen mod angreb. Angelokastro ligger på en klippetop, ca. 400 meter over havets overflade. Orker du ikke at tage turen på gåben, kan man heldigvis køre næsten hele vejen derop. Det er dog en dejlig (olivenfyldt) gåtur fra landsbyerne Makrades eller Krini til fæstningen. Entré koster 2 euro. Vær herudover opmærksom på, at det godt kan være temmelig køligt ved Angelokastro.

 

Udsigt over Angelokastro – wow!

Korfu

 

 

Mount Pantokrator

Vil du endnu længere op end Angelokastros 400 meter, kan du tage turen op til Korfu højeste punkt. Det finder du på bjerget Pantokrator. Bjerget ligger på den nordøstlige del af øen og rejser sig 906 meter over havoverfladen. Fra toppen kan du på få et vidunderligt kig ud over hele øen og over til nabolandet Albanien mos øst. På rigtigt klare dage kan du endda skimte Italien helt ude i horisonten mod vest. På bjergtoppen er der i øvrigt både en café, en telekommunikationsstation og et gammelt kloster.

 

Klosteret på toppen af Mount Pantokrator

Korfu

 

 

Korfus gamle bydel

Korfu bys historiske kerne blev optaget på UNESCO’s verdensarvsliste i 2007. Den historiske bydel er et af øens mest charmerende og romantiske steder og gemmer på strålende eksempler på både venetiansk og byzantisk arkitektur. Så tag nogle gode sko på, og gå på opdagelse i Korfus gamle bydel.

 

St. Spyridon i den gamle bydel

 

 

Bedste rejseperiode

Som med stort set hele Sydeuropa er Korfu et superlækkert rejsemål fra april til og med oktober. Foråret og efteråret byder selvfølgelig ikke på sommerens bagende varme, men der vil til gengæld være færre turister – og priserne vil som regel også være lavere.

 

 

Vejret på Korfu – gennemsnitstemperaturer

Tabellen nedenfor viser gennemsnitstal for Korfu (fra timeanddate.com).

 

 • Januar: 14°
 • Februar: 14°
 • Marts: 16°
 • April: 20°
 • Maj: 24°
 • Juni: 29°
 • Juli: 32°
 • August: 32°
 • September: 28°
 • Oktober: 23°
 • November: 19°
 • December: 15°

 

Porto Timoni

Korfu

 

 

Fly til Korfu

Korfu har en lufthavn. Den hedder Corfu International Aiport (CFU) og ligger tæt ved Korfu by. Du kan normalt både booke almindelige rutefly og afbuds-/charterfly (eller bare booke en hel pakkerejse) hos Spies, TUI, Sunweb osv.

 

 

Charterrejser og afbudsrejser

Du kan også finde et fornuftigt udvalg af af charterrejser, pakkerejser og afbudsrejser til Korfu. Nogle af de større rejsebureauer herhjemme – bl.a. Sunweb og Apollo – tilbyder charterrejser til Korfu.

 

Foretrækker du at booke en rejse, hvor flybilletter og hotelophold er inkluderet i samme booking, kan du f.eks. kigge på book.rejsespejder.dk.

 

Har du mod på at gå efter en afbudsrejse, kan du nogle gange også være heldig at finde billige pakkerejser til Korfu. Hvis afbudsrejse-løsningen er noget for dig, kan du i øvrigt holde øje med min afbudsrejseside i ugerne op til din afrejsedato. Afbudsrejser kan især anbefales, hvis du har mulighed for at være lidt fleksibel med dine rejsedatoer og er åben for forskellige destinationer.

 

Ikos Dassia – uden tvivl øens vildeste (men også dyreste!) all inclusive-resort. Resortet blev af TripAdvisor kåret som verdens bedste all inclusive-resort 2020!

Korfu

 

Rejsetip

Olivenoliesmagning

Sydeuropa og olivenolie hænger uløseligt sammen, og Grækenland laver sin andel af olivenolie. På Korfu bliver der dyrket rigtig meget oliven, og du kan derfor overveje, om du skal rundt og smage lidt på lokale olivenolier

 

Der dyrkes masser af oliven på Korfu

Korfu

 

Lokal mad 

Græsk mad er altid et hit. Grækenland – og hele middelhavsområdet – har et varmt og solrigt klima, der sikrer prima råvarer, og det afspejler sig i deres smagfulde køkken. Så når du er på Korfu, kan du jo gå lidt på opdagelse blandt de lokale specialiteter. Både gyros og souvlaki kan jo sagtens nydes på en strand 😎

 

Gyros er græsk ‘fastfood’, når det er bedst

 

Udflugt til Albanien

Korfu ligger lige ved siden af Albanien, så hvis du gerne vil på en dagsudflugt til Grækenlands naboland, er det nemt at arrangere. Fra havnen i Korfu sejler der færger til den sydalbanske by Sarandë. Her kan du hygge dig med sightseeing, shopping eller måske besøge Butrint National Park. Du kan f.eks. booke en heldagstur fra Korfu til Sarandë og Butrint National Park på getyourguide.dk.

 

Udover flot natur finder du også et amfiteater i Butrint National Park

 

Transport

Fra lufthavnen kan du tage buslinje 15 ind til Korfu. Fra stoppestedet ved San Rocco Square i centrum af byen kan du så tage busser videre til hele øen. Orker du ikke offentlig transport, kan du med fordel leje en bil.