• 23 jun 2019

  Spaniens historiske perle: 2 nætter på et flot 4* hotel midt i Toledo til kun 976 kr. inkl. fly

  Toledo er den perfekte getaway for dig, der elsker tidsrejser! Når du besøger Toledos historiske bymidte, er det nemlig som at træde ind i en sand tidslomme – et slags levende museum. Af samme grund er Toledes bymidte optaget på UNESCO’s verdensarvsliste. Byen i det centrale Spanien er stadig lidt af en skjult perle, som byder på utrolig meget historie, kultur og masser af seværdigheder – helt klart et besøg værd! Og en smuttur kan du sammensætte superbilligt.

  Historisk getaway til Toledo
  året rundt
  976 kr.
  København
  Madrid
  Hotel i Toledo
  f.eks. det 4* San Juan de los Reyes
  468 kr.
  Billige fly til Madrid
  508 kr.
  OBS: Jeg har her valgt nogle lidt dyrere billetter for at få bedre flytider
  Hotel
  468 kr.
  Fly
  508 kr.
  Total (pr.person)
  976 kr.

  Hotel i Toledo

  Den klart mest spændende del af Toledo er byens historiske centrum. Så der skal du selvfølgelig bo. I dette eksempel har jeg fundet det anmelderroste 4* San Juan de los Reyes, der netop ligger i Toledos historiske bymidte. For at være helt præcis ligger hotellet i det jødiske Judería Mayor-kvarter i en smuk bygning fra det 19. århundrede. Herfra har du seværdigheder som El Greco-muséet, Tránsito- og Santa María la Blanca-synagogerne og klosteret San Juan de los Reyes lige i nabolaget. Herudover har du kun små 10 minutter til fods til de helt store trækplastre som byens katedral, Alcazar de Toledo og Plaza Zocodover.

   

  Jeg har i dette eksempel fundet et 2-nætters ophold fra torsdag den 22. august til lørdag den 24. august til 936 kr. Ved en rejse for 2 personer bliver prisen derfor kun 468 kr. pr. person. Prisniveauet for lignende ophold ligger i skrivende stund ret stabilt omkring 400-800 kr. pr. nat i de fleste måneder.

   

  Er hotellet udsolgt eller markant dyrere på dine rejsedatoer, eller vil du gerne selv finde et hotel i Toledo, skal du naturligvis være velkommen til selv at finde et andet hotel. Du kan selvfølgelig også planlægge rejsen som en kombi-tur til både Madrid og Toledo.

   

   

   

  Billige fly til Madrid

  Toledo ligger lidt syd for Madrid, så du flyver til Madrid-Barajas Lufthavn. Det gode ved at flyve til Madrid er, at du kan finde afgange fra København året rundt. Priserne ligger generelt mellem 300 og 700 kr. det meste af året. Juli er dog undtagelsen – her får du svært ved at finde billetter til under 1.300 kr.

   

  Jeg har i dette eksempel fundet en rejse fra torsdag den 22. august til lørdag den 24. august hos Ryanair og Air Europa til 508 kr. Hos Air Europa må du medbringe 10 kg håndbagage, mens du hos Ryanair som udgangspunkt kun må medbringe en mindre håndtaske. Hvis du vil have 10 kg håndbagage med, skal du booke billetten med prioritet. Dette koster mellem 45 og 75 kr. ekstra pr. vej (hvis du booker direkte hos Ryanair).

   

  Det er desværre ikke muligt at finde tilsvarende billige fly fra Jylland.

   

  Ovennævnte rejseeksempel er med afgang fra København d. 22.08. – 24.08.  – her er nogle andre billige afgange (husk hotelpriserne kan variere afhængig af datoerne).

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  • 19.07. – 22.07./23.07.
  • 27.07. – 01.08.
  • 29.07. – 01.08.
  • 12.08. – 14.08.
  • 22.08. – 24.08.
  • 23.08. – 26.08. – WE
  • 03.09. – 05.09.
  • 06.09. – 09.09. – WE
  • 12.09. – 14.09.
  • 19.09. – 21.09.
  • 20.09. – 23.09. – WE
  • 27.09. – 30.09. – WE
  • Og mange flere

   

   

  Transport til/fra hotellet

  Fra lufthavnen skal du først med metroen (linje 8) fra terminal 4 til Nuevos Ministerios. Herfra kan du tage adskillige toge videre til stationen Atocha Renfe, hvor der går et tog direkte til Toledo. Togene til Toledo kører hver time frem til kl. 21.50. Turen koster 10,30 euro (ca. 77 kr.) og tager ca. 33 minutter.

   

   

  Lejebil

  Alternativt kan du også vælge at leje en bil! Så slipper du for alt besværet med offentlig transport – og det er tilmed superbilligt. Faktisk kan du leje en bil i 2 dage for bare 168 kr. pr. person. Husk at de fleste biludlejningsfirmaer i Spanien (og generelt i udlandet) kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

  Lejebil
  inkl. fri kilometer, fair brændstofpolitik og afhentning i lufthavnsterminalen
  168 kr.

   

  Tips til Toledo

  Toledo er lidt af en historisk perle. Men hvad skal du egentlig se i den charmerende by? Her får du et par af de absolutte must-see-attraktioner!

   

  Katedralen

  Byens store, flotte katedral er uundgåeligt et must-see i Toledo. Denne store, pompøse, gotiske bygning er blandt de bedst bevarede bygninger fra sin tid. Katedralen stod færdigbygget i det 15. århundrede – godt 200 år efter byggeriet startede.

   

  Smuk arkitektur er der nok af i Toledo!

   

   

  Alcazar de Toledo

  Hvis du googler billeder af Toledo, så er Alcazar de Toledo den iøjefaldende slotsbygning, der rager op i bybilledet. Bygningen, der bl.a. rummer et museum, er ikke alene et godt sted at lære om Toledos historie og kultur – den er er også et perfekt sted til en uovertruffen panoramaudsigt!

   

  Alcazar de Toledo ligger på byens højeste punkt, så udsigten fejler intet derfra!

   

   

  Puente de San Martín

  Du bør også besøge den gamle middelalderbro Puente de San Martín. Broen byder på en superflot udsigt over den gamle bydel og er et ideelt sted til en romantisk gåtur.

   

  San Martin-broen gør, at du ikke behøver at svømme over Tajo-floden

   

   

  Ruta nocturna

  Lige så fantastisk Toledo er om dagen, lige så eventyrlig er den om aftenen! Så selvom du måske allerede har været rundt og se byen i løbet af dagen, må du endelig ikke gå glip af en aftentur. Efter mørkets frembrud tændes gadebelysningen, og hele byen får en helt anden og ganske speciel atmosfære over sig.

   

  Gør endelig dig selv den tjeneste at gå en aftentur i Toledo!

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  3 kommentarer til Spaniens historiske perle: 2 nætter på et flot 4* hotel midt i Toledo til kun 976 kr. inkl. fly

  1. Pingback:Billige rejser, fly og all-inclusive ferier – Rejsespejder

  2. Hanne says:

   hej vi er 2 piger der gerne vil en tur til Toledo, men det fly vi har tænkt at tage lander først kl 22.20 og derfor er det svært at nå frem til hotellet i tide da vi skal tjekke ind på hotel inden kl 00, hvis vi skal med tog/bus. Derfor, hvad vil en taxa koste til toledo ???
   Nu har jeg kigget lidt, men kan kun finde disse private shuttles, men der må da være nogle offentligt taxa.
   Venligst Hanne

   • Rejsespejder_AP says:

    Hej Hanne,
    Jeg kan læse mig frem til at I kan tage med “Madrid Airport Taxi”. Det skulle tage omkring 1 time og koste ca. 700-800 kr. 🙂

  se fly se hotel