• 13 sep 2021

  Forlænget weekend i Lissabon: 3 nætter på et anmelderrost, centralt 4* hotel fra kun 958 kr. inkl. fly

  Få storbyer i Europa kan matche Lissabon på charme og skønhed! Den portugisiske hovedstad formår på fornemste vis at forene sin rige historie og kultur med en innovativ og moderne storbystemning – og det skaber bare en enestående og superfed storbyferie. Derfor er det ualmindeligt svært (dvs. umuligt) ikke at forelske sig i byen med de mange stejle gader, gule sporvogne og en imødekommende atmosfære. At solen tilmed skinner 290 dage om året, og temperaturen sjældent bevæger sig under 15 grader, sætter blot en tyk streg under, at Lissabon er et fantastisk rejsemål! 🇵🇹☀️

  Storbyferie i Lissabon
  november - marts
  fra958 kr.
  Billund (og København)
  Lissabon
  Hotel i Lissabon
  f.eks. det 4* Jupiter Lisboa Hotel
  fra838 kr.
  Fly til Lissabon
  120 kr.
  Hotel
  838 kr.
  Fly
  120 kr.
  Total (pr.person)
  958 kr.

  Billige fly til Lissabon

  Vil du gerne til Lissabon, er det fra Danmark muligt at flyve direkte fra både Billund og København.

   

  Billund er i øjeblikket den klart billigste afrejselufthavn, da Ryanair til november åbner en direkte rute til den portugisiske hovedstad. Der er direkte afgange alle mandage og fredage – hvilket passer perfekt til en forlænget weekend!

   

  I november kan du lige nu finde tur/retur-billetter fra under 200 kr. Herudover ligger priserne generelt omkring 500-700 kr.

   

  Fra København opererer Norwegian i sommerhalvåret en direkte rute mellem de to hovedstæder med direkte afgange på torsdage og søndage. Prisniveauet er dog i øjeblikket markant dyrere (et godt stykke over 1.000 kr. for weekendbilletter).

   

  I denne artikel har jeg lavet et rejseeksempel, hvor du flyver fra Billund fra fredag den 26. november til mandag den 29. november. På disse datoer koster flybilletter kun 120 kr.

   

  Hos Ryanair og Norwegian må du altid medbringe en lille taske, der skal opbevares under sædet foran dig. Vil du gerne have lidt mere med, kan du tilkøbe ekstra håndbagage til bagagehylden direkte gennem flyselskabet.

   

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  Fra Billund

  • Mange mandage og fredage (november – marts)

   

   

  Hotel i Lissabon

  Som med de fleste storbyer kan du i Lissabon finde hoteller, der går fra det SU-venlige til det decideret mondæne. Jeg har i dette eksempel fundet et godt tilbud på et anmelderrost hotel i hjertet af Lissabon. Det drejer sig om det firstjernede Jupiter Lisboa Hotel, som får 4,5 ud af 5 på Tripadvisor og har en Travellers’ Choice 2021.

   

  Hotellet ligger centralt placeret på Avenida da Republica – lige mellem stationerne Saldanha og Campo Pequeno. Så transport rundt i byen bliver intet problem 😉

   

  Selvom Jupiter Lisboa Hotel har en fantastisk flot, arkitekttegnet facade fra 1906, skal du ikke lade dig snyde af det historiske ydre. Jupiter-hotellet er nemlig et ganske nyt hotel fra 2015. Man valgte – forståeligt nok – at bevare bygningens imponerende facade, men indvendigt kan du se frem til et moderne og stilfuldt hotel med nye faciliteter fra top til tå.

   

  Værelserne på hotellet er superlækre, og så byder hotellet minsandten på en forrygende tagterrasse på ottende etage med infinity-pool og rooftop-bar! Infinity-poolen er sæsonåben fra maj til oktober, men hotellet gemmer faktisk også på et spaområde (entré: 12 euro) med indendørs pool, jacuzzi, sauna og dampbad. Så selvom du rejser i november, skal du stadig pakke badebukserne 😉

   

  Jeg har som sagt taget udgangspunkt i et 3-nætters ophold fra fredag den 26. november til mandag den 29. november. På disse datoer koster et topersoners ophold i alt 1.676 kr. inkl. gratis afbestilling. Derfor bliver prisen kun 838 kr. pr. person. Prisniveauet for lignende ophold ligger mellem ca. 550 og 650 kr. pr. nat i vinterhalvåret.

   

  Er hotellet udsolgt eller markant dyrere på dine rejsedatoer, eller vil du gerne selv finde et hotel i Lissabon, skal du naturligvis være velkommen til selv at finde et andet hotel.

   

  Lissabon

  Lissabon

  Lissabon

  Lissabon

  Lissabon

   

  Lidt om Lissabon

  Lissabon er på mange måder Europas svar på San Francisco – byens mange stejle gader, den snoede gamle bydel, de store broer, de mange hyggelige barer og caféer og en meget afslappet stemning kendetegner den portugisiske storby ved Atlanten.

   

  Lissabons supercharmerende gamle bydel Alfama er en af Europas smukkeste og helt klart et must-see i Lissabon. Her finder du mange små barer og restauranter. Det er også her, du får den smukkeste udsigt over hele byen og 25. april-broen, som ligner Golden Gate Bridge på en prik. Igennem de mange farverige huse kører sporvognslinje 28, som du kan tage til nogle af byens andre seværdigheder. Det koster kun 2 euro, og turen er en oplevelse i sig selv.

   

  Lissabon

  Lissabon

   

  Lissabon er dog meget mere end bare en flot storby. Fra banegården Cais do Sodre kan du tage toget til en af de mange strandbyer tæt ved Lissabon. Cascais, Estoril og Paco de Arcos er de tre mest kendte og byder på lange, brede strande. Jeg kan også anbefale en tur til kystbyen Sintra, der ligger på en klippe direkte ved havet.

   

  Lissabon

   

   

  Transport til/fra lufthavnen

  Lufthavnen i Lissabon har sin egen metrostation med en direkte linje til centrum. Så hvis du hopper på linjen ved navn ‘Aeroporto – Saldanha’, er du i centrum på ca. 20 minutter. Lissabons metro er i øvrigt en både hurtig og billig måde at komme rundt på. Herudover kommer du også til at se nogle af Lissabons metrostationer –  hver station har sit eget tema og egen indretning.

   

  Jeg vil nok anbefale, at du køber et magnetkort (7 Colinas Card). Kortet koster kun 0,50 cent, og så kan du købe dagsbilletter til kun 6,30 euro, som gælder for al offentlig transport i Lissabon-området! Du kan læse mere om dette kort på lisbon.net.

   

   

  Portugal og corona

  Portugal i skrivende stund et gult land.

   

  Du skal derfor blot medbringe dit coronapas, hvor det fremgår, at du er testet negativ/tidligere smittet/færdigvaccineret. Herudover skal du udfylde et Passenger Locator Card.

   

  Jeg vil som sædvanligt anbefale, at du holder dig opdateret om corona-situationen i Portugal på Udenrigsministeriets hjemmeside. Og på coronasmitte.dk kan du se, hvordan du skal forholde dig ved hjemrejse.

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

   

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Et svar på Forlænget weekend i Lissabon: 3 nætter på et anmelderrost, centralt 4* hotel fra kun 958 kr. inkl. fly

  1. Pingback:Billige rejser, fly og all-inclusive ferier – Rejsespejder

  se fly se hotel