Billige rejser til Paris

1.449 kr.
26 May 2023

Forlænget weekend i Paris: 3 nætter på 3* hotel fra kun 1.449 kr. p.p. inkl. fly og morgenmad

999 kr.
23 May 2023

Storbyferie-gavekort: Surprise-rejse med 2 nætter på et 3* hotel i en europæisk storby til kun 999 kr. p.p. inkl. fly

2.674 kr.
16 May 2023

Oplev Disneyland® Paris: 2 nætter på Disney-hotel fra kun 2.674 kr. p.p. for 2 voksne og 2 børn inkl. entré til parkerne og morgenmad

Paris som rejsemål

Jeg ved næsten ikke, hvor jeg skal starte. Paris kan nemlig lidt af hvert, og med flere millioner besøgende årligt er det heller ikke til at tage fejl af, at Paris er en forførende storby. Og dette gælder uanset, om du er mest til shopping (Paris er byen, hvor du finder det nyeste nye), fabelagtig arkitektur, fantastiske restauranter, hyggelige caféer eller noget helt femte. Ligegyldigt hvad, så leverer Paris varen til fulde. Og et lille godt råd: Med alle de smukke seværdigheder du kan finde i byen, så må du virkelig IKKE glemme kameraet derhjemme!

 

 

Det må du ikke gå glip af

Eiffeltårnet: Ikonet over dem alle. Det kan vi vist ikke komme udenom. Eiffeltårnet er et superkendt symbol for Frankrig! Lige ved tårnet kan du finde et dejligt græsareal, hvor rigtig mange sætter sig med en sandwich og nyder synet af byens største vartegn. Personligt synes jeg ikke, at Eiffeltårnet kommer til sin ret på billeder, for det er bare så meget større, når du ser det i virkeligheden. Første gang jeg så det, var jeg i hvert fald overrasket over, hvor højt tårnet faktisk er (324 meter med antennen). Én ting er helt sikkert – du bør ikke snyde dig selv for synet af Eiffeltårnet.

 

 

Louvre: Lige i hjertet af Paris finder du et af verdens største og mest kendte museer – Louvre. Det er et kæmpestort museum, som særligt er kendt for måden, det er bygget på. Se for dig selv – synes du ikke også, det ser vildt ud? Hvis du har set filmen “Da Vinci Mysteriet” eller læst bogen af Dan Brown, så har du også en lille form for kendskab til det verdensberømte museum. Kommer du fobi Louvre, så synes jeg også, du skal huske at få et billede med hjem til scrapbogen!

 

 

Notre Dame: Du kender sikkert bygningen fra animationsfilmen “Notre Dame” med Quasimodo, Frollo og Esmeralda. Hvis du nikker lige nu, så tør jeg godt love dig, at det er en nostalgisk oplevelse at se bygningen i virkeligheden.

 

 

Triumfbuen: En af de mest kendte bygninger i Paris. Du finder dette vidunder i den vestlige del af Paris. Ud fra pladsen finder du 12 avenuer, hvor den mest kendte er Champs-Élysées (læs mere om denne gade længere nede i artiklen). Faktisk bruges Triumfbuen i dag bl.a. som baggrund til festligheder og parader.

 

 

Bedste rejseperiode

Ligesom med de fleste andre storbyer kan du sagtens besøge Paris året rundt.

 

 

Fly til Paris

Paris er en af de storbydestinationer, hvor du året rundt kan finde forholdsvis billige direkte fly fra København. Norwegian, easyJet, Vueling, Air France m.fl. opererer direkte ruter mellem de to hovedstæder, så du kan i de fleste måneder finde tur/retur-billetter i prislejet 400 til 800 kr. Priserne svinger naturligvis i takt med sæsonerne, hvor billetterne oftest er dyrest om sommeren, mens priserne er lavere i vinterhalvåret.

 

Du kan flyve til Paris fra både København, Hamborg og Billund. Flybilletterne fra Hamborg ligger i nogenlunde samme prisleje som fra København. Det er desværre ikke er muligt at finde tilsvarende billige billetter fra Billund. De (mange) gange jeg efterhånden har kigget på fly til Paris, ligger priserne fra Billund fra omkring 1.000 – 1.200 kr. for en tur/retur-billet med mellemlanding.

 

 

Hoteller i Paris

Lidt ligesom f.eks. London og Barcelona er hoteller i Paris som udgangspunkt temmelig dyre – og det gælder især, hvis du gerne vil bo centralt og have noget ordentligt at bo i. Derfor vil jeg ofte anbefale, at du finder et hotel lidt uden for centrum. Der findes nemlig velfungerende transportmuligheder i Paris, og du kan derfor nemt og billigt komme ind til centrum.

 

Se hoteller her

 

 

Rejsetip fra en læser bosiddende i Paris

Jeg har været så heldig at høre fra en læser, der bor i Paris. Han har været så venlig at dele ud af sine rejseerfaringer fra Frankrigs hovedstad! Så her får du et forslag til en forrygende gåtur rundt i byen plus tips til nogle af Paris’ mere oversete attraktioner.

 

Insider-tip 1: Gåtur i Paris

 

OBS: alt efter hvor i Paris du bor, kan dit startpunkt for turen selvfølgelig variere. Udgangspunktet herunder kunne f.eks. være Gare de Lyon, der er en af byens syv store banegårde.

 

Tag metroen (M1 mod La Defensé) og stå af ved Argentine – det er stoppet lige efter Triumfbuen. Herfra fortsætter du turen til fods ind mod først Triumfbuen, så Champs-Élysées og herefter Concordepladsen. Tre af Paris’ must-see attraktioner!

 

Herefter vender du rundt og fortsætter turen ned mod Seinen og over Alexander d. III-broen. Denne vej fører dig direkte hen til det imponerende flotte Hôtel des Invalides, der i dag er et militærmuseum og hjem for krigsveteraner og tilskadekomne soldater. I forbindelse med dit stop ved Hôtel des Invalides finder du også en forrygende flot kirke inde på Invalides-pladsen. Den må du ikke misse.

 

Fra Hôtel des Invalides fortsætter turen videre ned langs Avenue de la Motte-Picquet mod turens endestation Champ-de-Mars. Avenue de la Motte-Picquet er spækket med hyggelige caféer og er derfor et godt sted til en frokost- eller spisepause.

 

Sidste stop på turen er som sagt Champ-de-Mars (på dansk også kendt som Marsmarken), der er parken til Eiffeltårnet. Og man må bare sige, at Marsmarken og Eiffeltårnet er den perfekte afslutning på en i forvejen fantastisk gåtur i smukke Paris!

 

Turen er ca. syv kilometer lang. Alt efter hvor langsomt/hurtigt du går, og hvor lang tid du bruger ved hvert sted, kan turen tage alt fra to timer til en halv dag. Herunder har jeg indtastet rutens forskellige stop på google maps, så du kan få et groft overblik over turen (du behøver selvfølgelig ikke følge google maps’ rute til punkt og prikke – den skal blot give dig en idé om, hvordan turen ser ud).

 

 

 

Insider-tip 2: Oversete seværdigheder

 

Paris er et sandt overflødighedshorn af verdensberømte topattraktioner. Foruden “the usual suspects” gemmer byen på en række fantastiske seværdigheder og oplevelser, der desværre har en tendens til at blive overset. Men har du allerede set Eiffeltårnet, Louvre osv. – eller vil du gerne gå på opdagelse blandt Paris’ mindre kendte attraktioner – kan du høre nærmere om dem her!

 

Pont Neuf er den ældste eksisterende bro i Paris, der krydser Seinen. Broen ligger i hjertet af Paris, og dens fabelagtige arkitektur gør den til en flot seværdighed i Paris.

 

Galeries Vivienne blev bygget i 1823 og er en af de mest ikoniske arkader i Paris. Galeries Vivienne ligger i et fredfyldt kvarter, lige bag Bibliothèque Richelieu og tæt ved Palais-Royal, og er i den grad et besøg værd. Helt generelt vil jeg i øvrigt gerne slå et slag for det 2. arrondissement, der er et hyggeligt sted at gå på opdagelse.

 

Latinerkvartet i det 5. arrondissement er en utroligt charmerende og hyggelig del af Paris. Kvarteret er bl.a. hjemsted for Sorbonne-universitetet og byder på en masse caféer, boghandlere og en botanisk have.

 

 

Andre rejsetip

Er du vild med shopping, så skal du en tur til shoppinggaden Champs-Élysées. Hvis du har svært ved at styre dit indre shopping-gen, vil jeg i stedet anbefale dig at gå en stor bue udenom 😂 Her finder du en fantastisk gade, hvor der er flere forskellige mærkevareforretninger, sportsforretninger, Disney-store og butikker, som tilbyder alt det, du ellers har brug for. Tro mig – her kan du (som kvinde i hvert fald) virkelig bruge lang(!) tid.

 

Du bør næsten besøge Paris i julen. Det er ikke kun romantisk, men her kan du heller ikke undgå at komme i julestemning! I juletiden vil der i Paris være masser af julemarkeder, som sælger varm vin chaud, lune crepes og souvenirs passende til højtiden. Julemusik, skøjtebaner, træer dekoreret med funklende lyskæder og butiksvinduer pyntet op efter alle kunstens regler, er bare nogle af de få ting, du kan forvente af en tur til Paris i julen.

 

 

Transport til/fra lufthavnen

Når du flyver til Paris, kan du enten flyve til Charles de Gaulle Airport eller Orly Airport.

 

Fra Charles de Gaulle kan du nemt komme ind til centrum af Paris ved f.eks. at køre med RER B fra lufthavnens terminal 1 og 2 til bl.a. Gare du Nord. Togene kører med 10-15 minutters mellemrum. Togturen tager ca. 30 minutter og koster 11,40 euro (ca. 85 kr.). Vil du læse mere om transporten til og fra Charles de Gaulle, kan du gøre det på lufthavnens hjemmeside.

 

Ankommer du i stedet til Orly Lufthavn, kan du både tage bus og tog/metro ind til centrum. Orly-bussen er nok den billigste løsning. Den forbinder lufthavnen med Denfert-Rochereau-stationen. Bussen kører ca. hvert 8.-15. minut, og en billet koster 8 euro (60 kr.). Turen tager ca. 25 minutter.