• 14 jan 2020

  Roadtrip i Toscana: 3-dages tur med fly og lejebil fra kun 447 kr.

  Jeg elsker Italien! Og i dag har jeg fundet billige billetter, så du kan tage på en ferie til Italiens måske skønneste region, Toscana. I denne smukke, centrale del af støvlelandet er der noget for enhver smag: tag på storbyferie i Firenze, se nogle af Italiens mest kendte seværdigheder som Det Skæve Tårn i Pisa, prøv en vinsmagning på en af de mange vingårde, eller læg vejen forbi nogle af Toscanas smukke kystbyer. Det er kun fantasien, der sætter grænser for dette roadtrip!

  Roadtrip i Toscana
  april - oktober
  fra447 kr.
  Billund
  Pisa
  Billige fly til Pisa
  359 kr.
  Fra Billund
  Fra København
  Lejebil i Toscana
  88 kr.
  Fly
  359 kr.
  Lejebil
  88 kr.
  Total (pr.person)
  447 kr.

  Fly til Pisa

  Fra april til oktober opererer hhv. Ryanair (fra BLL) og Norwegian (fra CPH) begge direkte ruter til Pisa. Det vil som regel være billigst at flyve med Ryanair fra Billund. Her er der afgange hver onsdag og søndag. I skrivende stund kan du finde tur/retur-billetter i april, maj og juni til mellem ca. 350 og 700 kr.

   

  Fra København flyver Norwegian direkte på mandage, onsdage og lørdage. Herfra er priserne generelt noget højere (fra ca. 900 kr.), og der er heller ikke lige så mange billige afgange.

   

  Ovenfor har jeg som eksempel fundet en afgang fra Billund fra søndag den 19. april til onsdag den 22. april til kun 359 kr.

   

  Hos Ryanair må du som udgangspunkt altid medbringe en mindre håndtaske. Hvis du ønsker at tilkøbe mere bagage, kan du med fordel læse min miniguide om Ryanairs bagageregler. Norwegian inkluderer 10 kg gratis håndbagage i deres billetter.

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  Fra Billund

  • 29.03. – 01.04.
  • 15.04. – 19.04./22.04.
  • 19.04. – 22.04.
  • 22.04. – 29.04.
  • 29.04. – 03.05.
  • 03.05. – 06.05.
  • 10.05. – 13.05.
  • 24.05. – 27.05.
  • 07.06. – 14.06.
  • 10.06. – 14.06.
  • 17.06. – 24.06.
  • Og flere

   

  Fra København

  • 01.04. – 06.04.
  • 15.04. – 22.04.
  • 22.04. – 27.04.
  • 18.05. – 27.05.
  • Og flere

   


  Læs videre efter annoncen

  annonce

   

  Lejebil i Toscana

  Intet roadtrip uden en bil, og sådan én har jeg da også fundet til dig. Du kan leje en bil i hele rejseperioden til kun 176 kr., dvs. 88 kr. pr. person ved en rejse for 2 – eller endnu billigere, hvis I rejser flere.

   

  Bilen får en 8,8 ud af 10-rating og kommer med fri kilometer og fair brændstofpolitik. Herudover har den også forsikring (dog med selvrisiko – så tjek om din rejseforsikring dækker den).

   

  Du skal være opmærksom på, at de fleste biludlejningsfirmaer i Italien (og mange andre lande) kun tager imod kreditkort og ikke dankort. Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

   

   

  Hoteller i Toscana

  Uanset om du er planlæggertypen eller tager det hele som det kommer, så kan det være meget rart at have styr på den første overnatning. Derfor har jeg sat hotelsøgningen til Pisa, men du kan sagtens tilpasse søgningen, alt efter hvordan du sammensætter din rejse.

  Hoteller i Pisa

   

  Rundrejse-inspiration

  Der er masser af vidunderlige steder at besøge i Toscana. Nedenfor kommer jeg med lidt inspiration, som forhåbentligt kan hjælpe dig på vej med din egen rundrejse i denne skønne del af Italien.

   

  Pisa

  Nu hvor du alligevel lander i Pisa, ville det være mærkeligt ikke at se sig lidt omkring. Og man kommer vel ikke uden om det verdensberømte tårn, der begyndte at hælde på grund af et blødt underlag, da det blev bygget i det 12. århundrede. Et par billeder af Det Skæve Tårn i Pisa er selvfølgelig et must! Herudover er Pisa i det hele taget en fin by med historie og flot arkitektur (hvilket i øvrigt gør sig gældende for mange af byerne i Toscana). Men du kan sagtens opleve byens vigtigste vartegn på maks. 3-4 timer – så brug ikke alt for meget tid her. Toscana har nemlig SÅ meget mere at byde på!

   

   

  Firenze

  Firenze er en af de byer, du skal besøge, når du tager til Toscana. Selv hvis du ikke lejer en bil, kan du fra Pisa nemt tage toget – det tager ikke mere end 50 minutter og koster ca. 120 kr. for tur/retur-billetter. Firenze er helt klart en af verdens smukkeste byer, og du fornemmer med det samme den skønne italienske stemning i byen, når du slentrer igennem de snævre brostensbelagte gader. En tur forbi Piazzale Michelangelo må du ikke snyde dig selv for – her får du den vildeste udsigt over hele byen! Herudover kan jeg også anbefale et besøg til Piazza del Duomo (domkirken) og den berømte Ponte Vecchio-bro. Faktisk er der også en lille dansk forbindelse til Firenze. Der er nemlig en bronzeskulptur af et vildsvin, Il Porcellino, som H.C. Andersen faktisk har skrevet et eventyr om (Metalsvinet). Og hvis du lægger en mønt i munden på svinet og gnubber dens snude, skulle det efter sigende bringe held (det må jo komme an på en prøve)!

   

   

  Chianti-vin

  Toscana er kendt for sin Chianti-vin, som bliver dyrket her. Især i det centrale Toscana syd for Firenze kan du finde utallige vinmarker med vinslotte, som tilbyder vinsmagning, -ture osv. Et paradis for enhver vinelsker!

   

   

  Lucca

  Lucca er smuk, som dagen er lang! Og så er Lucca særligt kendt for, at byen stadig har intakte forsvarsmure. Du kan derfor opleve en fire kilometer lang mur omkring dele af Lucca. Inden for disse mure er det ikke tilladt at køre i bil, og fraværet af biler og trafik skaber en helt speciel og meget behagelig og afslappet stemning. I Lucca bør du helt sikkert gå på opdagelse i nogle af byens mange hyggelige restauranter og caféer. Og hvis ellers du har interessen (eller er klar på en lidt ny oplevelse), så smut en tur ind og nyd en opera – det er en helt fantastisk oplevelse!

   

  Cinque Terre

  Som et af verdens smukkeste kystområder må Cinque Terre nødvendigvis også indgå på denne liste (og til Italien-kenderne: jeg ved godt, at Cinque Terre teknisk set ikke er en del af Toscana, men Liguria). Området er med på UNESCO’s verdensarvsliste, og det kan man på ingen måde have indvendinger imod. Cinque Terre består teknisk set af fem byer: Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza og Monterosso. Særligt de to sidste kan jeg varmt anbefale at besøge.

   

   

  Toscanas smukke landskaber

  Denne her forklarer nok sig selv. Toscana har nok nogle af verdens smukkeste landskaber, som bare skal opleves! Det er svært at pege i en retning, hvor du ikke kommer til at opleve dem. Men hvis nu jeg skal nævne ét område, så kunne det være området omkring Siena, som nok skal give nogle flotte billeder til fotoalbummet.

   

  Strande

  Sammenlignet med alt det andet Toscana har at byde på i form af smuk natur og hyggelige byer, tror jeg, at det er fair at sige, at Toscanas største styrker ligger andre steder end regionens strande. Men skulle badelysten alligevel komme over dig, så findes der faktisk fine muligheder. Du kan nemlig smutte ud til Marina di Pisa. Her kan du pjaske rundt i vandet eller nyde solens varme stråler på den dejlige sandstrand med strandpromenade, restauranter og hyggelige strandbarer.

   

  Vinci

  Denne by er især kendt for en tidligere beboer med fornavnet Leonardo. Hvis ikke det er hint nok, så snakker jeg selvfølgelig om Leonardo da Vinci! Du kan besøge byens gamle middelalderslot, hvor du finder Museo Leonardiano di Vinci – et museum med udstillinger om Leonardo da Vincis liv som videnskabsmand. Hvis du vil lidt tættere ind på livet af den kendte multikunstner, kan du besøge Casa Natale di Leonardo i Anchiano (3 km fra Vinci – du kan evt. gå dertil via en grøn gangsti kaldet Strada Verde).

   

  San Gimignano og Siena

  Skønne Siena er den sidste by på denne liste. Og på vej derhen kan jeg anbefale dig at besøge San Gimignano. Turen til disse byer vil tage dig igennem de smukkeste bjerglandskaber. San Gimignano er en lille bjerglandsby, der på grund af sin middelalderarkitektur har snuppet en plads på UNESCO’s verdensarvsliste. Byen er derudover også meget kendt for sine tårne, som du kan spotte, så snart du nærmer dig byen. Efter et stop i San Gimignano kan du køre videre til Siena. Siena er en yderst velbevaret middelalderby, så du føler virkelig, at du har taget en tur tilbage i tiden, når du ankommer. I Siena kan jeg anbefale, at du ser domkirken og Fonte Branda (fontænen). Og hvis du er interesseret i kunst, så vil du med garanti også sætte pris på Pinacoteca Nazionale.

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  4 kommentarer til Roadtrip i Toscana: 3-dages tur med fly og lejebil fra kun 447 kr.

  1. Charlotte Bennet says:

   Hej Rejsespejder.
   Tak for en fantastisk side og rigtig mange fine anbefalinger til steder at besøge.

   Vi skal en tur til Torscana i april på en rundtur. Specielt i nord torscana.
   Har du forslag til fantastiske byer vi bare skal se?

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Charlotte 🙂

    Ej, hvor lyder det bare fantastisk 😀

    Har du set inspirationsafsnittet nederst i artiklen? Dette afsnit inkluderer nemlig en række anbefalelsesværdige byer/seværdigheder, der primært ligger i det nordlige Toscana – bl.a Firenze, Lucca, Pisa, Siena, Vinci og Cinque Terre (som egentligt ligger i naboregionen Liguria).

    Udover disse kunne I evt. også overveje et smut til naboregionen Emilia-Romagna. Der kan I bl.a. besøge Parma, Modena og/eller Bologna 😉

  2. Anna says:

   Hej rejsespeder – tak for en mega fed side og en masse gode tips!

   Jeg skal til Firenze og bo i 3 nætter i juli med min kæreste og så på rundtur i Toscana. Har du nogle gode foreslag til hoteller i Firenze?

   Mvh
   Anna

   • Rejsespejder_AP says:

    Hej Anna,
    Åh hvor lækkert med Firenze og Toscana! Firenze er bare så smuk en by 🙂
    Med hensyn til hotel, så handler det jo meget om smag og behag – hvilket kan gøre det lidt svært at anbefale hoteller til andre.
    Sidst jeg var i Firenze boede jeg (gennem Airbnb) relativt tæt på banegården, hvilket jeg var glad for. Herfra lå det meste faktisk i gåafstand – jeg husker ikke, at jeg gjorde så meget brug af offentlig transport.
    Nu ved jeg ikke, hvornår I skal afsted i juli og hvad jeres budget er – men jeg har lavet en søgning til jer her. Så kan I altid ændre datoerne selv. Hvis I ikke har været i byen før, så kan jeg varmt anbefale at lægge vejen forbi Piazzale Michelangelo – her får I den bedste udsigt over Firenze (især ved solnedgang) 🙂

  se fly se hotel