• 13 sep 2021

  Storslået naturoplevelse i Kroatien: 3 nætter ved Plitvicesøerne fra kun 940 kr. inkl. fly, hotel og lejebil

  Hvis du elsker naturens vidundere, så har jeg fundet en rejse, du endelig ikke må snyde dig selv for! I Kroatien – ca. 120 km nordøst for kystbyen Zadar – finder du Nationalparken Plitvicesøerne, som er et knap 300 km2 stort naturområde med nogle af de smukkeste søer, du nogensinde har set! Området byder på så enestående natur, at Plitvicesøerne allerede tilbage i 1979 blev optaget på UNESCO’s verdensarvsliste. Plitvicesøerne er særligt kendt for sine imponerende, strømmende vandfald og søernes helt utroligt smukke farver, der varierer fra azur til grøn, grå og blå. Farverne ændrer sig hele tiden alt efter vandets indhold af mineraler og lysets vinkel. Området ved Plitvicesøerne er desuden også kendt for sit rige plante- og dyreliv. For naturinteresserede er den kroatiske nationalpark med andre ord det perfekte rejsemål. Så du kan godt begynde at glæde dig til denne rejse til Plitvicesøerne! 🇭🇷☀️

  Opdag Plitvicesøerne i Kroatien
  september - oktober
  fra940 kr.
  Aarhus
  Zadar
  Hotel ved Plitvicesøerne
  f.eks. det hyggelige Guesthouse Plitvice Waterfalls med gratis afbestilling
  fra415 kr.
  Billige fly til Zadar
  fra220 kr.
  Fra Aarhus: 08.10.-11.10.
  Lejebil
  inkl. fri kilometer, fair brændstofpolitik og gratis afbestilling
  305 kr.
  Hotel
  415 kr.
  Fly
  220 kr.
  Lejebil
  305 kr.
  Total (pr.person)
  940 kr.

  Rejse til Plitvicesøerne – hotel

  Ift. overnatning ved Plitvicesøerne, så har du flere forskellige muligheder.

   

  Du kan f.eks. finde et hotel ved nationalparken og bo der hele ferien (ligesom i dette eksempel). Du kan også vælge at finde et hotel i Zadar og så blot arrangere en udflugt til Plitvicesøerne (fra Zadar har du f.eks. mulighed for at booke transport tur/retur til Plitvicesøerne eller købe en heldagstur med transport, guide og bådtur). Du kan selvfølgelig også fordele dine overnatninger begge steder.

   

  I denne artikel er mit primære fokus på Plitvicesøerne, så jeg har fundet et hotel ved nationalparken. Hvis du har rejst i Kroatien, ved du sikkert allerede, at langt de fleste hoteller er familieejede lejlighedshoteller. Og området ved Plitvicesøerne er ingen undtagelse.

   

  Jeg har i dette eksempel fundet det anmelderroste Guest House Plitvice Waterfalls. Her får du et budgetvenligt og fantastisk charmerende hotel i Jezerce, ganske tæt på Plitvicesøerne. De hyggelige værelser har bl.a. privat badeværelse, wi-fi og aircondition. Herudover er der også gratis parkering.

   

  Et dobbeltværelse fra fredag den 8. oktober til mandag den 11. oktober koster i alt 829 kr. inkl. gratis afbestilling.  Ved en rejse for to bliver prisen derfor kun 421 kr. pr. person.

   

  Er hotellet udsolgt eller markant dyrere på dine rejsedatoer, eller vil du gerne selv finde et hotel ved Plitvicesøerne, skal du naturligvis være velkommen til selv at finde et andet hotel.

   

   

  Rejse til Plitvicesøerne – fly til Zadar

  Vil du gerne en tur til Plitvicesøerne, vil det fra Danmark være nemmest og billigst at flyve til Zadar.

   

  Fra Aarhus kan du i sommerhalvåret finde direkte flybilletter til Zadar på mandage og fredage – perfekt til en hel uges ferie, en mellemlang rejse på fem dage eller en forlænget weekend.

   

  På langt de fleste datoer i september og oktober koster tur/retur-billetter i øjeblikket mellem ca. 200 og 500 kr. Priserne for uge 42 er dog noget højere – omkring de 1.000-1.200 kr.

   

  Til denne rejse har jeg lavet et eksempel, hvor jeg har fundet fly fra fredag den 8. oktober til mandag den 11. oktober. På disse datoer koster tur/retur-billetter kun 220 kr.

   

  Efteråret er i øvrigt en af de bedste årstider til at besøge Plitvicesøerne. Sommeren kan nemlig være meget varm og turistet.

   

  Alternativt kan du fra København lede efter flybilletter til hovedstaden Zagreb

   

   

  Rejse til Plitvicesøerne – eksempler på billige rejsedatoer

  Direkte afgange alle mandage og fredage 

  • 17.09. – 20.09.
  • 24.09. – 27.09.
  • 01.10. – 04.10.
  • 08.10. – 11.10.
  • 08.10. – 15.10.
  • 25.10. – 29.10.
  • og flere.

   

  Lejebil

  Fra Zadar har du som sagt ca. 120 km til Plitvicesøerne, så du får brug for en lejebil (turen tager ca. halvanden time i bil).

   

  Heldigvis kan det gøres meget billigt! Du kan f.eks. leje en bil i hele rejseperioden fra kun 305 kr. pr. person.

   

  Bilen får en rating på 10 ud af 10 på Skyscanner og kommer med fri kilometer, fair brændstofpolitik og gratis afbestilling. Herudover har den også forsikring (dog med selvrisiko – så tjek om din rejseforsikring dækker den).

   

  Husk, at de fleste biludlejningsfirmaer i Kroatien (og generelt i udlandet) kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

   

   

  Naturen ved Plitvicesøerne

  Rejse til Plitvicesøerne

  Rejse til Plitvicesøerne

  Rejse til Plitvicesøerne

  Rejse til Plitvicesøerne

   

  Corona og Kroatien

  Hele Kroatien er gul i øjeblikket. Det betyder, at du blot skal medbringe et gyldigt coronapas, hvor det fremgår, at du er testet negativ/tidligere smittet/færdigvaccineret.

   

  Jeg vil som altid anbefale, at du holder dig opdateret om situationen og eventuelle restriktioner på Udenrigsministeriets hjemmeside. Og på coronasmitte.dk kan du se, hvordan du skal forholde dig ved hjemrejse.

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  13 kommentarer til Storslået naturoplevelse i Kroatien: 3 nætter ved Plitvicesøerne fra kun 940 kr. inkl. fly, hotel og lejebil

  1. Henrik says:

   Billejen holder ikke helt pris, men er pr. Dag og har ikke noget at gøre med hvor mange personer, der lejer bilen.
   Vi leder videre med afgang fra KBH

   • Rejsespejder PK says:

    Hej Henrik.

    Tak for din kommentar 🙂

    Når du klikker på linket til lejebilen, kommer du ind på Momondo, hvor du bliver vist en totalpris for lejebilen. Jeg kan se, at prisen nu er steget, siden jeg skrev artiklen, men der er tale om en totalpris for 3 dages billeje.

    I artiklen har jeg lavet et rejseeksempel på en rejse for 2 personer, og jeg udregner prisen pr. person. Derfor dividerer jeg den totale pris for lejebilen med 2 (man er jo 2 til at betale bilen).

    Jeg håber, det gav mening – ellers må du endelig sige til 🙂

    Ift. København kunne man tidligere på sommeren også flyve til Zadar fra København. Men de afgange har Ryanair åbenbart aflyst, for dem kan man desværre ikke finde længere. Alternativt kan I lede efter fly til Zagreb 😉

  2. Daniel says:

   Tak for de mange gode tip du kommer med 🙂
   Hvornår på året er disse billeder taget? og ved du om turen også er et besøg vær her henne på efteråret, eller om man bør vente til næste forår for at få mere ud af naturen og bedre vejr?

   På forhånd tak
   Daniel (som efterhånden synes det er svært at vælge rækkefølgen på de næste mange ferier, efter jeg har fundet dine opslag via facebook)

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Daniel 🙂

    Mange tak for dine rosende ord! Dem sætter jeg stor pris på 😉

    Det præcise tidspunkt for billederne skal jeg ikke kunne sige (vil skyde på omkring sommer). Dog vil jeg ift. Plitvicesøerne sige, at hver årstid har sin helt egen charme (meget ligesom herhjemme). Hvis man til at starte med udelukker vinter, ville jeg personligt nok foretrække enten forår eller efterår. Disse årstider byder nemlig på dejligt behagelige temperaturer og markant færre turister. Om sommeren kan der godt være en del turister og meget varmt. I sidste ende er det dog langt hen ad vejen et spørgsmål om smag og behag 😉

  3. Kennet says:

   Hej Spejder,

   Du skriver i en anden kommentar tråd, at denne artikel nu er en uge gammel.
   Via min app og på forsiden står det, at den er slået op d. 29. januar – er der noget jeg har misset, eller er der forsinkelse på dine iøvrigt geniale rejseforslag via app’en?

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Kennet 🙂

    Tak for de pæne ord 😉

    Artiklen er skam fra den 29.01. Jeg har skrevet om denne rejse før, så nogle af kommentarerne i kommentarfeltet er fra sidste gang, jeg skrev om Plitvicesøerne 😉

  4. Lisbet says:

   Jeg har forsøgt at bestille på de givne datoer fra d. 19-23, men fly koster 1.058 – kan det passe eller gør jeg noget forkert?
   I øvrigt tak for en fantastisk side som vi ofte har brugt.

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Lisbet 🙂

    Tak for de pæne ord 😉

    Det kan desværre godt passe, at prisen er steget. Flypriser reguleres automatisk i takt med efterspørgslen. Denne artikel er nu en uge gammel, og rejsen har været vældig populær. Derfor er det (desværre) meget normalt, at prisen stiger.

    Det er bl.a. også derfor, at jeg kommer med en liste over andre billige rejsedatoer og anbefaler Norwegians lavpriskalender. Du kan fx (i skrivende stund) stadig finde fly til 648 kr. fra den 28.04. – 02.05. 🙂

  5. Jan Nielsen says:

   Flot

  6. Mila says:

   Hvordan kan jeg bestille den 02.05.2018 for to personer.
   Tak

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Mila 🙂

    Du booker rejsen via de links, der er i artiklen (”se fly-/hotel-tilbud her”). Fly og hotel skal bookes hver for sig. Når du er inde på bookingsiderne, kan du selv ændre datoerne 😉

    Sig endelig til, hvis du har nogle spørgsmål.

  7. Dorthe Wisby says:

   Kan man få hjælp igennem jer til st bestille har aldrig været ude og flyve før

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Dorthe 🙂

    Du booker rejsen via de links, der er i artiklen (ved at klikke på billederne i boksene eller ved at klikke på knapperne med teksten ”se fly/hotel-tilbud her”). Du booker i øvrigt fly og hotel hver for sig. 🙂

    Sig endelig til, hvis du har nogle spørgsmål 🙂

  se fly se hotel