Færøerne er de sidste par år gang på gang blevet kåret som den næste destination, du bare MÅ besøge. Og det er egentlig ret tydeligt hvorfor. Til trods for at Færøerne er et lille land, har de i alt 18 øer utrolig mange og varierede oplevelser at byde på. Én ting har de fleste dog til fælles: fuldstændig uovertruffen natur! Færøerne er et land, hvor mennesker er få, og får er mange. Og uanset hvem du møder, vil du mærke varme og gæstfrihed.
Múlafossur: På øen Vágar ligger det ikoniske vandfald, Múlafossur. Vandfaldet ligger ved den lille bygd Gásadalur, som betyder Gåsedalen på dansk. De fleste har nok set vandfaldet på forsiden af diverse hjemmesider og rejsekataloger. Det er med andre ord blevet et vartegn for Færøerne som rejsedestination. Ved området er der en rigtig fin vandrerute, som klart kan anbefales.

Mykines: Mykines er et af de helt store must-see’s på Færøerne. Især fordi øen i løbet af sommerhalvåret tiltrækker de søde og klovneagtige søpapegøjer, også kaldet lunder. Der er daglige færgeafgang til Mykines fra maj t.o.m. august. Atlantic Airways’ lokale helikopter flyver dertil året rundt. Det er en kæmpe oplevelse at gå i de storslåede landskaber med fugle flyvende overalt, og hvis du er fotoentusiast, må du ikke gå glip af Mykines!

Kallur Lighthouse: På en af de nordligste øer, Kalsoy, ligger fyrtårnet Kallur. På Færøerne ligger der adskillige fyrtårne, men lige netop det her fyrtårn skal opleves. Tårnets beliggenhed er så dramatisk, som noget næsten kan være. Kallur Lighthouse ligger på en klippeskrænt med Atlanterhavsbølgerne skvulpende ind fra begge sider. Og uanset om du kigger mod øst eller vest, vil du have udsigt til grønne silhuetter fra de færøske fjelde. Det er virkelig et imponerende syn!

Torshavn: Skal du besøge Færøerne, kommer du nok næsten ikke uden om Torshavn. Den færøske hovedstad er da virkelig også et besøg værd. Foruden hyggelige restauranter og caféer byder byen på historiske bygninger og en skøn havnefront. Det flere hundrede år gamle parlament, Tinganes, er også et besøg værd. Torshavn er ikke særlig stor, så byen kan sagtens opleves på en halv dag.

Golden Circle: Rejser du rundt på Færøerne, må du ikke snyde dig selv for “Golden Circle”-turen. Den består af tre bygder fordelt på Færøernes to største øer, Streymoy og Eysturoy. Bygderne hedder Saksun (ses på billedet nedenfor), Tjørnuvík og Gjógv. De har hver især en utrolig skønhed, og du vil med stor sandsynlighed føle dig meget lille på denne tur, hvor du er omgivet af så storslået natur.

Nolsoy: Hvis du har en halv dag, hvor du ikke ved, hvad programmet skal stå på, kan en tur til Nolsoy anbefales. Den lille ø med kun 250 indbyggere ligger en 20 minutters færgetur fra Tórshavn. På øen kan du vandre til fyrtårnet, men du bør også bruge tid på at gå rundt i den lille bygd med de mange pastelfarvede huse.
Book i god tid: Generelt er efterspørgslen på Færøerne vokset støt de sidste par år. Derfor er det en god idé at booke rejsen i så god tid som muligt. Det gælder både fly, hoteller mv. Selvfølgelig på grund af ledighed, men også for at undgå skyhøje priser.
Påklædning: Som tidligere nævnt er påklædning virkelig et vigtig element for en god rejse til Færøerne. Sørg for at have mange lag med, og sørg for vandtætte sko og jakker. Desuden er en hue, et halstørklæde og et par tynde vanter en god ven. Faktisk hele året rundt.
Pas på fårene: Hvis du gerne selv vil køre på Færøerne, er det vigtigt, at du er opmærksom på de mange får, der går rundt. Fårene er nemlig ikke altid bag hegn, og oftest går de rundt i deres eget rolige tempo midt på vejen. Hvert år er turister skyld i, at mange får må lade livet. Så vær ekstra opmærksom, når du kører rundt på de færøske landeveje!
Prisniveau
Prisniveauet på Færøerne er generelt højere end i Danmark. I supermarkederne koster madvarerne typisk 1/4 til 1/3 mere end i de danske supermarkeder. Også billeje, udflugter og hoteller ligger i den dyre ende.
Visum og pas
Eftersom Færøerne er en del af det danske Rigsfællesskab, kræver det ikke visum at rejse hertil (til trods for at Færøerne ikke er medlem af EU). Derfor er det egentlig heller ikke nødvendigt for danske statsborgere at medbringe pas, men du skal medbringe en form for billedlegitimation. Dog er det altid en god idé at medbringe passet for at være på den sikre side.