• 09 mar 2020

  Sådan booker du bagage hos Ryanair

  Ryanair tilbyder tit de billigste flybilletter, og alle deres billetter indeholder som udgangspunkt altid én lille taske. Ønsker du mere bagage, får du nedenfor min miniguide til Ryanairs bagageregler. Her får du svar på, hvordan du billigst tilføjer ekstra bagage til dine Ryanair-billetter.

   

   

  Guide til Ryanairs bagageregler

  Først og fremmest skal du vide, at det næsten altid er billigst at tilkøbe ekstra bagage direkte gennem Ryanair. Så hvis du ønsker mere bagage udover den ene lille taske (40 x 20 x 25 cm), der allerede er inkluderet, vil jeg anbefale at booke billetten direkte gennem Ryanair.

   

   

  1) Vælg Value-billetten

  Når du bestiller flybilletter hos Ryanair, bliver du som det allerførste bedt om at vælge mellem fire forskellige billettyper – Value, Regular, Plus og Flexi Plus. Her skal du vælge Value-billetten. Value-billetten indeholder som udgangspunkt ikke bagage udover den lille taske. I sidste ende er det dog stadig den billigste løsning – selv hvis du gerne vil have mere bagage med 😉

   

   

   

  2) Vælg ekstra bagage

  Efter du har valgt Value-billetten, får du senere mulighed for at tilføje ekstra bagage. Her kan du både tilføje ekstra håndbagage og/eller indtjekket bagage.

   

   

  Ekstra håndbagage

  Ønsker du ekstra håndbagage, skal du vælge Prioritet & 2 håndbagagetasker. Med dette tilvalg må du medbringe den lille håndtaske plus en ekstra håndtaske (55 x 40 x 20 cm) på op til 10 kg. Begge tasker tager du med ombord på flyet.

   

  Ryanair bagage

   

   

  Indtjekket bagage

  Hvis du herudover eller i stedet ønsker indtjekket bagage, kan du vælge mellem en 10 kg taske (55 x 40 x 20 cm) og en 20 kg taske (119 x 119 x 81 cm). I begge tilfælde skal du aflevere tasken ved check-in-skranken, før du går igennem security. Den lille håndtaske må du stadig tage med ombord på flyet.

   

   

   

  Hvis du spørger mig, vil du i de fleste tilfælde kunne nøjes med 10 kg håndbagage. Derfor vil jeg som regel anbefale Prioritet & 2 håndbagagetasker. Så slipper du også for at vente på din indtjekkede bagage, når du lander. Men der findes selvfølgelig også situationer, hvor det giver god mening at tilkøbe en større taske.

   

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  15 kommentarer til Sådan booker du bagage hos Ryanair

  1. ingvard says:

   kan man købe 1 ekstra 10kg håndbagage (ikke indtjekket) , når man har købt plus billetter ?

  2. Helle says:

   Kan man også vælge 2 x 20 kg bagage? Da jeg skal være væk i lang tid

  3. Majken Kloster says:

   Kan man bestille 10 kg indchecket bagage, selv om man i forvejen har Prioritet & 2 håndbagagetasker???

   Pft Majken

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Majken 🙂

    Tak for din kommentar. Ja, det kan du godt.

    Selv hvis du vælger en Value-billet (uden prioritet & 2 håndbagagetasker) til at starte med, kan du lidt senere i bookingprocessen tilkøbe bagage. Og her kan du både tilkøbe “prioritet & 2 håndbagagetasker” og “10 kg taske” 😉

  4. Tina says:

   Hej
   Rigtig fin bagage vejledning. Det er den helt rigtige måde at bestille bagage på ved Ryan Air. Har gjort det flere gange. Man får ingen problemer med dem, bare man sætter sig ind i reglerne og overholder dem. Desuden flyver de stort set altid til tiden. Det samme har jeg oplevet med Wizz Air.
   Vh Tina

   • Rejsespejder PK says:

    Hej Tina

    Tak for din kommentar 🙂

    Jeg er rigtig glad for at høre, at du kan bruge guiden. Og ja, det kræver bare lige lidt forståelse for, hvordan Ryanairs bagageregler fungerer 😀

  5. Ahmed says:

   Hej først og fremmest vil jeg sige tak for jer. Jeg har bestilt alle mine 5 rejser igennem jer. Jeg har dog lige et spørgsmål ift rynairs bagagepolitik. Er det korrekt forstået at man kun må medbringe en lille taske med hvis man ikke tilkøber ekstra, eller gælder det en lille taske og ydeligere 10 kg i check ind?

   • Rejsespejder_CL says:

    Hej Ahmed 🙂

    Tusind tak for din søde kommentar. Jeg er glad for at høre, at jeg har kunnet hjælpe 😉

    Du har forstået det korrekt. Du må som udgangspunkt medbringe en lille taske (40 x 20 x 25 cm), som kan være under sædet foran dig. Denne taske er inkluderet i prisen. Al bagage herudover skal tilkøbes.

    Sig endelig til, hvis du har flere spørgsmål.

  6. Heidi says:

   Ved hvor jeg kan henvende mig, jeg vil i stedet for ti kilo checked bagage som er betalt, gerne have tyve kilo checked bagage. Evt tlf nr i kbh? Kan ikke online

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Heidi 🙂

    Du burde være i stand til at tilføje 10 kg indtjekket bagage, selvom du allerede har gennemført bestillingen. Ryanair skriver på deres hjemmeside: “Når reservationen er foretaget, kan indchecket bagage føjes til en reservation via funktionen Administrer min booking frem til 2 timer før den planlagte flyafgang.”

    Du kan evt. også prøve at sende dem en mail på [email protected] (engelsk) eller skrive til deres chat på Facebook 😉

  7. karin says:

   Hej
   Måske jeg er lidt dum, men kan simpelthen ikke gennemskue hvor meget bagage jeg må have med hos ryanair. Vi har købt en rejse gennem rejsebureau, hvor ryanair er flyselskabet. Jeg kan simpelthen ikke se nogen som helst steder hvad vi må medbringe af bagage. Kan tilkøbe 20 kg for 560 kr. og det kan jeg godt undvære at bruge penge hvis vi hver især må tage 10 kg med som håndbagage. Kan du hjælpe ? Vh. Karin

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Karin 🙂

    Det kan også være lidt svært at finde ud af, men jeg vil da prøve at gøre det lidt mere overskueligt 🙂

    Alle billetter hos Ryanair indeholder som udgangspunkt altid én lille taske. Denne taske skal overholde dimensionerne 40 x 20 x 25 cm. Mit eget indtryk er, at vægt i denne sammenhæng er mindre væsentligt, da tasken blot skal være i stand til at passe i et bestemt opbevaringsrum ombord på flyet. Kan I nøjes med med sådan en taske, behøver I således ikke booke ekstra bagage.

    Hvis I gerne vil have mere bagage med – men synes at 20 kg indtjekket bagage er lige rigeligt – burde I også kunne tilkøbe 10 kg ekstra håndbagage direkte på Ryanairs hjemmeside, efter I har købt rejsen gennem rejsebureauet. På Ryanairs hjemmeside finder I øverst til højre “Mine bookinger”, og når I logger jer ind, burde I kunne tilkøbe de 10 kg ekstra håndbagage til jeres flybillet 🙂

  8. Torben Vind says:

   Jeg søger oplysninger om hvordan jeg ændrer allerede bestilt bagage.
   Jeg /vi rejser til Gdansk s 13 februar reservationsnummer QYN92K.
   I stedet for 2×10 kg håndbagagtasker, ville jeg være intersseret i at ændre til blot een 20 kg.
   Jeg har betalt 2 x 180 kr. En 20 kg koster 300 kr. Jeg er villig til at se bort fra de 60 kr jeg har betalt for meget. Er det muligt?

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Torben 🙂

    Jeg kunne forestille mig, at det kommer til at koste ekstra. Men jeg vil anbefale dig at logge ind under “Mine bookinger” på Ryanairs hjemmeside og se, hvad der er muligt. Og ellers har jeg selv (lidt mod forventing) oplevet, at Ryanair faktisk har en ganske fin kundeservice 🙂

    I øvrigt vil jeg kort sige, at de 2 x 10 kg håndbagagetasker har den fordel, at du ikke behøver at vente på din bagage, når du er landet 😉