• 13 jul 2019

  Whisky-rundrejse: 5 dage i Skotland til kun 1.446 kr. inkl. fly, lejebil og alle hoteller

  I dag har jeg sammensat et lille road trip, der tager dig på en whiskytur i Skotland, hvor du kan besøge nogle af landets mange hyggelige og superdygtige destillerier! Denne tur er selvfølgelig mest målrettet til folk, som elsker deres scotch. Men selv hvis du ikke er til whisky, tager denne tur dig også gennem nogle af Skotlands smukkeste områder. Og naturen i Skotland er bare uforlignelig smuk, så husk endelig kameraet! Så hvis du er klar til at besøge hyggelige landsbyer, lokale såvel som velkendte destillerier, smage på de våde varer og se noget af Skotlands storslået natur, så er denne kør-selv-ferie helt klart noget for dig!

  Smag på Skotlands whisky
  året rundt
  1.446 kr.
  København, Billund
  Edinburgh
  Billige fly til Edinburgh
  315 kr.
  Fly fra Billund
  Fly fra København
  Lejebil
  inkl. 152 km pr. dag, fair brændstofpolitik og gratis forbindelsesbus
  178 kr.

  Fly til Edinburgh

  Før du kan starte dit road trip i smukke Skotland, så skal du selvfølgelig først lige tværs over Nordsøen. Her har jeg fundet billige flybilletter fra både Billund og København. Fra København kan du rejse året rundt til priser mellem ca. 200 og 600 kr. Hvis du rejser fra Billund, kan du finde billetter fra april til oktober til nogenlunde tilsvarende priser. Ovenfor har jeg f.eks. fundet en afgang fra Billund fra søndag den 25. august til torsdag den 29. august til kun 315 kr.

   

  Fra begge lufthavne er de billigste afgange med Ryanair, hvor du som udgangspunkt kun må medbringe en mindre håndtaske. Hvis du vil have 10 kg håndbagage med, skal du booke billetten med prioritet. Dette koster mellem 45-75 kr. ekstra pr. vej (hvis du booker direkte gennem Ryanair).

   

  Ovennævnte rejseeksempel er med afgang fra Billund fra d. 25.08. til den 29.08. – her er nogle andre billige afgange (husk hotelpriserne og prisen for billeje kan stige eller falde en smule alt afhængig af datoerne).

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  Fra København

  • 07.08. – 14.08.
  • 09.08. – 14.08.
  • 14.08. – 19.08./21.08.
  • 21.08. – 28.08.
  • 30.08. – 04.09.
  • 15.09. – 18.09.
  • 18.09. – 25.09.
  • 20.90. – 25.09.
  • 04.10. – 09.10.
  • og flere

   

  Fra Billund

  • 08.08. – 18.08.
  • 18.08. – 22.08.
  • 25.08. – 29.08.
  • 01.09. – 05.09.
  • 08.09. – 12.09.
  • 15.09. – 19.09.
  • 29.09. – 03.10.
  • Og flere

   

   

  Lejebil i Skotland

  For at komme rundt i Skotland, skal du selvfølgelig bruge en bil. Jeg har fundet en lejebil i hele rejseperioden til 355 kr. Det svarer altså til kun 178 kr. pr. person, hvis I er 2 personer (og selvfølgelig endnu billigere, hvis I rejser flere). I august er prisniveauet lidt højere pga. højsæsonen.

   

  Bilen kommer med fair brændstofpolitik, gratis lufthavnstransport og 95 miles (152 km) pr. dag, hvilket svarer til i alt 760 km (ruten jeg foreslår er 560 km). Herudover har den også forsikring (dog med selvrisiko – så tjek om din rejseforsikring dækker den).

   

  Du skal være opmærksom på, at de fleste biludlejningsfirmaer i Skotland (og mange andre lande) kun tager imod kreditkort og ikke dankort. Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

   

   

  Rundrejseinspiration

  Denne rundrejse er selvfølgelig kun et eksempel, og du skal derfor være mere end velkommen til at tilpasse din rejse med flere eller færre dage og/eller destillerier. I det hele taget kan du lave din rundrejse lige præcis som du vil.

   

  Tip: det lyder måske lidt voldsomt, at du skal smage på så mange slags whisky og så køre videre til den næste by – og det skal du selvfølgelig heller ikke! Det er bl.a. derfor, at chaufføren hos langt de fleste destillerier har mulighed for at få smagsprøver to-go.

   

  1. dag

  Rejsen begynder i enten Billund eller København, hvor du flyver direkte til Edinburgh. Med den afgang jeg har fundet lander du om eftermiddagen ved omkring 18.45, så hvis du skulle have lyst, så kan du nyde din aftensmad i Edinburgh, inden du kører videre til din første overnatning ved Perth.

   

  Her har jeg fundet det hyggelige Sky Logde Perth, hvor du får en nat til 365 kr. inkl. morgenmad, dvs. 183 kr. pr. person ved en rejse for 2.

  Hotel i Perth
  f.eks. Sky Lodge Perth
  183 kr.

  2. dag

  På turens 2. dag tager du nordpå til Elgin. På din vej til området må du endelig også overveje at besøge destilleriet, der laver den britiske kongefamilies yndlingswhisky – Royal Lochnagar.

   

  Elgin er en af Skotlands to ”whisky-hovedstæder” og byder på hele otte destillerier. Måske otte på en dag er lidt af et stretch, men jeg synes i hvert fald, at du skal besøge Glen Moray, som mange siger byder på Skotlands bedste destilleri-tur, og den hvor man får mest for pengene. Du kommer bl.a. til at smage på deres 12-, 16- og 30-årige whiskyer.

   

  Hvis du elsker fisk, så skal du forbi byen Aberlour, hvor du kan spise utrolig lækkert røget laks på mange af caféerne. I området kommer du forbi en række hyggelige og supercharmerende landsbyer, hvor du kan tage en overnatning. Her kan du f.eks. overnatte på Ardvorlich Guest House. Her er morgenmad inkluderet i prisen til prisen 312 kr. pr. person for 1 nat på et dobbeltværelse ved en rejse for 2.

  Hotel ved Elgin
  f.eks. Ardvorlich Guest House
  312 kr.

  3. dag

  Rutens næste stop er Speyside – nogen vil sige, at det er whiskyens hjemsted, hvor mere end halvdelen af den skotske whisky bliver produceret. Så her finder du et kæmpe udvalg af destillerier. Det er også her, en af de mest kendte whiskyer i verden bliver produceret – Glenfiddich. I byen Dufftown kan du tage en tur til et af deres destillerier og smage på nogle af deres 18 år gamle whiskyer.

   

  Mens Glenfiddich er et meget godt sted at have set som whisky-elsker, skal du ikke snyde dig for en tur til den lille landsby Keith, der ligger små 20 km fra Dufftown. Her kan du besøge Skotlands ældste og smukkeste destilleri, hvor de producerer det verdenskendte Chivas Regal. Forkæl dig selv og tag på deres ”Ultimate Strathisla Experience”, hvor du kommer til at smage på deres 38 år gamle Royal Salute Stone of Destiny!

   

  Området ved Speyside er dog ikke kun kendt for whisky. Floden Spey og dens laksebestand har gjort området til et yndet rejsemål for lystfiskere – der er nemlig rigtig fine muligheder for at fiske efter laks.

   

  Jeg har fundet en overnatning tæt ved Cairngorm National Park i byen Kingussie. Her bor du på det fine Hotel The Silverfjord på et dobbeltværelse med fælles bad til kun 291 kr. pr. person ved en rejse for 2.

  Hotel ved Cairngorm National Park
  f.eks. Hotel The Silverfjord
  291 kr.

  4. dag

   

  Området ved Cairngorms National Park byder på vidunderligt smukke landskaber og er et oplagt sted at stoppe, hvis du er til vandreture eller bare vil nyde naturen.

   

  I byen Pitlorchy skal du en tur forbi Edradour Distillery, som er et af landets mindste. Men selvom Edradour er blandt Skotlands mindste destillerier, fejler deres whisky bestemt ikke noget!

   

  Din sidste nat tilbringer du ved Edinburgh, hvor jeg har fundet en overnatning på Claremont Guesthouse. En nat på et dobbeltværelse koster 374 kr., dvs. 167 kr. pr. person ved en rejse for 2.

  Hotel i Edinburgh
  f.eks. Claremont Guesthouse
  167 kr.

  5. dag

  Du flyver hjem fra Edinburgh Lufthavn kl. 15.15, så der er lidt tid til at udforske lidt mere af Edinburgh. Her kan du f.eks. tage forbi The Scotch Whisky Experience, hvor du får en lille rundtur, oplever historien om whisky, og til sidst får du også lov til at smage lidt på de gode sager – særligt hvis du er ny i whisky-verden, eller hvis du vil have frisket din viden om whisky op, kan det virkelig anbefales at tage denne spændende tur.

   

   

   

   

  Pris

  • Fly til Edinburgh: 315 kr.
  • Lejebil: 178 kr.
  • Hotel i Perth: 183 kr.
  • Hotel i Elgin: 312 kr.
  • Hotel ved Cairngorm: 291 kr.
  • Hotel i Edinburgh: 167 kr.
  • I alt: 1.446 kr.

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  25 kommentarer til Whisky-rundrejse: 5 dage i Skotland til kun 1.446 kr. inkl. fly, lejebil og alle hoteller

  1. Carsyen says:

   Hej
   Husk lige at oplyseprisen for en siddeplads i flyet
   F.eks Ryan air tager 119 kr pr vej pr person… ☝️

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Carsten 🙂

    Ryanair har en masse ekstraydelser, som de ihærdigt forsøger at sælge. Det er simpelthen en del af deres forretningsmodel. Personligt synes jeg, at man ofte kan undvære langt de fleste ekstraydelser, forsikringer osv. Men det er selvfølgelig i høj grad et spørgsmål om smag og behag. Derfor har jeg for nemheds skyld valgt at oplyse, hvad billettens grundpris er, og hvad 10 kg håndbagage vil koste. Så kan folk efterfølgende selv tage stilling til, hvad de vil tilkøbe 🙂

    I øvrigt (for at være helt præcis) så betaler man faktisk ikke for at få en siddeplads i flyet. Alle passagerer får en siddeplads uanset hvad. I stedet betaler man for at vælge sin siddeplads i flyet. Hvis man er ligeglad med, hvor i flyet man sidder, kan man derfor lige så godt spare de penge 😉

  2. Karin Nielsen says:

   Jeg vil gerne tilmeldes nyhedsbrevet..

  3. Brian Johansen says:

   Hvad vil det koste for os 4 voksne i uge 38 , afgang Billund 15/9-19/9?
   Whiskey rundtur Skotland.
   VH Brian

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Brian 🙂

    Du kan finde den præcise pris ved at klikke dig ind på linkene og indtaste jeres datoer 😉 Desværre kan jeg se, at prisen for flybilletter på netop de datoer er steget :/

    Alternativt kan I overveje 01.09. – 05.09., 22.09. – 26.09. eller 29.09. – 03.10. Her er priserne stadig under 550 kr. pr. person 🙂

  4. Jan says:

   Vil gerne tilmeldes super hyggelig tur

  5. Christoffer says:

   Jeg vil gerne tilmeldes nyhedsbrevet

  6. SI says:

   Hej.
   Hvis nu man kun har 1 dag at tage ud på whisky/destilleri/natur tur, og gerne med bus/chauffør, så ikke med billeje, har du så et område/en tur du vil anbefale? Vi har nemlig kun 2 hele dage og så en 1/2 dag i hver ende hvor vi rejser.

  7. Pingback:Billige rejser, fly og all-inclusive ferier – Rejsespejder

  8. Signe says:

   Jeg vil gerne tilmeldes nyhedsbrevet

  9. Freja Christensen says:

   Hej! Lyder som en super spændende tur!! Er det muligt at bestille den i marts eller april måned til nogen lunde samme pris?

   Mvh Freja

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Freja 🙂

    Fly kan du i hvert fald godt finde til 200 – 350 kr. 😉

    Så skal du blot tilpasse de enkelte hoteller til jeres egne datoer. Og hvis nogle er blevet for dyre, kan I altid finde et andet 😉

   • Rejsespejder_SB says:

    Lige nu kan du fx finde billige fly:

    07.03. – 12.03.
    14.03. – 19.03.
    18.04. – 23.04.
    (der er flere 😉 )

  10. John Schou says:

   Lyder rigtig spændende

  11. Pingback:Rejsespejder – Danmarks rejsetilbudsblog

  12. Nuuni says:

   Hej

    

   jeg har forgæves ledt efter overnatning i Edi fredag, 16.06 til mandag 19.06.2017 til 2 personer. Flybilletterne købt forrige måned. 

  13. Nuuni says:

   Jeg har forgæves ledtvefter overbatning i Edi 

   fredag 16.06-mandag 19.06.2017 til 2 personer. Kan du mon hjælpe? 

   Flybilletter købt sidste måned.

   • Rejsespejder_AP says:

    Hej,

    Du kan se en oversigt over hoteller d. 16.06. – 19.06. her. Jeg håber I får en helt fantastisk tur 🙂

  14. Sanne says:

   Ved du hvad de forskellige ture på destillerier koster?

  15. Frederik says:

   Jeg hsr bidt mærke i at rentalcars.com (dk) får usandsynligt dårlige anmeldelser på Trustpilot. Måske en af grundene til at deres forsikring er super billig. 

  16. Bjarne Bak says:

   Man skal så lige huske, at når man lejer bil ved Rentalcars, og alle andre biludlejninger, at det er, meget, fornuftigt at tagne en fuld forsikring, så man ikke pludselig hænger på en selvrisiko på 10-20.000 kr.  Hos Rentalcars har de en tilbagebetalingsordning, som dækker for ens selvrisiko. Den koster mange steder omk. 80 kr/dag. (en billig måde at redde sin nattesøgn på).    Af en eller anden grund er den "forsikring" meget billigere end den, som biludlejningsfirmaer tilbyder.  

   • Rejsespejder says:

    Hej Bjarne,

    mange rejseforsikringer dækker selvrisikoen (enten en del eller hele beløbet) – det glemt jeg at skrive. Min tidligere rejseforsikring dækkede op til 3.000 kr. i selvrisiko og den jeg har nu (gennem MasterCard) dækker 7.000 kr. Så det jeg glemt at skrive er, at man lige skal tjekke sin rejseforsikring inden man køber en ekstra forsikring :).