• 18 apr 2019

  Road trip i Toscana: 1 uge med fly og lejebil til kun 450 kr.

  Jeg elsker Italien og i dag har jeg fundet billige billetter, så du kan tage på en ferie til Italiens skønneste region, Toscana. I denne smukke, centrale del af støvlelandet er der noget for enhver smag: tag på storbyferie i Firenze, se nogle af  Italiens mest kendte seværdigheder såsom Det Skæve Tårn i Pisa, tag på vinsmagning ved en af de mange vingårde eller tag på en smuttur til nogle af Toscanas smukke kystbyer. Det er kun fantasien, der sætter grænser med dette road trip!

  Road trip i Toscana
  slut april - juni
  450 kr.
  Billund
  Pisa
  Billige fly til Pisa
  259 kr.
  Lejebil i Toscana
  191 kr.
  Fly
  259 kr.
  Lejebil
  191 kr.
  Total (pr.person)
  450 kr.

  Fly til Pisa

  Du kan flyve billigt til Pisa fra Billund. Her kan du rejse fra slutningen af april – juni fra kun 180 – 400 kr. Der er afgange hver onsdag og søndag og jeg har f.eks. fundet en afgang d. 05.05. – 12.05. til kun 259 kr.

   

  Fra Billund finder du de billigste afgange med Ryanair. Her må du som udgangspunkt kun medbringe en mindre håndtaske. Hvis du vil have 10 kg håndbagage med, skal du booke billetten med prioritet. Dette koster mellem 45 og 75  kr. ekstra pr. vej (hvis du booker direkte gennem Ryanair).

   

  Du kan også flyve med Norwegian fra København. Her er billetterne dog lidt dyrere – i maj og juni ligger priserne mellem ca. 800 og 1.000 kr., mens juli-priserne starter fra ca. 1.200 kr. Til gengæld får du hos Norwegian 10 kg gratis håndbagage med i prisen.

   

  Ovennævnte rejseeksempel er med afgang fra Billund d. 05.05. – 12.05. – her er nogle andre billige afgange (husk prisen for lejebil kan stige eller falde en smule alt afhængig af datoerne).

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  • 28.04. – 05.05.
  • 01.05. – 08.05.
  • 05.05. – 08.05.
  • 08.05. – 15.05.
  • 12.05. – 15.05.
  • 19.05. – 22.05.
  • 22.05. – 29.05.
  • 05.06. – 12.06.
  • 09.06. – 12.06.
  • 12.06. – 19.06.
  • 16.06. – 23.06.
  • 19.06. – 23.06.
  • 19.06. – 26.06.
  • Og flere

   

  Lejebil i Toscana

  Intet road trip uden en bil, og sådan en har jeg da også fundet til dig. Du kan leje en bil i hele rejseperioden til kun 382 kr., dvs. 191 kr. pr. person ved en rejse for 2 – eller endnu billigere, hvis I rejser flere.

   

  Bilen får en 8,8 ud af 10-rating og kommer med fri kilometer og fair brændstofpolitik. Herudover har den også forsikring (dog med selvrisiko – så tjek om din rejseforsikring dækker den).

   

  Du skal være opmærksom på, at de fleste biludlejningsfirmaer i Italien (og mange andre lande) kun tager imod kreditkort og ikke dankort. Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

   

  Hoteller i Toscana

  Uanset om du er planlæggertypen eller tager det hele som det kommer, så kan det være meget rart at have styr på den første overnatning. Derfor har jeg sat hotelsøgningen til Pisa, men du kan sagtens ændre det alt efter, hvor du vil overnatte.

  Hotel i Pisa

  Rundrejse-inspiration

  Der er masser af vidunderlige steder at besøge i Toscana. Nedenfor kommer jeg med lidt inspiration, som forhåbentligt kan hjælpe dig på vej med din egen rundrejse i denne skønne del af Italien.

   

  Pisa

  Nu hvor du alligevel lander i Pisa, ville det være mærkeligt ikke at se sig lidt omkring. Og man kommer vel ikke uden om det verdensberømte tårn, der som følge af et for blødt fundament i den ene side begyndte at hælde. Et par billeder af Det Skæve Tårn i Pisa er selvfølgelig et must! Herudover er Pisa i det hele taget en fin by med historie og flot arkitektur (hvilket i øvrigt gør sig gældende for mange af byerne i Toscana). Men byens vigtigste vartegne kan sagtens ses på maks. 3-4 timer, så ikke brug alt for meget tid her. Fordi Toscana har SÅ meget mere at byde på!

   

   

  Firenze

  Firenze er en af de byer, du skal besøge, når du tager til Toscana. Fra Pisa kan du nemt tage toget – det tager ikke mere end 50 minutter og koster ca. 120 kr. for tur/retur-billetter. Firenze er helt klart en af verdens smukkeste byer, og du fornemmer med det samme den skønne italienske stemning i byen, når du slentrer igennem de snævre brostensbelagte gader. En tur forbi Piazzale Michelangelo må du ikke snyde dig selv for – her får du den vildeste udsigt over hele byen! Herudover kan jeg også anbefale et besøg til Piazza del Duomo (domkirken) og den berømte Ponte Vecchio-bro. Faktisk er der også en lille dansk forbindelse til Firenze. Der er nemlig en bronzeskulptur af et vildsvin, Il Porcellino, som H.C. Andersen faktisk har skrevet et eventyr om (Metalsvinet). Og hvis du lægger en mønt i munden på svinet og gnubber dens snude, skulle det eftersigende bringe held (det må jo komme an på en prøve)!

   

   

  Chianti-vin

  Toscana er kendt for sin Chianti-vin, som bliver dyrket her. Især i det centrale Toscana syd for Firenze kan du finde utallige vinmarker med vinslotte, som tilbyder vinsmagning, ture osv. Et paradis for enhver vinelsker!

   

   

  Lucca

  Lucca er smuk, som dagen er lang! Og så er Lucca særligt kendt for, at byen stadig har intakte forsvarsmure. Du kan derfor opleve en fire kilometer lang mur omkring dele af Lucca. Inden for disse mure er det ikke tilladt at køre i bil, og fraværet af biler og trafik skaber en helt speciel og meget behagelig og afslappet stemning. I Lucca bør du helt sikkert gå på opdagelse i nogle af byens mange hyggelige restauranter og caféer. Og hvis ellers du har interessen (eller er klar på en lidt ny oplevelse), så smut en tur ind og nyd en opera – det er en helt fantastisk oplevelse!

   

  Cinque Terre

  Som et af verdens smukkeste kystområder må Cinque Terre nødvendigvis også indgå på denne liste (og til Italien-kenderne: jeg ved godt, at Cinque Terre teknisk set ikke er en del af Toscana, men Liguria). Området er med på UNESCO’s verdensarvsliste, og det kan man på ingen måde have indvendinger imod. Cinque Terre består teknisk set af fem byer: Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza og Monterosso. Særligt de to sidste kan jeg varmt anbefale at besøge.

   

   

  Toscanas smukke landskaber

  Denne her forklarer nok sig selv. Toscana har nok nogle af verdens smukkeste landskaber, som bare skal opleves! Det er svært at pege i en retning, hvor du ikke kommer til at opleve dem. Men hvis nu man skal nævne et område, så kunne det være området omkring Siena, som nok skal give nogle flotte billeder til fotoalbummet.

   

  Strande

  Sammenlignet med alt det andet, som Toscana byder på i form af smuk natur og hyggelige byer, tror jeg at det er fair at sige, at Toscanas største styrker ligger andre steder end områdets strande. Men skulle badelysten alligevel komme over dig, så findes der faktisk fine muligheder! Du kan nemlig smutte ud til Marina di Pisa. Her kan du pjaske rundt i vandet eller nyde solens varme stråler på den dejlige sandstrand med strandpromenade, restauranter og hyggelige strandbarer.

   

  Vinci

  Denne by er især kendt for en tidligere beboer med fornavnet Leonardo. Hvis ikke det er hint nok, så snakker jeg selvfølgelig om Leonardo da Vinci! Du kan besøge byens gamle middelalderslot, hvor du finder Museo Leonardiano di Vinci – et museum med udstillinger om Leonardo da Vincis liv som videnskabsmand. Hvis du vil lidt tættere ind på livet af den kendte multikunstner, kan du besøge Casa Natale di Leonardo i Anchiano (3 km fra Vinci – du kan evt. gå dertil via en grøn gangsti kaldet Strada Verde).

   

  San Gimignano og Siena

  Skønne Siena er den sidste by på denne liste. Og på vej derhen kan jeg anbefale dig at besøge San Gimignano. Turen til disse byer vil tage dig igennem de smukkeste bjerglandskaber. San Gimignano er en lille bjerglandsby, der på grund af sin middelalderarkitektur har snuppet en plads på UNESCO’s verdensarvsliste. Byen er derudover også meget kendt for sine tårne, som du kan spotte, så snart du nærmer dig byen. Efter et stop i San Gimignano kan du køre videre til Siena. Siena er en yderst velbevaret middelalderby, så du føler virkelig, at du har taget en tur tilbage i tiden, når du ankommer. I Siena kan jeg anbefale, at du ser Domkirken og Fonte Branda (fontænen). Og hvis du er interesseret i kunst, så vil du med garanti også sætte pris på Pinacoteca Nazionale.

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  2 kommentarer til Road trip i Toscana: 1 uge med fly og lejebil til kun 450 kr.

  1. Anna says:

   Hej rejsespeder – tak for en mega fed side og en masse gode tips!

   Jeg skal til Firenze og bo i 3 nætter i juli med min kæreste og så på rundtur i Toscana. Har du nogle gode foreslag til hoteller i Firenze?

   Mvh
   Anna

   • Rejsespejder_AP says:

    Hej Anna,
    Åh hvor lækkert med Firenze og Toscana! Firenze er bare så smuk en by 🙂
    Med hensyn til hotel, så handler det jo meget om smag og behag – hvilket kan gøre det lidt svært at anbefale hoteller til andre.
    Sidst jeg var i Firenze boede jeg (gennem Airbnb) relativt tæt på banegården, hvilket jeg var glad for. Herfra lå det meste faktisk i gåafstand – jeg husker ikke, at jeg gjorde så meget brug af offentlig transport.
    Nu ved jeg ikke, hvornår I skal afsted i juli og hvad jeres budget er – men jeg har lavet en søgning til jer her. Så kan I altid ændre datoerne selv. Hvis I ikke har været i byen før, så kan jeg varmt anbefale at lægge vejen forbi Piazzale Michelangelo – her får I den bedste udsigt over Firenze (især ved solnedgang) 🙂

  se fly se hotel