• 24 jan 2023

  Storslået naturoplevelse i Kroatien: 3 nætter ved Plitvicesøerne fra kun 1.235 kr. p.p. inkl. fly, hotel og lejebil

  Hvis du elsker naturens vidundere, så har jeg fundet en rejse, du endelig ikke må snyde dig selv for! I Kroatien – ca. 120 km nordøst for kystbyen Zadar – finder du Nationalparken Plitvicesøerne, som er et knap 300 km2 stort naturområde med nogle af de smukkeste søer, du nogensinde har set! Området byder på så enestående natur, at Plitvicesøerne allerede tilbage i 1979 blev optaget på UNESCO’s verdensarvsliste. Plitvicesøerne er særligt kendt for sine imponerende, strømmende vandfald og søernes helt utroligt smukke farver, der varierer fra azur til grøn, grå og blå. Farverne ændrer sig hele tiden alt efter vandets indhold af mineraler og lysets vinkel. Området ved Plitvicesøerne er desuden også kendt for sit rige plante- og dyreliv. For naturinteresserede er den kroatiske nationalpark med andre ord det perfekte rejsemål. Så du kan godt begynde at glæde dig til denne rejse til Plitvicesøerne! 🇭🇷☀️

  Opdag Plitvicesøerne i Kroatien
  juni - august
  fra1.235 kr.
  Aarhus og Hamborg
  Zadar
  Fly til Zadar
  643 kr.
  Hotel ved Plitvicesøerne
  f.eks. det hyggelige
  335 kr.
  Totalprisen for 2 personer (3 nætter)
  Lejebil
  257 kr.
  514 kr. er totalprisen for lejebilen
  Hotel
  335 kr.
  Fly
  643 kr.
  Lejebil
  257 kr.
  Total (pr.person)
  1.235 kr.

  Rejse til Plitvicesøerne – fly til Zadar

  Vil du gerne rejse til Plitvicesøerne, vil det fra Danmark være nemmest og billigst at flyve til byen Zadar.

   

  Fra Aarhus kan du fra juni til og med august finde direkte flybilletter til Zadar på mandage og fredage – perfekt til en mellemlang rejse på fem dage eller en forlænget weekend.

   

  Lige nu ligger prisniveauet for de billigste returbilletter ofte ligger mellem ca. 650 til 1.200 kr.

   

  Til denne rejse har jeg lavet et eksempel, hvor jeg har fundet fly fra fredag den 9. juni til mandag den 12. juni. På disse datoer koster flybilletter kun 643 kr.

   

  Fra Hamborg – hvis du har mulighed for at tage turen syd for grænsen – kan du ligeledes finde billetter fra juni til august (tirsdage, torsdage og søndage). Disse billetter er dog en smule dyre.

   

  Vil du allerhelst flyve fra København, kan du alternativt flyve med SAS eller Croatia Airlines til hovedstaden Zagreb. Disse billetter er dog ofte noget dyrere.

   

  Hos Ryanair må du som udgangspunkt altid medbringe en mindre håndtaske. Hvis du ønsker at tilkøbe mere bagage, kan du med fordel læse min miniguide om Ryanairs bagageregler.

   

   

  Rejse til Plitvicesøerne – billige rejsedatoer

  • Alle mandage og fredage i juni, juli og august

   

   

  Rejse til Plitvicesøerne – hotel

  Ift. overnatning ved Plitvicesøerne har du flere forskellige muligheder.

   

  Du kan f.eks. finde et hotel ved nationalparken og bo der hele ferien (ligesom i dette eksempel). Du kan også vælge at finde et hotel i Zadar og så blot arrangere en udflugt til Plitvicesøerne (fra Zadar har du f.eks. mulighed for at booke en heldagstur med transport, guide og bådtur). Du kan selvfølgelig også fordele dine overnatninger begge steder.

   

  I denne artikel er mit primære fokus på Plitvicesøerne, så jeg har fundet et hotel ved nationalparken. Hvis du har rejst i Kroatien, ved du sikkert allerede, at langt de fleste hoteller er familieejede lejlighedshoteller. Og området ved Plitvicesøerne er ingen undtagelse.

   

  Jeg har i dette eksempel fundet det anmelderroste Guest House Macic. Her får du et budgetvenligt hotel i Vranovača – en kort køretur fra Plitvicesøerne. Værelserne har bl.a. eget badeværelse, aircondition og wi-fi. Herudover er der også gratis parkering.

   

  Et dobbeltværelse fra fredag den 9. juni til mandag den 12. juni koster i alt 670 kr. inkl. gratis afbestilling. Ved en rejse for to bliver prisen derfor kun 335 kr. pr. person.

   

  Er hotellet udsolgt eller markant dyrere på dine rejsedatoer, eller vil du gerne selv finde et hotel ved Plitvicesøerne, skal du naturligvis være velkommen til selv at finde et andet hotel.

   

   

  Lejebil

  Fra Zadar har du som sagt ca. 120 km til Plitvicesøerne, så du får brug for en lejebil (turen tager ca. halvanden time i bil).

   

  Heldigvis kan det gøres billigt. Du kan f.eks. leje en bil i hele rejseperioden fra kun 257 kr. pr. person (i alt 514 kr.).

   

  Husk, at de fleste biludlejningsfirmaer i Kroatien (og generelt i udlandet) kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

   

   

  Naturen ved Plitvicesøerne

  Rejse til Plitvicesøerne

  Rejse til Plitvicesøerne

  Rejse til Plitvicesøerne

  Rejse til Plitvicesøerne

   

  Vil du gerne sondere terrænet ift. oplevelser i Zadar eller ture til Plitvicesøerne, kan du gøre det på getyourguide.dk.

   

  Oplevelser ved Zadar

   

  Ture til Plitvicesøerne

   

   

  Corona og Kroatien

  Kroatien har p.t. ingen krav om karantæne eller test for indrejsende.

   

  OBS: Disse oplysninger er fundet efter bedste evne. Jeg vil derfor altid anbefale, at du selv undersøger reglerne og holder dig opdateret om corona-situationen på Udenrigsministeriets hjemmeside.

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  13 kommentarer til Storslået naturoplevelse i Kroatien: 3 nætter ved Plitvicesøerne fra kun 1.235 kr. p.p. inkl. fly, hotel og lejebil

  se fly se hotel