Billige rejser til Færøerne

2.648 kr.
16 nov 2020

Nytår på Færøerne: 5 dage på et centralt 3* hotel i Thórshavn fra kun 2.648 kr. inkl. fly og bagage

972 kr.
05 sep 2020

Billige fly til Færøerne: tur/retur med SAS fra kun 972 kr. inkl. bagage

2.137 kr.
25 aug 2020

Forlænget weekend på Færøerne: 4 dage på et skønt 4* hotel fra kun 2.137 kr. inkl. fly, bagage og morgenmad

Færøerne som rejsemål

Færøerne er de sidste par år gang på gang blevet kåret som den næste destination, du bare MÅ besøge. Og det er egentlig ret tydeligt hvorfor. Til trods for at Færøerne er et lille land, har de i alt 18 øer utrolig mange og varierede oplevelser at byde på. Én ting har de fleste dog til fælles: fuldstændig uovertruffen natur! Færøerne er et land, hvor mennesker er få, og får er mange. Og uanset hvem du møder, vil du mærke varme og gæstfrihed.

 

Det må du ikke gå glip af

Múlafossur: På øen Vágar ligger det ikoniske vandfald, Múlafossur. Vandfaldet ligger ved den lille bygd Gásadalur, som betyder Gåsedalen på dansk. De fleste har nok set vandfaldet på forsiden af diverse hjemmesider og rejsekataloger. Det er med andre ord blevet et vartegn for Færøerne som rejsedestination. Ved området er der en rigtig fin vandrerute, som klart kan anbefales.

 

Mulafossur på Færøerne

 

Mykines: Mykines er et af de helt store must-see’s på Færøerne. Især fordi øen i løbet af sommerhalvåret tiltrækker de søde og klovneagtige søpapegøjer, også kaldet lunder.  Der er daglige færgeafgang til Mykines fra maj t.o.m. august. Atlantic Airways’ lokale helikopter flyver dertil året rundt. Det er en kæmpe oplevelse at gå i de storslåede landskaber med fugle flyvende overalt, og hvis du er fotoentusiast, må du ikke gå glip af Mykines!

 

Lunter på Mykines

 

Kallur Lighthouse: På en af de nordligste øer, Kalsoy, ligger fyrtårnet Kallur. På Færøerne ligger der adskillige fyrtårne, men lige netop det her fyrtårn skal opleves. Tårnets beliggenhed er så dramatisk, som noget næsten kan være. Kallur Lighthouse ligger på en klippeskrænt med Atlanterhavsbølgerne skvulpende ind fra begge sider. Og uanset om du kigger mod øst eller vest, vil du have udsigt til grønne silhuetter fra de færøske fjelde. Det er virkelig et imponerende syn!

 

Kallur Lighthouse på Færøerne

 

Torshavn: Skal du besøge Færøerne, kommer du nok næsten ikke uden om Torshavn. Den færøske hovedstad er da virkelig også et besøg værd. Foruden hyggelige restauranter og caféer byder byen på historiske bygninger og en skøn havnefront. Det flere hundrede år gamle parlament, Tinganes, er også et besøg værd. Torshavn er ikke særlig stor, så byen kan sagtens opleves på en halv dag.

 

Torshavn havnefront

 

Golden Circle: Rejser du rundt på Færøerne, må du ikke snyde dig selv for “Golden Circle”-turen. Den består af tre bygder fordelt på Færøernes to største øer, Streymoy og Eysturoy. Bygderne hedder Saksun (ses på billedet nedenfor), Tjørnuvík og Gjógv. De har hver især en utrolig skønhed, og du vil med stor sandsynlighed føle dig meget lille på denne tur, hvor du er omgivet af så storslået natur.

 

Bygden Saksun på Færøerne

 

 

Bedste rejseperiode

Højsæsonen for rejser til Færøerne ligger i juli og august. Generelt er sommerhalvåret populært. Dels fordi vejret er mildere, og dels fordi dagene er længere. I vinterhalvåret er der 4-5 timers sollys, og det er altså ikke meget til at komme ud og opleve øerne. Til gengæld er vinterhalvåret billigere at rejse i.

 

 

Vejret på Færøerne

Vejret på Færøerne kan være en omskiftelig sag. Et lokalt ordsprog siger, at hvis du ikke kan lide vejret, så vent fem minutter. Så har det nemlig med stor sandsynlighed ændret sig. På samme måde er det vigtigt altid at være forberedt på uvejr, når du er på tur. Sørg for vind- og vandtæt tøj, og vær forberedt på en pludselig tåge, der tager alt udsyn. Vandrer du uden for bygderne, skal du altid give nogle besked. På den måde ved folk, du er afsted, hvis du skulle fare vild.

 

Når det er sagt, er der ikke de store udsving i temperaturen på Færøerne. I vintermånederne ligger temperaturen oftest lige under frysepunktet, mens temperaturen om sommeren ligger mellem 12-14 grader.

 

Nedbør er der en del af på Færøerne. Ifølge statistikkerne regner det 280 dage om året. Størstedelen af nedbøren falder fra oktober til marts, men også i sommermånederne regner det jævnligt. Sørg derfor for at pakke regntøj og vandtætte vandresko til turen.

 

 

Fly til Færøerne

I sommerhalvåret er der daglige flyafgange mellem Danmark og Færøerne. Både SAS og Atlantic Airways flyver direkte fra hhv. Aalborg, Billund og København. Om vinteren er det udelukkende SAS, der har ruten.

 

Priserne svinger et sted mellem 500 – 1200 kr. afhængig af tid på året og afrejselufthavn.

 

 

Færge til Færøerne

Vil du hellere sejle til Færøerne, er det også en mulighed. Smyrilline-færgen sejler nemlig hver lørdag fra Hirtshals til Torshavn. Turen tager 30 timer, så det er altså ikke den hurtigste transportmåde. Til gengæld er det muligvis den smukkeste. Du sejler midt ude i Atlanten, og på vejen passerer du bl.a. Shetlandsøerne.

 

 

Hoteller på Færøerne

Hotellerne på Færøerne ligger i den dyre ende. I højsæsonen ligger et hotelværelse typisk mellem 1.000 – 1.500 kr. pr. nat. I lavsæsonen er de noget billigere – typisk omkring 800 – 1.000 kr. pr. nat. Hvis du ikke vil ende med at betale kassen for en uges ferie på Færøerne, er der flere AirBnB’s, der begynder at åbne op på Færøerne. Der kan du i hvert fald spare lidt knaster.

 

 

Prisniveau

Prisniveauet på Færøerne er generelt højere end i Danmark. I supermarkederne koster madvarerne typisk 1/4 til 1/3 mere end i de danske supermarkeder. Også billeje, udflugter og hoteller ligger i den dyre ende.

 

 

Rejsetips

Nolsoy: Hvis du har en halv dag, hvor du ikke ved, hvad programmet skal stå på, kan en tur til Nolsoy anbefales. Den lille ø med kun 250 indbyggere ligger en 20 minutters færgetur fra Tórshavn. På øen kan du vandre til fyrtårnet, men du bør også bruge tid på at gå rundt i den lille bygd med de mange pastelfarvede huse.

 

Book i god tid: Generelt er efterspørgslen på Færøerne vokset støt de sidste par år. Derfor er det en god idé at booke rejsen i så god tid som muligt. Det gælder både fly, hoteller mv. Selvfølgelig på grund af ledighed, men også for at undgå skyhøje priser.

 

Påklædning: Som tidligere nævnt er påklædning virkelig et vigtig element for en god rejse til Færøerne. Sørg for at have mange lag med, og sørg for vandtætte sko og jakker. Desuden er en hue, et halstørklæde og et par tynde vanter en god ven. Faktisk hele året rundt.

 

Pas på fårene: Hvis du gerne selv vil køre på Færøerne, er det vigtigt, at du er opmærksom på de mange får, der går rundt. Fårene er nemlig ikke altid bag hegn, og oftest går de rundt i deres eget rolige tempo midt på vejen. Hvert år er turister skyld i, at mange får må lade livet. Så vær ekstra opmærksom, når du kører rundt på de færøske landeveje!

 

 

Transport

Infrastrukturen på Færøerne er overraskende god. Med gratis busser i Torshavn, blå busser der forbinder øerne og adskillige undervandstunneller, er det let og hurtigt at komme rundt på Færøerne.

 

Hvis gerne du selv vil køre på Færøerne (hvilket langt de fleste vælger), er det muligt at leje en bil. Som nævnt er det en smule dyrt, og du bør forvente at betale mellem 600 – 800 kr. pr. dag for billeje.

 

lejebiler

 

Hvis du ikke vil leje din egen bil, er den nemmeste måde at opleve ørerne på at booke dig ind på forskellige udflugter. På GetYourGuide findes der mange forskellige og virkelig fede udflugter at vælge imellem.

 

 

Visum og pas

Eftersom Færøerne er en del af det danske Rigsfællesskab, kræver det ikke visum at rejse hertil (til trods for at Færøerne ikke er medlem af EU). Derfor er det egentlig heller ikke nødvendigt for danske statsborgere at medbringe pas, men du skal medbringe en form for billedlegitimation. Dog er det altid en god idé at medbringe passet for at være på den sikre side.