27 aug 2018

Whisky-rundrejse: 5 dage i Skotland til kun 1.651 kr. inkl. fly, lejebil og alle hoteller

I dag har jeg sammensat et lille road trip, der tager dig på en whiskytur i Skotland, hvor du kan besøge nogle af landets mange hyggelige og superdygtige destillerier! Denne tur er selvfølgelig mest målrettet til folk, som elsker deres scotch. Men selv hvis du ikke er til whisky, så tager denne tur dig også gennem nogle af Skotlands smukkeste områder. Naturen viser sig fra sin smukkeste side i september og oktober med de flotteste efterårsfarver, så husk endelig kameraet! Så hvis du er klar til at besøge hyggelige landsbyer, lokale samt velkendte destillerier, smage på de våde varer og se noget af Skotlandsstorslået natur, så er den her kør-selv-ferie helt klart noget for dig.

Smag på Skotlands whisky
september - november
1.651 kr.
København
Edinburgh
Billige fly til Edinburgh
inkl. håndbagage
318 kr.
Lejebil
199 kr.
Hotel
1.134 kr.
Fly
318 kr.
Lejebil
199 kr.
Total (pr.person)
1.651 kr.

Fly til Edinburg

I dag har jeg fundet billige fly til den skotske hovedstad Edinburgh. De billige billetter findes fra september til november – især september og oktober er perfekte måneder at rejse i, hvis du gerne vil opleve de smukke efterårsfarver i det vilde landskab. Jeg har f.eks. fundet en afgang fra København d. 06.10. – 10.10. til kun 318 kr. inkl. håndbagage. Prislejet ligger mellem 270 – 500 kr. Det er desværre ikke muligt at finde lignende afgange fra Jylland.

 

Eksempler på billige rejsedatoer

 • 15.09. – 19.09.
 • 22.09. – 26.09.
 • 26.09. – 03.10.
 • 03.10. – 10.10.
 • 19.10. – 24.10.
 • 21.10. – 26.10.
 • 22.10. – 27.10.
 • 31.10. – 05.11.
 • 11.11. – 15.11.
 • og flere

 

Lejebil i Skotland

For at komme rundt i Skotland, skal du selvfølgelig have en bil. Jeg har f.eks. fundet en bil, der får 9,3 ud af 10-rating til kun 398., dvs. 199 kr. pr. person ved en rejse for 2, og endnu billigere, hvis I er flere om at dele bilen. Tilbuddet er inklusiv 570 km. og gratis aflysning.

Husk, at de fleste biludlejningsfirmaer i Skotland (og generelt i udlandet) kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis. Bilen kommer med forsikring (med selvrisiko) og ubegrænset kilometer. Vær opmærksom på, at priserne for billeje godt kan variere, alt efter hvilken periode du gerne vil leje bil i.

 

Rundrejse-inspiration

Denne rundrejse er selvfølgelig kun et eksempel, og du kan selvfølgelig tilpasse din rejse med flere eller færre dage og/eller destillerier. I det hele taget kan du lave din rundrejse, lige præcis som du vil.

Tip: det lyder måske lidt voldsomt, at du skal smage på så mange slags whisky og så køre videre til den næste by – det skal du selvfølgelig ikke! Og det er også derfor, at chaufføren hos langt de fleste destillerier har mulighed for at få smagsprøver ”to-go”.

1. dag – Edinburgh

Rejsen begynder i Københavns lufthavn, hvor du flyver direkte til Edinburgh. Edinburgh er virkelig en fantastisk by med rigtig meget at opleve og det perfekte udgangspunkt for dit whisky-eventyr!

I Edinburgh kan du tage forbi The Scotch Whisky Experience, hvor du får en lille rundtur, oplever historien om whisky og til sidst får du også lov til at smage lidt på de gode sager – særligt hvis du er ny i whisky-verdenen, eller hvis du vil have frisket din viden om whisky op, så kan det virkelig anbefales at tage denne spændende tur.

Den første nat på din whisky-tur bruger du i Edinburgh på det dejlige ibis budget Edinburgh Park (4 ud af 5 på TripAdvisor). Et dobbeltværelse i en nat koster 487 kr., dvs. 244 kr. pr. person ved en rejse for 2.

Hotel i Edinburgh
f.eks. ibis budget
244 kr.

2. dag: Cairngorm Nationalpark

På turens 2. dag tager du nordpå forbi et af Skotlands vartegn, Forth Bridge, og videre til dit første besøg på et de mange destillerier du kommer til at se på denne tur. I byen Pitlorchy skal du en tur forbi Edradour Distillery, som er et af landets mindste. Men selvom Edradour er blandt Skotlands mindste destillerier, fejler deres whisky bestemt ikke noget!

Pitlorchy er også stedet, hvor Cairngorm Nationalpark begynder, der byder på vidunderligt smukke landskaber – et super sted at stoppe, hvis du er til vandreture eller bare vil nyde naturen.

Hvis du kører længere nordpå, kommer du forbi mange hyggelige landsbyer, hvor du kan tage en overnatning. F.eks. i byen Aviemore og det nærliggende område – hvor du kan finde en række Bed and Breakfasts til billige penge. Her vil jeg anbefale det hyggelige og anmelderroste The Park Guesthouse (4,5 ud af 5 på TripAdvisor). Her er morgenmad inkluderet i prisen til prisen 347 kr. pr. person for 1 nat på et dobbeltværelse ved en rejse for 2.

Hotel ved Grantown-on-spey området
f.eks. The Park Guest House
347 kr.

3. dag: Speyside

Hvis du kører lidt længere nordpå, kommer du til Speyside – nogle vil sige, at det er whiskyens hjemsted, hvor over halvdelen af den skotske whisky bliver produceret. Så der er et kæmpe udvalg af destillerier. Det er også her en af de mest kendte whiskyer i verden bliver produceret – Glenfiddich. I byen Dufftown kan du tage en tur til et af deres destilleri og smage på nogle af deres 18 år gamle whiskyer.

Mens Glenfiddich er et meget godt sted at have set som whisky-elsker, skal du ikke snyde dig for en tur til den lille landsby Keith, der ligger små 20 km fra Dufftown. Her kan du besøge Skotlands ældste og smukkeste destilleri, hvor de producerer det verdenskendte Chivas Regal. Forkæl dig selv og tag på deres ”Ultimate Strathisla Experience”, hvor du kommer til at smage på deres 38 år gamle Royal Salute Stone of Destiny!

Floden Spey er kendt for sin laksebestand – og der er rigtig mange muligheder at fiske efter laks. Hvis du bare vil smage på laksen uden at tage fiskestangen frem, skal du forbi byen Aberlour, hvor du kan spise utrolig lækkert røget laks på mange af caféerne.

Der findes mange hoteller i området omkring Aberlour. Jeg har f.eks. fundet det meget anmelderrost 4* Ardgye House (5 ud af 5 på TripAdvisor og “Certificate of Excellence“). Et dobbeltværelse inkl. morgenmad koster 600 kr., dvs. 300 kr. pr. person ved en rejse for 2.

Hotel ved Elgin
f.eks. Ardgye House
300 kr.

4. dag: Elgin

Elgin er en af Skotlands to ”whisky-hovedstader” og byder på hele 8 destillerier. Måske 8 på en dag er lidt af et stretch, men jeg synes i hvert fald du skal besøge Glen Moray, som mange siger byder på Skotlands bedste destilleri-tur, hvor man får mest for pengene (og du kommer til at smage på deres 12, 16 og 30-årige whiskyer).

Fra Elgin anbefaler jeg at tage den halvlange tur sydpå mod Edinburgh igen. Men i stedet for at køre den samme vej tilbage, så skal du næsten køre mod Forres og derfra sydpå mod Grantown. På denne måde kører du langs ”Dava Way” langs de smukkeste landskaber! Fra Grantown skal du køre videre på A939 mod Aberdeenshire.

På din vej tilbage til Edinburgh må du endelig også overveje at besøge destilleriet, der laver den britiske kongefamiliens yndlings-whisky – Royal Lochnagar. Herefter er det bare med at fortsætte  sydpå mod Edinburgh, hvor du har din sidste overnatning. Her vil jeg igen anbefale Ibis Budget Edinburgh Park, hvor prisen pr. person for 1 nat i et dobbeltværelse bliver 243 kr.

Hotel i Edinburgh
f.eks. ibis budget
243 kr.

5. dag: Hjemrejse

Du flyver hjem fra Edinburgh Lufthavn kl. 18:45, så der er rigelig tid til at udforske lidt mere af Edinburgh og f.eks. nogle af byens mange shoppingmuligheder.

 

 

Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

Hvad synes du?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

12 kommentarer til Whisky-rundrejse: 5 dage i Skotland til kun 1.651 kr. inkl. fly, lejebil og alle hoteller

 1. Bjarne Bak says:

  Man skal så lige huske, at når man lejer bil ved Rentalcars, og alle andre biludlejninger, at det er, meget, fornuftigt at tagne en fuld forsikring, så man ikke pludselig hænger på en selvrisiko på 10-20.000 kr.  Hos Rentalcars har de en tilbagebetalingsordning, som dækker for ens selvrisiko. Den koster mange steder omk. 80 kr/dag. (en billig måde at redde sin nattesøgn på).    Af en eller anden grund er den "forsikring" meget billigere end den, som biludlejningsfirmaer tilbyder.  

  • Rejsespejder says:

   Hej Bjarne,

   mange rejseforsikringer dækker selvrisikoen (enten en del eller hele beløbet) – det glemt jeg at skrive. Min tidligere rejseforsikring dækkede op til 3.000 kr. i selvrisiko og den jeg har nu (gennem MasterCard) dækker 7.000 kr. Så det jeg glemt at skrive er, at man lige skal tjekke sin rejseforsikring inden man køber en ekstra forsikring :).

 2. Frederik says:

  Jeg hsr bidt mærke i at rentalcars.com (dk) får usandsynligt dårlige anmeldelser på Trustpilot. Måske en af grundene til at deres forsikring er super billig. 

 3. Sanne says:

  Ved du hvad de forskellige ture på destillerier koster?

 4. Nuuni says:

  Jeg har forgæves ledtvefter overbatning i Edi 

  fredag 16.06-mandag 19.06.2017 til 2 personer. Kan du mon hjælpe? 

  Flybilletter købt sidste måned.

  • Rejsespejder_AP says:

   Hej,

   Du kan se en oversigt over hoteller d. 16.06. – 19.06. her. Jeg håber I får en helt fantastisk tur 🙂

 5. Nuuni says:

  Hej

   

  jeg har forgæves ledt efter overnatning i Edi fredag, 16.06 til mandag 19.06.2017 til 2 personer. Flybilletterne købt forrige måned. 

 6. Pingback:Rejsespejder – Danmarks rejsetilbudsblog

 7. John Schou says:

  Lyder rigtig spændende

 8. Freja Christensen says:

  Hej! Lyder som en super spændende tur!! Er det muligt at bestille den i marts eller april måned til nogen lunde samme pris?

  Mvh Freja

  • Rejsespejder_SB says:

   Hej Freja 🙂

   Fly kan du i hvert fald godt finde til 200 – 350 kr. 😉

   Så skal du blot tilpasse de enkelte hoteller til jeres egne datoer. Og hvis nogle er blevet for dyre, kan I altid finde et andet 😉

  • Rejsespejder_SB says:

   Lige nu kan du fx finde billige fly:

   07.03. – 12.03.
   14.03. – 19.03.
   18.04. – 23.04.
   (der er flere 😉 )