• 30 maj 2019

  Roadtrip i Spanien: med fly til Madrid og lejebil i 7 dage til kun 587 kr.

  Sukker du efter lidt sommerinspiration, så frygt ej! Jeg har i dag arbejdet på en utrolig alsidig fly & drive-ferie til Spanien! En fly & drive går kort og godt ud på, at din rejse tager udgangspunkt i nogle billige flybilletter og en lejebil. Når du så er landet og har fået bilnøglerne i hånden, kan du selv skræddersy rejsen efter egne ønsker. Du skal blot indtaste destinationen på gps’en og så derudaf! Så det er i bund og grund billige fly kombineret med et roadtrip. Jeg har her fundet billige fly til Madrid, der med sin placering midt i Spanien rummer uanede muligheder!

  Roadtrip på Den Iberiske Halvø
  året rundt
  473 kr.
  København (og Billund)
  Madrid
  Billige fly til Madrid
  Lejebil
  inkl. fri kilometer, fair brændstofpolitik og afhentning i lufthavnen
  133 kr.
  Fly
  454 kr.
  Lejebil
  133 kr.
  Total (pr.person)
  587 kr.

  Billige fly til Spanien

  Ovenfor har jeg fundet billige flybilletter fra København til Madrid, der som sagt er et ideelt udgangspunkt pga. sin centrale beliggenhed. Du kan stort set året rundt finde billige flybilletter til mellem 300 og 700 kr. hos Ryanair, Air Europa, Iberia og andre luftselskaber. Selv i skolernes sommerferie, hvor prisniveauet er lidt højere, kan du stadig finde billetter til under 1.000 kr.

   

  Jeg har i dette eksempel fundet en afgang fra torsdag den 13. juni til torsdag den 20. juni til kun 340 kr. Hos Ryanair må du som udgangspunkt kun medbringe en mindre håndtaske. Hvis du vil have 10 kg håndbagage med, skal du booke billetten med prioritet. Dette koster mellem 45 og 75  kr. ekstra pr. vej (hvis du booker direkte gennem Ryanair).

   

  OBS! Det er ikke muligt at finde tilsvarende billige fly fra Jylland til Madrid (Hamborg er dog en mulighed). Men fra Billund vil du sagtens kunne arrangere lignende roadtrips – så skal du blot tage udgangspunkt i flybilletter til andre spanske byer i stedet for Madrid – f.eks. Girona, Malaga eller Alicante.

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  • 06.06. – 13.06.
  • 13.06. – 20.06.
  • 15.06. – 20.06.
  • 21.06. – 28.06.
  • 27.06. – 04.07.
  • 04.07. – 11.07.
  • 29.07. – 08.08.
  • 15.08. – 22.08.
  • 22.08. – 29.08.
  • 05.09. – 12.09.
  • Og mange flere

   

   

  Lejebil

  Lejebiler i Spanien er som regel megabillige. Og det er jo et ganske lækkert udgangspunkt for et raodtrip! Jeg har f.eks. fundet en lejebil i hele den ovennævnte rejseperiode til kun 266 kr. – dvs. 133 kr. pr. person ved en rejse for 2. Senere på sommeren stiger prisniveauet en smule men ikke meget.

   

  Bilen kommer desuden med fri kilometer, fair brændstofpolitik og kan afhentes i lufthavnsterminalen. Herudover har den også forsikring (dog med selvrisiko – så tjek om din rejseforsikring dækker den).

   

  Du skal være opmærksom på, at de fleste biludlejningsfirmaer i Spanien (og mange andre lande) kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

   

   

  Inspiration til roadtrip i Spanien

  Madrid er i sig selv en spændende storby at tilbringe en dag eller to i – så det kunne det kunne bestemt være en mulighed at starte eller slutte rejsen her. Omvendt ligger stort set hele Den Iberiske Halvø åben for dine fødder, så måske er der andre steder, du hellere vil opleve! Herunder har jeg samlet lidt inspiration til nogle af Spaniens mest spændende områder. Listen inkluderer ikke de allermest kendte steder som Costa del Sol, Barcelona osv., men de er naturligvis også oplagte destinationer!

   

  Toledo

  En tur til Toledo er på mange måder som en rejse tilbage i tiden. For når du besøger Toledos historiske bymidte, er det som at træde ind i en tidslomme – et slags levende museum. Netop derfor er Toledes bymidte naturligvis optaget på UNESCO’s verdensarvsliste. Toledo ligger kun en lille times kørsel fra Madrid og er stadig lidt af en skjult perle. Er du til historie, kultur og masser af seværdigheder, så er Toledo helt klart et besøg værd!

   

  Valencia

  Valencia er Spaniens tredjestørste by og en sand kystperle, som ligger helt ud til Middelhavets fristende, blå bølger. Byen ligger kun 3,5 times kørsel øst for Madrid. Det fede ved Valencia er, at du nemt kan kombinere sprudlende kultur- og storbyferie med klassisk strandferie ved Costa Blanca!

   

  Sierra Nevada

  Ca. 5 timers kørsel syd for Madrid finder du bjergkæden Sierra Nevada tæt på byen Granada. På spansk betyder Sierra Nevada “snedækket bjerg”, og Sierra Nevada byder da også på Spaniens højeste bjergtop i form af Mulhacén på hele 3.482 meter. Er du til dramatiske og smukke naturoplevelser, bør du helt sikkert overveje at slå et smut forbi Granada og Sierra Nevada.

   

   

  Sevilla

  Et andet godt bud på en destination i Andalusien er Sevilla. Byen har de seneste 10 år udviklet sig til en af Europas hotteste byer. Og faktisk er Sevilla i dag så attraktiv en by, at Lonely Planet har kåret Andalusiens hovedstad som verdens bedste by i “Best in Travel – Top Cities 2018“. Byen har bl.a. smuk arkitektur (f.eks. Real Alcazar, hvor noget af Game of Thrones er optaget) og angiveligt verdens største trækonstruktion i form af den beundringsværdige Metropol Parasol.

   

  Strandene fra Cadiz til Isla Christina

  Er du til store, brede strande, så finder du efter min mening nogle af Spaniens absolut smukkeste strande på strækningen mellem Cadiz (tæt på den portugisiske grænse) og Isla Christina! Det er en ca. 6 timers køretur, og jeg anbefaler, at du kører gennem smukke Extremadura (se nedenfor) for at komme dertil!

   

  Extremadura

  Spaniens måske mest oversete region hedder Extremaduras. Regionen ligger nord for Andalusien (grænsende op mod Portugal) og består af de to provinser Cáceres og Badajoz. Her finder du ingen strande. Til gengæld vil du opdage en malerisk smuk del af Spanien med flere historiske seværdigheder, som den almindelige turist i Spanien sjældent får mulighed for at besøge. Særligt byerne Mérida, Cáceres og Trujillo hører til blandt Spaniens bedst bevarede historiske byer.

   

  Nordkysten og Baskerlandet

  Endnu et bud på en ferie i strandkategorien bør helt sikkert inkludere Spaniens nordlige kyst. F.eks. kan du overveje at besøge den baskiske by San Sebastian, der ifølge brugerne på TripAdvisor kan prale af at have Europas bedste strand – La Concha! Herudover indtager San Sebastian også en førende rolle på den internationale gourmetscene med adskillige michelin-restauranter i verdensklasse. Det er ikke for ingenting, at San Sebastian kaldes for Baskerlandets juvel!

   

  Hotel

  Du får selvfølgelig også brug for et hotel (eller flere) på din ferie. Og dit valg afhænger naturligvis af, hvor turen går hen, og hvad du vil opleve. Nedenfor kan du søge efter hoteller i Madrid, hvor du kommer til at sove den første nat. Og ellers tilpasser du blot søgningen efter dine egne ønsker.

  Hoteller i Madrid

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  11 kommentarer til Roadtrip i Spanien: med fly til Madrid og lejebil i 7 dage til kun 587 kr.

  1. Karla says:

   Hej rejsespejder
   Kan du hjælpe os med at finde en billig rejse helst fra Århus eller Billund i uge 29 og 30?
   Vi er tre voksen og fire børn på 9, 12, 12 og 15 år.

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Karla 🙂

    Sikke en flok 😉

    Sommerferien er en af årets absolut travleste og dyreste rejseperioder. Men du kan tro, at jeg leder med lys og lygte. Og hvis jeg finder noget, skriver jeg om det på bloggen med det samme 🙂

    Så jeg vil da anbefale dig at downloade rejsespejder-appen. Med den kan du nemlig sætte en rejsealarm. På den måde får du automatisk besked, når/hvis der kommer en rejse, som matcher dine ønsker 😉

    Du kan downloade den her: https://rejsespejder.dk/apps/

  2. Lucas says:

   Hej

   Tak for de altid lækre tilbud – jeg har et spørgsmål.
   Ved du om det er muligt at leje en bil, også hvis man kun er 18 år?

   • Rejsespejder says:

    Hej Lucas,
    tak for dine pæne ord om Rejsespejder.
    Det er muligt dog ikke hos alle udbyder. Så det er meget vigtigt at du læser udlejningsfirmaets vilkår igennem.
    Med det billigste tilbud jeg henviser til i artiklen skal man være mindst 21. Så er der et andet tilbud til lidt flere penge, hvor man skal være 19. Det billigste tilbud, hvor man som 18 årige kan leje bilen med dette tilbud er med SIXT.
    Udover det skal du hos alle udeljningsfirmaer i Europa tegne en ekstra forsikring, hvis du er under 21. Som kan koste alt mellem 50 – 150 kr. pr. dag.
    Så det korte svar er, ja det er muligt men desværre ikke lige så billigt :).

  3. Niels says:

   Hej

   Kan du hjælpe mig med lidt “forståelse” ?

   Når du en “kasse” med overskriften Lejebil 202 kr
   og i samme “kasse” så viser et billede af en Mini til 402 kr
   Hivlken pris skal jeg så regne med?

   Tillægsspørgsmål: Ved du om man må køre over grænsen
   med lejebil. Jeg tænker her på et smut til Portugal?

   Tak iøvrigt for Rejsespejderen c”,)

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Niels 🙂

    Tak for din kommentar 🙂

    Jeg udregner altid mine priser som pr. person ved en rejse for 2. Man er fx to om at dele et dobbeltværelse, og man er også 2 om at dele udgiften til lejebilen. Derfor dividerer jeg altid den totale pris med 2 🙂

    Ift. dit tillægsspørgsmål så kan du sagtens tage et smut til Portugal 😉

  4. jesper says:

   Aaarh, Billund Madrid den tager 11 timer med et langt ophold i Stansted.

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Jesper 🙂

    Som jeg skriver i artiklen, er det ikke meningen, at man skal flyve fra Billund til Madrid. Hvis du flyver fra Billund, bør du i stedet kigge efter billetter til f.eks. Girona, Malaga eller Alicante 😉

    • jesper says:

     Beklager, var lidt for hurtig, spottede at der stod københavn og billund og var meget interesseret i at Ryanair genoptog afgang til Madrid, men ellers god dag.

     • Rejsespejder_AP says:

      Hej igen Jepser,
      Helt i orden – det kender jeg alt for godt 🙂 Rigtig god dag til dig også 🙂

  5. jesper says:

   Aaarh, Billund Madrid den tager 11 timer med et langt ophold i Stansted.

  se fly se hotel