• 02 nov 2019

  Oplev julemagien på julemarkedet i Hamborg: weekendtur på et 4* spahotel fra kun 598 kr.

  Fyldes du også med en overvældende forventningsglæde, når december og julen nærmer sig? Og elsker du julemarkeder? Så bør du helt sikkert tage en smuttur syd for grænsen! Ikke langt – bare lige ned til Hamborg. Tysklands andenstørste by gør virkelig noget særligt ud af juletiden med forskellige julemarkeder, juleoptog og meget mere – kort sagt er det virkelig hele turen værd! Og da Hamborg ligger mindre end 160 km fra den danske grænse, er der på ingen måde tale om en langdistancerejse.

   

  Laver du dette til en kør-selv-tur, kan du jo passende få handlet lidt ved grænsen på vej hjem – så kan du også forsyne dig med al den øl, sodavand og snaps, som du skal bruge i julen!

  Smuttur til julemarked i Hamborg
  november - december
  fra598 kr.
  Hotel i Hamborg
  f.eks. det 4* Holiday Inn Hamburg
  598 kr.
  160 euro svarer til 1.195 danske kroner. Dvs. 598 kr. pr. person. Det kan forresten betale sig på alle datoer i nov. og december at vælge tilbuddet fra Holiday Inn (isteadet for f.eks. hotels.com) da de giver et yderlig disount i bookingprocessen

  Hotel

  Til din juletur har jeg fundet et superfint hotel til dig. Det er det 4* Holiday Inn Hamburg, som ligger en lille smule uden for Hamburg centrum. Men spørger du mig, så er dette faktisk en fordel – særligt i forhold til parkering. Det kan både være besværligt og dyrt at finde parkering inde i centrum af Hamborg, så jeg vil klart anbefale, at man finder et hotel en lille smule uden for byen. Og når jeg siger en lille smule, så mener jeg også en lille smule. Det tager nemlig mindre end 10 minutter med bus inden du står midt i byen. Og bussen kører hver 6. minut.

   

  Hotellet ligger få meter fra offentlig transport, som kan tage dig ind til centrum på ingen tid. Holiday Inn Hamburg tilbyder en skøn udsigt over Hamborg Havn og floden Elben, og så kan du også finde et lækkert et wellness-område med en indendørs pool. Og fra denne pool har du altså panoramaudsigt ud over hele byen. WOW! Vil du forkæle dig selv lidt ekstra, kan du også få massage- og skønhedsbehandlinger (mod gebyr).

   

  Du bliver indkvarteret i et rummeligt og lyst værelse med gratis wi-fi, TV og minibar. Tidligere gæster roser særligt de pæne værelser, pool-området og det venlige personale.

   

  I eksemplet har jeg fundet et 2-nætters ophold fra fredag den 20. december til søndag den 22. december til 1.195 kr. Ved en rejse for 2 bliver prisen derfor kun 598 kr. pr. person. Prisen for lignende ophold i weekenden fra november og december ligger i skrivende stund mellem 600 og 900 kr.

  Der er mange skønne hoteller i og omkring Hamborg– så vil du hellere selv finde et hotel i Hamborg, skal du også være velkommen til det.

   

  Andre datoer

  22.11. – 24.11. til 906 kr.

  29.11. – 01.12. til 981 kr.

  06.12. – 08.12. til 906 kr.

  13.12. – 15.12. til 777 kr.

   

   

   

   

  Julehygge i Hamborg

  Som skrevet har Hamborg virkelig meget at byde på henover juletiden. Her kommer et par highlights!

   

  Juleoptog

  Hver lørdag i december (op til juleaften) er der et kæmpe juleoptog i Hamborgs midtby. “Weihnachtsparade”, som den bliver kaldt i Hamborg, giver bare en helt særlig stemning, når julemanden kommer med sin kæmpe slæde og masser af rensdyr og nisser igennem byen.

   

  Julemarkedet på Rådhuspladsen

  Det historiske julemarked i Hamborg er kendt som et af Tysklands smukkeste og tiltrækker over 3 millioner besøgende. Med over 80 forskellige stande, som sælger alt fra gløgg til håndlavede julegaver er det også et af Europas største. Julemarkedet åbner mandag den 25.11. og varer indtil lillejuleaften mandag den 23.12. I hverdagene er markedet åbent fra 11.00 – 21.00, og fredage og lørdage er det åbent til 22.00. Markedet findes på Rådhuspladsen (Rathausmarkt) – den nærmeste u-bahn hedder Rathaus.

   

  Noget du særligt kan se frem til her er den flyvende julemand, som kommer på besøg hver dag kl. 16.00, 18.00 og 20.00. Her kan du kigge op på mod himlen, og du vil se den flyvende julemand hænge med slæden over det historiske julemarked. Her vil han hænge og fortælle historien om Rudolf og rensdyret med din dybe stemme. Du kan se en video af det længere nede i artiklen.

   

  Jeg har selv været der et par gange og det kan varmt anbefales!

   

   

  Julemarkedet “Santa Pauli”

  Hamborgs bydel St. Pauli, som er mest kendt for sit farverige natteliv, har sit eget “voksen-julemarked”. Her er der i hvert fald en meget festlig stemning med alt det, som man kender fra Reeperbahn i Hamborg – hvis man rejser uden børn helt klart værd at kigge forbi, hvis man lave lidt “people watching” eller bare vil komme i festlig stemning.

   

   

  “Winterzauber”

  Måske Hamborgs mest hyggelige julemarkdet direkte ved vandet. Her er flot pyntet op med masser af flotte juledekorationer og lys. Det eneste ulempe er, at den er lidt dyrere, og at det kan blive meget fyldt med mennesker – især i weekenden.

   

  Du kan læse mere om markedet og se flere billeder på hamburg.de!

   

   

  Hvordan kommer jeg til Hamborg

  Fra Danmarks grænse tager det mindre end to timer i bil. Alternativt kan du tage bussen – du kan f.eks. bestille billet på flixbus.dk.

   

  Her får du lige et par stemningsbilleder fra Hamborg julemarked!

   

   

  Vis dette opslag på Instagram

   

  Et opslag delt af hamburg.de (@hamburg_de) den

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

   

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  6 kommentarer til Oplev julemagien på julemarkedet i Hamborg: weekendtur på et 4* spahotel fra kun 598 kr.

  1. Line says:

   Kan det virkelig passe at man næsten skal betale 20 € pr døgn for at have bilen holdende på deres parkering?

  2. Jakob says:

   Kan man ikke bestille et værelse til 2 v og 2 b ??

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Jakob 🙂

    Det ser desværre ikke ud til, at man kan få ét værelse til 4 personer på Holiday Inn Hamborg. Så bliver I nødt til at dele jer op 2 og 2 og fordele jer på to dobbeltværelser. Men ellers er Hamborg jo en stor by med mange hoteller. Så hvis I rigtig gerne vil bo på samme værelse allesammen, kan I helt sikkert også finde et hotel, der kan imødekomme det ønske 😉

  3. Mikkel says:

   Hej. Er det til at finde tilbud til nytår også?

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Mikkel 🙂

    Jeg kan se, at hotellet i artiklen her er optaget omkring nytår, men jeg har ikke kigget på nytår i Hamborg udover det. Det er dog en rigtig god ide, som jeg nok skal se nærmere på 😉

  Se hotel-tilbud her