• 17 feb 2020

  Solferie i Kroatien: 1 uge i Zadar på et 4* strandresort fra kun 1.688 kr. inkl. fly

  Kroatien er langt fra Europas største land, men hvad gør det, når man alligevel har én af kontinentets smukkeste kyststrækninger? Og netop Kroatiens skønne riviera ved Adriaterhavet er et godt argument at smide på bordet, hvis du er i gang med at diskutere foråret/sommerens næste rejsemål med din rejsemakker. Samtidig bliver det i år noget billigere at flyve til én af Kroatiens charmerende kystbyer – solbeskinnede Zadar. Så en tur til Kroatien og Adriaterhavet (og nogle af landets smukkeste nationalparker) ligger altså lige til højrebenet!

  Ferie ved Adriaterhavet
  maj - oktober
  fra1.688 kr.
  Aarhus og Hamborg
  Zadar
  Hotel ved Zadar
  f.eks. det 4* Zaton Holiday Resort
  1.255 kr.
  Billige fly til Zadar
  433 kr.
  Fra Aarhus
  Fra Hamborg
  Hotel
  1.255 kr.
  Fly
  433 kr.
  Total (pr.person)
  1.688 kr.

  Fly til Zadar

  Ryanair åbner her i 2020 en ny direkte rute mellem Aarhus og Zadar. Fra maj til oktober vil du på mandage og fredage derfor kunne finde direkte flybilletter – perfekt til en uges ferie eller en forlænget weekend!

   

  På langt de fleste datoer koster tur/retur-billetter i øjeblikket mellem ca. 350 og 650 kr. I skolernes sommerferie stiger priserne naturligvis, og her vil du kunne finde priser fra ca. 1.800 kr. Du kan også finde billige fly fra Hamborg til Zadar. Flybilletterne ligger i samme prisleje som flyene fra Aarhus. Fra Hamborg finder du direkte afgange på mandage, fredage og lørdage.

   

  Til denne rejse har jeg taget udgangspunkt i en uges ferie fra mandag den 11. maj til mandag den 18. maj, hvor du lige nu kan finde billetterne til kun 433 kr. Fra København er det kun muligt at flyve direkte til Zadar i sommermånederne. Alternativt kan man finde fly til f.eks. Split, som ligger i samme region (Dalmatien), hos både SAS og Norwegian. Dog er disse afgange typisk lidt dyrere end Ryanairs.

   

  Hos Ryanair må du som udgangspunkt altid medbringe en mindre håndtaske. Hvis du ønsker at tilkøbe mere bagage, kan du med fordel læse min miniguide om Ryanairs bagageregler.

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  Der er rigtig mange billige afgange på mandage og fredage. Så prøv dig frem, og hvis du rammer en dyr dato, kan du prøve nogle andre 😉

   

  Fra Ryanairs lavpriskalender

   


  Læs videre efter annoncen

  annonce

   

  Hotel ved Zadar

  Alt efter hvad du har mest lyst til, har du overordnet set to muligheder ift. hotelvalg. Den første mulighed er, at du finder et hotel i selve Zadar by. Så får du en byferie – med alt hvad det indebærer af shopping, sightseeing, barbesøg osv. Den anden mulighed er, at du kigger efter hoteller og strandresorter lidt uden for Zadar. Det giver typisk en beliggenhed tættere på stranden.

   

  I dette eksempel er jeg gået med sidstnævnte, men du styrer selvfølgelig selv, hvad du har mest lyst til. Jeg har fundet det anmelderroste 4* Zaton Holiday Resort (4 ud af 5 på TripAdvisor og Travellers’ Choice Award).

   

  Zaton Holiday Resort ligger ca. 15 km nord for Zadar. Resortet har et væld af aktiviteter for både børn og voksne – bl.a. privat strand og et imponerende poolkompleks. Herudover kan du fordrive tiden på aktiv vis med tennis, minigolf, surfing eller noget helt fjerde. Muligheder er der i hvert fald nok af (nogle af aktiviteterne kan dog koste penge).

   

  Jeg har i dette eksempel fundet et 7-nætters ophold fra mandag den 11. maj til mandag den 18. maj til 2.510 kr. Ved en rejse for 2 personer bliver prisen derfor kun 1.255 kr. pr. person. Prisniveauet for lignende ophold ligger i skrivende stund ret stabilt under 500 kr. pr. nat i maj. Fra juni og fremefter kan du finde pr. nat-priser fra ca. 550 kr.

   

  OBS: Weekendophold på Zaton Holiday Resort kan kun bookes i maj. Fra juni kan du nemlig kun booke ugelange ophold. Hvis du gerne vil afsted en weekend i juni, skal du altså finde et andet hotel. Heldigvis har Zadar et rigtig fint udvalg af hoteller til gode priser.

   

  Er hotellet udsolgt eller markant dyrere på dine rejsedatoer, eller vil du gerne selv finde et hotel i/omkring Zadar, skal du naturligvis være velkommen til selv at finde et andet hotel.

   

   

  Transport til/fra lufthavnen

  For at komme til hotellet vil jeg helt klart anbefale dig at booke lufthavnstransport. Her kan du komme tur/retur mellem hotellet og lufthavnen for kun 226 kr. pr. person ved en rejse for 2 personer. Du kan booke transporten lige her.

   

  Alternativt kan du også vælge at leje en bil. Dalmatien er fantastisk at udforske i en lejebil. Under hele rejseperioden kan du f.eks. finde en lejebil til kun 396 kr., hvilket svarer til 198 kr. pr. person ved en rejse for 2. Bilen kommer med fri kilometer, fair brændstofpolitik og kan afhentes i lufthavnen. Herudover har den også forsikring (dog med selvrisiko – så tjek om din rejseforsikring dækker den).

   

  Husk at de fleste biludlejningsfirmaer i Kroatien (og generelt i udlandet) kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

  Lejebil
  inkl. fri kilometer, fair brændstofpolitik og afhentning i lufthavnen
  198 kr.

   

  Rejsetip – nationalparker

  Zadar er en superhyggelig by, og strandene er superskønne. Men naturen i hele det omkringliggende område er intet mindre end enestående. Det afspejler sig helt konkret i det faktum, at du kan finde en række imponerende nationalparker inden for halvanden times kørsel fra Zadar. Her får du tre af de mest imponerende.

   

  Plitvicesøerne

  Plitvicesøerne er en 300 km2 stor nationalpark, der er spækket med idylliske søer og fejende flot natur. På grund af områdets unikke natur blev Plitvicesøerne allerede tilbage i 1979 optaget på UNESCO’s verdensarvsliste. Nationalparken, der ligger ca. halvanden times kørsel fra Zadar, er især berømt for sine imponerende, strømmende vandfald og søernes helt utroligt smukke farver, der varierer fra azur til grøn, grå og blå. Farverne ændrer sig hele tiden alt efter vandets indhold af mineraler og lysets vinkel.

   

  Selv hvis du ikke lejer en bil, kan du sagtens besøge Plitvicesøerne. På getyourguide.dk kan du f.eks. booke en heldagstur fra Zadar med både transport, bådtur, guide og madpakke.

   

   

  Krka-vandfaldene

  Krka-vandfaldene er meget i samme boldgade som Plitvicesøerne – og faktisk bliver denne nationalpark ofte kaldt for mini-Plitvice. Krka-vandfaldene ligger kun ca. 1 times kørsel fra Zadar, og nationalparkens areal begrænser sig til 109 km2. Så hvis du gerne vil have lidt natur ind i ferien uden at gå all-in, vil Krka-vandfaldene være et godt bud.

   

  Ligesom med Plitvicesøerne kan du på getyourguide.dk booke en heldagstur fra Zadar med transport, guide og entrebillet til nationalparken.

   

   

  Paklenica

  Er du mere til bjerge end søer og vandfald, så læg turen forbi Paklenica Nationalpark. Parken er åben året rundt, men sommerhalvåret er da uden tvivl den bedste periode til vandreture i de smukke bjerglandskaber. Det tager ca. en times tid at køre til Paklenica fra Zadar – der kører i øvrigt også en del busser til nationalparken fra Zadar.

   

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  7 kommentarer til Solferie i Kroatien: 1 uge i Zadar på et 4* strandresort fra kun 1.688 kr. inkl. fly

  1. leo terkel jensen says:

   Vi skal til Kroatien i maj og vil gerne besøge plitvicesøerne. Booker gerne gennem getyourguide.dk, men vil gerne ændre opsamlingsstedet. Jeg kan ikke se, at man kan komme i kontakt med getyourguide.dk.
   Kan du hjælpe? getyourguide har åbenbart monopol på disse udflugter.

   • Rejsespejder_CL says:

    Hej Leo 🙂

    Plitvicesøerne er også helt fantastisk, så det kan jeg godt forstå!
    Hvis du gerne vil i kontakt med GetYourGuide, vil jeg anbefale, at du sender en mail til dem. Du kan finde deres kontaktoplysninger lige her: https://www.getyourguide.dk/contact/?referrer_source=site_header

    Hvis du scroller lidt ned, kan du se, at du har mulighed for at sende dem en mail. Sig endelig til, hvis du har nogen spørgsmål 🙂

  2. Lars says:

   Vedrørenden nedenstående – det var vel og mærke i juni jeg søgte hvor priserne er noget højere end jeres eksempel!

  3. Lars says:

   Har I nogle tip til biludlejning. Jeg rodede lidt med det igår og et sted ændrede prisen sig til det halve da jeg angav at jeg kom fra Grækenland i stedet for Danmark. Så kunne jeg få bil for under 400 for en uge. Men om det er muligt at gennemføre til den pris ved jeg ikke!

   • Rejsespejder PK says:

    Hej Lars,

    Nu ved jeg ikke hvornår i juni du gerne vil afsted, men jeg kan se at du f.eks. fra mandag den 15. juni til mandag den 22. juni kan leje en bil fra 492 kr. Du kan se den her: https://rejsespejder.dk/go/200219/
    Jeg ved ikke, om det er muligt at gennemføre, til den pris du selv har fundet, men jeg tænker umiddelbart ikke, at du skal forsøge ved at ændre din nationalitet 🙂

  4. Merete Isaack says:

   Det lyder skønt, men slutningen af maj ville være bedre. Mere varmt og flyve fra Århus ville være super.

   • Rejsespejder PK says:

    Hej Merete,

    Der er masser af billige afgange til Kroatien. Så du kan sagtens komme billigt afsted fra Aarhus i slutningen af maj, hvis du gerne vil det 🙂

  se fly se hotel