• 22 jul 2021

  Miniferie i Toscana: 3 nætter på et 4* hotel fra kun 934 kr. inkl. fly

  Hvad siger du til en lille getaway, hvor du kommer til at se tre af Italiens smukkeste områder? Nærmere bestemt går turen til Pisa, hvor du kommer til at have base under dit ophold. Fra Pisa kan du så krydre dit ophold med udflugter til nogle af egnens mest forrygende rejseperler. I Toscana kan du f.eks. besøge Firenze, Lucca og Cinque Terre, der alle er ubeskriveligt smukke steder, der emmer af den der helt specielle og charmerende italienske stemning! Så hvis du er til autentisk italiensk stemning, pizza, pasta, god vin og nogle af de smukkeste byer og landskaber, så skal du helt klart pakke tasken til denne miniferie!

  Italiensk getaway
  august - oktober
  fra934 kr.
  Billund og København
  Pisa
  Billige fly til Pisa
  fra163 kr.
  Fra Billund:15.08.-18.08.
  Fra København: 14.08.-18.08.
  Hotel i Pisa
  f.eks. det budgetvenlige 3* Casa Betania
  771 kr.
  Hotel
  771 kr.
  Fly
  163 kr.
  Total (pr.person)
  934 kr.

  Billige fly til Pisa, Toscana

  Du kan flyve direkte til Pisa fra både Billund og København.

   

  Den billigste løsning lige nu er helt klart at flyve fra Billund. Her tilbyder Ryanair nemlig direkte fly fra august til oktober. Der er direkte afgange hver onsdag og søndag. Så længe du holder dig til disse dage, kan du på flere datoer booke tur/retur-billetter til mellem ca. 300 og 700 kr.

   

  Ovenfor har jeg f.eks. fundet billetter fra søndag den 15. august til onsdag den 18. august til kun 163 kr.

   

  Fra København kan du finde direkte billetter hos f.eks. Norwegian – også her er der afgange fra august til oktober. Direkte afgange finder du på alle onsdage og lørdage. Der er ikke helt lige så mange billige afgange fra København, og priserne starter typisk fra ca. 600-700 kr. Mit eksempel er fra lørdag den 14. august til onsdag den 18. august, hvor du kan få billetter fra kun 560 kr.

   

  Hos Ryanair (og Norwegian) må du som udgangspunkt altid medbringe en mindre håndtaske (40 x 20 x 25 cm), som skal placeres under sædet foran dig. Hvis du ønsker at tilkøbe mere bagage, kan du evt. læse min miniguide om Ryanairs bagageregler.

   

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  Billund

  Direkte afgange onsdage og søndage

  • 04.08. – 11.08.
  • 08.08. – 11.08. / 15.08.
  • 15.08. – 18.08. / 22.08.
  • 18.08. – 25.08.
  • 29.08. – 01.09.
  • Og flere

   

  København

  Direkte afgange onsdage og lørdage

  • 18.08. – 21.08. / 25.08.
  • 21.08. – 25.08.
  • 25.08. – 28.08.
  • 28.08. – 01.09.
  • 01.09. – 04.09. / 08.09.
  • 04.09. – 08.09. / 11.09.
  • Og flere

   

   

  Hotel i Pisa

  Pisa ligger perfekt mellem både Firenze og Cinque Terre og har gode offentlige transportmuligheder til begge steder. Og ja, så skulle der efter sigende også være et tårn, som vist ikke står helt i vater, men som alligevel tiltrækker lidt turister i ny og næ. Derfor fungerer Pisa som den perfekte base for denne Toscana-tur.

   

  I Pisa har jeg fundet det lækre 4* hotel AC Hotel by Marriott Pisa (3,5 ud af 5 på TripAdvisor). Hotellet ligger i hjertet af Cisanello, som ligger mindre end 3 km fra byens historiske centrum og mindre end 4 km fra det skæve tårn. Hotellet har også gratis parkering, hvis du har lejet en bil.

   

  Værelserne er moderne indrettet med blandt andet aircondition, fladskærms-tv og gratis wi-fi. Hotellet har også et fitnesscenter, hvis man gerne vil have pulsen op.

   

  Hotellet tilbyder også morgenmad, som kan tilkøbes til blot 89 kr. ved booking.

   

  Jeg har som sagt taget udgangspunkt i en rejse fra søndag den 15. august til onsdag den 18. august. På disse datoer kan du booke et dobbeltværelse til 1.547 kr. inkl. gratis afbestilling. Ved en rejse for to personer bliver prisen derfor kun 771 kr. pr. person. Prisniveauet for lignende ophold ligger i skrivende stund meget stabilt omkring 500-600 kr. pr. nat i de fleste måneder.

   

  Er hotellet udsolgt eller markant dyrere på dine rejsedatoer, eller vil du gerne selv finde et hotel i Pisa, skal du naturligvis være velkommen til selv at finde et andet hotel.

   

   

  Billeder af AC Hotel by Marriott Pisa

  ToscanaToscanaToscana

   

   

  Rejseinspiration til Toscana

  Dag 1 – Pisa og Lucca

  Toscana

   

  Check ind på hotellet og tag direkte til banegården, hvorfra du kan tage toget til Lucca. Turen tager kun omkring 25 minutter og koster 3,50 euro (25 kr.). Lucca er en meget smuk og anderledes by – byen har stadig intakte forsvarsmure, der danner en imponerende 4 km lang mur omkring byen. Inden for disse mure er det ikke tilladt at køre i bil, og det giver en helt anden og meget afslappet stemning. Du bør opleve nogle af Luccas mange hyggelige restauranter og caféer eller smutte en tur ind og se en opera – det er en helt fantastisk oplevelse!

   

  Efter nogle timer i Lucca (og måske en lækker italiensk aftensmad) kan du tage turen tilbage til Pisa. Her vil jeg anbefale dig at tage forbi det skæve tårn, som er meget specielt at kigge på om natten – og måske tage videre til en bar og afslutte din første aften med en kold øl eller drink.

   

   

  Dag 2 – Firenze

  Toscana

   

  Du skal helt klart tage et smut til Firenze. Jeg kan anbefale at tage toget. Det tager ca. 50 minutter og koster ca. 120 kr. t/r. Firenze er så smuk en by, og du oplever med det samme den skønne italienske stemning, når du slentrer igennem de snævre brostensbelagte gader. Et besøg på Piazzale Michelangelo må du ikke snyde dig selv for – her får du den vildeste udsigt over hele byen! Ellers kan jeg anbefale dig at besøge Piazza del Duomo (domkirken) og broen Ponte Vecchio, der begge er to af byens mest berømte vartegn.

   

   

  Dag 3 – Cinque Terre

  Toscana

   

  Cinque Terre er et af verdens smukkeste kystområder, og du kan roligt bruge en hel dag her (området er naturligvis på UNESCO’s verdensarvsliste). Du kan igen tage toget direkte fra Pisa, som tager dig til alle vigtige byer i området (Levanto, Monterosso, Vernazza, Manarola, La Spezia og Riomaggiore). To byer jeg varmt kan anbefale dig at besøge er Monterosso og Vernazza. I Monterosso findes der også en meget smuk strand – så husk at tage dit badetøj med! Der findes selvfølgelig masser af restauranter i området – men til meget turistede priser! Et tip fra mig ville være at tage til Pizzeria La Cambusa i Manarola. Her kan du nemlig smage på nogle af Italiens (og måske verdens) bedste pizzaer og andre italienske retter til meget fornuftige priser!

   

  Hvis du på forhånd gerne vil booke billetter til attraktioner, kan du kigge forbi getyourguide.dk.

  Ture og aktiviteter i Toscana

   

  Transport til/fra lufthavnen

  Fra lufthavnen har du kun ca. 1,5 km ind til hovedbanegården i Pisa. Du kan bl.a. tage bussen fra lufthavnen mod togstationen (linje 21) eller toget (People Mover) – det tager 5 minutter med bussen og koster ca. 8 kr. Herefter skal du skifte til buslinjen LAM Rossa og stå af ved Opsedale Cisanello.

   

   

  Lejebil i Toscana

  Hvis du mere er til at køre ud og opleve Toscana på egen hånd, kan jeg anbefale dig at leje en bil. Du kan f.eks. leje en bil i 3 dage til kun 366 kr. pr. person. Husk at de fleste biludlejningsfirmaer i Italien (og mange andre lande) kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

   

  Lejebiler

   

   

  Corona og Toscana

  Hele Italien er grøn. Det betyder, at du blot skal medbringe et gyldigt coronapas, hvor det fremgår, at du er testet negativ/tidligere smittet/færdigvaccineret. Ingen karantæne, og ingen test før hjemrejse.

   

  Jeg vil anbefale, at du holder dig opdateret om corona-situationen i Italien på Udenrigsministeriets hjemmeside. Og på coronasmitte.dk kan du se, hvordan du skal forholde dig ved hjemrejse

   

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  18 kommentarer til Miniferie i Toscana: 3 nætter på et 4* hotel fra kun 934 kr. inkl. fly

  1. Nina says:

   Hej, allerførst vil jeg sige tusind tak for en fantastisk side, som er mit daglige rejsefiks og som jeg henter masser af inspiration fra 🙂

   Ved du mon, om Ryan Air har lukket deres rute fra Billund til Pisa fra nytår af? Jeg kan ikke se nogle forårsafgange på den rute, selvom der er kommet flytider for øvrige destinationer til foråret 2020.

   På forhånd mange tak.

   • Rejsespejder_CL says:

    Hej Nina 🙂

    Tusind tak for din kommentar. Det sætter jeg utrolig stor pris på! Jeg er glad for at kunne inspirere.

    Til ruten Billund – Pisa kan du oftest kun finde flybilleter fra april til og med oktober. De flyver nemlig ikke fra Billund til Pisa i vinterhalvåret. Det er i øvrigt det samme med eksempelvis Milano, Barcelona og Rom. Så det er ikke fordi ruten som sådan bliver lukket – der skal nok åbnes op for billetter igen på et tidspunkt 🙂

  2. Anja says:

   Tak for svar om tilgængelighed for dårligt gående. Du nævner at scootere måske ikke kan komme med – den vi har er godkendt til fly og Ryan Air tog den med uden problemer (det samme med Norwegian) Den kan klappes sammen. Begge selskaber yder ekstra service til handicappede – man sidder sammen, kommer først ombord og har ret til lidt ekstra bagage – og man hentes i flyet

   • Rejsespejder_SB says:

    Det var så lidt, Anja 🙂

    Og selv tak fordi du deler dine erfaringer om at rejse med en scooter. Hvor er det dejligt at høre, at selv lavprisselskaberne yder en ordentlig service på det punkt 😉

  3. Anja says:

   Tak for en fin side som vi bruger meget til inspiration. Min kæreste er dårligt gående og vi rejser derfor med en såkaldt mobilityscooter. Findes der områder der er fremkommelige eller bør man skyde en hvid pil efter f eks Cinque Terre og Lucca?

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Anja 🙂

    Tak for din kommentar 🙂

    Jeg tror umiddelbart, at den største udfordring bliver at få mobility-scooteren med på flyet (især når man som her flyver med Ryanair). Og ellers vil jeg mene, at det dernede er lidt som når man rejser rundt i Danmark ift. fremkommelighed 🙂

  4. Jayne says:

   Hej. Hvor lang tid tager det med toget fra Pisa til Cinque terre? Ved du det?

  5. Lene olesen says:

   Kan man komme afsted fra den 20-24 /4 vi er 5 piger der gerne vil på tur hilsen Lene

  6. Gitte J. says:

   Synes at priserne ryger noget i vejret, når der søges ex. uge 31 (Pisa). Nogen gode fif til billige flybill. + overnatning?

   • Rejsespejder_CS says:

    Hej Gitte,
    Ja priserne ryger desværre i vejret her i sommerferien, for der vil alle gerne afsted :/ jeg skal selvfølgelig nok holde øje om der kommer et godt tilbud, men ellers ville jeg bare anbefale at være fleksibel med rejsedatoer – så er der størst chance for f.eks. at finde en afbudsrejse til billige penge 🙂

  7. Signe Schønemann says:

   Hej Rejsespejder, 

   Vi har allerede booket fly, hotel osv. til rundrejse i Toscana her til sommer 🙂  

   Det sidste vi mangler er dog, at leje en bil. Har du nogle gode råd til "first-timers" på billeje? 

   /Signe 

   • Rejsespejder says:

    Hej Signe,

    her er et par ting I skal være obs på:

    – Læs lejebetingelser! Der er stor forskel på reglerne fra de forskellige udlejer. Jeg vil altid anbefale at gå efter en med: ubegrænset kilometer og “fuld til fuld”-tank-reglen. Derudover er der nogle udlejer, som tager et gebyr, hvis man er under 25 år.

    – Vær også obs på at man hos ALLE udlejer i Italien skal have et kreditkort for at bestille (de tager ikke imod Dankort). Så du SKAL bestille med et kreditkort! Og det skal være det samme kort man bruger for at bestille på rentalcars.com og som man fremviser når man udlejer bilen.

    – Hos sider som rentalcars.com har alle biler forsikring med selvrisiko. Tjek lejebetingelser hvor meget den ligger på. Efterfølgende anbefaler jeg, at du tjekker din rejseforsikring. Min egen rejseforsikring dækker f.eks. op til 5.000 kr. i selvrisiko ved billeje. Så hvis den ligger under eller omkring dette beløb behøver du ikke at tilkøbe en anden forsikring.

    – Jeg vil selv, vælge et af de større udlejningsfirmaer (Avis, Europcar, Hertz, Budget, Thrifty, Keddy) især hvis der ikke er stor prisforskel fra nogle af de mindre store udlejningsfirmaer.

    – Og så er der bare nogle helt almendlige råd, som f.eks.: Tjek bilens tilstand inden i kører og gøre udlejeren opmærksom på skader, som måske ikke blev markeret i lejekontrakten

    Håber det kan bruges – og god tur!

     

    Jeg vil nok sige det vigtigste er: book med kreditkort og tjek lejebetingelser. Så skal

  8. Kristina says:

   Hvad hedder den by med de fine små huse? Synes ikke, jeg kan finde noget på hotels på cinque Terre, der indikerer på, at jeg kigger på rette by ☺️

   • Rejsespejder_AP says:

    Hej Kristina,

    Cinque Terre består af forskellige byer, hvor de mest kendte er Levanto, Monterosso, Vernazza, Manarola, La Spezia og Riomaggiore. Hvis det er det øverste billede på artiklen du henviser til, så er det fra byen Manarola 🙂

  9. Camilla says:

   Hej Rejsespejder

   jeg kunne godt tænke mig st høre om i kunne lave et tilbud hvor man kun rejser rundt i Cinque Terre i 4 dage eller sådan noget?

   • Rejsespejder_AP says:

    Hej Camilla,

    Det kan du tro er muligt! 🙂 Rejsen jeg har lavet er kun til inspiration og flyene til Pisa kan du stadig bruge som udgangspunkt – så skal du bare ikke booke hotel i Pisa, men i Cinque Terre området i stedet for. Under “rejseinspiration” i artiklen kan du finde en kort beskrivelse af Cinque Terre, hvor der står lidt om byerne 🙂

  se fly se hotel