• 18 aug 2021

  Sådan booker du bagage hos Ryanair

  Du har fundet billige billetter hos Ryanair, men hvordan er det nu lige med deres bagageregler? Få svarene her! Alle Ryanair-billetter indeholder som udgangspunkt altid én lille taske. Ønsker du mere bagage, får du nedenfor min miniguide til Ryanairs bagageregler. Her får du svar på, hvordan du billigst tilføjer ekstra bagage til dine Ryanair-billetter.

   

   

  Guide til Ryanairs bagageregler

  Først og fremmest skal du vide, at det næsten altid er billigst at tilkøbe ekstra bagage direkte gennem Ryanair. Så hvis du ønsker mere bagage udover den ene lille taske (40 x 20 x 25 cm), der allerede er inkluderet, vil jeg anbefale at booke billetten direkte gennem Ryanair.

   

   

  1) Vælg Value-billetten

  Når du bestiller flybilletter hos Ryanair, bliver du som det allerførste bedt om at vælge mellem fire forskellige billettyper – Value, Regular, Plus og Flexi Plus.

   

  Her skal du vælge Value-billetten.

   

  Value-billetten indeholder som udgangspunkt ikke bagage udover den lille taske. I sidste ende er det dog stadig den billigste løsning – selv hvis du gerne vil have mere bagage med 😉

   

   

   

  2) Vælg ekstra bagage

  Efter du har valgt Value-billetten, får du senere mulighed for at tilføje ekstra bagage. Her kan du både tilføje ekstra håndbagage og/eller indtjekket bagage.

   

   

  Ekstra håndbagage

  Ønsker du ekstra håndbagage, skal du vælge Prioritet & 2 håndbagagetasker. Med dette tilvalg må du medbringe den lille håndtaske plus en ekstra håndtaske (55 x 40 x 20 cm) på op til 10 kg. Begge tasker tager du med ombord på flyet.

   

  Ryanair bagage

   

   

  Indtjekket bagage

  Hvis du herudover eller i stedet ønsker indtjekket bagage, kan du vælge mellem en 10 kg taske (55 x 40 x 20 cm) og en 20 kg taske (119 x 119 x 81 cm). I begge tilfælde skal du aflevere tasken ved check-in-skranken, før du går igennem security. Den lille håndtaske må du stadig tage med ombord på flyet.

   

   

   

  Hvis du spørger mig, vil du i de fleste tilfælde kunne nøjes med 10 kg håndbagage. Derfor vil jeg som regel anbefale Prioritet & 2 håndbagagetasker. Så slipper du også for at vente på din indtjekkede bagage, når du lander. Men der findes selvfølgelig også situationer, hvor det giver god mening at tilkøbe en større taske.

   

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  32 kommentarer til Sådan booker du bagage hos Ryanair

  1. Lars says:

   Har tilkøbt familiepakken og har derfor 10 kg indtjekket kuffert pr. passager.
   Jeg har målt vores små kufferter og de måler 53 x 38 x 22cm
   Så 2cm kortere og 2 cm smallere men desværre 2 cm for bred i forhold til deres max mål. Hvordan vil sådan en kuffet blive modtaget??
   På forhånd tak

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Lars 🙂

    Tak for din kommentar.

    Øv, hvor surt. Nu kan jeg selvfølgelig ikke svare på, hvordan de vil modtage jeres kufferter. Jeg kan blot sige, at jeg selv har fløjet med Ryanair en del gange, hvor de ikke har været målt min taske ned til centimeteren. Men hvis de følger reglerne nøje, når du skal med, vil det jo være surt med kufferter, der er lidt for store.

    Kan man måske “presse” kufferten lidt sammen, eller har de en hård skal? Hvis de kan presses lidt sammen, vil jeg i hvert fald tro, at det går.

    • Lars says:

     Hej
     Tak for et hurtigt svar! Det er hardcase, så hvis deres box er på mål så bliver den svær at presse i. Det er første gang vi skal flyve med Ryan air, så jeg tør ikke udfordre deres griskhed. Det er alligevel €70 pr kuffert.

  2. karina broe says:

   Hej vi har købt flybillet , men kun med håndbagage, kan man herefter købe en ekstra kuffert (ikke håndbage, ) da jeg ikke magter alt det med parfume og ml. osv. og hvad vil det koste?

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Karina 🙂

    Tak for din kommentar.

    Ja, det kan du godt. Så skal du logge ind på din reservation på Ryanairs hjemmeside. Det kan du gøre her: https://www.ryanair.com/dk/da/check-in

    Ift. pris kan det variere lidt. Ofte ligger priserne mellem ca. 100 og 200 kr. pr. flyvning – alt efter hvor stor kufferten er.

  3. Annie Niels3n says:

   Tusind tak for hjælpen

  4. Annie Nielsen says:

   Må man have kuffert med flexi plus jeg syntes ikke det fremgå

   • Rejsespejder says:

    Hej Annie 🙂

    Nej, Flexi Plus inkluderer ikke indtjekket bagage. Flexi Plus inkluderer 2 håndbagagetasker (en på 10 kg og en lille taske) – det eneste “særlige” ved Flexi Plus er, at man kan ændre datoerne på sin afgang.

    Med deres almindelige Plus-billetter får man dog 20 kg indtjekket bagage samt en lille taske inde i kabinen.

    Håber det giver mening 🙂

  5. Helle says:

   Hej igen og tak for hurtigt svar igen. Du er godt nok vores livline pt.
   Du skriver at vi kan kontakte Ryanair, det vil vi også rigtig gerne men nu spørger jeg igen (undskyld, men det er som om i ignorerer dette hvergang jeg spørger) HVORDAN kontakter vi dem? Det står jo ingen steder. Du skriver vi kan chatte med en, men man må da kunne få en dansk talende i røret. Det kan da umuligt være rigtigt at man ikke kan kontakte sit flyselskab ?
   Det du skriver giver umiddelbart god mening hvis ikke det bare var fordi, at på vores rejse dokument fra my trip står der håndbagage men samtidig skriver de vi ingen indtjecket bagage har(hvilket er rigtig ) men så står der også håndbagage men intet mere. Er det så de 10 kg ? Hvorfor skriver de så en mail til os at vi ikke har købt bagage?
   Så igen HVEM kan dog svare os på hvad de 199 kr vi har betalt håndbagage for, dækker ? Vi har købt flere rejser og derfor husker vi simpelthen ikke hvad det er vi har købt af håndbagage (1 eller 2 x 10 kg )
   Vi var så naive at vi troede det ville stå på billet hvad vi har købt
   Håber du kan hjælpe så vi kan begynde at glæde os til rejsen. Vh helle

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej igen Helle 🙂

    Ryanair har desværre ikke et dansktalende callcenter. Så hvis du gerne vil kontakte dem, kan du enten lave en skriftlig henvendelse (og her vil jeg som sagt anbefale chat-funktionen) eller ringe til deres engelsktalende callcenter.

    Ift. hele forvirringen om al bagagen har jeg som sagt ikke mulighed for at sige, hvordan det forholder sig. For mig lyder det som om, at du har booket billetter, hvor du må medbringe en lille taske (gratis) og 10 kg håndbagage (som du betalte 199 kr. for).

    Jeg vil som sagt råde dig til at skrive til Ryanairs chat, hvor du helt kort spørger dem, om de kan forklare, hvor meget bagage du må have med. Og ellers ville jeg selv som udgangspunkt rette mig efter de informationer, der står på Ryanairs hjemmeside eller app, når du logger ind på din reservation 🙂

  6. Helle says:

   Tak for hurtigt svar. Det som er dybt frustrerende er jo at man absolut INGEN steder kan læse hvor man kan komme i kontakt med en dansk medarbejder. Det har vi virkelig brugt megen tid på, og kan gøre at vi simpelthen ikke magter at flyve med Ryanair igen. Hvor står der på ens billet om man har købt 1 eller 2 håndbagage ? Der står godt nok håndbagage ud for hver vores navn men er det den købte eller den gratis ?
   Det er heller ikke til at vide. Hvis du har ret i at vi har købt to x 10 kg til ialt 199 så er det klart at der står 4
   Det forvirrer os også meget at jeg har fået mail fra My trip om at de kan se vi ikke har købt bagage, mrn det har vi jo !?
   På billet står der prirority x 2 cabins tasker hvad menes med det ?
   Er det at vi har købt en ændrings bar billet ? Og så de to gratis små tasker ?
   Det er da en trøst at man kan få hjælp her, men jeg havnede her bare ved en tilfældighed. Håber på hurtigt svar igen
   Vh helle

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Helle 🙂

    Det var skam så lidt.

    Jeg kan til fulde forstå dine frustrationer. Det er desværre umuligt for mig at sige, hvordan din bagagesituation er. Det er som sagt kun Ryanair, der kan svare på det.

    Nu hvor du nævner My Trip, har jeg dog muligvis en forklaring. Hvis du har booket flybilletterne gennem My Trip og først efterfølgende har tilkøbt 10 kg håndbagage hos Ryanair, så vil det give bedre mening. Hvis dette er tilfældet, vil du nemlig ikke kunne se de 10 kg håndbagage på din oprindelige reservation fra My Trip.

    Men hvis de 10 kg håndbagage fremgår på din reservation inde på Ryanairs egen hjemmeside eller app, så er håndbagage inkluderet – både den lille gratis taske og de 10 kg (og det giver som sagt 4 x tasker i alt) 🙂

    Det vil også forklare, hvorfor priserne ikke stemmer helt overens. På din oprindelige billet fra My Trip vil du se prisen uden de 10 kg håndbagage, mens prisen inde på Ryanairs hjemmeside/app vil være inklusive de 10 kg håndbagage (og derfor lidt dyrere).

    Jeg håber, at det giver mening. Og så håber jeg, at du (på trods af bagagebesvær) får en fantastisk rejse 🙂

  7. Helle says:

   Hej. Jeg har en billet hvor jeg har betalt 199 kr for 10 kg håndbagage (jeg tror det er 1 stk ?) men det står der intet om på billet, men når jeg går på raynair appen står 4x cabine tasker ? De to af dem formoder vi må være de to små som altid er gratis med men der står jo 4 ialt ?
   Hvorfor er vores 10 kg betalte taske ikke nævnt i app ? (vi gætter på det er 1 men vi husker det ikke og i skriver intet om det i app???)
   Beløb på rejsen er også forskellige fra billet Til app ?
   Det er på ingen måde informativt og decideret misvisende og derfor utrygt at benytte så vi håber at få svar herinde inden afrejse.

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Helle 🙂

    Tak for din kommentar.

    Hvis du er i tvivl om din bagage på en flyvning hos Ryanair, vil jeg råde dig til at kontakte dem. De har faktisk oprettet en rigtig fin chat-funktion på deres hjemmeside. Sidder du ved en PC, kan du se chat-ikonet nede i højre hjørne på denne side: https://help.ryanair.com/hc/da

    Hvis jeg selv skulle komme med et bud på de 4 x tasker, kunne det være, at der er tale om 4 tasker i alt. Du har jo 2 tasker med hver vej – den lille gratis taske og de 10 kg håndbagage. Det bliver således til 4 tasker i alt. Men jeg vil som sagt anbefale dig at kontakte Ryanair direkte 😉

  8. Lone Petersen says:

   Hej
   Når vi allerede har booket billetter, kan vi så efterfølgende tilkøbe en lille ekstra håndbagage?

  9. ingvard says:

   kan man købe 1 ekstra 10kg håndbagage (ikke indtjekket) , når man har købt plus billetter ?

  10. Helle says:

   Kan man også vælge 2 x 20 kg bagage? Da jeg skal være væk i lang tid

  11. Majken Kloster says:

   Kan man bestille 10 kg indchecket bagage, selv om man i forvejen har Prioritet & 2 håndbagagetasker???

   Pft Majken

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Majken 🙂

    Tak for din kommentar. Ja, det kan du godt.

    Selv hvis du vælger en Value-billet (uden prioritet & 2 håndbagagetasker) til at starte med, kan du lidt senere i bookingprocessen tilkøbe bagage. Og her kan du både tilkøbe “prioritet & 2 håndbagagetasker” og “10 kg taske” 😉

  12. Tina says:

   Hej
   Rigtig fin bagage vejledning. Det er den helt rigtige måde at bestille bagage på ved Ryan Air. Har gjort det flere gange. Man får ingen problemer med dem, bare man sætter sig ind i reglerne og overholder dem. Desuden flyver de stort set altid til tiden. Det samme har jeg oplevet med Wizz Air.
   Vh Tina

   • Rejsespejder PK says:

    Hej Tina

    Tak for din kommentar 🙂

    Jeg er rigtig glad for at høre, at du kan bruge guiden. Og ja, det kræver bare lige lidt forståelse for, hvordan Ryanairs bagageregler fungerer 😀

  13. Ahmed says:

   Hej først og fremmest vil jeg sige tak for jer. Jeg har bestilt alle mine 5 rejser igennem jer. Jeg har dog lige et spørgsmål ift rynairs bagagepolitik. Er det korrekt forstået at man kun må medbringe en lille taske med hvis man ikke tilkøber ekstra, eller gælder det en lille taske og ydeligere 10 kg i check ind?

   • Rejsespejder_CL says:

    Hej Ahmed 🙂

    Tusind tak for din søde kommentar. Jeg er glad for at høre, at jeg har kunnet hjælpe 😉

    Du har forstået det korrekt. Du må som udgangspunkt medbringe en lille taske (40 x 20 x 25 cm), som kan være under sædet foran dig. Denne taske er inkluderet i prisen. Al bagage herudover skal tilkøbes.

    Sig endelig til, hvis du har flere spørgsmål.

  14. Heidi says:

   Ved hvor jeg kan henvende mig, jeg vil i stedet for ti kilo checked bagage som er betalt, gerne have tyve kilo checked bagage. Evt tlf nr i kbh? Kan ikke online

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Heidi 🙂

    Du burde være i stand til at tilføje 10 kg indtjekket bagage, selvom du allerede har gennemført bestillingen. Ryanair skriver på deres hjemmeside: “Når reservationen er foretaget, kan indchecket bagage føjes til en reservation via funktionen Administrer min booking frem til 2 timer før den planlagte flyafgang.”

    Du kan evt. også prøve at sende dem en mail på [email protected] (engelsk) eller skrive til deres chat på Facebook 😉

  15. karin says:

   Hej
   Måske jeg er lidt dum, men kan simpelthen ikke gennemskue hvor meget bagage jeg må have med hos ryanair. Vi har købt en rejse gennem rejsebureau, hvor ryanair er flyselskabet. Jeg kan simpelthen ikke se nogen som helst steder hvad vi må medbringe af bagage. Kan tilkøbe 20 kg for 560 kr. og det kan jeg godt undvære at bruge penge hvis vi hver især må tage 10 kg med som håndbagage. Kan du hjælpe ? Vh. Karin

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Karin 🙂

    Det kan også være lidt svært at finde ud af, men jeg vil da prøve at gøre det lidt mere overskueligt 🙂

    Alle billetter hos Ryanair indeholder som udgangspunkt altid én lille taske. Denne taske skal overholde dimensionerne 40 x 20 x 25 cm. Mit eget indtryk er, at vægt i denne sammenhæng er mindre væsentligt, da tasken blot skal være i stand til at passe i et bestemt opbevaringsrum ombord på flyet. Kan I nøjes med med sådan en taske, behøver I således ikke booke ekstra bagage.

    Hvis I gerne vil have mere bagage med – men synes at 20 kg indtjekket bagage er lige rigeligt – burde I også kunne tilkøbe 10 kg ekstra håndbagage direkte på Ryanairs hjemmeside, efter I har købt rejsen gennem rejsebureauet. På Ryanairs hjemmeside finder I øverst til højre “Mine bookinger”, og når I logger jer ind, burde I kunne tilkøbe de 10 kg ekstra håndbagage til jeres flybillet 🙂

  16. Torben Vind says:

   Jeg søger oplysninger om hvordan jeg ændrer allerede bestilt bagage.
   Jeg /vi rejser til Gdansk s 13 februar reservationsnummer QYN92K.
   I stedet for 2×10 kg håndbagagtasker, ville jeg være intersseret i at ændre til blot een 20 kg.
   Jeg har betalt 2 x 180 kr. En 20 kg koster 300 kr. Jeg er villig til at se bort fra de 60 kr jeg har betalt for meget. Er det muligt?

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Torben 🙂

    Jeg kunne forestille mig, at det kommer til at koste ekstra. Men jeg vil anbefale dig at logge ind under “Mine bookinger” på Ryanairs hjemmeside og se, hvad der er muligt. Og ellers har jeg selv (lidt mod forventing) oplevet, at Ryanair faktisk har en ganske fin kundeservice 🙂

    I øvrigt vil jeg kort sige, at de 2 x 10 kg håndbagagetasker har den fordel, at du ikke behøver at vente på din bagage, når du er landet 😉