• 29 Oct 2021

  Julehygge i historiske Krakow: Forlænget weekend med 3 nætter på centralt hotel fra kun 362 kr. p.p. inkl. fly

  Krakow er uden tvivl en af Europas mere undervurderede storbydestinationer. Den charmerende polske storby emmer af historie og er spækket med pragtfuld arkitektur. Krakows gamle bydel er faktisk så imponerende, at den er optaget som et UNESCO World Heritage Site. Derudover kan det jødiske kvarter Kazimierz klart anbefales. Og særligt ved juletid tilbyder Krakow en helt speciel rejseoplevelse. Den polske storby kan nemlig prale af at have en af Europas største markedstorve fra Middelalderen – og her finder byens årlige julemarked sted, der hører til blandt Europas flotteste! Det bedste af det hele er dog, at en julerejse til Krakow kan arrangeres til næsten ingen penge 🎄💕

  Julerejse til Krakow
  november - december
  fra362 kr.
  Billund og København
  Krakow
  Billige fly til Krakow
  76 kr.
  Fra Billund
  Fra København
  Hotel i Krakow
  f.eks. det 3* ibis Budget Krakow Stare Miasto
  286 kr.
  Hotel
  286 kr.
  Fly
  76 kr.
  Total (pr.person)
  362 kr.

  Julerejse til Krakow – FLY

  For at komme til Krakow har du selvfølgelig brug for fly, og fra Danmark kan du heldigvis flyve direkte fra både Billund og København.

   

  Fra Billund kan du i øjeblikket finde de billigste priser. Ryanair opererer en direkte rute til Krakow med afgange på tirsdage, torsdage og lørdage i november og december. Og priserne for tur/retur-billetter ligger ofte under 600 kr.

   

  Fra København kan du flyve med selskaber som Norwegian og Ryanair. Derfor er der i november og december direkte afgange de fleste dage. Prisniveauet er dog lidt dyrere – men stadig på et niveau, hvor langt de fleste kan være med.

   

  Jeg har ovenfor lavet et eksempel på en rejse fra Billund fra lørdag den 11. december til tirsdag den 13. december. På disse datoer koster flybilletter kun 76 kr.

   

  Hos Ryanair må du som udgangspunkt altid medbringe en mindre håndtaske (40 x 20 x 25 cm). Hvis du ønsker at tilkøbe mere bagage, kan du med fordel læse min miniguide om Ryanairs bagageregler.

   

   

  Julerejse til Krakow – Eksempler på billige fly

  Fra Billund

  Direkte afgange tirsdage, torsdage og lørdage

  • 27.11. – 30.11.
  • 30.11. – 02.12.
  • 04.12. – 07.12.
  • 07.12. – 09.12.
  • 11.12. – 14.12.
  • 28.12. – 01.01.
  • Og flere

   

  Fra København

  Direkte afgange mandage, tirsdage, torsdage, fredage og søndage

  • 26.11. – 29.11.
  • 03.12. – 06.12.
  • 07.12. – 09.12.
  • 10.12. – 13.12.
  • 12.12. – 14.12.
  • 13.12. – 17.12.
  • 14.12. – 16.12.
  • Og flere

   

   

  Julerejse til Krakow – HOTEL

  Krakow byder på en masse skønne hoteller. Jeg har denne gang fundet det utroligt budgetvenlige, men også anmelderroste ibis budget Krakow Stare Miasto (4 ud af 5 på Tripadvisor).

   

  Med et hotel til denne pris skal du naturligvis ikke forvente den store luksus. Du får et lille, men pænt og funktionelt hotelværelse med alle de mest basale faciliteter – wi-fi, lydisolering og eget bad.

   

  Til gengæld får du et hotel, der ligger helt centralt i Krakow – kun 1,5 km fra det hyggelige Kazimierz-kvarter og lige ved et sporvognsstoppested.

   

   

  Og så er der prisen! Jeg har som sagt lavet et eksempel på en rejse fra lørdag den 11. december til tirsdag den 13. december. På disse datoer kan du booke et topersoners ophold fra i alt 571 kr. inkl. gratis afbestilling – det svarer til kun 286 kr. pr. person!

   

  Er hotellet udsolgt eller markant dyrere på dine rejsedatoer, eller vil du gerne selv finde et hotel i skønne Krakow, skal du naturligvis være velkommen til selv at finde et andet hotel.

   

  Julerejse til Krakow

   

  Transport til/fra lufthavnen

  Krakows Lufthavn – som egentligt hedder John Paul II International Airport (opkaldt efter paven af samme navn) – ligger kun 15 kilometer fra centrum, og der er glimrende transportforbindelser ind til centrum.

   

  Jeg vil anbefale at tage toget, der er en nem, hurtig og økonomisk løsning. Du kan købe billetter for ca. 2 euro i ankomsthallen eller på stationen. Taxierne ved lufthavnen er markant dyrere end toget og ikke meget hurtigere. Busserne er en anelse billigere end toget men betydeligt langsommere.

   

   

  Julemarked i Krakow

  Julemarkedet i Krakow er lidt af en juvel blandt de europæiske julemarkeder! Som jeg fik løftet sløret for i introduktionen, så byder Krakow på en fejende flot historisk bymidte med en særdeles velbevaret handelsplads – og det er her julemarkedet finder sted!

   

  Rammerne for julemarkedet kunne med andre ord ikke være bedre. Julemarkedet starter i år fredag den 26. november og løber typisk december ud (nogle gange også ind i januar). I denne periode vil du bl.a. kunne nyde den hyggelige julestemning, beundre alle de smukke lys og dekorationer, foretage en smule juleshopping og smage på alverdens både søde og salte lækkerier!

   

  Du kan læse meget mere om Krakows julemarked på visitkrakow.com.

   

  Julerejse til Krakow

  Julerejse til Krakow

  Julerejse til Krakow

   

  Rejsetip

  Krakow ligger også kun 1,5 time i bus fra en af verdenshistoriens allermørkeste steder. Koncentrationslejren Auschwitz var den største af nazisternes lejre. I alt 1,1 millioner mennesker mistede livet på denne grusomme koncentrationslejr mellem 1940 og 1945. I dag kan du få guidede ture gennem koncentrationslejren. Sådan en tur koster ca. 300 kr. og varer ca. 7 timer – og den kan klart anbefales! Oplevelsen er meget rørende og lidt af en øjenåbner. Fra Krakow kører der busser til Auschwitz flere gange om dagen fra busstationen ved banegården. Turen koster 12 zloty (ca. 20 kr.) og tager ca. 1,5 timer.

   

  Hvis du følger linket nedenfor kan du se, hvad der ellers er af muligheder i Krakow.

  Ture og aktiviteter

   

  Polen og corona

  Når du rejser til Polen, skal du blot medbringe et gyldigt coronapas, hvor det fremgår, at du er testet negativ/tidligere smittet/færdigvaccineret.

   

  Jeg vil anbefale, at du holder dig opdateret om corona-situationen i Polen på Udenrigsministeriets hjemmeside. Og på coronasmitte.dk kan du se, hvordan du skal forholde dig ved hjemrejse.

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  se fly se hotel
  Webview: false