• 22 Mar 2023

  Kroatien i sommerferien: 1 uge i Zadar på et lækkert 4* resort fra kun 3.095 kr. p.p. inkl. hotel og fly

  Kroatien er langt fra Europas største land, men hvad gør det, når landet har én af kontinentets smukkeste kyststrækninger? Og netop Kroatiens skønne riviera ved Adriaterhavet er et godt bud at kigge nærmere på, hvis du er i gang med at planlægge en familievenlig sommerferie. Særligt fordi vejret i Danmark ikke altid spiller om sommeren. Det gør det til gengæld i Kroatien, da der gennemsnitligt er over 25 grader i juni, juli og august. Så hvis du vil være helt klar til sommer og varme, så er Kroatien bestemt en destination, der er værd at overveje! Jeg har fundet et rigtig godt tilbud på både fly til Zadar og et særdeles familievenligt ferieresort, som ligger i den skønne region Dalmatien ☀

  Ferie ved Adriaterhavet
  juni - august
  fra3.095 kr.
  Hamborg og Aarhus
  Zadar
  Billige fly til Zadar
  677 kr.
  Fra Hamborg
  Fra Aarhus
  Hotel i Zadar
  f.eks. det 4* Zaton Holiday Resort
  2.418 kr.
  Prisen pr. nat for 4 personer
  Totalprisen for 4 personer (7 nætter)

  Fly til Zadar

  Vil du gerne til Zadar, er Hamborg og Aarhus lufthavnen du skal holde øje med.

   

  Fra Hamborg flyver Ryanair direkte på tirsdage, torsdage og søndage. Du kan flyve fra juni til og med august, hvor prislejet ligger mellem ca. 700 kr. og 1.200 kr. Og det er endda i skolernes sommerferie!

   

  Skal du fra Danmark til Zadar, er Aarhus Lufthavn i øjeblikket eneste danske lufthavn med en direkte forbindelse.

   

  Ryanair flyver direkte på mandage og fredage fra Aarhus. Det er kun muligt at flyve fra juni til og med august, og i denne periode ligger priserne typisk mellem 700 – 1.800 kr. Det er dog lidt dyrere at flyve fra Aarhus i skolernes sommerferie sammenlignet med Hamborg.

   

  Til denne rejse har jeg taget udgangspunkt i en uge i starten af skolernes sommerferie fra tirsdag den 27. juni til tirsdag den 4. juli. På disse datoer kan du fra Hamborg finde billetter fra kun 677 kr.

   

  Hos Ryanair må du som udgangspunkt altid medbringe en mindre håndtaske. Hvis du ønsker at tilkøbe mere bagage, kan du med fordel læse min miniguide om Ryanairs bagageregler.

   

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  Fra Hamborg 

  Tirsdage, torsdage og søndage

  • Rigtig mange datoer i juni
  • 04.07. – 11.07.
  • 06.07. – 13.07.
  • 11.07. – 18.07.
  • 13.07. – 20.07.
  • 15.08. – 22.08.
  • 22.08. – 29.08.
  • 24.08. – 31.08.
  • Og flere

   

   

  Fra Aarhus

  Mandage og fredage

  • 05.06. – 12.06.
  • 09.06. – 16.06.
  • 12.06. – 19.06.
  • 11.08. – 18.08.
  • 14.08. – 21.08.
  • 18.08. – 25.08.
  • 21.08. – 28.08.
  • Og flere

   

   

  Hotel ved Zadar

  Alt efter hvad du har mest lyst til, har du overordnet set to muligheder ift. hotelvalg.

   

  Den første mulighed er, at du finder et hotel i selve Zadar by. Så får du en byferie – med alt hvad det indebærer af shopping, sightseeing, barbesøg osv. Den anden mulighed er, at du kigger efter hoteller og strandresorter lidt uden for Zadar. Det giver typisk en beliggenhed tættere på stranden.

   

  I dette eksempel er jeg gået med sidstnævnte, men du styrer selvfølgelig selv, hvad du har mest lyst til. Jeg har fundet det anmelderroste Zaton Holiday Resort (4 ud af 5 på Tripadvisor og Travellers’ Choice 2022).

   

  Det firstjernede Zaton Holiday Resort ligger ca. 15 km nord for Zadar. Resortet har et væld af aktiviteter for både børn og voksne – bl.a. privat strand og et imponerende poolkompleks.

   

  Herudover kan du også fordrive tiden på aktiv vis med tennis, minigolf, surfing eller noget helt fjerde. Muligheder er der i hvert fald nok af (nogle af aktiviteterne kan dog koste penge).

   

  Så med både strand, swimmingpools og et hav af aktiviteter, får du noget nær de perfekte rammer for en familieferie!

   

  På de samme datoer som flybilleterne koster et 4-personers glampingtelt (med tekøkken og privat badeværelse) i alt 9.669 kr. Ved en rejse for 4 personer bliver prisen derfor 2.418 kr. pr. person.

   

  Er hotellet udsolgt eller markant dyrere på dine rejsedatoer, eller vil du gerne selv finde et hotel i Zadar, skal du naturligvis være velkommen til selv at finde et.

   

   

  Billeder fra hotellet

  Zadar

  Zadar

  Zadar

   

   

  Transport til/fra lufthavnen

  Hotellet ligger cirka 20 minutters kørsel fra lufthavnen. En taxi burde derfor ikke blive alt for dyr.

   

  Alternativt kan du også vælge at leje en bil. Det giver også rig mulighed for at udforske området i og omkring Zadar på egen hånd.

   

  Husk, at de fleste biludlejningsfirmaer i Kroatien (og generelt i udlandet) kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

   

  Lejebiler

   

   

   

  Udforsk Zadars omkringliggende øer

  Fra Zadar har du mulighed for at sejle en tur ud til de små øer, der ligger tær på byen, hvilket vil gøre sig godt som en hyggelig dagstur, hvad enten I rejser som par eller familie. Det er nemt at sejle ud til de forskellige øer, da der blandt andet går færger.

   

  Dugi Otok

  Den største af øerne er Dugi Otok. Navnet betyder ‘lang ø’, hvilket den bestemt også er med sin længde på 45 km. Øen er kendt for sine vinmarker og frugtplantager, den nordlige strand Sakarun Beach og Telascica Nature Park, hvor der blandt andet er den smukke saltvandssø Mir. Det er en ø meget stille ø, hvor der hersker en afslappende atmosfære, uanset hvor du befinder dig på øen. Et perfekt sted at besøge for at samle tankerne og lade batterierne op.

   

  Zadar

   

   

  Ugljan

  Ugljan er drømmeøen for den aktive rejsende, da der er adskillige skønne hiking- og cykelruter. Hikingruten til Ugljans højeste punkt Šćah byder f.eks. på en uovertruffen udsigt fra toppen, mens der også er en hikingrute, der tager dig hele vejen til det historiske fort Saint Michael, som blev bygget helt tilbage i det 13. århundrede. Så hvis du ikke er bange for at komme ud og røre benene, så er Ugljan helt sikkert et besøg værd!

   

  Zadar

   

  Pasman

  På Pasman finder du en masse små strande – her er de to strande Tractica Beach og Duzica Beach værd at fremhæve, som ligger i landsbyen Kraj, der begge har gode faciliteter og spisesteder i nærheden. Du kan også tage en hikingtur op til øens højeste punkt Veliki Bokolj, hvor du kan nyde den pragtfulde udsigt over havet.

   

  Zadar

   

   

  Rejsetip – nationalparker

  Zadar er en superhyggelig by, og strandene i området er skønne. Men naturen i resten af regionen (Dalmatien) er intet mindre end enestående. Det afspejler sig helt konkret i det faktum, at du kan finde en række imponerende nationalparker inden for halvanden times kørsel fra Zadar. Her får du tre af de mest imponerende.

   

  Plitvicesøerne

  Plitvicesøerne er en 300 km2 stor nationalpark, der er spækket med idylliske søer og fejende flot natur. På grund af områdets unikke natur blev Plitvicesøerne allerede tilbage i 1979 optaget på UNESCO’s verdensarvsliste. Nationalparken, der ligger ca. halvanden times kørsel fra Zadar, er især berømt for sine imponerende, strømmende vandfald og søernes helt utroligt smukke farver, der varierer fra azur til grøn, grå og blå. Farverne ændrer sig hele tiden alt efter vandets indhold af mineraler og lysets vinkel.

   

  Selv hvis du ikke lejer en bil, kan du sagtens besøge Plitvicesøerne. På getyourguide.dk kan du f.eks. booke en heldagstur fra Zadar med både transport, bådtur og guide.

   

  Zadar

  Zadar

  Zadar

   

  Krka-vandfaldene

  Krka-vandfaldene er meget i samme boldgade som Plitvicesøerne – og faktisk bliver denne nationalpark ofte kaldt for mini-Plitvice. Krka-vandfaldene ligger kun ca. 1 times kørsel fra Zadar, og nationalparkens areal begrænser sig til 109 km2. Så hvis du gerne vil have lidt natur ind i ferien uden at gå all-in, vil Krka-vandfaldene være et godt bud.

   

  Ligesom med Plitvicesøerne kan du på getyourguide.dk booke en heldagstur fra Zadar med transport, guide og entrebillet til nationalparken.

   

  Zadar

  Zadar

   

  Paklenica

  Er du mere til bjerge end søer og vandfald, så læg turen forbi Paklenica Nationalpark. Parken er åben året rundt, men sommerhalvåret er da uden tvivl den bedste periode til vandreture i de smukke bjerglandskaber. Det tager ca. en times tid at køre til Paklenica fra Zadar – der kører i øvrigt også en del busser til nationalparken fra Zadar.

   

  Zadar

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  13 kommentarer til Kroatien i sommerferien: 1 uge i Zadar på et lækkert 4* resort fra kun 3.095 kr. p.p. inkl. hotel og fly

  se fly se hotel
  Webview: false