• 20 Nov 2023

  Sådan booker du bagage hos Ryanair

  Du har fundet billige billetter hos Ryanair – men hvordan er det nu lige med deres bagageregler? Få svarene her! Alle Ryanair-billetter indeholder som udgangspunkt altid én lille taske. Ønsker du mere bagage, får du nedenfor min guide til Ryanairs bagageregler. Her får du svar på, hvilke billettyper der passer til dig, og hvordan du tilføjer ekstra bagage til dine Ryanair-billetter.

   

  Jeg har selv været i gang med at sammenligne Ryanairs forskellige billettyper på kryds og tværs. Og jeg er glad for at rapportere, at de forskellige bagagevalg faktisk er ganske gennemskuelige. Udover bagage kan du i denne artikel også læse om børneudstyr, og hvordan du nemmest kommer i kontakt med Ryanair.

   

  Bagageguide

   

  Børneudstyr

   

  Kontakt med Ryanair

   

   

  Guide til Ryanairs bagageregler

  Først og fremmest skal du vide, at det næsten altid er billigst at tilkøbe ekstra bagage direkte gennem Ryanair. Så hvis du ønsker mere bagage udover den ene lille taske (40 x 20 x 25 cm), der er inkluderet i alle billetter, vil jeg anbefale at booke billetten direkte gennem Ryanair – og ikke gennem en tredjeparts hjemmeside (dvs. et onlinerejsebureau).

   

  Alternativt kan du også vælge først at tilkøbe din bagage, efter du har reserveret flybilletterne gennem en tredjepart (så skal du blot logge ind på din bestilling på Ryanairs hjemmeside).

   

   

  Billettyper – hvilken skal jeg vælge?

  Når du bestiller flybilletter hos Ryanair, bliver du som det allerførste bedt om at vælge mellem fire forskellige billettyper – Basic, Regular, Plus og Flexi Plus.

   

   

   

  Basic er det rette valg, hvis du elsker at rejse let og ønsker den billigst mulige billet. Vælger du denne billet, må du medbringe en lille taske, der skal placeres under sædet – og intet andet. Du kan dog stadig tilføje ekstra bagage senere i bookingprocessen.

   

  Regular tilføjer en stor håndbagagekuffert (som skal placeres i bagagehylden) til dine billetter og giver dig lov at vælge sæde(r) ombord på flyet. Du kan også tilføje en indtjekket kuffert til denne billet, hvis du ønsker det.

   

  Plus tilføjer en indtjekket kuffert (20 kg) og giver dig lov at vælge sæde(r). Du kan også tilføje en stor håndbagagekuffert (til bagagehylden) til denne billet, hvis du ønsker det.

   

  Flexi Plus er den dyreste billet med både håndbagage, indtjekket bagage, sædevalg og mulighed for ændring af flyafgangen.

   

  Min anbefaling: Hvis du spørger mig, vil du i de fleste tilfælde kunne nøjes med 10 kg håndbagage. Derfor vil jeg som regel anbefale Regular-billetten eller Basic-billetten, hvor du så selv tilkøber en stor håndbagagekuffert.

   

  Men der findes selvfølgelig også situationer, hvor det giver god mening at tilkøbe en større taske. I så fald kan du med fordel vælge Plus-billetten (eller Regular-billetten og så tilkøbe en indtjekket kuffert).

   

   

  Familiepakken

  Tilføjer du børn til din bestilling, får du også mulighed for at vælge en Family Plus-billet.

   

   

  Denne billet giver dig gratis pladser til børn under 12 år, 10 kg indtjekket bagage for alle rejsende og én 20 kg indtjekket kuffert pr. booking.

   

  Rejser du med børn, og foretrækker du at rejse med indtjekket bagage, bør du overveje denne billet. Men ellers tænker jeg, at regular stadig vil være at foretrække.

   

   

  Sådan tilføjer du ekstra bagage

  Vælger du en billet, hvor du senere i bookingprocessen gerne selv vil tilføje bagage, kan du både tilføje ekstra håndbagage og/eller indtjekket bagage.

   

   

  Ekstra håndbagage

  Ønsker du ekstra håndbagage, skal du vælge Prioritet & 2 håndbagagetasker. Med dette tilvalg må du medbringe den lille håndtaske (under sædet) plus en stor håndbagagekuffert til bagagehylden (55 x 40 x 20 cm). Begge tasker tager du med ombord på flyet.

   

   

  Ryanair bagage

   

   

  Indtjekket bagage

  Hvis du herudover eller i stedet for ønsker indtjekket bagage, kan du vælge mellem en 10 kg taske (55 x 40 x 20 cm) og en 20 kg taske (119 x 119 x 81 cm). I begge tilfælde skal du aflevere tasken ved check-in-skranken, før du går igennem security.

   

   

  Ryanair bagage

   

   

  Børneudstyr – klapvogne og barnevogne

  Rejser med børn kan være bøvlet ift. børneudstyr.

   

  Heldigvis må du du gratis medbringe to styk babyudstyr hos Ryanair. F.eks. en sammenklappelig barnevogn eller en klapvogn.

   

  Medbringer du en klapvogn/barnevogn, skal du blot sørge for, at den får et bagagemærke ved bagageskranken eller boardinggaten.

   

  Barnevognen/klapvognen kan du så bruge helt frem til trappen ved flyet. Og alt efter hvilken lufthavn du flyver til, vil dit børneudstyr så blive udleveret igen ved trappen til flyet eller i ankomstlufthavnens bagagehal. Det kan du høre hos personalet, når du forlader flyet.

   

   

  Flere spørgsmål – sådan kommer du i kontakt med Ryanair

  Er du i tvivl om bagage-relaterede spørgsmål (eller andet), så har Ryanair faktisk en rigtig god chat-funktion, hvor du kan chatte med deres servicemedarbejdere.

   

  Jeg har selv før brugt chat-funktionen, hvor jeg fik svar på mine spørgsmål inden for 5-10 minutter.

   

   

  Sådan gør du:

   

  1. Gå ind på Ryanairs chatside.

   

  2. Indtast dit navn og din e-mailadresse.

   

  3. Stil dit spørgsmål – enten på siden, hvor du indtastede dit navn, eller på den efterfølgende side. Chat-botten forstår de fleste danske udtryk – men det er en robot. Derfor vil jeg personligt anbefale at skrive på engelsk.

   

  4. Du får nu svar fra en chatbot, der foreslår forskellige hjælpeartikler.

   

  5. Chatbotten spørger i bunden af chatten, om du fik svar på dine spørgsmål – her kan du klikke ja eller nej. Klikker du nej, kommer den med flere forslag.

   

  6. Er dit spørgsmål fortsat ubesvaret, kan du nu i bunden af artiklen klikke på “I need to speak with support”.

   

  7. Her bliver du så i løbet af få minutter viderestillet til en supportmedarbejder (som taler kun engelsk).

   

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  136 kommentarer til Sådan booker du bagage hos Ryanair

  1. Dorte Nielsen says:

   Har en taske der måler 110 cm lang 40 cm bred 40 cm høj vejer 17 kg.
   plus en pose der er 110 lang vejer 8 kg. Hvordan booker jeg det. Vh Dorte

   • Rejsespejder_amp says:

    Hej Dorte 🙂

    Tak for din kommentar.

    Her ville jeg nok gå ind på Ryanairs hjemmeside og tilkøbe ét styk indtjekket bagage på 20 kg til din taske med målene 110 x 40 x 40 cm, som vejer 17 kg (de maksimale mål for en 20 kg indtjekket taske er 80 x 120 x 120 cm), og ét styk indtjekket bagage på 10 kg til din pose, da den er for lang til at blive opbevaret som kabinebagage (de maksimale mål for kabinebagage er 55 x 40 x 20 cm). Men jeg vil anbefale dig at kontakte Ryanair, hvis du vil være på den helt sikre side 🙂

    Du får et link til Ryanairs side med bagageinformation her, hvis du gerne vil læse mere: https://help.ryanair.com/hc/da/categories/12489112419089-Regler-for-bagage

  2. Jasmin cheikh says:

   Hej med jer. Jeg har bestilt 4 flyrejser separat, altså kbh-london, london- tanger. Og så igen fra Tanger til London og london kbh. Jeg har kun bestilt basis billetten, men ønsker ekstra 10 kg. Er det korrekt at jeg kun kan bestille de 10 kg ekstra, ved at bestille for hver enkelt tur. Håber det giver mening..?
   Mvh
   Jasmin

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Jasmin 🙂

    Tak for din kommentar.

    Det er korrekt forstået.

    Så snart der er tale om separate bookinger, skal ekstra bagage tilføjes individuelt til de enkelte billetter 🙂

    Lidt bøvlet, men jeg håber, at du får alletiders rejse 😀

  3. Birgitte says:

   Kan det være rigtigt at man skal betale for bagage hver vej ?
   Jeg tilkøbte bagage til rejsen , nu skal vi hjem og med mellemlanding i London, de vil vi skal betale 20 euro pr tur altså pludselig en ekstra udgift på 40 euro pr person ?

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Birgitte 🙂

    Tak for din kommentar.

    Hvis man booker flybilletter igennem Ryanairs egen bookingside, oplyser de priserne for bagage pr. flyvning. Så kan man selv vælge, om man vil have den samme mængde bagage med på begge flyvninger (hvilket de fleste jo gerne vil).

    Jeg går ikke ud fra, at du har købt dine billetter direkte gennem Ryanair, da du siger, at I har en mellemlanding i London. Og Ryanair tilbyder slet ikke flyvninger med mellemlandinger. Derfor går jeg ud fra, at du har købt billetterne igennem en tredjepart (en “OTA”, som vi kalder dem i rejsebranchen).

    Af den grund er det også svært for mig at sige, hvordan din bagagesituation helt præcist ser ud. Men det burde jo fremgå et sted af dine billetinformationer, hvorvidt bagage er inkluderet eller ej.

  4. Bent Hansen says:

   Hej
   Vi er 12 personer der skal til Malaga og spille golf og vil booke ved Ryanair.
   Vi skal have en 10 kg. kuffert med + 15-20 golfbag/udstyr. Når jeg vil booke synes jeg ikke at få muligheden for at booke sportsudstyr/golfbag. Kan i oplyse mig om hvordan jeg booker golfudstyr ?

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Bent 🙂

    Tak for din kommentar – og hvor hyggeligt med en golfrejse til Malaga 😉

    I kan sagtens tilføje golfudstyr til jeres booking.

    Når I booker flybilletterne inde på Ryanairs hjemmeside, kommer I på et tidspunkt forbi en side, hvor I kan tilkøbe ekstra bagage. Både håndbagage og indtjekket bagage – og sportsudstyr 😉

    Under felterne med håndbagage og indtjekket bagage er der faktisk et lille felt, hvor der står “Skal du have udstyr med?”.

    Hvis I klikker på dette felt, får I mulighed for at tilføje forskellige former for sportsudstyr til jeres bestilling. Og her kan I bl.a. vælge golfudstyr 😉

    Jeg har taget to billeder fra Ryanairs bookingside, så I kan kan se, hvor I tilføjer jeres golfudstyr.

    Billede 1: https://ibb.co/s5yfnPh

    Billede 2: https://ibb.co/2yWnmjC

    Jeg håber, at det hjalp – ellers må du/I endelig sige til 😉

  5. Anders Wormstrup says:

   Hej,
   Ved du hvor gammel et barn højst kan være for at indgå under “gratis børneudstyr”?
   Vores den mindste er 2,5 år gammel, når vi skal rejse.
   PÅ forhånd tak for en super nyttig hjemmeside!
   VH anders

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Anders 🙂

    Tak for din kommentar – og de pæne ord!

    Der er sikkert en aldersgrænse et eller andet sted, men hvis jeres mindste er 2,5 år, må I gerne medbringe børneudstyr gratis 😉

  6. Nissa says:

   Hej,
   Tak for en fantastisk hjemmeside. Jeg er lidt i tvivl mhp. rejse med barnevogn. Selve stellet kan klappes sammen, men selve liggedelen kan ikke klappes sammen (alm. barnevogn). Er det ok – og indgår det i ” pushchair/buggy” definitionen, som står på Ryanairs hjemmeside?

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Nissa 🙂

    Tak for din kommentar – og tak for de søde ord.

    Sådan en barnevogn kan ikke komme med ind i kabinen, så den skal afleveres ved skranken, hvor man også afleverer indtjekket bagage.

    Du skal blot være opmærksom på, at barnevognen skal afleveres som ét stykke bagage. Du kan fx pakke stel og liggedel i en stor pose eller en slags cover, så de udgør ét stykke bagage 🙂

  7. Lars says:

   Tak for en fin side😀
   Hvor får jeg bagagebilletter når jeg checker ind online hjemmefra.
   Rejser med Ryan Air, booket gennem Bravofly, besværligt:(

   • Rejsespejder_amp says:

    Hej Lars 🙂

    Tak for din kommentar – og tak for de rosende ord!

    Hvis du tænker på det bagage-mærke, der sættes på din bagage, så får du det udleveret i lufthavnen, når du indtjekker bagagen. Enten sætter personale bagage-mærket på din kuffert, hvis du indtjekker bagagen ved en skranke med betjening, og ellers bliver bagage-mærket printet ud til dig, hvis du bruger en af selvbetjenings-skrankerne 🙂

  8. Amalie says:

   Ved du hvad det koster at tilføje 20kg bagage efter booking?
   Jeg kan ikke helt gennemskue hvad der giver mest mening. At købe billigere billetter gennem en 3.parts side og tilføje bagage senere, bagage gennem 3.parts side også eller købe en smule dyrere billetter gennem ryanair og bagage.

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Amalie 🙂

    Tak for din kommentar.

    Det er min erfaring, at det ofte er dyrere at tilkøbe bagage gennem en OTA (tredjepartsside) end direkte hos flyselskabet. Hvis du booker billetterne gennem en OTA og så tilføjer bagage direkte hos Ryanair bagefter, kunne jeg forestille mig, at bagageprisen er nogenlunde den samme, som hvis du havde købt bagage direkte hos Ryanair til at starte med.

    Jeg har det selv sådan, at jeg som udgangspunkt foretrækker at bestille flybilletter direkte gennem flyselskabet. Det er ofte det nemmeste. Og nok især hvis du også ønsker at tilkøbe bagage.

    Når det er sagt, kan man nogle gange spare ret mange penge ved at booke sine flybilletter igennem en OTA. Og hvis det er tilfældet, vil jeg ikke selv være nervøs for at gøre det – det har selv gjort mange gange. Man skal bare være klar over, at de bevidst sælger flybilletterne billigere end flyselskabet, fordi de så senere i bookingprocessen prøver at tjene de penge ind igen ved at sælge et hav af unødvendige ekstraydelser (forsikringer osv.) – og så er det som regel også dyrere at tilkøbe ekstra bagage.

    Håber, at det gjorde dig lidt klogere 🙂

  9. Jonna says:

   Jeg har lige kigget bagagereglerne igennem igen og på billedet, du har med under indchecket bagage, står der mål på begge typer bagage(10 og 20 kg).
   Jeg har booket til seks personer og har valgt Family plus, der indeholder 10 kg indchecket bagage pr. person og en bagage på 20 kg, her var der ikke opgivet mål, kun kg. Der er et maks mål på 20 kg bagage, men det undrer mig at en 10 kg indchecket kuffert også skal have et bestemt mål?
   Har haft kontakt med Ryanair, de henviser til deres bagageregler og her er der kun angivet mål på kabinekuffert. Hvad tænker du? Vi vil nødig stå i Billund med kufferter, der ikke har de rigtige mål😬

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Jonna 🙂

    Tak for din kommentar.

    Hvis du vælger “Family Plus”, er bagagemålene de samme som på de andre billettyper, der inkluderer indtjekket bagage.

    Det vil sige, at en 10 kg indtjekket taske skal overholde 55 x 40 x 20 cm, mens en 20 kg indtjekket taske skal overholde 120 x 120 x 80 cm 🙂

  10. Lone says:

   Jeg har booket en rejse igennem solfaktor.dk men har ikke bestilt bagage . Hvad koster en 10 kg kabine kuffert t/r ?

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Lone 🙂

    Du burde kunne logge ind på Ryanairs hjemmeside og finde din flyafgang. Derinde burde du så kunne tilføje en kabinekuffert.

    Prisen kan variere lidt, men min erfaring er, at den som regel ligger mellem ca. 120 og 150 kr. pr. afgang 🙂

  11. Jonna says:

   Vi skal afsted med børn og barnebarn på 2 år. Vi har en sammenklappelig klapvogn med tilhørende taske(50x60x20)som overskrider kuffertmål til kabine. Jeg har prøvet chat bot, men får ikke et brugbart svar, jeg har brug for at vide om tasken kan godkendes som kabinetaske, alternativt skal vi have lejet en airshell

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Jonna 🙂

    Tak for din kommentar.

    Det burde være helt fint, hvis tasken er en del af klapvognen.

    Nogle klapvogne (der er små nok) må man køre helt frem til gaten. Men I jeres tilfælde vil jeg nok anbefale, at I afleverer den ved skranken, hvor man afleverer indtjekket bagage 🙂

    Hvis I har et cover af en art, ville det nok være at foretrække. Flybagage har det jo med at blive udsat for en lidt hårdhændet behandling. Men hvis I mest af alt blot ønsker at bevare tasken og klapvognen sammen, kan I måske pakke dem ind i en stor pose, så de bliver til et stykke bagage 🙂

  12. Tina says:

   Jeg har bestilt billet hos Ryaniar og booket en priority bag på 10 kg, men jeg vil gerne ændre det til en kuffert på 20 kg, som jeg tjekker ind, og så betaler differencen, kan man det?
   Mvh Tina

   • Rejsespejder_amp says:

    Hej Tina 🙂

    Tak for din kommentar.

    Det tror jeg desværre ikke, at man kan. Det eneste, jeg tænker, du kan gøre, er at tilkøbe ekstra håndbagage eller indtjekket bagage – jeg tror ikke, det er muligt at ændre dit eksisterende køb. Men jeg kan ikke sige det med sikkerhed, så du kan eventuelt prøve at henvende dig til Ryanair og høre. Her får du et link til deres kundeservice-side: https://help.ryanair.com/hc/da

  13. Else Nimand says:

   Hej ..
   jeg har bestilt billet hos Ryanair og kun en lille taske på 40x20x25cm og vil gerne ha en tilført en lille kuffert 55x40x20og tá begge med i flyet..
   Kan jeg bestille til den lille kuffert og hvordan .. Synes det er uoverskueligt.. mvh Else

   • Rejsespejder_amp says:

    Hej Else 🙂

    Tak for din kommentar.

    Jeg forstår godt, at det kan virke uoverskueligt. Men det, du skal gøre, er at logge ind på Ryanairs hjemmeside, og når du så er logget ind, burde du have en menu til venstre på skærmen, hvor du kan vælge “Administrer min reservation”. Når du har klikket på dette menupunkt, burde du kunne se et punkt, der hedder “Tilføj tasker/udstyr”, som du så klikker på. Herefter burde du føres videre til en side, hvor du kan vælge hvilken rejse, taskerne skal tilføjes til, og hvor du kan vælge hvilken type bagage, du vil tilføje.

    Jeg håber, det kan være en hjælp 🙂

  14. Daniel Keller says:

   Hej
   Jeg prøver at finde ud af om jeg må tage mine vandrestave med som kabinebagage. De skal med den den “store” kabinebgage og det hele skal selvfølgelig være indenfor de angivne mål. Stavene bliver pakket ind i mange lag plastik. Jeg har eksempelvis på Easyjet’s hjemmeside fundet at de ikke tillader vandrestave. Men jeg kan ikke finde det samme på Ryanair’s side. Kender du noget til det?
   Mvh.
   Daniel

  15. Isa says:

   Hejsa
   Jeg har købt en bagage på 20 kilo som jeg deler med to andre. Hvor meget skal man betale hvis ens bagage overskrider de 20 kilo?

  16. Anna says:

   Kan man tilføje bagage efter man har købt flybilletter? eftersom vi gerne bare vil tilføje en kuffert på 20 kg, da den anden kun har brug for en håndbagage

   • Rejsespejder says:

    Hej Anna,
    hvis du har købt billetterne direkte i gennem Ryanair kan du blot logge på Ryanair og tilføj dem der. Hvis du har købt billetter i gennem tredjepart, skal du lige se, om du kan tilføje bookingnr. inde hos MyRyanair. Hvis dette ikke er muligt, så skal du kontakte eller log på den udbyder, hvor du har købt billetterne hos. Der kan man som regel også tilkøbe ekstra bagage, selv efter man har booket (og typisk indtil 72 timer før afgang).

  17. Kamilla says:

   Vi har været så stupide at købe billetter via travelis. Da de laver om i booking af bagage, har vi nu kun booket 10kg check-in, vi har brug for 20. Selvom vi har fået mail fra Ryanair, hvor der står at vi kan tilkøbe 20kg indtil to timer før afgang, vil de ikke lade os logge ind/oprette os da vi har købt billetter gennem et andet firma. Dumt ja, men sket er sket. Hvad anbefaler du at vi gør?

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Kamilla 🙂

    Tak for din kommentar – selvom det er en træls situation, du fortæller om :/

    Som du selv skriver, burde det i teorien være muligt at tilkøbe ekstra bagage op til timer før afrejse.

    Nu ved jeg ikke, om I har prøvet at logge ind ved at bruge de bookingoplysninger, der fremgår i jeres Travelis-ordre.

    I kunne måske prøve at oprette en Ryanair-konto først – via “Meld dig til”-feltet på Ryanairs hjemmeside. Når I så har oprettet jer, kan I prøve at søge efter jeres flyafgang.

    Og ellers er I nok nødt til at prøve at kontakte Ryanair – evt. som jeg beskriver det nederst i denne artikel.

    Under alle omstændigheder håber jeg, at I finder en løsning 🙂

  18. Mikkel Høgh says:

   Hej.

   Vi skal flyve fra Billund til Bologna og hjem igen. Når jeg går ind på Ryanairs hjemmeside under “Mine Reservationer” så står det som 2×2 emkeltbilletter. Skal jeg fårstå det sådan, at prisen for Priority er pr. person pr. afgang?

   • Rejsespejder_amp says:

    Hej Mikkel 🙂

    Tak for din kommentar.

    Under “Mine Reservationer” burde du kunne se rejsedetaljerne for ‘Billund – Bologna’, og længere nede på siden burde du kunne se rejsedetaljerne for ‘Bologna – Billund’. Hvis der i hver af disse to rejsebeskrivelser står, at der er booket Priority, så skulle du gerne have Priority både på ud- og hjemrejse. Og så har du jo betalt for begge veje, og det er dermed totalprisen 🙂

    Hvis du stadig er i tvivl om, hvordan priserne hænger sammen ift. jeres Priority, så vil jeg anbefale at kontakte Ryanair for at høre nærmere – så er du i hvert fald på den sikre side 🙂

  19. Ulrich says:

   Hej,

   Jeg har booket en ryanair rejse med familie plus (4 pers.). Vi har hver 10 kg check-in bagage + 1 stk 20 kg check-in bagage.
   Men jeg er i tvivl om vi ikke også må have en lille håndbagage 20 x 25 x 40 cm. Det står nemlig ikke direkte, men det tænker jeg at vi må. Hvad siger du?

   Mvh. Ulrich

   Passager(er):
   Hr. Mand
   ● Udrejse: FR1223 12C, Indtjekket taske (20 kg), 10 kg check-in bagage, Familie Plus
   ● Returrejse: FR1222 15C, Indtjekket taske (20 kg), 10 kg check-in bagage, Familie Plus
   Fru Kone
   ● Udrejse: FR1223 12D, 10 kg check-in bagage, Familie Plus
   ● Returrejse: FR1222 15D, 10 kg check-in bagage, Familie Plus
   Hr. Barn 1
   ● Udrejse: FR1223 12E, 10 kg check-in bagage, Familie Plus
   ● Returrejse: FR1222 15E, 10 kg check-in bagage, Familie Plus
   Frk. Barn 2
   ● Udrejse: FR1223 12F, 10 kg check-in bagage, Familie Plus
   ● Returrejse: FR1222 15F, 10 kg check-in bagage, Familie Plus

   • Rejsespejder_amp says:

    Hej Ulrich 🙂

    Tak for din kommentar.

    Du må som udgangspunkt altid have en lille håndbagage med, når du rejser med Ryanair. Så det kan I trygt gøre 🙂

  20. Jørgen Reimers Sønksen says:

   Når man har bestilt 2×10 kg bagage kan man så bruge en kuffert med 20 kg.?

   • Rejsespejder_amp says:

    Hej Jørgen 🙂

    Tak for din kommentar.

    Det kan man desværre ikke – du kan kun medbringe en kuffert med 20 kg, hvis du har booket det :/

  21. Charlotte says:

   Hej, vi har booket priority 2 håndbagagetasker- men vi har egentlig fortrudt at vores bagage ikke skal afleveres ved check in, da vi har vores 8 mdr baby med som vi også skal bære på. Er det muligt at vi kan checke vores ekstra håndbagage taske (Max 10kg) ind og gå ombord på flyvet med 1 håndbagage eller skal vi ændre vores bagage, og hvordan gør vi det? + hvad koster det at ændre?

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Charlotte 🙂

    Tak for din kommentar.

    Hvis I vil ændre jeres bagagevalg, er jeg ret sikker på, at I kommer til at betale et anseligt ændringsgebyr. Så det vil nok næppe kunne betale sig.

    I øvrigt ved jeg ikke, hvor stor en hjælp det ville være. For I skal jo under alle omstændigheder kunne medbringe al jeres bagage plus baby til og fra lufthavnen – og igen når I skal videre til og fra jeres hotel 🙂

  22. Morten Høegh says:

   Hej,
   Håber du kan hjælpe med info om hvordan man booker en golfbag. Synes ikke der er info om dette.
   Tak for din super gode site😀

   • Rejsespejder_amp says:

    Hej Morten 🙂

    Tak for din kommentar – og for de rosende ord!

    Ryanair skriver på deres hjemmeside under kategorien ‘Bagage til sports- og musikudstyr’ at du må medbringe sportsudstyr ombord, så længe det ikke overstiger din tilladte bagage. For sportsudstyr, der overstiger Ryanairs mål for kabinebagage, kan du vælge at betale for en ekstra plads til udstyret. Hvis dit udstyr ikke kan være i din kabinetaske, og du ikke ønsker at købe en ekstra plads, kan du vælge at tjekke udstyret ind og betale det gældende gebyr.

    Du kan læse mere om Ryanairs regler om sportsudstyr, og hvordan du eventuelt booker en ekstra plads til det, via dette link: https://help.ryanair.com/hc/da/categories/12489112419089-Regler-for-bagage

    Jeg håber, det kan være en hjælp 🙂

  23. Hina Ijaz says:

   Jeg skal tilkøbe en ekstra 20 kg bagage men siden er ikke tilgængeligt hvad jeg skal gøre?
   Jeg har prøvet at chatte men den virker heller ikke og jeg skal rejse i overmorgen
   Er det nogen som kan hjælpe mig med at bestille ekstra bagage?

   • Rejsespejder_amp says:

    Hej Hina 🙂

    Tak for din kommentar.

    Har du problemer med at tilgå Ryanairs hjemmeside? Det burde være muligt for dig at logge ind på Ryanairs hjemmeside med dit reservationsnummer og tilkøbe den ekstra bagage til din rejse 🙂

  24. Christian Nielsen says:

   Hvordan skal kuffertmålene forståes på 20kg indtjekket baggage…. når der skrives kombineret mål på 81, 119, 119?

  25. Louise says:

   Jeg har fejlbooket bagage. 10+20 kg på udrejse men kun 10kg på hjemrejse.
   Hvordan ændrer / tilkøber jeg?

   • Rejsespejder_amp says:

    Hej Louise 🙂

    Tak for din kommentar.

    Ved at logge ind på Ryanairs hjemmeside kan du nemt tilkøbe mere bagage til din booking. Ryanair skriver følgende: “Bagage kan købes, når du booker en flyrejse, under check-in eller ved hjælp af funktionen Administrer min booking i tillægstjenesterne op til 2 timer før det planlagte afgangstidspunkt”. Her får du et link til Ryanairs hjemmeside, hvor du kan læse mere om, hvordan du tilkøber bagagen: https://help.ryanair.com/hc/da/articles/360017825598-20-kg-indchecket-bagage

  26. Sabina says:

   Hej. Vi er en famile, der har booket flybilletter hos Ryanair. Vi har ialt købt 3 stk. 10 kg. indtjekket bagage. Kan man vælge at fordele de i alt 30 kg på to kufferter i stedet for? Altså 20 kg og 10 kg. Mvh Sabina

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Sabina 🙂

    Tak for din kommentar.

    Hvis I har bestilt tre kufferter, der maks. må veje 10 kg hver, så tror jeg ikke, at flyselskabet tillader en kuffert på 20 kg – også selvom I kun kommer med to kufferter og overholder 30 kg :/

    På det punkt er flyselskabers bagageregler ofte ret rigide.

  27. Maria says:

   Hvis man rejser 4 sammen, kan man så nøjes med at bestille 1 kuffert? Synes kun jeg kan få lov til, at alle personerne skal bestille det samme.

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Maria 🙂

    Tak for din kommentar.

    Det kan I godt 😉

    Når du tilføjer bagage til din bestilling, er der et felt, hvor der står “Tilføj for alle passagerer”.

    Hvis du klikker på det felt, får du mulighed for tilføje bagage til de enkelte passagerer 😉

    Jeg har taget et screenshot af feltet her: https://ibb.co/NN7Q4K1

  28. Janne Sørensen says:

   Håber du kan hjælpe – kan ikke finde svar på Ryanairs side. Vi skal rejse med dem fra Århus til Stansted – og Stansted til Lissabon. Har 1,15 min til skift, kan man tjekke bagage ind gennemgående, så vi ikke skal have det hentet og tjekket ind igen. Må jo nok erkende, at tiden er knap med paskontrol osv.

   • Rejsespejder_amp says:

    Hej Janne 🙂

    Tak for din kommentar.

    Det lyder som om, I har købt separate billetter, og når det er tilfældet, så er I desværre nødt til selv at sørge for, at jeres bagage bliver indtjekket igen i Stansted :/

  29. Lene says:

   Kan man bestille “Priority” uden at have modtaget reservations-nr. fra flyselskabet (Ryanair)??
   Vi har bestilt rejse til først i maj via et rejseselskab, men fik ikke tilkøbt bagage. Nu vil vi gerne tilkøbe “Priority”, men rejseselskabet siger, at vi først får tilsendt oplysninger med reservations-nr. osv. 3 uger før afrejse. Kan vi tillade os at presse på for at få oplyst reservations-nr.?
   Vi risikerer jo, at “Priority” bliver udsolgt, og vi vil bare gerne have styr på det hele snarest.

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Lene 🙂

    Tak for din kommentar.

    Det er godt nok svært for mig at sige, nu hvor I har booket gennem et rejsebureau. Men hvis rejsen er booket, burde det da være muligt at få oplyst sine booking- og flyinformationer. Jeg kan i hvert fald ikke se, hvad der skulle være i vejen for at få dem oplyst.

    Selv hvis det ikke skulle være muligt, vil jeg dog tro, at I sagtens kan tilkøbe priority tre uger før afrejse. Det ville i hvert fald undrer mig meget, hvis det pludseligt var udsolgt 😉

  30. Holger says:

   Bagage bestilling, er det tur/retur

   • Rejsespejder_amp says:

    Hej Holger 🙂

    Tak for din kommentar.

    Det er helt op til én selv, for det har man faktisk mulighed for selv at vælge undervejs i bestillingsprocessen. Når du når til den del af processen, hvor du skal vælge bagagetype, kan du enten vælge at betale for tur/retur eller trykke på en funktion, der hedder ‘Anderledes til returflyvningen’. Her kan du så vælge, om bagagen kun skal tilkøbes for den ene eller den anden vej. Funktionen kan godt være lidt svær at få øje på, men den står lige under boksene, hvor du kan tilvælge håndbagage og indtjekket bagage. Jeg håber, det giver mening 🙂

  31. kirke says:

   Hej
   Hvordan kan jeg tilføje en kuffert 20 kg til billetten. Kan kun se, at jeg kan bestille kuffert 10 kg.

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej kirke 🙂

    Tak for din kommentar.

    Den store kuffert på 20 kg er lige ved siden kufferten på 10 kg.

    Der er et billede af begge kufferter her i artiklen (under afsnittet om indtjekket bagage). Jeg har også taget et screenshot, som du kan se her:

    https://imgur.com/a/XIXDcca 😉

  32. Clotilde says:

   Tak! Hvad er dine tanker om pladsreservering? Bør man gøre det, eller kan man få en god plads ved at vælge priority?

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Clotilde 🙂

    Tak for din kommentar.

    Det er langt hen ad vejen et individuelt spørgsmål. Jeg har det selv helt fint med ikke at bestille sædeplads, da det ikke betyder det store for mig, hvor i flyet jeg sidder.

    Selv forældre, der rejser med børn, behøver ikke nødvendigvis at tilkøbe sædevalg. Mindst én af forældrene kommer nemlig til at sidde med børnene 🙂

    Hvis du vælger priority, burde sædevalg være inkluderet i prisen 😉

    • Chris says:

     Helt genial opsummering af ellers kringlede regler!

     Jeg har et spørgsmål: jeg synes det er lidt uklart på Ryanairs hjemmeside om man SKAL booke sædeplads til min. 1 forælder, hvis man rejser med børn – er det stadig sådan som du skriver, at én af forældrene automatisk kommer til at sidde sammen med barnet selvom man ikke booker sæder?

     • Rejsespejder_SB says:

      Hej Chris 🙂

      Mange tak for din kommentar – det er jeg rigtig glad for at høre!

      Så vidt jeg ved, vil man som forælder altid komme til at sidde ved siden af sit barn.

      Hvis du booker direkte gennem Ryanair, kan jeg i hvert fald se, at man kan vælge visse sæder uden at betale ekstra 😉

      Og hvis du booker gennem en OTA (en online bookingside), vil jeg tro, at I automatisk bliver placeret sammen 🙂

  33. Steen Pedersen says:

   Tak fordi du sætter fokus på bagageregler. Jeg har lige rejst med Ryanair fra Bari til Kbh med flyskift i Bergamo og bagage omk. udgør en tung post – næsten det samme som flybilletten – ikke mindst da du skal betale for bagagen to gange. Er det mig der har overset noget? Jeg tænker det er en bevidst forretningsstrategi hos alle lavprisselskaber (ikke kun Ryanair). Hos andre selskaber feks SAS kan man købe billet til bestemmelsesstedet i samme proces, og fmtl nøjes med at betale for flybagage en gang (må erkende at jeg ikke er helt sikker på det fortsat er sådan). Jeg tror der er andre end mig der bliver overrasket når de ser den samlede pris

   • Rejsespejder_amp says:

    Hej Steen 🙂

    Tak for din kommentar.

    Jeg er rigtig glad for, at du finder artiklen brugbar.

    Det er desværre sådan, at de fleste lavprisselskaber ikke har mellemlandinger. Det vil sige, at når du f.eks. køber billet fra Bari til København, så er der faktisk tale om to separate billetter/rejser, hvis du f.eks. flyver med Ryanair, og så skal bagage desværre betales to gange. Det kan, som du skriver, godt komme bag på mange.

  34. Birgitte says:

   Stor hjælp,- tak.

  Webview: false