Log ind for at gemme hvad der inspirerer dig

Du kan tilføje op til 99 tilbud

1.584 kr.
Forlænget weekend i Algarve
Korte rejser

Forlænget weekend i Algarve

3 nætter på centralt 3* hotel i Faro inkl. fly

Korte rejser |

Forlænget weekend i Algarve

Nu hvor vi efterhånden kan skimte vinterens retræte, savner du måske lidt sol og varme? Don’t worry! Jeg har den helt rette rejse til dig. Du skal bare afsted på en forlænget weekend til Algarvekysten! Portugals sydligste region vil nemlig være klar til at forkæle dig med dejligt varme temperaturer allerede fra det tidlige forår! Samtidig er Algarve et ægte strandparadis med fantastiske naturseværdigheder og spændende byer, der venter på at blive udforsket. Og i dag har jeg sammensat en lækker forlænget weekend i Algarve til regionens hovedstad, Faro! 🏖️☀️

Forlænget weekend i Algarve

marts – oktober

fra

1.584 kr.

✈️ Fra Aarhus og København

☀️ 20+ grader allerede fra april

By, strand, natur

Hoteller i Algarve

938 kr.

Fly til Algarve

646 kr.

Fra København

Hotel

938 kr.

Fly

646 kr.

Total (pr. person):

1.584 kr.

Forlænget weekend i Algarve – hotel

Lad os starte med hotellet.

Som sagt har jeg fundet et hotel i regionens hovedstad – Faro. Det vil nok være det mest nærliggende sted at finde et hotel til en forlænget weekend i Algarve. Men du kan også sagtens finde et hotel et andet sted i regionen.

Hoteller i Algarve er generelt ikke helt billige, men i dag er jeg faldet over det både billige og anmelderoste Best Western Hotel Dom Bernado (4 ud af 5 på Tripadvisor og Travellers’ Choice 2023).

Her får du et fint trestjernet hotel, der leverer en meget standard hoteloplevelse, men som til gengæld sikrer dig en lækker, central beliggenhed i Faro.

Hotellet ligger f.eks. kun en kort gåtur fra Faros hyggelige marina og byens største shoppingområde. Så uanset hvad du gerne vil opleve i det centrale Faro, kan du gøre det på gåben. Det er altså et stort plus i min bog.

Prisen er også rigtig god. Et topersoners værelse fra fredag den 26. april til mandag den 29. april koster i alt 1.876 kr. Det svarer til kun 938 kr. pr. person.

Er hotellet udsolgt eller markant dyrere på dine rejsedatoer, eller vil du gerne selv finde et hotel, skal du naturligvis være velkommen til selv at finde et andet hotel.

Forlænget weekend i Algarve - hotelværelse


Forlænget weekend i Algarve – fly

Er du hooked på en forlænget weekend i Algarve, kræver det naturligvis også et par flybilletter.

Og fra Danmark kan du flyve direkte til Faro fra både Aarhus og København.

Fra Aarhus kan du frem til marts flyve med Ryanair på onsdage og lørdage. Fra april til oktober er der afgange på mandage og fredage.

Priserne svinger lidt, men de billigste returbilletter til en forlænget weekend ligger p.t. typisk mellem ca. 700 og 1.200 kr.

Fra København kan du flyve med både Ryanair, Norwegian og SAS. Derfor har du flere ugentlige afgange at vælge mellem – frem til og med marts vil det ofte være billigst at flyve på mandage og lørdage.

Fra april til oktober vil være direkte afgange alle mandage, onsdage, lørdage og søndage. Priserne ligner nogenlunde dem fra Aarhus.

I flyboksen ovenfor linker jeg f.eks. til billetter fra Aarhus fra fredag den 26. april til mandag den 29. april. På disse datoer koster billetterne kun 646 kr.

Hos Ryanair (og de fleste andre lavprisflyselskaber) må du som udgangspunkt altid medbringe en mindre håndtaske. Hvis du ønsker at tilkøbe mere bagage, kan du med fordel læse min miniguide om Ryanairs bagageregler.

Eksempler på billige flydatoer

Fra Aarhus

  • T.o.m. marts: Onsdage og lørdage
  • April – oktober: Mandage og fredage

Fra København 

  • T.o.m. marts: Mandage og lørdage
  • April – oktober: Mandage, onsdage, lørdage og søndage

Forlænget weekend i Algarve – inspiration

Hvad kan man så se og opleve på en forlænget weekend i Algarve? Ikke så lidt!

Som den største by i Algarve (med over 50.000 indbyggere) finder du alt lige fra moderne industri til store handelsgader i Faro. Det mest spændende ved Faro er dog byens gamle bykerne med masser af historie og flot arkitektur. Er du til historie, vil Loule – ca. 10 km fra Faro (mellem Albufeira og Faro) – også være et besøg værd.

Forlænget weekend i Algarve - Faro

Forlænget weekend i Algarve - Faro centrum


Kan du klare en lidt spooky oplevelse? Så bør du besøge kirken Igreja do Carmo (som faktisk ligger tæt ved hotellet). Denne gamle kirke er blevet berømt for sit kapel, der er bygget af menneskeknogler!

Forlænget weekend i Algarve - Igreja do Carmo

Forlænget weekend i Algarve - Igreja do Carmo


Ingen forlænget weekend i Algarve uden strand! Og foretrækker du at have stranden for dig selv, finder du lige syd for Faro en række øer, der tilbyder eminente strande – f.eks. Ilha Deserta. Navnet Ilha Deserta betyder faktisk “øde ø” – og det passer ganske godt. Der lever nemlig ingen mennesker på øen, og netop derfor er strandene på øen blevet småkendte for deres smukke, uspolerede natur. Øerne kan nås med en bådtur fra Faro.

Forlænget weekend i Algarve - Ilha Deserta


Går du efter Algarves allerflotteste strande, bør du dog arrangere en tur til Lagos-området mod vest. Denne del af kyststrækningen gemmer nemlig på en håndfuld spektakulære strande med høje, dramatiske klipper!

Forlænget weekend i Algarve - strandene ved Lagos

Forlænget weekend i Algarve - strandene ved Lagos


Hvis du er til en skøn vandretur langs kysten, kan Seven Hanging Valleys Trail anbefales. Denne ca. seks kilometer lange vandrerute fører dig forbi nogle af Algarvekystens flotteste udsigter, og undervejs kan du holde pitstop ved Benagil Beach og tage en kajaktur ud til de berømte Benagil-grotter. Her kan du sejle ind i selve grotterne, som er helt mørke. Jeg vil nok anbefale at hyre en guide, hvis du vil helt ind i grotterne. Vandreturen starter ved Marinha Beach og slutter i Praia do Vale de Centianes. Du kan vælge at tage taxi tilbage til startstedet, hvis din bil er parkeret i den anden ende.

Forlænget weekend i Algarve - kystlandskab

Forlænget weekend i Algarve - Benagilgrotterne


Nu har du i hvert fald fået en lille smule inspiration til en forlænget weekend i Algarve. Men du kan også smutte forbi getyourguide, der har et stort udvalg af spændende udflugter og aktiviteter.

Forlænget weekend i Algarve – transport

Ift. transport vil det være en rigtig god idé vil være at leje bil, da taxi og Uber hurtigt kan blive en dyr fornøjelse, hvis du vil rundt omkring hele kysten. Og det er ofte megabilligt at leje en bil 😉

Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

Forlænget weekend i AlgarveForlænget weekend i Algarve

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar