• 01 Feb 2023

  Sådan booker du bagage hos Ryanair

  Du har fundet billige billetter hos Ryanair – men hvordan er det nu lige med deres bagageregler? Få svarene her! Alle Ryanair-billetter indeholder som udgangspunkt altid én lille taske. Ønsker du mere bagage, får du nedenfor min miniguide til Ryanairs bagageregler. Her får du svar på, hvordan du billigst tilføjer ekstra bagage til dine Ryanair-billetter.

   

   

  Guide til Ryanairs bagageregler

  Først og fremmest skal du vide, at det næsten altid er billigst at tilkøbe ekstra bagage direkte gennem Ryanair. Så hvis du ønsker mere bagage udover den ene lille taske (40 x 20 x 25 cm), der allerede er inkluderet, vil jeg anbefale at booke billetten direkte gennem Ryanair – og ikke gennem en tredjeparts hjemmeside (dvs. et onlinerejsebureau).

   

  Alternativt kan du også vælge først at tilkøbe din bagage, efter du har reserveret flybilletterne gennem en anden side (så skal du blot logge ind på din bestilling på Ryanairs hjemmeside).

   

   

  1) Vælg Value-billetten

  Når du bestiller flybilletter hos Ryanair, bliver du som det allerførste bedt om at vælge mellem fire forskellige billettyper – Value, Regular, Plus og Flexi Plus.

   

  Her skal du vælge Value-billetten.

   

  Value-billetten indeholder som udgangspunkt ikke bagage udover den lille taske. I sidste ende er Value-billetten dog stadig den billigste løsning – selv hvis du gerne vil have ekstra bagage med 😉

   

  Ryanair bagage

   

   

  2) Vælg ekstra bagage

  Efter du har valgt Value-billetten, får du senere mulighed for at tilføje ekstra bagage. Her kan du både tilføje ekstra håndbagage og/eller indtjekket bagage.

   

   

  Ekstra håndbagage

  Ønsker du ekstra håndbagage, skal du vælge Prioritet & 2 håndbagagetasker. Med dette tilvalg må du medbringe den lille håndtaske plus en ekstra håndtaske (55 x 40 x 20 cm) på op til 10 kg. Begge tasker tager du med ombord på flyet.

   

  Ryanair bagage

   

   

  Indtjekket bagage

  Hvis du herudover eller i stedet for ønsker indtjekket bagage, kan du vælge mellem en 10 kg taske (55 x 40 x 20 cm) og en 20 kg taske (119 x 119 x 81 cm). I begge tilfælde skal du aflevere tasken ved check-in-skranken, før du går igennem security.

   

  Ryanair bagage

   

   

  Hvis du spørger mig, vil du i de fleste tilfælde kunne nøjes med 10 kg håndbagage. Derfor vil jeg som regel anbefale Prioritet & 2 håndbagagetasker. Så slipper du også for at vente på din indtjekkede bagage, når du lander. Men der findes selvfølgelig også situationer, hvor det giver god mening at tilkøbe en større taske.

   

   

  Flere spørgsmål – sådan kommer du i kontakt med Ryanair

  Er du i tvivl om bagage-relaterede spørgsmål (eller andet), så har Ryanair faktisk en rigtig god chat-funktion, hvor du kan chatte med deres servicemedarbejdere.

   

  Jeg har selv før brugt chat-funktionen, hvor jeg fik svar på mine spørgsmål inden for 5-10 minutter.

   

  Sådan gør du:

   

  1. Gå ind på Ryanairs chatside
  2. Indtast dit navn og din e-mailadresse
  3. Stil dit spørgsmål – enten på siden, hvor du indtastede dit navn, eller på den efterfølgende side. Chat-botten forstår de fleste danske udtryk – men det er en robot. Derfor vil jeg personligt anbefale at skrive på engelsk
  4. Du får nu svar fra en chatbot, der foreslår forskellige hjælpeartikler
  5. Chatbotten spørger i bunden af chatten, om du fik svar på dine spørgsmål – her kan du klikke ja eller nej
  6. Klikker du nej, kommer den med flere forslag
  7. Er dit spørgsmål fortsat ubesvaret, kan du nu i bunden af artiklen klikke på “I need to speak with support”
  8. Her bliver du så i løbet af få minutter viderestillet til en supportmedarbejder (som taler kun engelsk)

   

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  89 kommentarer til Sådan booker du bagage hos Ryanair

  1. Christian Nielsen says:

   Hvordan skal kuffertmålene forståes på 20kg indtjekket baggage…. når der skrives kombineret mål på 81, 119, 119?

  2. Louise says:

   Jeg har fejlbooket bagage. 10+20 kg på udrejse men kun 10kg på hjemrejse.
   Hvordan ændrer / tilkøber jeg?

   • Rejsespejder_amp says:

    Hej Louise 🙂

    Tak for din kommentar.

    Ved at logge ind på Ryanairs hjemmeside kan du nemt tilkøbe mere bagage til din booking. Ryanair skriver følgende: “Bagage kan købes, når du booker en flyrejse, under check-in eller ved hjælp af funktionen Administrer min booking i tillægstjenesterne op til 2 timer før det planlagte afgangstidspunkt”. Her får du et link til Ryanairs hjemmeside, hvor du kan læse mere om, hvordan du tilkøber bagagen: https://help.ryanair.com/hc/da/articles/360017825598-20-kg-indchecket-bagage

  3. Sabina says:

   Hej. Vi er en famile, der har booket flybilletter hos Ryanair. Vi har ialt købt 3 stk. 10 kg. indtjekket bagage. Kan man vælge at fordele de i alt 30 kg på to kufferter i stedet for? Altså 20 kg og 10 kg. Mvh Sabina

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Sabina 🙂

    Tak for din kommentar.

    Hvis I har bestilt tre kufferter, der maks. må veje 10 kg hver, så tror jeg ikke, at flyselskabet tillader en kuffert på 20 kg – også selvom I kun kommer med to kufferter og overholder 30 kg :/

    På det punkt er flyselskabers bagageregler ofte ret rigide.

  4. Maria says:

   Hvis man rejser 4 sammen, kan man så nøjes med at bestille 1 kuffert? Synes kun jeg kan få lov til, at alle personerne skal bestille det samme.

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Maria 🙂

    Tak for din kommentar.

    Det kan I godt 😉

    Når du tilføjer bagage til din bestilling, er der et felt, hvor der står “Tilføj for alle passagerer”.

    Hvis du klikker på det felt, får du mulighed for tilføje bagage til de enkelte passagerer 😉

    Jeg har taget et screenshot af feltet her: https://ibb.co/NN7Q4K1

  5. Janne Sørensen says:

   Håber du kan hjælpe – kan ikke finde svar på Ryanairs side. Vi skal rejse med dem fra Århus til Stansted – og Stansted til Lissabon. Har 1,15 min til skift, kan man tjekke bagage ind gennemgående, så vi ikke skal have det hentet og tjekket ind igen. Må jo nok erkende, at tiden er knap med paskontrol osv.

   • Rejsespejder_amp says:

    Hej Janne 🙂

    Tak for din kommentar.

    Det lyder som om, I har købt separate billetter, og når det er tilfældet, så er I desværre nødt til selv at sørge for, at jeres bagage bliver indtjekket igen i Stansted :/

  6. Lene says:

   Kan man bestille “Priority” uden at have modtaget reservations-nr. fra flyselskabet (Ryanair)??
   Vi har bestilt rejse til først i maj via et rejseselskab, men fik ikke tilkøbt bagage. Nu vil vi gerne tilkøbe “Priority”, men rejseselskabet siger, at vi først får tilsendt oplysninger med reservations-nr. osv. 3 uger før afrejse. Kan vi tillade os at presse på for at få oplyst reservations-nr.?
   Vi risikerer jo, at “Priority” bliver udsolgt, og vi vil bare gerne have styr på det hele snarest.

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Lene 🙂

    Tak for din kommentar.

    Det er godt nok svært for mig at sige, nu hvor I har booket gennem et rejsebureau. Men hvis rejsen er booket, burde det da være muligt at få oplyst sine booking- og flyinformationer. Jeg kan i hvert fald ikke se, hvad der skulle være i vejen for at få dem oplyst.

    Selv hvis det ikke skulle være muligt, vil jeg dog tro, at I sagtens kan tilkøbe priority tre uger før afrejse. Det ville i hvert fald undrer mig meget, hvis det pludseligt var udsolgt 😉

  7. Holger says:

   Bagage bestilling, er det tur/retur

   • Rejsespejder_amp says:

    Hej Holger 🙂

    Tak for din kommentar.

    Det er helt op til én selv, for det har man faktisk mulighed for selv at vælge undervejs i bestillingsprocessen. Når du når til den del af processen, hvor du skal vælge bagagetype, kan du enten vælge at betale for tur/retur eller trykke på en funktion, der hedder ‘Anderledes til returflyvningen’. Her kan du så vælge, om bagagen kun skal tilkøbes for den ene eller den anden vej. Funktionen kan godt være lidt svær at få øje på, men den står lige under boksene, hvor du kan tilvælge håndbagage og indtjekket bagage. Jeg håber, det giver mening 🙂

  8. kirke says:

   Hej
   Hvordan kan jeg tilføje en kuffert 20 kg til billetten. Kan kun se, at jeg kan bestille kuffert 10 kg.

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej kirke 🙂

    Tak for din kommentar.

    Den store kuffert på 20 kg er lige ved siden kufferten på 10 kg.

    Der er et billede af begge kufferter her i artiklen (under afsnittet om indtjekket bagage). Jeg har også taget et screenshot, som du kan se her:

    https://imgur.com/a/XIXDcca 😉

  9. Clotilde says:

   Tak! Hvad er dine tanker om pladsreservering? Bør man gøre det, eller kan man få en god plads ved at vælge priority?

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Clotilde 🙂

    Tak for din kommentar.

    Det er langt hen ad vejen et individuelt spørgsmål. Jeg har det selv helt fint med ikke at bestille sædeplads, da det ikke betyder det store for mig, hvor i flyet jeg sidder.

    Selv forældre, der rejser med børn, behøver ikke nødvendigvis at tilkøbe sædevalg. Mindst én af forældrene kommer nemlig til at sidde med børnene 🙂

    Hvis du vælger priority, burde sædevalg være inkluderet i prisen 😉

    • Chris says:

     Helt genial opsummering af ellers kringlede regler!

     Jeg har et spørgsmål: jeg synes det er lidt uklart på Ryanairs hjemmeside om man SKAL booke sædeplads til min. 1 forælder, hvis man rejser med børn – er det stadig sådan som du skriver, at én af forældrene automatisk kommer til at sidde sammen med barnet selvom man ikke booker sæder?

     • Rejsespejder_SB says:

      Hej Chris 🙂

      Mange tak for din kommentar – det er jeg rigtig glad for at høre!

      Så vidt jeg ved, vil man som forælder altid komme til at sidde ved siden af sit barn.

      Hvis du booker direkte gennem Ryanair, kan jeg i hvert fald se, at man kan vælge visse sæder uden at betale ekstra 😉

      Og hvis du booker gennem en OTA (en online bookingside), vil jeg tro, at I automatisk bliver placeret sammen 🙂

  10. Steen Pedersen says:

   Tak fordi du sætter fokus på bagageregler. Jeg har lige rejst med Ryanair fra Bari til Kbh med flyskift i Bergamo og bagage omk. udgør en tung post – næsten det samme som flybilletten – ikke mindst da du skal betale for bagagen to gange. Er det mig der har overset noget? Jeg tænker det er en bevidst forretningsstrategi hos alle lavprisselskaber (ikke kun Ryanair). Hos andre selskaber feks SAS kan man købe billet til bestemmelsesstedet i samme proces, og fmtl nøjes med at betale for flybagage en gang (må erkende at jeg ikke er helt sikker på det fortsat er sådan). Jeg tror der er andre end mig der bliver overrasket når de ser den samlede pris

   • Rejsespejder_amp says:

    Hej Steen 🙂

    Tak for din kommentar.

    Jeg er rigtig glad for, at du finder artiklen brugbar.

    Det er desværre sådan, at de fleste lavprisselskaber ikke har mellemlandinger. Det vil sige, at når du f.eks. køber billet fra Bari til København, så er der faktisk tale om to separate billetter/rejser, hvis du f.eks. flyver med Ryanair, og så skal bagage desværre betales to gange. Det kan, som du skriver, godt komme bag på mange.

  11. Birgitte says:

   Stor hjælp,- tak.

  Webview: false