• 10 sep 2020

  Billige fly til Toscana: tur/retur til Pisa fra kun 236 kr.

  Der er bare noget helt specielt over Toscanas bakkede landskaber, renæssancebyerne, vinmarkerne, oliventræerne, den eminente mad og det varme, solrige klima! Der findes vel næppe en mere charmerende og idyllisk region i hele Italien (selvom der er adskillige bejlere til den titel). Et par billige tur/retur-billetter til f.eks. Pisa kan derfor være adgangsbilletten til en række suveræne Toscana-oplevelser og måske en lille rundrejse i regionen! Firenze, Lucca, Cinque Terre og Siena er blot et lille udvalg af de byer, der potentielt kunne spille hovedrollerne i din næste Italien-rejse!

  Ferie i skønne Toscana
  september - oktober
  fra236 kr.
  Billund
  Pisa
  Billige fly til Pisa

  Billige fly til Toscana

  Lige nu kan du finde en lang række billige fly fra Billund til Pisa i Toscana til mellem 200 og 400 kr. Det er Ryanair, der tilbyder de billige billetter i både september og oktober – perfekt hvis du vil ned og nyde den italienske sensommer eller savner lidt efterårssol!

   

  Der er direkte afgange hver onsdag og søndag. Jeg har ovenfor f.eks. fundet billetter fra søndag den 20. september til onsdag den 23. september til kun 236 kr. Fra København er det lige nu desværre ikke muligt at finde billige direkte fly til Pisa.

   

  Hos Ryanair må du som udgangspunkt altid medbringe en mindre håndtaske (40 x 20 x 25 cm). Hvis du ønsker at tilkøbe mere bagage, kan du evt. læse min miniguide om Ryanairs bagageregler.

   

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  • 16.09. – 20.09./23.09.
  • 20.09. – 23.09./27.09.
  • 23.09. – 27.09./30.09.
  • 27.09. – 30.09./04.10.
  • 30.09. – 04.10./07.10.
  • 04.10. – 07.10./11.10.
  • 07.10. – 11.10./14.10.
  • 14.10. – 18.10. – efterårsferien (dog lidt dyrere)
  • 14.10. – 21.10.
  • 18.10. – 21.10.

   


  Læs videre efter annoncen

  annonce

   

  Hoteller i Pisa/Toscana

  Alt efter hvordan du sammensætter din Toscana-rejse, får du selvfølgelig også brug for et eller flere hoteller. Herunder kan du lede efter hoteller i Pisa til den første nat – men du skal naturligvis være velkommen til at tilpasse hotelsøgningen efter din egen rejseplan.

  Hoteller i Pisa

   

  Lejebil i Toscana

  Nedenfor kommer jeg med lidt inspiration til Toscana. Og langt de fleste af stederne kan du rejse til med offentlig transport. Dog giver en lejebil alt andet lige en større frihed til at tilrettelægge ruten, som du vil. Og så er en lejebil ikke engang specielt dyr. Du kan f.eks. leje en bil i hele rejseperioden til kun 385 kr. pr. person! Bare vær obs på, at de fleste biludlejningsfirmaer i Italien (og mange andre lande) kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort gratis (f.eks. et mastercard).

  Lejebil
  316 kr.

   

  Rejseinspiration til Toscana

  Toscana kan i den grad gøre livet svært for enhver rejselysten dansker. For med mange fantastiske steder at se og opleve, kan det let føles som “mission impossible” at planlægge sin ferie. Jeg har dog forsøgt at gøre det lidt nemmere ved at lave denne liste over nogle af regionens absolutte topsteder!

   

  Pisa

  Nu hvor du alligevel lander i Pisa, ville det være mærkeligt ikke at se sig lidt omkring. Og man kommer vel ikke uden om det verdensberømte tårn, der som følge af et for blødt fundament i den ene side begyndte at hælde. Så et par billeder af Det Skæve Tårn i Pisa er selvfølgelig et must! Herudover er Pisa i det hele taget en fin by med historie og flot arkitektur (hvilket i øvrigt gør sig gældende for mange af byerne i Toscana). Dog vil jeg sige, at byens vigtigste vartegn sagtens kan opleves på maks. 3-4 timer, så brug ikke alt for meget tid her. Toscana har nemlig SÅ meget mere at byde på!

   

   

  Firenze

  Firenze er en af de byer, du skal besøge, når du tager til Toscana. Fra Pisa kan du nemt tage toget – det tager ikke mere end 50 minutter og koster ca. 120 kr. for tur/retur-billetter. Firenze er helt klart en af verdens smukkeste byer, og du fornemmer med det samme den skønne italienske stemning i byen, når du slentrer igennem de snævre brostensbelagte gader. En tur forbi Piazzale Michelangelo må du ikke snyde dig selv for – her får du den vildeste udsigt over hele byen! Herudover kan jeg også anbefale et besøg til Piazza del Duomo (domkirken) og den berømte Ponte Vecchio-bro. Faktisk er der også en lille dansk forbindelse til Firenze. Der er nemlig en bronzeskulptur af et vildsvin, Il Porcellino, som H.C. Andersen faktisk har skrevet et eventyr om (Metalsvinet). Og hvis du lægger en mønt i munden på svinet og gnubber dens snude, skulle det eftersigende bringe held (det må jo komme an på en prøve)!

   

   

  Chianti-vin

  Toscana er kendt for sin Chianti-vin, som bliver dyrket netop her. Særligt i det centrale Toscana syd for Firenze finder du utallige vinmarker med vinslotte, som tilbyder vinsmagning, ture osv. Et paradis for enhver vinelsker! I øvrigt er den lokale mad også et fantastisk smagfuldt bekendtskab. Så du har i hvert fald alletiders mulighed for at spise og drikke godt, mens du er i Toscana.

   

   

  Lucca

  Lucca er smuk, som dagen er lang! Og så er Lucca særligt kendt for, at byen stadig har intakte forsvarsmure. Du kan derfor opleve en fire kilometer lang mur omkring dele af Lucca. Inden for disse mure er det ikke tilladt at køre i bil, og fraværet af biler og trafik skaber en helt speciel og meget behagelig og afslappet stemning. I Lucca bør du helt sikkert gå på opdagelse i nogle af byens mange hyggelige restauranter og caféer. Og hvis ellers du har interessen (eller er klar på en lidt ny oplevelse), så smut ind og nyd en opera – det er en helt fantastisk oplevelse!

   

  Cinque Terre

  Som et af verdens smukkeste kystområder må Cinque Terre nødvendigvis også indgå på denne liste (og til Italien-kenderne: jeg ved godt, at Cinque Terre teknisk set ikke er en del af Toscana, men Liguria). Området er naturligvis på UNESCO’s verdensarvsliste, og det kan man overhovedet ikke have indvendinger imod. Cinque Terre består teknisk set af fem byer: Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza og Monterosso. Særligt de to sidste kan jeg varmt anbefale at besøge.

   

   

  Toscanas smukke landskaber

  Denne her forklarer nok sig selv. Toscana har nok nogle af verdens smukkeste landskaber, som bare skal opleves! Det er svært at pege i en retning, hvor du ikke kommer til at opleve dem. Men hvis nu jeg skal nævne ét område, kunne det f.eks. være området omkring Siena. En tur forbi denne del af Toscana skal nok resultere i en perlerække af flotte billeder til fotoalbummet!

   

  Strande i Toscana

  Sammenlignet med alt det andet Toscana byder på i form for smuk natur og hyggelige byer, tror jeg, at det er fair at sige, at Toscanas største styrker ligger andre steder end dens strande. Men skulle badelysten alligevel komme over dig, så findes der faktisk fine muligheder! Du kan nemlig smutte ud til Marina di Pisa. Her kan du pjaske rundt i vandet eller nyde solens varme stråler på den dejlige sandstrand med strandpromenade, restauranter og hyggelige strandbarer.

   

  Vinci

  Denne by er især kendt for en tidligere beboer med fornavnet Leonardo. Hvis ikke det er hint nok, så snakker jeg selvfølgelig om Leonardo da Vinci! Du kan besøge byens gamle middelalderslot, hvor du finder Museo Leonardiano di Vinci – et museum med udstillinger om Leonardo da Vincis liv som videnskabsmand. Hvis du vil lidt tættere ind på livet af den kendte multikunstner, kan du besøge Casa Natale di Leonardo i Anchiano (3 km fra Vinci – du kan evt. gå dertil via en grøn gangsti kaldet Strada Verde).

   

  San Gimignano og Siena

  Skønne Siena er den sidste by på denne liste. Og på vej derhen kan jeg anbefale dig at besøge San Gimignano. Turen til disse byer vil tage dig igennem de smukkeste bjerglandskaber. San Gimignano er en lille bjerglandsby, der på grund af sin middelalderarkitektur har snuppet en plads på UNESCO’s verdensarvsliste. Byen er derudover også meget kendt for sine tårne, som du kan spotte, så snart du nærmer dig byen. Efter et stop i San Gimignano kan du køre videre til Siena. Siena er en yderst velbevaret middelalderby, så du føler virkelig, at du har taget en tur tilbage i tiden, når du ankommer. I Siena kan jeg anbefale, at du ser domkirken og Fonte Branda (fontænen). Og hvis du er interesseret i kunst, vil du med garanti også sætte pris på Pinacoteca Nazionale.

   

   

  Vil du gerne inspireres yderligere, og måske booke en elle flere ture på forhånd, kan du kigge forbi getyourguide.dk.

  Ture og aktiviteter i Toscana

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Se fly-tilbud her