• 18 dec 2019

  Whisky-rundrejse: 6 dage i Skotland fra kun 1.684 kr. inkl. fly, lejebil og alle hoteller

  I dag har jeg sammensat et lille roadtrip, der tager dig på en whiskytur i Skotland, hvor du kan besøge nogle af landets mange hyggelige og superdygtige destillerier! Denne tur er selvfølgelig mest målrettet til folk, som elsker deres scotch. Men selv hvis du ikke er til whisky, tager denne tur dig også gennem nogle af Skotlands smukkeste områder. Og naturen i Skotland er bare uforlignelig smuk, så husk endelig kameraet! Så hvis du er klar til at besøge hyggelige landsbyer, lokale såvel som velkendte destillerier, smage på de våde varer og se noget af Skotlands storslåede natur, så er denne kør-selv-ferie helt klart noget for dig!

  Smag på Skotlands whisky
  april - juni
  fra1.684 kr.
  København, Billund
  Edinburgh
  Billige fly til Edinburgh
  299 kr.
  Fly fra København
  Fly fra Billund
  Lejebil
  inkl. 100 miles pr. dag, fair brændstofpolitik og gratis forbindelsesbus
  222 kr.
  OBS: Der er en rimelig heftig selvrisiko, så overvej at bestille med forsikring - det koster 76 kr. ekstra pr. dag

  Fly til Edinburgh

  Før du kan starte dit roadtrip i smukke Skotland, skal du selvfølgelig først lige tværs over Nordsøen. Her har jeg fundet billige flybilletter fra både København og Billund. Fra København kan du rejse året rundt til priser mellem ca. 200 og 600 kr. Hvis du rejser fra Billund, kan du finde billetter fra april til oktober til nogenlunde tilsvarende priser.

   

  Ovenfor har jeg f.eks. fundet en afgang fra København fra onsdag den 22. april til mandag den 27. april til kun 299 kr. Fra begge lufthavne er de billigste afgange med Ryanair, hvor du du som udgangspunkt altid må medbringe en mindre håndtaske. Hvis du ønsker at tilkøbe mere bagage, kan du med fordel læse min miniguide om Ryanairs bagageregler.

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  Fra København

  (afgange mandage, onsdage, fredage og søndage)

  • 01.04. – 06.04.
  • 15.04. – 20.04.
  • 22.04. – 27.04.
  • 01.05. – 06.05.
  • 15.05. – 18.05.
  • 22.05. – 27.05.
  • 01.06. – 05.06.
  • 10.06. – 15.06.
  • og flere

   

  Fra Billund

  (afgange tirsdage, torsdage og søndage)

  • 14.04. – 21.04.
  • 19.04. – 23.04.
  • 26.04. – 30.04.
  • 03.05. – 07.05.
  • 24.05. – 28.05.
  • 28.05. – 02.06.
  • 04.06. – 09.06.
  • 21.06. – 25.06.
  • Og flere

   


  Læs videre efter annoncen

  annonce

   

  Lejebil i Skotland

  For at komme rundt i Skotland skal du selvfølgelig bruge en bil. Jeg har fundet en lejebil i hele rejseperioden til 444 kr. Det svarer altså til kun 222 kr. pr. person, hvis I er 2 personer (og selvfølgelig endnu billigere, hvis I rejser flere).

   

  Bilen kommer med fair brændstofpolitik, gratis lufthavnstransport og 100 miles (161 km) pr. dag. 100 miles pr. dag svarer til i alt 966 km. Og fordi min rute nedenfor “kun” er 577 km, har I masser af frirum til en afstikker eller to. Herudover har bilen også forsikring med selvrisiko. Som regel har jeg ikke noget i mod at anbefale lejebil-tilbud, som kommer med selvrisiko, da den tit er dækket af ens rejseforsikring. Dog er selvrisikoen på biler i Skotland ret voldsom. Selrisikoen ligger nemlig på 1.500 pund (ca. 15.000 kr.). Så tjek lige din forsikring os se, hvor højt en selvrisiko de dækker (hos min er beløbet f.eks. 5.000 kr.) – og hvis beløbet ligger under de 15.000 kr. vil jeg anbefale, at du tilkøber en forsikring, som dækker selvrisikoen. Dette kan gøres for 76 kr. pr. dag i bookingprocessen.

   

  Du skal være opmærksom på, at de fleste biludlejningsfirmaer i Skotland (og mange andre lande) kun tager imod kreditkort og ikke dankort. Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

   

   

  Rundrejseinspiration

  Denne rundrejse er selvfølgelig kun et eksempel, og du skal derfor være mere end velkommen til at tilpasse din rejse med flere eller færre dage og/eller destillerier. I det hele taget kan du skræddersy din rundrejse, lige præcis som du vil.

   

  Tip: det lyder måske lidt voldsomt, at du skal smage på så mange slags whisky og så køre videre til den næste by – og det skal du selvfølgelig heller ikke! Det er bl.a. derfor, at chaufføren hos langt de fleste destillerier har mulighed for at få smagsprøver to-go.

   

  Dag 1-2 – Edinburgh

  Rejsen begynder i København Lufthavn (eller Billund), hvor du flyver direkte til Edinburgh. Edinburgh er virkelig en fantastisk by med rigtig meget at opleve, og den skotske hovedstad er det perfekte udgangspunkt for dit whisky-eventyr!

   

  I Edinburgh kan du tage forbi The Scotch Whisky Experience, hvor du får en lille rundtur, oplever historien om whisky, og til sidst får du også lov til at smage lidt på de gode sager – særligt hvis du er ny i whisky-verden, eller hvis du vil have frisket din viden om whisky op, kan det virkelig anbefales at tage denne spændende tur.

   

  Den første nat på din whisky-tur bruger du i Edinburgh på det dejlige ibis budget Edinburgh Park. Et dobbeltværelse i en nat koster 290 kr., dvs. 145 kr. pr. person ved en rejse for 2.

  Hotel i Edinburgh
  f.eks. det billige ibis Budget Edinburgh Park
  145 kr.

  Dag 2-3 – Cairngorm

   

  På turens 2. dag kører du nordpå forbi et af Skotlands vartegn, Forth Bridge, og derfra videre til dit første besøg på et de mange destillerier, du kommer til at se på denne tur. Destilleriet ligger i byen Pitlorchy og hedder Edradour Distillery. Edradour er faktisk et af Skotlands mindste Destillerier. Men på trods af deres beskedne størrelse fejler deres whisky bestemt ikke noget!

   

  Pitlorchy er også stedet, hvor Cairngorm Nationalpark begynder. Området byder på vidunderligt smukke landskaber og er et oplagt sted at stoppe, hvis du er til vandreture eller bare vil nyde naturen.

   

  Hvis du fortsætter længere nordpå, kommer du forbi en række hyggelige og supercharmerende landsbyer, hvor du passende kan tage en overnatning. Byerne Aviemore og Kingussie (og hele det nærliggende område) er fyldt med forskellige bed and breakfasts til billige penge. Jeg har f.eks. fundet en overnatning tæt ved Cairngorm National Park i byen Kingussie. Her bor du på det fine Hotel The Silverfjord på et dobbeltværelse med fælles bad til kun 220 kr. pr. person ved en rejse for 2.

  Hotel ved Cairngorm
  f.eks. Hotel The Silverfjord
  220 kr.

  Dag 3-5 Speyside og Elgin

   

  Hvis du kører lidt længere nordpå, kommer du til Speyside – nogen vil sige, at det er whiskyens hjemsted, hvor over halvdelen af den skotske whisky bliver produceret. Så her finder du et kæmpe udvalg af destillerier. Det er også her, en af de mest kendte whiskyer i verden bliver produceret – Glenfiddich. I byen Dufftown kan du tage en tur til et af deres destillerier og smage på nogle af deres 18 år gamle whiskyer.

   

  Mens Glenfiddich er et meget godt sted at have set som whisky-elsker, skal du ikke snyde dig for en tur til den lille landsby Keith, der ligger små 20 km fra Dufftown. Her kan du besøge Skotlands ældste og smukkeste destilleri, hvor de producerer det verdenskendte Chivas Regal. Forkæl dig selv og tag på deres ”Ultimate Strathisla Experience”, hvor du kommer til at smage på deres 38 år gamle Royal Salute Stone of Destiny!

   

  Området ved Speyside er dog ikke kun kendt for whisky. Floden Spey og dens laksebestand har gjort området til et yndet rejsemål for lystfiskere – der er nemlig rigtig fine muligheder for at fiske efter laks. Hvis du bare vil smage på laksen uden at skulle have fiskestangen frem, skal du forbi byen Aberlour, hvor du kan spise utrolig lækkert røget laks på mange af caféerne.

   

  Lidt nord for Speyside ligger Elgin. Elgin er en af Skotlands to ”whisky-hovedstader” og byder på hele 8 destillerier. Måske 8 på en dag er lidt af et stretch, men jeg synes i hvert fald, at du skal besøge Glen Moray, som mange siger byder på Skotlands bedste destilleri-tur, hvor man får mest for pengene (og du kommer til at smage på deres 12-, 16- og 30-årige whiskyer).

   

   

  Der findes mange hoteller og bed & brekfasts i området omkring Aberlour og Elgin. Jeg har f.eks. fundet det meget anmelderroste Ardvorlich Guest House i Elgin. Jeg har valgt at tilbringe 2 nætter her, fordi der netop her er så mange destillerier at besøge. Et dobbeltværelse i 2 nætter inkl. morgenmad koster 1.306 kr., dvs. 653 kr. pr. person ved en rejse for 2.

  Hotel i Elgin
  f.eks. det anmelderroste Ardorlich Guest House
  653 kr.

   

  Dag 5-6 – Edinburgh

  Fra Elgin vil jeg anbefale dig at tage den halvlange tur sydpå mod Edinburgh igen. Men i stedet for at køre den samme vej tilbage, skal du næsten køre mod Forres og derfra sydpå mod Grantown. På denne måde kører du langs ”Dava Way” langs de smukkeste landskaber! Fra Grantown skal du køre videre på A939 mod Aberdeenshire.

   

  På din vej tilbage til Edinburgh må du endelig også overveje at besøge destilleriet, der laver den britiske kongefamilies yndlingswhisky – Royal Lochnagar. Herefter er det bare med at fortsætte sydpå mod Edinburgh, hvor du har din sidste overnatning. I Edinburgh kan du passende tilbringe den sidste nat på ibis Budget Edinburgh Park. Prisen for en enkelt nat er igen 145 kr. pr. person.

  Hotel i Edinburgh
  f.eks. det billige ibis Budget Edinburgh Park
  145 kr.

   

   

  Pris

  • Fly til Edinburgh: 299 kr.
  • Lejebil: 222 kr.
  • Hotel i Edinburgh: 145 kr.
  • Hotel ved Cairngorm: 220 kr.
  • Hotel ved Elgin: 653 kr.
  • Hotel i Edinburgh: 145 kr.
  • I alt: 1.684 kr.

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  27 kommentarer til Whisky-rundrejse: 6 dage i Skotland fra kun 1.684 kr. inkl. fly, lejebil og alle hoteller

  1. Kim christiansen says:

   Hej
   Vil gerne tilmeldes jeres nyhedsbrev
   Vi er to der rigtig gerne vil til Scotland især til Edinburgh men vil hellere ud at se ruiner og slotte istedet for wiskey har du forslag
   3-5 dage
   Mvh kim

  2. Carsyen says:

   Hej
   Husk lige at oplyseprisen for en siddeplads i flyet
   F.eks Ryan air tager 119 kr pr vej pr person… ☝️

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Carsten 🙂

    Ryanair har en masse ekstraydelser, som de ihærdigt forsøger at sælge. Det er simpelthen en del af deres forretningsmodel. Personligt synes jeg, at man ofte kan undvære langt de fleste ekstraydelser, forsikringer osv. Men det er selvfølgelig i høj grad et spørgsmål om smag og behag. Derfor har jeg for nemheds skyld valgt at oplyse, hvad billettens grundpris er, og hvad 10 kg håndbagage vil koste. Så kan folk efterfølgende selv tage stilling til, hvad de vil tilkøbe 🙂

    I øvrigt (for at være helt præcis) så betaler man faktisk ikke for at få en siddeplads i flyet. Alle passagerer får en siddeplads uanset hvad. I stedet betaler man for at vælge sin siddeplads i flyet. Hvis man er ligeglad med, hvor i flyet man sidder, kan man derfor lige så godt spare de penge 😉

  3. Karin Nielsen says:

   Jeg vil gerne tilmeldes nyhedsbrevet..

  4. Brian Johansen says:

   Hvad vil det koste for os 4 voksne i uge 38 , afgang Billund 15/9-19/9?
   Whiskey rundtur Skotland.
   VH Brian

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Brian 🙂

    Du kan finde den præcise pris ved at klikke dig ind på linkene og indtaste jeres datoer 😉 Desværre kan jeg se, at prisen for flybilletter på netop de datoer er steget :/

    Alternativt kan I overveje 01.09. – 05.09., 22.09. – 26.09. eller 29.09. – 03.10. Her er priserne stadig under 550 kr. pr. person 🙂

  5. Jan says:

   Vil gerne tilmeldes super hyggelig tur

  6. Christoffer says:

   Jeg vil gerne tilmeldes nyhedsbrevet

  7. SI says:

   Hej.
   Hvis nu man kun har 1 dag at tage ud på whisky/destilleri/natur tur, og gerne med bus/chauffør, så ikke med billeje, har du så et område/en tur du vil anbefale? Vi har nemlig kun 2 hele dage og så en 1/2 dag i hver ende hvor vi rejser.

  8. Pingback:Billige rejser, fly og all-inclusive ferier – Rejsespejder

  9. Signe says:

   Jeg vil gerne tilmeldes nyhedsbrevet

  10. Freja Christensen says:

   Hej! Lyder som en super spændende tur!! Er det muligt at bestille den i marts eller april måned til nogen lunde samme pris?

   Mvh Freja

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Freja 🙂

    Fly kan du i hvert fald godt finde til 200 – 350 kr. 😉

    Så skal du blot tilpasse de enkelte hoteller til jeres egne datoer. Og hvis nogle er blevet for dyre, kan I altid finde et andet 😉

   • Rejsespejder_SB says:

    Lige nu kan du fx finde billige fly:

    07.03. – 12.03.
    14.03. – 19.03.
    18.04. – 23.04.
    (der er flere 😉 )

  11. John Schou says:

   Lyder rigtig spændende

  12. Pingback:Rejsespejder – Danmarks rejsetilbudsblog

  13. Nuuni says:

   Hej

    

   jeg har forgæves ledt efter overnatning i Edi fredag, 16.06 til mandag 19.06.2017 til 2 personer. Flybilletterne købt forrige måned. 

  14. Nuuni says:

   Jeg har forgæves ledtvefter overbatning i Edi 

   fredag 16.06-mandag 19.06.2017 til 2 personer. Kan du mon hjælpe? 

   Flybilletter købt sidste måned.

   • Rejsespejder_AP says:

    Hej,

    Du kan se en oversigt over hoteller d. 16.06. – 19.06. her. Jeg håber I får en helt fantastisk tur 🙂

  15. Sanne says:

   Ved du hvad de forskellige ture på destillerier koster?

  16. Frederik says:

   Jeg hsr bidt mærke i at rentalcars.com (dk) får usandsynligt dårlige anmeldelser på Trustpilot. Måske en af grundene til at deres forsikring er super billig. 

  17. Bjarne Bak says:

   Man skal så lige huske, at når man lejer bil ved Rentalcars, og alle andre biludlejninger, at det er, meget, fornuftigt at tagne en fuld forsikring, så man ikke pludselig hænger på en selvrisiko på 10-20.000 kr.  Hos Rentalcars har de en tilbagebetalingsordning, som dækker for ens selvrisiko. Den koster mange steder omk. 80 kr/dag. (en billig måde at redde sin nattesøgn på).    Af en eller anden grund er den "forsikring" meget billigere end den, som biludlejningsfirmaer tilbyder.  

   • Rejsespejder says:

    Hej Bjarne,

    mange rejseforsikringer dækker selvrisikoen (enten en del eller hele beløbet) – det glemt jeg at skrive. Min tidligere rejseforsikring dækkede op til 3.000 kr. i selvrisiko og den jeg har nu (gennem MasterCard) dækker 7.000 kr. Så det jeg glemt at skrive er, at man lige skal tjekke sin rejseforsikring inden man køber en ekstra forsikring :).