Billige rejser til Costa Brava

957 kr.
15 sep 2021

Weekendtur til Barcelona: 2 nætter på et superlækkert 4* hotel fra kun 957 kr. inkl. fly

2.535 kr.
07 sep 2021

Efterårsferie i Costa Brava: 1 uge på et dejligt 4* spa-hotel fra kun 2.535 kr. inkl. fly og morgenmad

1.167 kr.
01 sep 2021

Forlænget weekend ved Costa Brava: 3 nætter på et splinternyt 4* hotel fra kun 1.167 kr. inkl. fly

Costa Brava som rejsemål

Spanien har så mange fortrinlige stranddestinationer, at det halve ville være nok. Én af de mest kendte spanske stranddestinationer er Costa Brava. Denne kyststrækning ligger i det nordøstlige hjørne af Spanien lige nord for den catalanske storby Barcelona. Costa Brava udgør sammen med Costa del Sol og Costa Blanca de tre mest populære feriekyster på Den Iberiske Halvø. Og Costa Brava er efter min mening den mest naturskønne af de tre. Samtidig har her denne kyst den fordel, at du altid kan arrangere en dagstur til fantastiske Barcelona. Derfor er Costa Brava et særdeles spændende rejsemål af flere grunde!

 

 

Det må du ikke gå glip af

Strandene

Så snart du er et sted i Spanien, der hedder Costa “et eller andet”, så ved du, at du befinder dig på en kyststrækning, der byder på lækre, solbeskinnede middelhavsstrande. Det gælder naturligvis også for Costa Brava! Feriebyerne ligger som perler på en snor op langs kysten. Her finder du byer som Blanes, Lloret de Mar, Malgrat de Mar, Calella osv., der hver især gemmer på lækre strande. Sand, vand, sol, palmer og flot natur finder du mange steder på denne skønne kyststrækning.

 

 

Santa Clotilde-haverne

En yndet udflugt i Costa Brava-regionen er Santa Clotilde-haverne tæt ved Lloret de Mar. Disse smukke haver med fantastiske udsigter over Middelhavet er et oplagt sted til en gåtur. Santa Clotilde-haverne er i øvrigt et godt sted at snappe et par billeder til Instagram eller fotoalbummet.

 

 

Tossa de Mar

Vil du gerne kombinere strandudflugt med lidt historisk sightseeing, kan du tage turen til Castillo de Tossa Mar. Her ligger en smuk befæstet middelalderbydel kaldet Vila Vella, der er en af regionens mest kendte historiske seværdigheder. At der samtidig er en lækker middelhavsstrand lige ved siden af, trækker jo heller ikke ned.

 

Costa Brava

 

Barcelona

Costa Brava leverer førsteklasses sol- og strandferie. Men skulle du alligevel få lyst til lidt storbyaction, ligger fantastiske Barcelona ikke specielt langt væk. Og næsten uanset hvor i Costa Brava du befinder dig, vil der som regel være enten bus- eller togforbindelser ned til Barcelona. Vil du i øvrigt gerne læse mere om den catalanske hovedstad, kan du smutte forbi min guide om Barcelona.

 

Barcelona

 

Bedste rejseperiode

Som med stort set hele Sydeuropa er Costa Brava et superlækkert rejsemål fra april/maj til og med oktober. Foråret og efteråret byder selvfølgelig ikke på sommerens bagende varme, men her vil der til gengæld være færre turister – og priserne vil som regel også være lavere. Selvom vinteren ikke ligefrem er varm, så er den stadig lun, og den kan derfor fungere fint, hvis bare du vil væk fra danske frostgrader.

 

 

Vejret ved Costa Brava – gennemsnitstemperaturer

Tabellen nedenfor viser gennemsnitstal for Barcelona (fra timeanddate.com).

 

 • Januar: 14°
 • Februar: 14°
 • Marts: 16°
 • April: 18°
 • Maj: 22°
 • Juni: 25°
 • Juli: 28°
 • August: 29°
 • September: 26°
 • Oktober: 22°
 • November: 18°
 • December: 14°

 

Costa Brava

 

Fly til Costa Brava

Vil du gerne flyve til Costa Brava, har du overordnet set to muligheder. Enten kan du flyve til Barcelonas El Prat-lufthavn (BCN) eller til lufthavnen i nabobyen Girona (GRO).

 

En ægte “storbylufthavn” som den i Barcelona har naturligvis en del forbindelser. Fra Danmark kan du derfor finde flere forskellige luftselskaber, der flyver til netop Barcelona, bl.a. Norwegian, SAS og Vueling. Særligt fra København har du mange forskellige flyselskaber at vælge mellem.

 

Lufthavnen i Girona har naturligvis ikke lige så mange forbindelser som El Prat i Barcelona. Til gengæld flyver nogle af de billige lavprisflyselskaber (f.eks. Ryanair) til netop Girona. Derfor kan du fra Billund i sommerhalvåret ofte finde billige fly til netop Girona med Ryanair.

 

Særligt i sommersæsonen kan du også finde charterbilletter til Costa Brava. De vil også flyve til enten Barcelona eller Girona.

 

 

 

Charterrejser, afbudsrejser og pakkerejser til Costa Brava

Som en af Spaniens mest populære sol- og stranddestinationer finder du også et bredt udvalg af af charterrejser, pakkerejser og afbudsrejser til regionen. Stort set alle større rejsebureauer – lige fra Spies til TUI og Sunweb – tilbyder diverse charterrejser til Costa Brava.

Foretrækker du at booke en rejse, hvor flybilletter og hotelophold er inkluderet i samme booking, kan du kigge på book.rejsespejder.dk.

 

Har du mod på at gå efter en afbudsrejse, kan du nogle gange også være heldig at finde superbillige flybilletter tur/retur eller pakkerejser til Costa Brava. Hvis afbudsrejse-løsningen er noget for dig, kan du i øvrigt holde øje med min afbudsrejseside i ugerne op til din afrejsedato. Afbudsrejser kan især anbefales, hvis du har mulighed for at være lidt fleksibel med dine rejsedatoer og er åben for forskellige destinationer.

 

Costa Brava Hotel

 

Transport

Alt efter om du ankommer i Barcelona eller Girona, kan transporten til/fra lufthavnen se forskellig ud. Generelt er der dog fine offentlige transportforbindelser fra både Girona og Barcelona Lufthavn. Især fra Barcelona har du en del forbindelser at vælge imellem. Ankommer du til Girona Lufthavn med et lavprisflyselskab, kan ankomst- og afgangstiderne godt være lidt skæve. Heldigvis er busafgangene tilpasset efter f.eks. Ryanairs flytider. Så når du lander med f.eks. Ryanair, vil der som regel altid være en busafgang mod Barcelona lidt efter.

 

Gider du ikke at døje med offentlig transport, er det ofte ganske billigt at leje en bil.