Billige rejser til Island

Billige rejser til Island

Island er en fantastisk destination – især for dig, der elsker den rå natur og vilde naturfænomener. Den smukke ø ligger i Atlanterhavet og selvom navnet måske indikerer et land dækket af is, så er det ikke helt tilfældet. Kun 11% af Island er dækket af is og derfor byder landet på alt fra gletsjere og gejsere til vandfald og vulkaner – et kontrastfyldt og gæstfrit land, der absolut bør opleves!

 

Naturen

Naturen på Island er i en klasse for sig selv – barsk og vild! Det er kun lidt over 1% af landet der er opdyrket, så her får du altså rå naturoplevelser for alle pengene. Oplev blandt andet gejsere, gletsjere, vulkaner, vandfald, varme kilder og isbjerge. Hvis du elsker naturen og er vild med at opleve den fra alle dens sider, så skal du helt klart besøge Black Beach. Som navnet nok allerede har afsløret, venter en strand med sort sand på dig. Det er noget af et syn, der mest af alt minder om noget fra en anden verden. Husk endelig kameraet, så du kan forevige alle Islands naturfænomener.

 

Vejret på Island

Når man tænker på Island, kan man måske godt tænke ”uh, der er sikkert virkelig koldt”, men der tror jeg du bliver overrasket. Vejret på Island er blæsende og ret omskifteligt, men fællesnævneren er, at klimaet er mildere end hvad man måske lige regner med.

 

Gennemsnitstemperaturen

  • Forår (marts/april – maj): 5-10 grader
  • Sommer (juni – august): 12-14 grader
  • Efterår (september – oktober): 7-10 grader
  • Vinter (november – marts): 1-3 grader

 

Vejret er en uforudsigelig størrelse, hvilket især gør sig gældende på Island – men heldigvis er øen værd at besøge lige meget, hvornår du året du planlægger at tage af sted.

 

Billige fly til Island

Når du rejser til Island, lander du i Reykjavik – i Keflavik Lufthavn. Du kan både flyve fra København og Billund. Fra København kan du flyve med lavprisselskabet WOW air eller f.eks. med SAS og Icelandair. Flyver du fra Billund, skal du med Icelandair. Du kan dog kun flyve direkte fra Billund i sommerhalvåret. Flyveturen er dejlig kort med ca. 3 timers rejsetid.

Priserne fra København ligger fra 550 kr. – fra Billund skal du regne med noget højere priser.

Billige fly til Island

 

Prisniveauet på Island

Hvis du har været på Island eller er ved at planlægge din tur til Island, så har du nok hørt at det kan være lidt af en dyr fornøjelse. Og prisniveauet på f.eks. mad, drikke og overnatning er dog også i den høje ende. Et måltid mad på en almindelige restaurant/café ligger omkring 130-140 kr., en liter mælk i et supermarked koster ca. 9 kr. og skal du med bussen skal du regne med ca. 26 kr. for en billet.

 

Hoteller på Island

I forbindelse med prisniveauet på Island, så kan overnatningsdelen godt fylde lidt i rejsebudgettet. Hoteller på Island er generelt i den høje prisklasse, men du kan sagtens rejse til Island uden at spendere hele budgettet på overnatninger. Alternative muligheder er f.eks. at gøre brug af AirBnB eller camping med eget telt eller campervan.

Se hoteller her

 

Oplevelser

Langt de fleste rejser nok til Island på grund af naturen og det er der også god grund til! Du kan vælge bare at køre ud i det fri og opleve og se naturen som den kommer, men der er dog også et par highlights du måske vil have på din liste.

Du burde helt sikkert tage ud og se lidt af øens mange smukke vandfald – her i blandt Gullfoss, Seljalandsfoss og Svartifoss. Nu hvor vi er ved det vand der, så kan du også tage til Den Blå Lagune. Her kan du slappe af i varmt vand fra undergrunden, hvor du kommer helt tæt på naturen. Den Blå Lagune er en stor turistattraktion og derfor kan jeg anbefale, at du booker billetter på forhånd, hvis du vil være sikker på at komme til de varme kilder.

Andre ting, der er værd at overveje at prøve når du er på Island kunne f.eks. være rafting, kajak-tur, opleve isgrotter, hvalsafari, tage ud og spotte nordlys, prøve at køre på snescooter (selvfølgelig i vinterhalvåret) eller ride på islandske heste. Alle oplevelser, hvor du kommer helt tæt på den pragtfulde natur.

 

Transport på Island

Inden du ankommer til Island, har du sikkert gjort dig overvejelser om, hvad du skal se og opleve på øen. Hvis du har tænkt dig at blive ved Reykjavik og det nærliggende område, så behøver du ikke at leje en bil, men blot nøjes med offentlig transport. Er planen at opleve så meget som muligt på hele øen, så er det måske meget rart at leje en bil og derved have friheden til at køre lige derhen du vil.

 

Hvis du kører selv og gerne vil opleve et bredt ”udvalg” af øen, så kan du overveje at tage Route 1. Denne ringvej tager dig rundt om det meste af Island. Du skal dog være opmærksom på vejenes forhold. Mange af de større veje er asfalteret, men du kan også sagtens ende på grusveje. Her er det smart lige at være ekstra opmærksom på huller og lignende. Vejret spiller også en stor rolle, så hav endelig dette i tankerne når du kører.

Det er billigst at leje bil i vinterhalvåret. Benzinpriserne ligner lidt dem vi har i Danmark – du skal regne med 12-14 kr. pr. liter.

Se lejebiler her