• 29 jan 2019

  Storslået naturoplevelse i Kroatien: 3 nætter ved Plitvicesøerne til kun 1.274 kr. inkl. fly, hotel og lejebil

  Hvis du elsker naturens vidundere, så har jeg fundet en rejse, du endelig ikke må snyde dig selv for! I Kroatien – ca. 130 km syd for hovedstaden Zagreb – finder du Nationalparken Plitvicesøerne, som er et knap 300 km2 stort naturområde med nogle af de smukkeste søer, du nogensinde har set! Området byder på så enestående natur, at Plitvicesøerne allerede tilbage i 1979 blev optaget på UNESCO’s verdensarvsliste. Plitvicesøerne er særligt kendt for sine imponerende, strømmende vandfald og søernes helt utroligt smukke farver, der varierer fra azur til grøn, grå og blå. Farverne ændrer sig hele tiden alt efter vandets indhold af mineraler og lysets vinkel. Området ved Plitvicesøerne er desuden også kendt for sit rige plante- og dyreliv. For naturinteresserede er Plitvicesøerne med andre ord et must-see! Og ved at rejse i foråret undgår du den travle sommersæson. Husk endelig dit kamera på denne tur!

  Opdag Plitvicesøerne i Kroatien
  marts - juni (også billigt i juli!)
  1.274 kr.
  København
  Zagreb
  Billige fly til Zagreb
  inkl. 8 kg håndbagage
  845 kr.
  Hotel ved Plitvicesøerne
  f.eks. det hyggelige Rooms Mirabella
  314 kr.
  Lejebil
  inkl. fri kilometer, fair brændstofpolitik og afhentning i lufthavnsterminalen
  115 kr.
  Hotel
  314 kr.
  Fly
  845 kr.
  Lejebil
  115 kr.
  Total (pr.person)
  1.274 kr.

  Hotel ved Plitvicesøerne

  Hvis du har rejst i Kroatien, ved du sikkert allerede, at langt de fleste hoteller er familieejede bed and breakfasts. Området ved Plitvicesøerne er ingen undtagelse. Jeg har i dette eksempel fundet det yderst budgetvenlige Rooms Mirabella (4,5 ud af 5 på TripAdvisor), som har en fremragende beliggenhed små 7 minutters kørsel fra Plitvicesøerne. Der er ganske vist ikke tale om den store luksusoplevelse, men det er til gengæld et hyggeligt lille sted, hvor du får valuta for pengene.

   

  Alle værelser er lydisoleret og udstyret med gratis wi-fi og eget badeværelse. Herudover er der også gratis parkering.

   

  Prisen for et værelse i 3 nætter er 627 kr. Ved en rejse for 2 bliver prisen derfor kun 314 kr. pr. person. Er hotellet udsolgt eller markant dyrere på dine rejsedatoer, eller vil du gerne selv finde et hotel ved Plitvicesøerne, skal du naturligvis være velkommen til selv at finde et andet hotel.

   

   

  Billige fly til Kroatien

  Hvis du vil opleve Plitvicesøerne, er den bedste løsning helt sikkert at flyve til Zagreb og så køre derfra. I skrivende stund kan du finde billetter fra København med Croatia Airlines til mellem 845 og 1.000 kr. i både marts, april, maj og juni. Foråret er i øvrigt en fantastisk årstid at besøge Plitvicesøerne, idet du undgår sommerens mange turister. Men hvis du gerne vil afsted i sommerferien, kan du også finde fly i hele juli til mellem 1.200 og 1.500 kr. (hver onsdag til onsdag med enten Norwegian eller Croatia Airlines).

   

  I dette eksempel har jeg fundet billetter fra onsdag den 03.04. til lørdag den 06.04. til kun 845 kr. Hos Croatia Airlines må du som udgangspunkt medbringe 8 kg håndbagage. Det er desværre ikke muligt at finde lige så billige direkte afgange fra Jylland.

   

  Ovennævnte rejseeksempel er med afgang fra København d. 03.04. – 06.04. – her har du nogle andre billige afgange (husk at hotelpriserne kan variere afhængig af rejsedatoen).

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  • 14.03. – 17.03.
  • 15.03. – 18.03.
  • 22.03. – 25.03.
  • 01.04. – 05.04.
  • 02.04. – 05.04.
  • 03.04. – 06.04.
  • 06.04. – 11.04.
  • 08.04. – 11.04.
  • 21.04. – 26.04.
  • 06.05. – 10.05.
  • 07.05. – 10.05.
  • 08.05. – 11.05.
  • 09.05. – 14.05.
  • 22.05. – 26.05.
  • 08.06. – 11.06./13.06.
  • 11.06. – 15.06.
  • 19.06. – 22.06.
  • Og flere

   

   

  Lejebil

  Fra Zagreb har du som sagt ca. 130 km til Plitvicesøerne, så du får brug for en lejebil. Heldigvis kan det gøres meget billigt! Du kan f.eks. leje en bil i 3 dage til kun 115 kr. pr. person.

   

  Bilen får en 10 ud af 10-rating på skyscanner og kommer med fri kilometer, fair brændstofpolitik og kan afhentes i lufthavnsterminalen. Herudover har den også forsikring (dog med selvrisiko – så tjek om din rejseforsikring dækker den).

   

  Husk, at de fleste biludlejningsfirmaer i Kroatien (og generelt i udlandet) kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

   

   

  Naturen ved Plitvicesøerne

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  11 kommentarer til Storslået naturoplevelse i Kroatien: 3 nætter ved Plitvicesøerne til kun 1.274 kr. inkl. fly, hotel og lejebil

  1. Daniel says:

   Tak for de mange gode tip du kommer med 🙂
   Hvornår på året er disse billeder taget? og ved du om turen også er et besøg vær her henne på efteråret, eller om man bør vente til næste forår for at få mere ud af naturen og bedre vejr?

   På forhånd tak
   Daniel (som efterhånden synes det er svært at vælge rækkefølgen på de næste mange ferier, efter jeg har fundet dine opslag via facebook)

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Daniel 🙂

    Mange tak for dine rosende ord! Dem sætter jeg stor pris på 😉

    Det præcise tidspunkt for billederne skal jeg ikke kunne sige (vil skyde på omkring sommer). Dog vil jeg ift. Plitvicesøerne sige, at hver årstid har sin helt egen charme (meget ligesom herhjemme). Hvis man til at starte med udelukker vinter, ville jeg personligt nok foretrække enten forår eller efterår. Disse årstider byder nemlig på dejligt behagelige temperaturer og markant færre turister. Om sommeren kan der godt være en del turister og meget varmt. I sidste ende er det dog langt hen ad vejen et spørgsmål om smag og behag 😉

  2. Kennet says:

   Hej Spejder,

   Du skriver i en anden kommentar tråd, at denne artikel nu er en uge gammel.
   Via min app og på forsiden står det, at den er slået op d. 29. januar – er der noget jeg har misset, eller er der forsinkelse på dine iøvrigt geniale rejseforslag via app’en?

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Kennet 🙂

    Tak for de pæne ord 😉

    Artiklen er skam fra den 29.01. Jeg har skrevet om denne rejse før, så nogle af kommentarerne i kommentarfeltet er fra sidste gang, jeg skrev om Plitvicesøerne 😉

  3. Lisbet says:

   Jeg har forsøgt at bestille på de givne datoer fra d. 19-23, men fly koster 1.058 – kan det passe eller gør jeg noget forkert?
   I øvrigt tak for en fantastisk side som vi ofte har brugt.

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Lisbet 🙂

    Tak for de pæne ord 😉

    Det kan desværre godt passe, at prisen er steget. Flypriser reguleres automatisk i takt med efterspørgslen. Denne artikel er nu en uge gammel, og rejsen har været vældig populær. Derfor er det (desværre) meget normalt, at prisen stiger.

    Det er bl.a. også derfor, at jeg kommer med en liste over andre billige rejsedatoer og anbefaler Norwegians lavpriskalender. Du kan fx (i skrivende stund) stadig finde fly til 648 kr. fra den 28.04. – 02.05. 🙂

  4. Jan Nielsen says:

   Flot

  5. Mila says:

   Hvordan kan jeg bestille den 02.05.2018 for to personer.
   Tak

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Mila 🙂

    Du booker rejsen via de links, der er i artiklen (”se fly-/hotel-tilbud her”). Fly og hotel skal bookes hver for sig. Når du er inde på bookingsiderne, kan du selv ændre datoerne 😉

    Sig endelig til, hvis du har nogle spørgsmål.

  6. Dorthe Wisby says:

   Kan man få hjælp igennem jer til st bestille har aldrig været ude og flyve før

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Dorthe 🙂

    Du booker rejsen via de links, der er i artiklen (ved at klikke på billederne i boksene eller ved at klikke på knapperne med teksten ”se fly/hotel-tilbud her”). Du booker i øvrigt fly og hotel hver for sig. 🙂

    Sig endelig til, hvis du har nogle spørgsmål 🙂