Billige storbyrejser til Budapest

Budapest er en perle af en storby og en af Østeuropas mest undervurderede rejsemål! Den ungarske hovedstad ligger smukt placeret ved Donaufloden, og her kan du året rundt gå på opdagelse i en af Europas smukkeste hovedstæder. Budapest er uovertruffen til en hyggelig storby-getaway, hvor du kan shoppe, spise, drikke og opleve lidt af hvert - endda til en rigtig skarp pris!

445 kr.
18 nov 2019

BILLIG forlænget weekend i Budapest: 3 nætter på et centralt 3* hotel fra kun 445 kr. inkl. fly

768 kr.
09 nov 2019

Juletur til Budapest: 2 nætter på et 4* spahotel fra kun 768 kr. inkl. fly og spa-adgang

1.048 kr.
25 okt 2019

Storbyferie til Budapest: 3-4 nætter på et lækkert 4* hotel fra kun 1.048 kr. inkl. fly og morgenmad

Billige fly til Budapest

Når du leder efter flybilletter til Budapest, er det som regel billigst at flyve fra enten København eller Billund. Disse lufthavne er i øvrigt de eneste i Danmark, der opererer direkte ruter til Budapest. Typisk vil det være lavprisselskabet Ryanair, der udbyder de billigste billetter, men du kan som regel også finde afgange hos bl.a. Norwegian (fra CPH) til fornuftige priser. Selve flyturen tager kun omkring 2 timer, og de billigste lavprisbilletter ligger typisk og svinger mellem 150 og 350 kr. for tur/retur-billetter.

 

 

Hoteller i Budapest

En udfordring i mange af de traditionelle storbydestinationer som London, Barcelona og Paris er, at hoteller (særligt dem med adresser i og omkring centrum) er temmelig dyre. Men det er heldigvis ikke et problem Budapest! Her er du faktisk ‘spoilt for choice’. Du kan både vælge at gå efter et superbilligt budgethotel (og på den måde holde rejsens samlede pris til et minimum) eller finde et hotel i de højere 5-stjernede luftlag med wellness og hele molevitten. Budgethotellerne er tit superbillige, mens selv de 5* hoteller tit kan findes til ganske fornuftige priser.

 

 

Shopping i Budapest

Som langt de fleste hovedstæder byder Budapest naturligvis også på sin del af tilbudsfyldte shoppingsteder! Dem du i hvert fald skal kende til er shoppinggaderne Váci Street og Andrássy Avenue samt WestEnd City Center, der er Centraleuropas største shoppingcenter.

 

Restauranter og caféer i Budapest

Ungarns hovedstad gemmer på en lang række superlækre restauranter og caféer. Mange af dem tilbyder endda priser langt under, hvad vi er vant til i Danmark. Her får du lidt at vide om nogle af mine personlige favoritter i Budapest.

 

Restaurant “Mazel Tov” i det jødiske kvarter kan i den grad anbefales (det jødiske kvarter kan generelt bare anbefales!). Her er en skøn stemning med saxofonmusik, lyskæder, virkelig lækker mad og gode drinks. Om aftenen er det en god idé at reservere bord. Ellers risikerer du at måtte stå i kø for at komme ind.

 

Et andet sted i det jødiske kvarter er det superhyggelige “Karavan Street Food” med forskellige madboder. Her kan du smage forskellige lokale specialiteter som f.eks. langos – som tilmed kan skylles ned med billige fadøl! Lidt længere henne ad samme gade ligger “Bors Gastro Bar”, der serverer billige og meget velsmagende supper (ca. 15 kr.).

 

Er du mere til gourmetkøkkenet, så kan jeg varmt anbefale den 2-stjernede Michelin-restaurant Onyx. Her bliver du serveret sublim mad på et tårnhøjt niveau – og så er priserne stadig til at have med at gøre. En 3-retters frokostmenu koster f.eks. kun 18.900 ungarske forint, hvilket svarer til ca. 435 danske kroner.

 

 

Budapests største attraktioner

Parlamentsbygningen i Budapest (Országház på ungarsk) er nok byens allerstørste vartegn. Denne imponerende, gotiske bygning, hvis facade vender ud mod Donaufloden, blev færdigbygget tilbage i 1904 og er stadig i dag Ungarns største bygning. Tager du til Budapest, så er parlamentsbygningen et must-see!

 

 

 

Budapest er kendt som en rigtig spa-by. Så en tur forbi f.eks. Gellert-spaen eller Szechenyi-spaen ville være oplagt, hvis du har lyst til den slags. Her kan du få et afbræk fra storbyferien og slappe lidt af i de varme bassiner.  

 

 

 

Et andet klassisk Budapest-vartegn er den berømte romersk-katolske St. Stefans Basilika. Her er der (ligesom parlamentsbygningen) tale om en bygning, der nok skal få de arkitektur-interesserede op af stolen. I sommermånederne kan du desuden høre koncerter her hver søndag.

 

 

 

Lufthavnstransport

Der kører regelmæssigt busser fra lufthavnen og ind til byen. F.eks. kan du tage Bus 100E ind til centrum. Turen tager kun ca. 30 minutter og koster omkring 22 kr. Hvis du har nogle skæve flytider og ankommer sent, kan du i stedet for at tage den “normale” lufthavnsbus hoppe på bus nr. 900, som kører direkte til byens centrum uden at stoppe. Jeg vil anbefale, at du køber et Budapest Card, når du ankommer. Sådan et koster kun 7.500 HUF (ca. 175 kr.), og så kan du bruge byens (gode) offentlige transportmuligheder i 48 timer. Herudover giver det dig desuden gratis adgang til mange af byens museer og mange andre fordele. Det er virkelig pengene værd!

 

Alternativt kan du også tage en taxi ind til byen. Turen tager ca. 35 minutter og kommer til at koste dig omkring 200 kr. (100 kr. pr. person).