Zanzibar-Strand-banner-1280-x-1280-1080x1080

De 16 bedste rejsemål om vinteren

De 16 bedste rejsemål om vinteren

De bedste vinterrejsemål er netop noget, man som rejsefan bare må vide! Den danske vinter kan være hård for både krop og sjæl, og mange af os søger derfor tilflugt til varmere himmelstrøg. Men hvilke rejsemål er de bedste til at besejre vinteren og den barske kulde? Herunder får du i hvert fald mine bud på de 15 bedste vinterdestinationer både i og uden for Europa! Så kan du forhåbentligt finde inspiration, uanset om du kun ønsker en kort flyvetur for at nå til sydens sol, eller om du er frisk på at drage længere ned mod ækvator. Læs med her om de 15 bedste vinterrejsemål ☀

De bedste vinterrejsemål i Europa

Inden for Europas grænser finder du ikke decideret vinterdestinationer med sommerlige temperaturer i de koldeste vintermåneder. Til gengæld kan du sagtens finde destinationer med et behageligt, lunt klima om vinteren. Disse er typisk også ganske billige, og du kan nøjes med en kort flyrejse.

Cypern

Cypern er en sikker vinder, når det kommer til de bedste vinterdestinationer i Europa. Med temperaturer, der i løbet af vinteren ligger i det lune hjørne omkring 17-20 grader, er det heller ikke så mærkeligt at forstå hvorfor. På Cypern finder du massevis er fantastiske strande og azurblåt hav, der nærmest skærer i øjnene. Den perfekte kur mod den danske vinterkulde!

Læs mere om billige rejser til Cypern.

Cypern som et af de bedste rejsemål om vinteren

Malta

Hvis vi sætter kursen en smule syd for Italien, finder vi den lille østat Malta, ca. midt i Middelhavet. Her kan du se frem til en ferie i vinterhalvåret fyldt med kultur, shopping, restauranter og fantastiske strande. Klimaet er mildt året rundt, og i vintermånederne finder du typisk temperaturer mellem 15-20 grader. Herudover er Malta ofte også et af Europas billigste vinterrejsemål.

Læs mere om billige rejser til Malta.

Malta som et af de bedste rejsemål om vinteren

Algarve

I den sydligste del af Portugal finder du strandparadiset Algarve! Her kan du opleve en kyststrækning, der er blandt Europas allerbedste. Og det får du brug for, for Algarve byder på over 3000 årlige solskinstimer. Derfor er der god mulighed for at nyde sol og strand på din rejse – og selvom temperaturerne ikke nødvendigvis er til badning i vintermånederne, kan du stadig nyde en gåtur ved strandene og nyde den smukke kystnatur. Derudover byder Algarve på meget andet smuk natur, og du har rig mulighed for at gå på opdagelse i de mange fantastiske naturparker.

Læs mere om billige rejser til Algarve.

Algarve som et af de bedste rejsemål om vinteren

De bedste europæiske vinterrejsemål uden for Europa

Selvom overskriften måske lyder lidt spøjs, så er der altså en mening med galskaben. Lidt i en kategori for sig selv finder vi nemlig en håndfuld destinationer, som administrativt hører til EU, men som geografisk ligger længere sydpå. Disse omfatter bl.a. De Kanariske Øer, Madeira og Azorerne. Dem kan du læse om her.

De Kanariske Øer

De Kanariske Øer ligger højt på listen over danskernes mest populære vinterrejser. Og det er da også ret nemt at få øje på hvorfor. Jeg plejer at sige, at hvis du går efter en decideret sol- og strandferie om vinteren, så skal du som minimum til De Kanariske Øer. Her er vintrene præget af behageligt varme temperaturer omkring 22+ grader, lunt badevand og dejlige strande. Hvad mere kan man ønske sig til at komme sig over vinterchokket? Af øer kan du desuden vælge mellem Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote, La Gomera, La Frontera og La Palma. Hver og én med dejlig vintervarme og højt solskin.

Læs om billige rejser til Gran Canariabillige rejser til Tenerife, billige rejser til Lanzarote, billige rejser til La Palma og billige rejser til Fuerteventura.

De Kanariske Øer som et af de bedste rejsemål om vinteren

Madeira

Den portugisiske ø Madeira ligger et godt stykke sydvest for Portugals fastland. Øen er især kendt for dens overdådige og frodige natur. Det er som sådan ikke fordi, du finder de helt høje temperaturer hen over vinteren, men de 19-22 grader, der typisk er i december, januar og februar, er virkelig behagelige til vandreture i de smukke landskaber. Så find vandrestøvlerne frem og udforsk den smukke atlanterhavsø. Her kan du forvente vinterrejser med lune temperaturer og fantastisk natur!

Læs mere om billige rejser til Madeira.

De 16 bedste rejsemål om vinteren

Azorerne

Et par timers flyvetur længere mod vest finder du den portugisiske øgruppe Azorerne. Her venter der, ligesom på Madeira, en naturoplevelse af den helt store slags! Azorerne siges nemlig at være nogle af de smukkeste øer i verden. Vejret gør heller ikke destinationen mindre attraktiv som en af de bedste vinterdestinationer. Med gennemsnitstemperaturer, der ligger et sted mellem 17-20 grader, kan du nemlig se frem til behagelige vejrforhold til din rejse rundt på de smukke øer.

Læs mere om billige rejser til Azorerne.

De 16 bedste rejsemål om vinteren

De bedste vinterrejsemål uden for Europa

Tager du gerne på en lidt længere flyrejse for at slippe for danske frostgrader, åbner der sig en masse spændende (og varme) muligheder uden for Europa! Nogle af dem ligger stadig nogenlunde tæt på, mens de mere tropiske destinationer naturligvis kræver en længere rejse.

Dubai

En relativ kort flyvetur (lidt over 6 timer) fra København og du lander midt i den arabiske ørkenstat Dubai. Her kan drømme få frit spil – og måske endda blive til virkelighed. Dubai er bl.a. kendt for at være de rige og berømtes legeplads. Ikke nok med at attraktionerne og seværdighederne står i kø efter hinanden, så har Dubai også en superlækker havnepromenade, lækre strande og en bagende sol, der får selv den blegeste vinterkrop til at smelte. Du kan i løbet af vinteren forvente temperaturer omkring 25 grader. Dubai er et pragtfuldt eksempel på en af de bedste vinterdestinationer, som man kan finde uden for Europa – uden dog at være alt for langt væk.

Læs mere om billige rejser til Dubai.

Dubai som et af de bedste rejsemål om vinteren

Egypten

Egypten er en anden destination, der ligger i fornuftig flyafstand fra Danmark. Det nordafrikanske land har en masse at byde på, lige fra en spændende kulturarv med pyramider og faraoer til lækre koralrev og skønne strande. Og så er der varmt året rundt! Egypten er om sommeren en bagende varm destination med temperaturer mellem 35 og 40 grader. Derfor er efterår, vinter og forår faktisk de mest behagelige årstider med temperaturer omkring 20-30 grader.

De mest populære badeferiedestinationer i Egypten er Sharm El-Sheikh og Hurghada. Vinterrejser til Egypten er derfor et godt bud på at få noget sol og strand i de kolde måneder. Og så er Egypten i øvrigt en destination, hvor man ofte kan finde all inclusive-rejser. Så hvis en vinterrejse med all inclusive lyder som noget for dig, så kig endelig nærmere på Egypten.

Læs mere om billige rejser til Egypten.

Egypten som et af de bedste rejsemål om vinteren

Marokko

En tredje destination, du kan overveje, hvis du ikke gider at flyve så langt, men gerne vil opleve en anderledes kultur et sted uden for Europa, er Marokko! Temperaturerne er ikke nødvendigvis decideret varme om vinteren, men set i forhold til den danske vinter er de virkelig behagelige. Dog varierer temperaturerne også lidt, alt efter hvor i Marokko du befinder dig. I den populære kystby Agadir har du f.eks. gode muligheder for en varm vinter, mens storbyen Marrakech inde i landet ofte byder på lidt køligere vintertemperaturer.

Læs mere om billige rejser til Marokko.

Marokko som et af de bedste rejsemål om vinteren

Kap Verde

Forstætter vi med at kigge på den afrikanske vestkyst, finder vi længere mod syd den tropiske øgruppe Kap Verde. Her venter der dig en afslappende og solsikker vinterferie med temperaturer, der er dejligt varme året rundt – også om vinteren. Her kan du nemlig forvente dagstemperaturer omkring de 25 grader. Så hvis du er ude efter et solfyldt alternativ til Thailand og De Kanariske Øer, så er Kap Verde et rigtig godt bud. Især øerne Sal, Boa Vista og São Vicente er populære at rejse til.

Læs mere om billige rejser til Kap Verde.

Kap Verde som vinterrejsemål

Bali

Leder du efter en eksotisk ferie langt væk fra Danmark, kan du overveje indonesiske Bali! Her finder du et eksotisk paradis med både tropisk regnskov, utopiske strande, en orientalsk kultur og fantastisk natur. What’s not to like?

Bali kan kategoriseres som et af de bedste vinterrejsemål, hvis du drømmer dig langt væk fra Danmark og hen til et tropisk paradis. Bali er placeret kun et lille stykke syd for ækvator, og du bliver derfor forkælet med mere eller mindre konstante temperaturer omkring 30 grader året rundt. Bali har desuden fantastiske luksusresorter, hvor du kan nyde den eksotiske stemning.

Læs mere om billige rejser til Bali.

Bali som et af de bedste rejsemål om vinteren

Thailand – et af de klassiske og bedste vinterrejsemål

Et andet eksotisk vinterrejsemål i Sydøstasien er skønne Thailand! Thailand er en af danskernes (og mine egne) helt klare favoritter, når det kommer til de bedste rejsemål om vinteren. Årsagen er da heller ikke svær at få øje på. Den thailandske højsæson falder nemlig fra november til marts, og her kan du se frem til et relativt tørt og solrigt vejr, der samtidig byder på solide temperaturer omkring de 30 grader. Kombineret med fantastiske strande, lokal gæstfrihed, storslåede oplevelser og lave priser er Thailand tæt på at være det perfekte vinterrejsemål!

Læs mere om billige rejser til Thailand.

Thailand som et af de bedste rejsemål om vinteren

Mexico

Hvis vi forlader østen og i stedet rejser vestpå, rammer vi ind i de to amerikanske kontinenter. Her finder du også forrygende vinterrejser. F.eks. skønne og stemningsfyldte Mexico, hvor sombreros, corona-øl og enchiladas venter dig. Vejret i vintermånederne er behageligt i Mexico med temperaturer på mellem 22-30 grader og er perfekt til vinterrejser. Så vil du mærke lidt caribisk stemning og latinsk atmosfære, er Mexico det helt rette valg til vinteren – uanset om turen går til Tuxtla, San Jose del Cabo, Acapulco, Monterrey eller det utroligt populære Cancún.

Læs om billige rejser til Cancún.

Cancún i Mexico

Florida – et af de bedste vinterrejsemål i USA

Ikke så forfærdeligt langt fra Mexico ligger USA. Og det sydøstlige USA byder om vinteren på varmt vejr, sol og et brusende storbyliv. Især Miami i Florida er velbesøgt, idet byen har den lækreste strandpromenade, en skøn badestrand (Miami Beach) med lunt badevand og gode shoppingmuligheder og restauranter, så langt øjet rækker.

Der er dog fede aktiviteter at kaste sig over i hele Florida. Du kan eksempelvis besøge nogle af verdens mest populære forlystelsesparker i Orlando (f.eks. Disney World eller Universal Studios), tage til Everglades Nationalpark og se alligatorer eller tage på søndagstur til caribiske Key West. Mulighederne er mange, og den danske vinter er den helt rigtige periode at rejse til Florida, hvor der er masser af sol, og temperaturerne ofte ligger omkring 20-28 grader. Alt i alt er Florida et af de bedste vinterrejsemål til dem, som godt kan lide varmt vejr og lækre strande.

Læs om billige rejser til Miami.

Miami i Florida

Zanzibar – et af bedste vinterrejser med krystalklart vand og hvide sandstrande

Vender vi tilbage til det afrikanske kontinent, kan vi jo også se, hvad østkysten har at byde ind med. Og her er Zanzibar så afgjort en topkandidat! Den lille ø i Det Indiske Ocean gemmer på blændende strandsand og vand, der er så klart, at du kan se fiskene og skaldyrene på bunden. Og kombinationen med den afrikanske atmosfære, arabiske kulturaner og en spændende historie gør Zanzibar til et fantastisk vinterrejsemål. Den kortvarige østafrikanske regntid ligger i oktober, november og december, men du kan stadig forvente fint vejr og temperatur på omkring 30-32 grader. Du kan derfor sagtens besøge Zanzibar under regntiden, da her stadig er masser af sol, og bygerne oftest først falder om eftermiddagen og som korte, kraftige regnskyl.

Læs mere om rejser til Zanzibar.

Zanzibar som et af de bedste rejsemål om vinteren

Sydafrika

Vil du gerne have én på opleveren og rejse langt væk hjemmefra, er Sydafrika altså også en fed mulighed. Her kan du både opleve Afrikas vilde dyreliv og samtidig kombinere ferien med fabelagtige strande og den smukkeste natur. Temperaturerne varierer lidt, alt efter hvor i landet du befinder dig. Er du i den østlige del af Sydafrika, ligger temperaturerne typisk omkring 25 grader fra november til februar. Rejser du sydvestpå mod Cape Town, ligger temperaturerne som regel i nærheden af 20 grader. Med en vinterrejse til Sydafrika får du helt sikkert en god og berigende oplevelse.

Læs om billige rejser til Cape Town.

Sydafrika som vinterrejsemål

Maldiverne – et af de bedste vinterrejsemål med luksuriøse omgivelser

Vi er efterhånden ved at være ved vejs ende for denne liste over de bedste rejsemål om vinteren. Og hvorfor ikke slutte listen af med en rendyrket drømmedestination? Denne destination er klart en af de bedste vinterdestinationer. Du tænker nok allerede “nej, nej, nej – det har jeg slet ikke råd til”. Men faktisk behøves en vinterrejse til Maldiverne slet ikke være så uopnåelig dyr. Du kan faktisk godt komme afsted for under 10.000 kr. pr. person, og med Maldivernes konstante temperaturer på omkring 30 grader er det da et fristende tilbud i den kolde vinterperiode. For tænkt at bytte slud og mørke dage ud med lækre drømmeresorter og paradisiske strande. Det går vi vel alle og drømmer om?

Læs mere om billige rejser til Maldiverne.

Maldiverne som et af de bedste rejsemål om vinteren

Corona og rejserestriktioner

Selvom mange destinationer rundt omkring i verdenen har lempet på deres indrejserestriktioner, er det stadig vigtigt, at man tjekker evt. regler og restriktioner, før man rejser. I den forbindelse er det altid en god idé at holde sig opdateret på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Log ind for at gemme hvad der inspirerer dig

Du kan tilføje op til 99 tilbud