• 28 jan 2020

  Ø-idyl på charmerende Elba: 3 nætter med fly og hoteller fra kun 929 kr.

  Elba er sikkert ikke et navn, der ringer specielt mange klokker, men jeg kan afsløre, at vi befinder os i Italien. Herudover kan jeg yderligere fortælle dig, at Elba faktisk er Italiens tredjestørste ø efter Sicilien og Sardinien. Og det er i den grad lidt af et middelhavsparadis, vi har med at gøre! Elba er én af de syv øer, der udgør det toscanske arkipelag (farvand med mange (små)øer). Øen ligger et sted halvejs mellem Korsika og Italien og er især kendt for sit fuldstændig klare, blå vand og sine eminente strande. Så selvom Toscana normalt ikke klinger så godt med strandferie, så findes der altså en væsentlig undtagelse til den regel – og den hedder Elba!

  Opdag Toscanas ø-paradis
  april - oktober
  fra929 kr.
  Billund (og København)
  Pisa
  Billige fly til Pisa
  330 kr.
  Fra Billund
  Fra København
  Hotel på Elba
  f.eks. det anmelderroste 3* Hotel Brigantino
  413 kr.
  Hotel i Pisa (til sidste nat)
  f.eks. det budgetvenlige Moderne
  186 kr.
  Hotel
  413 kr.
  Fly
  330 kr.
  Hotel i Pisa
  186 kr.
  Total (pr.person)
  929 kr.

  Billige fly til Pisa

  Pisa er som regel den billigste lufthavn i Toscana (i hvert fald fra Billund), og det passer ganske glimrende med denne rejse til Elba (mere om transporten nedenfor).

   

  Fra Billund opererer Ryanair en direkte rute på alle onsdage og søndage fra april til oktober. Billetter koster ofte et sted mellem 300 og 700 kr. I skolernes sommerferie koster de allerbilligste afgange fra ca. 1.000 kr. (1.500+ kr. er dog mere almindeligt).

   

  Billetter fra København til Pisa er desværre en del dyrere. Herfra flyver Norwegian direkte på mandage, onsdage og lørdage. Herfra er priserne generelt noget højere (fra ca. 900 kr.), og der er heller ikke lige så mange billige afgange.

   

  Ovenfor har jeg som eksempel fundet en afgang fra Billund fra søndag den 19. april til onsdag den 22. april til kun 330 kr.

   

  Hos Ryanair må du som udgangspunkt altid medbringe en mindre håndtaske. Hvis du ønsker at tilkøbe mere bagage, kan du med fordel læse min miniguide om Ryanairs bagageregler. Norwegian har netop indført en lignende bagagepoltik.

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  Fra Billund

  (afgange på onsdage og søndage)

  • 01.04. – 05.04.
  • 15.04. – 19.04./22.04.
  • 19.04. – 22.04.
  • 22.04. – 29.04.
  • 26.04. – 29.04./03.05.
  • 03.05. – 06.05.
  • 06.05. – 13.05.
  • 10.05. – 13.05./17.05.
  • 17.05. – 20.05.
  • 27.05. – 03.06.
  • 07.06. – 10.06./14.06.
  • 10.06. – 17.06.
  • Og flere

   

  Fra København

  (afgange på mandage, onsdage og lørdage)

  • 01.04. – 06.04.
  • 13.04. – 20.04.
  • 22.04. – 27.04./29.04.
  • 29.04. – 06.05.
  • 18.05. – 27.05.
  • Og flere

   


  Læs videre efter annoncen

  annonce

   

  Hoteller

  Som du kan se, har jeg fundet to hoteller. To ud af rejsens tre nætter tilbringer du på et hotel på Elba, mens du tilbringer den sidste nat på et hotel i Pisa. Du flyver nemlig hjem fra Pisa tidligt om morgenen onsdag 22. april.

   

  Hotel på Elba

  På Elba har jeg fundet det supercharmerende og yderst anmelderroste 3* Hotel Brigantino (4,5 ud af 5 på TripAdvisor og Certificate of Excellence).

   

  Hotellet ligger i Procchio, små 250 meter fra byens strand, der er en af Elbas største. Selvom Procchio ikke er verdens største by, finder du især nede ved strandområdet en del restauranter og barer. Og ellers har Brigantino også egen restaurant. Udover en lækker beliggenhed får du også et hotel med ganske fine værelser, gratis wi-fi, aircindition og en lille swimmingpool.

   

  Jeg har i dette eksempel fundet et 2-nætters ophold fra søndag den 19. april til tirsdag den 21. april til 826 kr. inkl. morgenmad. Ved en rejse for 2 personer bliver prisen derfor kun 413 kr. pr. person. Prisen for lignende ophold ligger i skrivende stund meget stabilt omkring 400 kr. pr. nat i april og maj. Fra juni kan du kun booke ugelange ophold (fra ca. 700 kr. pr. nat) – men der er en del andre hoteller på øen, du kan undersøge nærmere, hvis du foretrækker et kortere ophold.

   

   

  Hotel i Pisa

  Til din sidste nat har jeg i Pisa fundet det budgetvenlige hotel Moderno. Da du kun skal bruge en enkelt nat her, og alligevel flyver meget tidligt om morgenen, har jeg blot fundet et billigt hotel med en central beliggenhed. Prisen for en enkelt nat fra tirsdag den 21. april til onsdag den 22. april er 372 kr. – dvs. 186 kr. pr. person.

   

  Er hotellerne udsolgt eller markant dyrere på dine rejsedatoer, eller vil du gerne selv finde et hotel i Pisa eller på Elba, skal du naturligvis være velkommen til selv at finde andre hoteller.

   

   

  Transport mellem Pisa og Elba

  Transporten mellem Pisa og Elba kræver blot en tog- og en færgebillet. Togturen går til byen Piombino, hvorfra der konstant sejler færger til Elba.

   

  Der kører regelmæssigt toge fra Pisa til Piombino. Fra banegården i Pisa kan du f.eks. finde adskillige afgange søndag den 19. april til under 100 kr. Jeg har f.eks. fundet en afgang kl. 14.12 til kun 75 kr. på rome2rio.com. Turen tager ca. en time og 35 minutter.

   

   

  Når du ankommer til Piombino, skal du blot videre med en færge til Elba. Og heldigvis er der masser af afgange i løbet af hele dagen. Man kan sagtens købe billetter ved færgelejet, men du kan også booke billetterne på forhånd (især en god idé hvis du lejer en bil – så er du sikker på, at der er plads).

   

  Jeg har fundet billetter på infoelba.com, hvor du f.eks. kan finde tur/retur-billetter (19.04. – 22.04.) til ca. 26 euro (ca. 194 kr.). Der er virkelig mange afgange at vælge mellem, og billetterne varierer lidt i pris alt efter rederi og afgangstidspunkt.

   

  Fra Piombino til Elba

   

  Fra Elba til Piombino

   

   

  Lejebil

  Hele turen er bestemt mulig uden en bil, men ønsker du den ultimative frihed til at udforske Elba (eller andre dele af Toscana), så er en lejebil absolut et must. Og sådan én kan du anskaffe dig til billige penge. Husk at de fleste biludlejningsfirmaer i Italien (og mange andre lande) kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort gratis (f.eks. et mastercard).

  Lejebil
  inkl. fri kilometer, fair brændstofpolitik og lufthavnstransport
  111 kr.

   

  Billeder fra Elba

  Elba set fra et skib

   

  Portoferraio

   

  Capo Bianco

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  2 kommentarer til Ø-idyl på charmerende Elba: 3 nætter med fly og hoteller fra kun 929 kr.

  1. Tina Svendsen says:

   Elsker at se alle de gode tilbud. Husk at norwegian netop også har lavet ny håndbagage politik. Tænker på opslaget vedr Elba med fly til Pisa fra Cph.
   Venlig hilsen

   Tina

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Tina 🙂

    Mange tak for din kommentar 🙂 Nu har jeg i noget tid sagt til mig selv, at jeg skulle huske deres nye bagagepolitik – det smuttede så alligevel her (nogle vaner er bare svære at få bugt med). Men nu er det rettet – tak 😀