Hamborg-banner-2

De gratis glæder: Hamborgs bedste gratis oplevelser

I denne udgave af “De gratis glæder” – min føljeton af blogindlæg om gratis oplevelser – skal vi denne gang ikke så langt væk for at finde den næste storby. Faktisk skal vi kun en lille køretur syd for den dansk-tyske grænse. Her ligger hippe Hamborg. Tysklands næststørste by er en farverig, pulserende storby, der byder på lidt af hvert. Og faktisk er nogle af Hamborgs mest kendte attraktioner ganske gratis. Så her får du min guide til de bedste gratis oplevelser i Hamborg!

De bedste gratis oplevelser i Hamborg

HafenCity

Hamborg er nærmest synonym med sin egen havn, der i mange år har været (og stadig er) blandt Europas allertravleste. Storbyhavnen har således været med til at definere Hamborg som by. Men havnen er stille og roligt skrumpet i størrelse. Samtidig har Hamborg by også udviklet sig markant. Og det er HafenCity et godt eksempel på. I takt med at havneområdet er blevet mindre og mindre, er der opstået enestående muligheder for byfornyelse. Og her kommer HafenCity, der er et af Europas største byfornyelsesprojekter, ind i billedet. HafenCity er nemlig en ganske ny bydel, der ligger på en ø i Elben. Hele området, som HafenCity ligger på, var førhen en del af Hamborgs havneområde. Men nedlagt havneområde er nu erstattet med moderne by. Så når du besøger Hamborg næste gang, må du endelig snuppe en (gratis) tur gennem HafenCity og beundre den moderne bydels mange arkitektoniske perler. Vil du gerne bruge lidt penge, er der i øvrigt også en del barer, restauranter og butikker i HafenCity.

HafenCity udgør et stort område af det centrale Hamborg ved Elben

gratis oplevelser i Hamborg

Elbphilharmonie

Hamborgs verdensberømte Elbphilharmonie ligger i HafenCity. Så den burde egentligt være inkluderet ovenfor. Men jeg syntes alligevel, at denne imponerende bygning fortjente sit eget afsnit. Så det får den her. I en ganske ny bydel som HafenCity – med flere arkitektoniske perler – formår Elbphilharmonie-bygningen alligevel at skille sig markant ud. Dens enestående og letgenkendelige design har sikret den en status som bydelens med afstand største vartegn. Elphi, som bygningen populært kaldes, er Hamborgs højeste bygning og en af verdens største og mest akustisk avancerede koncerthaller. Designet har det schweiziske arkitektfirma Herzog & de Meuron stået for – og jeg er i hvert fald fan 😉

‘Elphi’ er uden tvivl en af Hamborgs mest fotograferede bygninger. No wonder why.

De gratis glæder: Hamborgs bedste gratis oplevelser

Planten un Blomen

Gratis oplevelser i Hamborg behøver ikke kun være storbyarkitektur. Du kan også finde grønne “naturoplevelser”. Man kan selvfølgelig altid diskutere, hvor meget “natur” der er over en bypark. Men under alle omstændigheder er parken Planten un Blomen et forfriskende indslag på en storbyferie. Især når parken er så gennemført flot, som den er (og tilmed er gratis at besøge). Som altid med naturattraktioner har årstiden en væsentlig rolle at spille. Heldigvis har hver årstid sin egen charme 😉

Planten un Blomen-parken tilbyder flot natur og farverige blomster midt i Hamborg.

gratis oplevelser i Hamborg

Alter Elbtunnel

Skal skridttælleren boostes, kan du også gå tværs over – eller rettere sagt under – Elben. Det kan du gøre ganske gratis via den gamle Elbtunnel, der forbinder St. Pauli-kvarteret på nordsiden med havneområdet på sydsiden. Tunnelen er 426 meter lang og løber 24 meter under overfladen. Dette var ganske uhørt, da tunnelen åbnede tilbage i 1911, og den blev derfor betragtet som en imponerende ingeniørmæssig bedrift. Tunnelen var bl.a. med til at skabe store forbedringer for de titusinder af havnearbejdere, der (også) dengang arbejdede i Hamborg. I dag bliver den over 100 år gamle elbtunnel ikke længere brugt i erhvervsøjemed, men turister og andet godtfolk kan stadig gå turen under Elben. Tunnelen bruges i øvrigt også i forbindelse med Der ElbtunnelMarathon, hvor deltagerne skal løbe 48 runder. Auf geht’s!

Tag turen under Elben i den gamle Elbtunnel.

De gratis glæder: Hamborgs bedste gratis oplevelser

Speicherstadt + Kontorhausviertel

Leder du altid efter steder, hvor du kan berige din Instagram- eller Facebookprofil med nogle flotte billeder, når du er på ferie? Så er både Speicherstadt og Kontorhausviertel oplagte kandidater! Uanset om du tager billeder eller ej, så må du ikke gå glip af disse kvarterer, der ligger en kort gåtur fra hinanden. Speicherstadt er en ægte “Hamborg-klassiker” og er især kendt for sine gennemgående kanaler og karakteristiske rødstenede varehuse. Kontorhaus-kvarteret gemmer også på særpræget arkitektur – bl.a. skal du sørge for at finde Chilehaus og Miramar-Haus. Både Speicherstadt og (dele af) Kontorhausviertel er i øvrigt på UNESCO’s verdensarvsliste.

Hvis du har set billeder fra Hamborg, er du sikkert stødt på dette billede af Speicherstadt.

gratis oplevelser i Hamborg

Chilehaus i Kontorhaus-kvarteret er en af Hamborgs mere letgenkendelige bygninger.

gratis oplevelser i Hamborg

Vil du gerne læse mere om Hamborg som rejsedestination – eller se de sidste nye tilbud, jeg har fundet dertil – kan du med fordel smutte forbi min destinationsside om Hamborg.

Log ind for at gemme hvad der inspirerer dig

Du kan tilføje op til 99 tilbud