Billige rejser til Alanya

1.371 kr.
20 Nov 2023

Weekendrejse til Alanya: 3 nætter på 5* hotel ved den tyrkiske riviera fra kun 1.371 kr. p.p. inkl. fly og all inclusive

3.876 kr.
01 Aug 2023

All inclusive i Alanya: 1 uge på et 4,5* hotel fra kun 3.876 kr. p.p. inkl. fly og all inclusive

2.739 kr.
21 Apr 2023

Billige rejser til Tyrkiet: Her er de bedste rejser til den tyrkiske riviera – f.eks. 1 uge fra kun 2.739 kr. p.p. inkl. fly, luksusresort og all inclusive!

Alanya som rejsemål

Drømmer du om en billig sol- og strandferie til Sydeuropa? Så er Tyrkiets sydkyst lige noget for dig! Den mest populære destination på Tyrkiets sydlige middelhavskyst er Alanya. Alanya er igennem årene blevet et af skandinavernes absolutte favoritrejsemål i middelhavsregionen. Den tætbefolkede turistby byder på et pulserende natteliv, et hav af forskellige hoteller og all inclusive-resorter, gode strandforhold og en bagende, tyrkisk sol! Samtidig er Tyrkiet et af de steder i hele Sydeuropa, hvor du finder de billigste charterrejser. Går du efter at få mest mulig strandferie for pengene, skal du derfor helt klart kigge nærmere Alanya!

 

Alanya

 

 

Det må du ikke gå glip af

Cleopatra Strand

Alanya er lig med strandferie. Så første attraktion, du ikke må gå glip af, er selvfølgelig byens strand. Faktisk er der flere forskellige strande i og omkring Alanya, men den mest berømte er uden tvivl Cleopatra Beach. Denne lange, brede middelhavsstrand lokker hver sommer tusindvis af glade strandgæster til. Cleopatra Strand er i øvrigt ofte at finde på diverse lister over Europas bedste strande.

 

Alanya

 

 

Alanyas fæstning og Det Røde Tårn

To af Alanyas mest berømte attraktioner er byens fæstning og Kizil Kule (Det Røde Tårn). Fæstningen stammer fra 1200-tallet og blev bygget på en 250 meter høj klippe, hvilket dengang sikrede et strategisk godt overblik – og i dag leverer en suveræn udsigt for turister. Fæstningens højtliggende beliggenhed gør en gåtur derop lidt fysisk anstrengende, men udsigten er helt klart det hele værd. Alternativt kan du også tage svævebanen derop (se mere nedenfor).

 

Det Røde Tårn er et andet af Alanyas vigtigste vartegn. Det ottekantede forsvarstårn er 33 meter højt og har rødder helt tilbage til middelalderen. På trods af flere hundrede år på bagen er tårnet usædvanligt velbevaret og fungerer i dag som museum. Tårnet har i øvrigt fået sit navn pga. de røde sten, det blev bygget af.

 

Alanya

 

 

Svævebanen (Alanya Teleferik)

Sidst, men ikke mindst, synes jeg ikke, at du må misse svævebanen i Alanya. F.eks. hvis du skal en tur op til fæstningen. Svævebaneturen strækker sig over ca. 800 meter og tager kun lidt under 3 minutter. Udsigten undervejs bliver konstant bedre, jo højere du kommer. Især omkring solopgang og -nedgang kan du blive vidne til nogle forrygende smukke udsigter.

 

Alanya

 

 

Bedste rejseperiode

Som med stort set hele Sydeuropa er Alanya et superlækkert rejsemål fra april/maj til og med oktober. Foråret og efteråret byder selvfølgelig ikke på sommerens bagende varme, men her vil der til gengæld være færre turister – og priserne vil som regel også være lavere. Selvom vinteren ikke ligefrem er varm, så er den stadig lun, og den kan derfor fungere fint, hvis bare du vil væk fra danske frostgrader.

 

 

Vejret ved Alanya – gennemsnitstemperaturer

Tabellen nedenfor viser gennemsnitstal for Alanya (fra timeanddate.com).

 

 • Januar: 16°
 • Februar: 17°
 • Marts: 19°
 • April: 22°
 • Maj: 26°
 • Juni: 30°
 • Juli: 33°
 • August: 34°
 • September: 32°
 • Oktober: 27°
 • November: 22°
 • December: 18°

 

 

 

Fly til Alanya

Vil du gerne en tur til Alanya, kan du flyve til Gazipaşa Lufthavn (GZP) eller Antalya Lufthavn (AYT). Du kan godt booke almindelige rutefly hos bl.a. SAS og Norwegian fra f.eks. København, men ofte vil det være billigst at finde afbuds-/charterfly (eller bare booke en hel pakkerejse) hos Spies, TUI, Sunweb osv.

 

 

Charterrejser, afbudsrejser og pakkerejser

Som en af Tyrkiets mest populære sol- og stranddestinationer finder du også et bredt udvalg af af charterrejser, pakkerejser og afbudsrejser til Alanya – og andre byer på sydkysten. Stort set alle større rejsebureauer – lige fra Spies og MIXX Travel til TUI og Sunweb – tilbyder diverse charterrejser til Alanya.

Foretrækker du at booke en rejse, hvor flybilletter og hotelophold er inkluderet i samme booking, kan du kigge på book.rejsespejder.dk.

 

Har du mod på at gå efter en afbudsrejse, kan du nogle gange også være heldig at finde superbillige pakkerejser til Tyrkiets sydkyst. Hvis afbudsrejse-løsningen er noget for dig, kan du i øvrigt holde øje med min afbudsrejseside i ugerne op til din afrejsedato. Afbudsrejser kan især anbefales, hvis du har mulighed for at være lidt fleksibel med dine rejsedatoer og er åben for forskellige destinationer.

 

 

 

Rejsetip

Det tyrkiske køkken

Det tyrkiske køkken behøver næppe den store introduktion. For hvem kan ikke lide en god kebab?! Hvis du tager til Tyrkiet, er det derfor oplagt at udforske det tyrkiske køkken på autentisk vis. Det bedste ved kebab er i øvrigt, at den findes i så mange forskellige versioner – lige fra şiş-kebab til döner og dürüm. Og de er lækre alle sammen!

 

 

 

Nattelivet/pub crawl

Får du lyst til en festlig aften i Alanya, bliver det intet problem! Byens centrum byder på adskillige barer, caféer, diskoteker og natklubber med et bredt udvalg af drikkevarer. Særligt området nede ved havnen har en høj koncentrationen af festlige barer. Derfor egner dette sted sig perfekt til en pub crawl, når solen er gået ned. I Alanya bør du generelt tage de samme forbehold, som hvis du bevæger dig ud i nattelivet i Danmark. Derfor skal du ikke gå alene eller efterlade dine drinks ubevogtet. Så længe du husker din sunde fornuft, kan du roligt slå til Søren 😉

 

 

Dim Cave

Elsker du naturudflugter, bør du helt klart planlægge en tur ud til drypstenshulen Dim Cave. Grotten ligger ca. 12 km uden for Alanya og tilbyder en fascinerende smuk naturoplevelse. Dim Cave er Tyrkiets næststørste grotte, og du kan nemt udforske de forskellige drypstensformationer ved hjælp af den gangsti, der snor sig gennem hele grotten.

 

 

 

Transport

Hos charterselskaberne vil du ofte kunne tilkøbe en lufthavnstransfer, og det kan tit være en praktisk og nem løsning. Dog kan det tit betale sig at tjekke, hvad man selv kan booke sådan en lufthavnstransfer for. Nogle gange kan man nemlig selv booke dem billigere end hos charterselskaberne.

 

Herudover kan du også undersøge diverse busforbindelser. Busserne vil tit være den billigste løsning, men det kræver som regel også lidt planlægning og tager lidt tid (alt efter hvordan forbindelserne er til din destination).

 

Sidst, men ikke mindst, kan du også tage en taxi. Især hvis du ikke skal så langt fra lufthavnen, og/eller ankommer meget sent, kan en taxi være en fin løsning.