Billige rejser til Malta

1.547 kr.
03 dec 2019

Nytår i Malta: 5 dage på et 3* hotel fra kun 1.547 kr. inkl. fly og morgenmad

78 kr.
02 dec 2019

Vildt billige fly til bl.a. London, Gdansk, Malaga, Dublin, Malta, Alicante og mange flere fra kun 78 kr.!

1.065 kr.
15 okt 2019

Solferie på Malta: 1 uge på et lækkert 4* spa-resort fra kun 1.065 kr. inkl. morgenmad og fly

Billige rejser til Malta

Syd for Sicilien finder du den lille østat Malta. Denne lille øgruppe midt i Middelhavet består af hovedøen Malta og dens to mindre søsterøer, Gozo og Comino, som sammen danner landet Malta – EUs mindste land (på størrelse med Als 😉). Men lad ikke størrelsen narre dig! For Malta byder på utrolig meget. Her finder du både strande, masser af historie og kultur og så er Malta også det land har flest solskinstimer om året. Så det er med god grund, at Malta er den perfekte feriedestination! Derudover har Malta en forholdsvis god infrastruktur, og så er engelsk et af de to officielle sprog (udover maltesisk) på øen, som gør det meget nemt at kommunikere med lokalbefolkningen.

 

Bedste rejsetid

Som skrevet, så er det på Malta, at solen skinner allermest i Europa. Øen har over 3.000 solskinstimer årligt (dvs. ca. to gange så meget som vi har i Danmark – 1.700 timer). Kort sagt – vejret på Malta er intet mindre end fantastisk! Og det gør, at Malta er den perfekte feriedestination året rundt. I vintermånederne december, januar og februar ligger temperaturerne omkring 16-19 grader. Og allerede fra marts kan man forvente dage med over 20 grader. Hvis man vil være garanteret 20-25 grader, så skal man vente til maj, hvor temperaturerne plejer at ligge omkring 25 grader. Juni til august er den varmeste periode på Malta, og 30+ grader er ikke en sjældenhed.

 

Min personlige favorit er dog efterårsvejret på Malta! Fra september til starten af november kan du nyde 20-25 grader, solskin og så er vandet stadig dejlig lunt, så man kan tage en dukkert i havet.

 

 

Hvordan finder man billige rejser til Malta?

Pga. øens dejlige klima er Malta en populær rejsedestination – og det kan man også se på priserne. Alligevel ligger priserne noget lavere, end det man ser på andre Middelhavs-øer – især i højsæsonen. Hvis du selv kombinerer hotel og fly, så kan du tit finde billige rejser til Malta til omkring 1.500 – 2.500 kr. pr. person fra maj til juni og igen fra september til november. I juli og august stiger priserne en del. Men som skrevet, er det alligevel noget billigere, end det man f.eks. skal give for en rejse til Mallorca. I år fandt jeg en del rejser til Malta i skolernes sommerferie til omkring 3.000 pr. person inkl. fly og hotel. Rejser du derimod uden for højsæsonen, kan du f.eks. være heldig at finde rejser til Malta til under 1.000 kr. for en forlænget weekend. Sidste år fandt jeg rejser helt ned til omkring 450 kr. for både fly og hotel! Så fås det næsten ikke billigere.

 

Her er mine tips til en billig ferie til Malta:

  • Rejs udenfor højsæsonen (maj – juni/september til november)
  • Book hotel og fly hver for sig, hvis du rejser udenfor højsæsonen
  • Hvis du rejser i højsæsonen, så kig efter afbudsrejser fra charterselskaber (ca. 7-14 dage inden afgang)
  • Kig også på rejser/hoteller på Maltas søsterøer Gozo og Comino

 

 

Billige fly til Malta

Det tager ca. 3 timer at flyve til Malta, og du kan flyve direkte fra både Billund og København. Fra Billund er det kun Ryanair, som flyver direkte til Malta – og du kan faktisk flyve utrolig billigt dertil med priser mellem 150 – 600 kr. for en tur/retur billet. Fra København er det Norwegian, som flyver direkte til Malta. Her plejer priserne at ligge omkring 1.200 – 1.600 kr.

 

Derudover findes der også en del charterselskaber, som tilbyder billige pakkerejser til Malta med afrejse fra både Billund, Aalborg og København. Og særligt disse pakkerejser kan du være heldig at finde sindssyg billigt – så de er i den grad værd at holde øje med!

 

De billigste billetter i finder du i maj – juni og fra september – oktober. Som regel vil jeg sige at billetterne er billigst ca. 6-8 uger inden afgangen. Men selv i sommerferien er det ikke sjældent, at jeg kan finde billetter (især fra Billund) til rimelige priser (fra omkring 800 kr.).

 

 

Billige hoteller på Malta

På Malta kan du finde alt fra all-inclusive til mindre Bed and Breakfasts i klassisk engelsk stil. De fleste hoteller ligger på hovedøen Malta i den nordvestlige del af øen ved turistbyen Bugibba og hovedstaden Valetta. Derudover kan du finde en del hoteller på den mere rolige søsterø Gozo, der ligger ca. 20 minutters sejltur vest for Malta. Mellem Gozo og Malta ligger der en anden lille ø med navnet Comino. Øen har kun 4 indbyggere, men til gengæld 2 hoteller – og en af landets bedste strande ved “The Blue Lagoon”.

 

Det er derfor en god idé at søge efter hoteller på alle 3 øer og sammenligne priser.

 

Se hoteller her

 

 

Strande på Malta

Trods Maltas størrelse er øen rig på strande – faktisk nogle af de bedste i Middelhavet med det reneste vand. Hvis du er til snorkling, skal du helt sikkert besøge både Paradise Bay og The Blue Lagoon. The Blue Lagoon ligger på øen Comino og er så smuk. Det betyder også, at stranden er populær og derfor også til tider noget turistet. Hvis du foretrækker noget mindre turistet, så synes jeg, du skal tage til St. Peter’s Pool – da stedet ikke er super børnevenligt, og der er heller ikke masser af faciliteter så som liggestole, isboder og kiosker. Du finder derfor et område, der heller ikke er overfyldt med turister – perfekt for dig, som ønsker et lidt mere roligt spot.

 

Hvis du er til familievenlige strande, så skal du helt sikkert lægge vejen forbi Mellieha Bay og Golden Bay – begge er sandstrande, hvor det også er muligt at dyrke diverse vandsport. På Mellieha Bay er der lavvande, hvilket gør den ideel til børn. En anden strand du kan besøge er Ghajn Tuffieha – her får du et strandbesøg i de smukkeste omgivelser – et godt miks mellem brugervenlig strand og rå natur.

 

 

Oplevelser på Malta

Der er masser af ting, du kan tage dig til, hvis du trænger til en pause fra solbadningen. Maltas hovedstad er Valletta, og denne by er skøn at opleve til fods. Byens gader er på UNESCOs verdensarvsliste, og disse gader og selve byen emmer af mange, mange års historie. Hvis du tager til Upper Barrakka Gardens, får du en panoramaudsigt over ”Grand Harbour”, som du sjældent vil glemme. Området kan til tider være ret turistet, så hvis du helst vil undgå dette, kan du også tage til Lower Barrakka Gardens, der tilbyder samme udsigt med knap så mange turister. Om du er vild med kirker eller ej, så skal du næsten besøge St. John’s Co-Cathedral – du kan ikke undgå at blive betaget af dette syn – en overdådig katolsk kirke, der er åbent for alle.

 

Hvis du vil opleve noget lidt anderledes, så burde du tage til Popeye Village – denne by er bygget op og brugt som filmkulisse til en Skipperskræk musical fra 80’erne. Selvom filmen ikke blev det helt store hit, så er byen stadig et besøg værd. Nu bliver filmsettet drevet som en lille ”forlystelsespark” med forskellige boder, shows, en gratis bådtur så du kan se byen fra vandet af og samtidig møde Skipperskræk og Olivia. Fra juli til august koster en billet 17 euro for voksne og 13,5 euro for pensionister og børn (3-12 år).

 

En anden by du kan tage til er Marsaxlokk. Hvis du er til friskfanget fisk, så er du kommet til det helt rigtige sted. Marsaxlokk er kendt som Maltas fiskerby, og det er her, du får det bedste fisk. Et af kendetegnene for byen er også de smukke farverige både, der ligger i vandet side om side. Hvis du kan planlægge dit besøg på en søndag, så må du endelig ikke gå glip af det lokale fiskemarked! Når du er i byen, må du heller ikke snyde dig selv for et besøg ved St. Peter’s Pool (også nævnt tidligere under afsnittet ”Strande på Malta”) – en naturskabt ”pool” med krystalklart vand og super muligheder for snorkling.

 

Nu når vi er ved de naturskabte ”pools”, så kan jeg også anbefale et stop ved Dwejra Bay på Gozo. Et af stedets vartegn var Azure Window, der desværre gik tabt i 2017 – men området er stadig værd at besøge. Smukt hav, flotte klippeformationer og grotter er, hvad der venter dig og området er også ideelt til en vandretur.

 

 

Transport på Malta

Når du ankommer til Malta, finder du hurtigt ud af, at den nemmeste måde at komme rundt på (hvis du ikke lejer en bil) er med bus. En busbillet koster 2 euro, og det er også muligt at købe et 7-dages-kort til 21 euro. Så kan du tage med bussen lige så tosset, du vil. Der skulle efter sigende være 2.000 stoppesteder og omkring 5.200 busture hver dag, så det er næsten umuligt at ende et sted uden adgang til bustransport.

 

Hvis du vil se noget af øen på egen hånd og i eget tempo, så kan det være en god idé at leje en bil – selvom den offentlige transport fungerer fremragende, så giver det noget større frihed selv at have bil. Priserne på billeje varierer selvfølgelig en smule alt efter sæson – fra maj til juli og september til oktober er prisen for en uges billeje cirka 500 – 750 kr., i august ligger den omkring 1.100 kr. og i lavsæsonen fra november – april kan en uges billeje fås til omkring 250 – 350 kr.

 

Se lejebiler her