Banner-2-1-2

De bedste julemarkeder i Europa

Nu er der ikke længe til, at juletiden melder sin ankomst! Julen er lig med hyggelige stunder med de nærmeste, smukke julelys, lækkert julebag og – konfekt og julemarkeder! Og lige netop julemarkeder er det, som denne artikel skal handle om, for der findes da ikke noget mere hyggeligt! Over alt i Europa popper julemarkeder frem, store som små. På julemarkeder kan man få klaret en masse juleshopping, kigge på alle de hyggelige nipsting, varme sig på en kop Glühwein eller snuppe en æbleskive (eller 5… eller lad os være ærlige 10). Man skal næsten være the grinch for ikke at komme i julestemning på de bedste julemarkeder i Europa! Man kan i november og december finde julemarkeder overalt i Europa. Der er så mange, både store og små, at det ofte kan virke uoverskueligt at finde ud af, hvilket marked man skal besøge, da man jo ikke kan besøge dem alle (øv!). Derfor kommer jeg her med mit bud på de bedste julemarkeder i Europa!

Tyskland – drømmedestinationen for de bedste julemarkeder i Europa

Det er ikke nogen hemmelighed, at Tyskland byder på nogle af de absolut bedste julemarkeder i Europa. Her kan du finde en god blanding af både store og små markeder, og du kommer med garanti i julestemning, da de tyske julemarkeder ikke er kendt for at holde sig tilbage med udsmykning og lys. Tyskland er desuden en sikker vinder, hvis du ikke vil alt for langt væk – måske en lille weekend getaway? De fleste tyske julemarkeder åbner i midt/slutningen af november og holder åbent det meste af december.

Berlin

I Tysklands hovedstad kan du finde op til flere julemarkeder rundt omkring i byen. Du kan f.eks. finde julemarkeder ved Gendarmenmarkt og Alexanderplatz. Det største julemarked finder du ved Berlins røde rådhus (Roten Rathaus). Dette julemarked byder på hundredvis af boder, en skøjtebane, et minitog og et stort pariserhjul. Der er helt sikkert en masse at opleve her! Skulle du have brug for en pause fra alt juleriet, så er det heldigt at du befinder dig i Tysklands hovedstad, som byder på mange andre fede oplevelser!

Læs mere om billige rejser til Berlin

bedste julemarkeder i Europa

Hamborg

Godt 2 timers kørsel fra den danske grænse finder du den tyske storby Hamborg. Byen er ligesom Berlin kendt for de mange små og store julemarkeder. Du kan blandt andet finde julemarkeder ved Mönckebergstrasse, Jungfernstieg og Spitalerstrasse. 

Det største (og nok også mest kendte) julemarked ligger ved Hamborg Rådhus. Her finder du over 150 boder med spændende nips, små fine julelys, sjove julekugler, lækre brændte mandler og mange andre spændende julesager. Markedet er åbent fra slut-november og frem til juleaften.

Læs mere om billige rejser til Hamborg

bedste julemarkeder i Europa

Flensborg

Endnu tættere på den danske grænse finder du Flensborg. Her har du god mulighed for at snuppe et par dage, uden at skulle bruge lang tid på transport. Du kan også tage på en endagstur, hvis tiden er knap.

Uanset om du er til det ene eller det andet, kan du jo også lige kombinere turen til Flensborg med en gang grænsehandel, inden du skal hjem. Så kan du få handlet juleslik, marcipan (som ofte er billigere i Tyskland) og andre julegodter, så du er klar til juledagene. I Flensborg kan du foruden at gå på opdagelse i julemarkederne, også kombinere turen med shopping og sightseeing i byens juledekorerede gågader

Læs mere om billige rejser til Flensborg

bedste julemarkeder i Europa

De bedste julemarkeder i Europa – London

En smuttur til til London i julen er perfekt til juleshopping og en booster for julehumøret!

Den centrale del af London er altid dekoreret smukt med millioner af lys og flotte udstillingsvinduer i de mange butikker – f.eks. på Oxford Street. Og hvis man gerne vil opleve et af Europas største julemarkeder, er man kommet til den rigtige by! Her kan du nemlig besøge Londons kendte julemarked Winter Wonderland i Hyde Park.

På julemarkedet Winter Wonderland kan du opleve alt fra madboder, after-ski, store restauranter til forlystelser og meget mere. De mange millioner af lys, julestemning og den centrale lokation gør Winter Wonderland til et af de bedste julemarkeder i Europa.

Læs mere om billige rejser til London

bedste julemarkeder i Europa

De bedste julemarkeder i Europa – Edinburgh

Nu hvor vi er i den vestlige del af Europa, kan vi jo passende også slå et smut forbi den skotske hovedstad Edinburgh. Her finder man nemlig også julestemning krydret med en masse kultur, historie og arkitektur. Det er ikke for sjov at Edinburgh er at finde på UNESCOs verdensarvsliste – kan det overhovedet blive smukkere? Svaret er ja for i julemånederne pyntes de mange charmerende og krogede gader med traditionelle julelys og glaskugler.

I Edinburgh kan du desuden også julemarkeder, og det er fuldt berettiget at sige at disse er blandt de bedste julemarkeder i Europa. Du kan finde byens mest populære julemarked i East Princes Street Gardens. Her kan du blandt andet varme dig på hot wine, som i klassisk skotsk stil er en varm whisky blandet med citron, nelliker, honning og vand – Skål!

Læs mere om billige rejser til Edinburgh

bedste julemarkeder i Europa

De bedste julemarkeder i Europa – Frankrig

Paris

I juletiden er den franske hovedstad pyntet op med lys og farver. Paris er en af Europas bedste juledestinationer (specielt til juleshopping), og julestemningen er generelt helt i top.

Selvom der i Paris er mange ‘almindelige’ shoppingmuligheder, så er der også rig mulighed for at gå på julemarkeder. I Paris kan du finde nogle af Europas bedste julemarkeder, og mens du går rundt og shopper juleting, kan du nyde en masse andre attraktioner.

Du kan bl.a. finde julemarkeder ved både Notre Dame og Eiffeltårnet. Et af de største julemarkeder med over 250 boder finder du ved La defencé, som faktisk er en erhvervsdistrikt med kontorbygninger. I julemåneder bliver der dog pyntet op og julestemning er der rigeligt af!

Læs mere om billige rejser til Paris

bedste julemarkeder i Europa

Colmar

Colmar er en lille historisk perle lokaliseret i det nordøstlige Frankrig. Her finder du en af Frankrig hyggeligste byer i juletiden. I Colmar bliver der ikke sparet på julestemningen, og juletiden fejres nemlig med imponerende udsmykning, hvor julelys og -dekorationer forvandler byen til et levende, lysende juleeventyr! Du kan rundt omkring i byen finde julemarkeder, som du kan udforske.

Læs mere om billige rejser til Colmar

De bedste julemarkeder i Europa

De bedste julemarkeder i Europa – Bruxelles

I Bruxelles finder du også en masse lækker julestemning i form af udsmykning og julemarkeder. Det største område med juleboder finder du ved den store plads, Grand Place. Her kan du hvert år finde et stemningsfuldt julemarked, hvor du kan købe alt fra mad, lækkerier, julepynt og meget mere. Julemarkedet omkring Grand Place åbner normalt sidst i november og har åbent helt indtil nytår.

Læs mere om billige rejser til Bruxelles

De bedste julemarkeder i Europa

De bedste julemarkeder i Europa – Prag

Prag er muligvis en af Europas mest charmerende storbyer, og dens historiske bygninger bidrager sammen med alt den smukke julepynt til at skabe en juleby hvor stemningen er helt i top!

I Prag finder du også nogle af Europas bedste julemarkeder. Rundt i gaderne finder du små hyggelige julemarkeder. Du må heller ikke snyde dig selv for det bedste julemarked i Prag som du finder ved Staroměstské náměstí – bedre kendt som den gamle rådhusplads. Her kan du opleve et stort julemarked i flotte omgivelser, og du kan købe næsten alt, hvad hjertet begærer i form af tjekkiske julelækkerier og meget andet.

Læs mere om billige rejser til Prag

bedste julemarkeder i Europa

De bedste julemarkeder i Europa – Budapest

Normalt er Budapest kendt for sin smukke arkitektur og de majestætiske gader. I juletiden bliver Budapest, om end det synes umuligt, endnu smukkere, når byen beklædes med julelys og pynt.

I Budapest er der også et godt udvalg af julemarkeder, som virkelig kvalificerer sig til at være blandt Europas bedste julemarkeder. Du finder blandt andet et stort julemarked på Vörösmarty-pladsen. Du kan også finde et hyggeligt julemarked ved den berømte St. Stephens Basilika.

Den ungarske hovedstad er desuden oplagt til at få klaret noget juleshopping, i de mange gågader og butikker. Du an også snuppe en kop varm kakao og en chimneycake eller spise dig mæt i gullash-suppe som passer godt til lejligheden – mums!

Læs mere om billige rejser til Budapest

krakow

De bedste julemarkeder i Europa – Krakow

Krakow danner rammerne for en af Europas mest charmerende storbyer. Krakow har så mange ting og oplevelser at byde på. Især den gamle bymidte er med til at skabe god julestemning, da den bliver lyst flot op og dekoreret til den helt store guldmedalje. Julemarkeder kan du også finde mange af i den polske hovedstad. F.eks. på byens flotte torv, Rynek Glowny, kan du finde et stort og traditionelt julemarked med lækre lokale specialiteter, julepynt og legetøj.

Læs mere om billige rejser til Krakow

julemarkeder

De bedste julemarkeder i Europa – Wien

Wien er en af Europas smukkeste hovedstæder. Og Wien i juletiden er nærmest definitionen på magisk. Her er der ikke sparet på hverken udsmykning eller julepynt. Rundt omkring i byen kan du finde flere forskellige julemarkeder fra slutningen af november og hele december f.eks. på Belvedere Palace og Maria-Theresien Platz. Dog er det flotteste og mest berømte wienske julemarked det, der indtager pladsen ved byens Rådhus. Her er der fuld skrald på lys og pynt!

Læs mere om billige rejser til Wien

bedste julemarkeder

De bedste julemarkeder i Europa – København og Danmark

Sidst, men ikke mindst, så har vi jo også nogle af Europas bedste julemarkeder i Danmark. Hele landet vrimler faktisk med dem i november og december. Man kan finde markeder i København, Aarhus, Odense, Aalborg og mange andre byer. I København befinder et af julemarkederne sig på Kongens Nytorv, hvor der hvert år bliver pyntet fint op. Derudover kan du også gå ned på Nyhavn og nyde julebelysningen og de mange boder ved vandet.

Læs mere om billige rejser til København

De bedste julemarkeder i Europa

Log ind for at gemme hvad der inspirerer dig

Du kan tilføje op til 99 tilbud