Billige rejser til Valencia

234 kr.
25 May 2023

Billige fly til Costa Blanca: Flybilletter til Valencia fra kun 234 kr. tur/retur

999 kr.
23 May 2023

Storbyferie-gavekort: Surprise-rejse med 2 nætter på et 3* hotel i en europæisk storby til kun 999 kr. p.p. inkl. fly

1.374 kr.
03 May 2023

Forlænget weekend i Valencia: 4 nætter på et 4* hotel fra kun 1.374 kr. p.p. inkl. fly

Valencia som rejsemål

Drømmer du om spansk storbyferie, bør solrige Valencia være blandt dine topkandidater. Denne spanske storby ligger ca. halvejs nede af den spanske middelhavskyst og er Spaniens tredjestørste by (kun overgået af Madrid og Barcelona). Valencia rummer et fantastisk miks af forskelligartede oplevelser, der gør byen til et stensikkert hit hos alle. Byens historiske kerne, der er en af Europas største, gemmer på mere end 2000 års historie. Samtidig finder du dog også moderne arkitektur og masser af nye, spændende projekter. Valencia skorter heller ikke ligefrem på kulinariske oplevelser eller gode shoppingmuligheder. Og så hjælper det jo altid, at du kan nyde en fantastisk lækker strandpromenade og et varmt, sydeuropæisk klima!

 

 

 

Det må du ikke gå glip af

Ciudad de las Artes y las Ciencias/City of Arts and Sciences

Ciudad de las Artes y las Ciencias (også kendt som City of Arts and Sciences – Byen for kunst og videnskab) er en af “Spaniens 12 skatte” og anses som Valencias største turistattraktion. Det futuristiske kompleks rummer bl.a. et videnskabsmuseum, et planetarium, en biograf og et kunstmuseum. Et absolut must-see!

 

 

Valencias historiske bykerne og arkitektur

Valencia er en meget gammel by, der blev grundlagt helt tilbage i år 138 f.Kr. Derfor kan du både finde levn fra romerske bygninger såvel som fabelagtig gotisk og barok arkitektur. Byens prægtige historiske arkitektur står i skarp kontrast til det moderne Valencia, der i den grad skiller sig ud med flere fascinerende og moderne arkitektoniske perler.

 

 

Strandene – El Cabanyal (Las Arenas) og Playa de la Malvarrosa

Vejret ved den spanske middelhavskyst er ofte superlækker, så en tur til stranden ligger lige til højrebenet. Hele Costa Blanca-området er smækfyldt med smukke strandlandskaber, men Valencia har faktisk sine egne strande – bl.a. Cabanyal og Malvarossa.

 

Valencia

 

Jardín del Turia

Valencia har en af Spaniens allerstørste urbane parker – Jardín del Turia. Parken strækker sig hele ni kilometer gennem byen og er anlagt på flodlejet fra floden Turia. Den ni kilometer lange park forbinder flere af Valencias største attraktioner, helt fra Ciudad de las Artes y las Ciencias til Cabecera Park. Undervejs finder du flere steder grønne områder, broer, monumenter og museer.

 

Valencia

Valencia

 

 

Bedste rejseperiode

Som storbydestination fungerer Valencia fremragende hele året rundt. Men det er klart, at sommerhalvåret vil være at foretrække, hvis du har ambitioner om en smule badeferie.

 

 

Vejret i Valencia – gennemsnitstemperaturer

 • Januar: 14°
 • Februar: 16°
 • Marts: 18°
 • April: 19°
 • Maj: 23°
 • Juni: 27°
 • Juli: 29°
 • August: 29°
 • September: 27°
 • Oktober: 23°
 • November: 18°
 • December: 15°

 

 

Fly til Valencia

Fra Danmark er det kun muligt at flyve direkte til Valencia fra Billund. Meget ofte vil det være lavprisflyselskabet Ryanair, der udbyder de billigste returbilletter. Ryanair operer nemlig en direkte rute mellem Billund og Valencia fra maj til oktober. Priserne for flybilletter ligger uden for højsæsonen ofte under 1.000 kr.

 

 

Hoteller i Valencia

Valencia minder på hotelfronten meget om mange andre europæiske storbyer. Det vil med andre ord sige, at priserne for hoteller i og omkring centrum ofte vil være til den dyre side, mens du som regel kan finde lavere priser for hoteller lidt uden for centrum.

 

Hoteller i Valencia

 

 

Pakkerejser til Valencia

Foretrækker du at booke en rejse, hvor flybilletter og hotelophold er inkluderet i samme booking, så bør du kigge på book.rejsespejder.dk.

 

 

Prisniveau

Prisniveauet minder meget om prisniveauet i resten af Spanien. Hotelmæssigt ligger priserne nok lidt under, hvad man ser i f.eks. Barcelona.

 

 

Transport til/fra lufthavnen

Lufthavnen og Valencias centrum forbindes af to metrolinjer – linje 3 og 5. Metroen er inddelt i fire zoner – A, B, C og D. Én zone koster 1,5 €, to zoner koster 2,10 €, tre zoner koster 2.80 €, og fire zoner koster 3,90 €. Lufthavnen ligger i zone D, mens centrum udgør zone A.

 

Du bør dog overveje, om du vil have et Valencia Tourist Card, der giver ubegrænset offentlig transport i Valencia plus strækningen til og fra lufthavnen. Et 24-timers kort koster 15 €, et 48-timers kort koster 20 €, og et 72-timers kort koster 25 €. Kortet giver også rabatter på en række turistattraktioner i Valencia.

 

Herudover kan du også tage buslinje 150 til 1,45 € for en enkeltbillet.