Log ind for at gemme hvad der inspirerer dig

Du kan tilføje op til 99 tilbud

fra 3.541 kr.
Whisky-rundrejse: 6 dage i Skotland fra kun 3.541 kr. p.p. inkl. fly, lejebil og alle hoteller
Andet

Whisky-rundrejse: 6 dage i Skotland fra kun 3.541 kr. p.p. inkl. fly, lejebil og alle hoteller

Andet |

Whisky-rundrejse: 6 dage i Skotland fra kun 3.541 kr. p.p. inkl. fly, lejebil og alle hoteller

I dag har jeg sammensat et lille roadtrip til Skotland, der tager dig på en whiskytur i det skotske land, hvor du kan besøge nogle af landets mange hyggelige og superdygtige destillerier! Denne tur er selvfølgelig mest målrettet til folk, som elsker whisky. Men selv hvis du ikke er til whisky, tager denne tur dig også gennem nogle af Skotlands smukkeste områder. Og naturen i Skotland er bare uforlignelig smuk, så husk endelig kameraet! Så hvis du er klar til at besøge hyggelige landsbyer, lokale såvel som velkendte destillerier, smage på de våde varer og se noget af Skotlands storslåede natur, så er denne kør-selv-ferie helt klart noget for dig! 🥃

Smag på Skotlands whisky

April – November

fra

3.541 kr.

✈️Fra København og Billund

🥃 Den perfekte rundrejse for whisky-entusiasten

⛰️ Oplev den smukke skotske natur

Billige fly til Edinburgh

327 kr.

Lejebil

862 kr.

Whisky-rundrejse i Skotland – fly til Edinburgh

Før du kan starte dit roadtrip i smukke Skotland, skal du selvfølgelig først lige tværs over Nordsøen.

Her har jeg fundet billige flybilletter fra både København og Billund.

Fra København kan du rejse direkte med Ryanair stort set året rundt til priser mellem ca. 400 og 1.000 kr. tur/retur.

Fra Billund kan du også finde billige flybilletter hos Ryanair. Herfra er der tre ugentlige afgange fra april (mandag, fredag og søndage). Fra juni justerer de op til fire ugentlige afgange (mandag, torsdag, fredag og søndag). Priserne ligger typisk et sted mellem 300 og 1.000 kr. tur/retur.

Ovenfor har jeg f.eks. fundet en afgang fra Billund fra mandag den 22. april til søndag den 28. april til kun 327 kr. med Ryanair.

Hos Ryanair må du som udgangspunkt altid medbringe en mindre håndtaske. Hvis du ønsker at tilkøbe mere bagage, kan du med fordel læse min miniguide om Ryanairs bagageregler.

Eksempler på billige rejsedatoer

Fra København

 • 03.04. – 08.04.
 • 05.04. – 10.04.
 • 06.04. – 11.04.
 • 11.04. – 16.04.
 • 12.04. – 17.04.
 • 17.04. – 22.04.
 • 18.04. – 23.04.
 • 19.04. – 24.04.
 • 20.04. – 25.04.
 • 25.04. – 30.04.
 • 03.05. – 07.05.
 • 04.05. – 08.05.
 • 05.05. – 09.05.
 • 11.05. – 15.05.
 • 13.05. – 17.05.
 • 14.05. – 18.05.
 • 18.05. – 22.05.
 • 19.05. – 23.05.
 • 22.05. – 26.05.
 • Og flere

Fra Billund

 • 08.04. – 14.04.
 • 15.04. – 21.04.
 • 22.04. – 28.04.
 • 29.04. – 05.05.
 • 13.05. – 19.05.
 • 27.05. – 02.06.
 • Og flere

Whisky-rundrejse i Skotland – lejebil i Skotland

For at komme rundt i Skotland skal du selvfølgelig bruge en bil. Jeg har fundet en lejebil i hele rejseperioden til 1.724 kr. Det svarer altså til kun 862 kr. pr. person, hvis I er 2 personer (og selvfølgelig endnu billigere, hvis I rejser flere).

Bilen kommer med fair brændstofpolitik og 161 kilometer pr. dag. Herudover har bilen også forsikring med selvrisiko.

Som regel har jeg ikke noget imod at anbefale lejebil-tilbud, som kommer med selvrisiko, da den tit er dækket af ens rejseforsikring. Dog er selvrisikoen på biler i Skotland ret voldsom. Så tjek lige din forsikring og se, hvor høj en selvrisiko de dækker (hos min er beløbet f.eks. 5.000 kr.).

Du skal være opmærksom på, at de fleste biludlejningsfirmaer i Skotland (og mange andre lande) kun tager imod kreditkort og ikke dankort. Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

Whisky-rundrejse i Skotland – rundrejseinspiration

Denne rundrejse er selvfølgelig kun et eksempel, og du skal derfor være mere end velkommen til at tilpasse din rejse med flere eller færre dage og/eller destillerier. I det hele taget kan du skræddersy din rundrejse, lige præcis som du vil.

Tip: det lyder måske lidt voldsomt, at du skal smage på så mange slags whisky og så køre videre til den næste by – og det skal du selvfølgelig heller ikke! Det er bl.a. derfor, at chaufføren hos langt de fleste destillerier har mulighed for at få smagsprøver to-go.

Whisky-rundrejse i Skotland – Dag 1-2 – Edinburgh

Rejsen begynder i København Lufthavn (eller Billund), hvor du flyver direkte til Edinburgh. Edinburgh er virkelig en fantastisk by med rigtig meget at opleve, og den skotske hovedstad er det perfekte udgangspunkt for dit whisky-eventyr!

I Edinburgh kan du tage forbi The Scotch Whisky Experience, hvor du får en lille rundtur, oplever historien om whisky, og til sidst får du også lov til at smage lidt på de gode sager – særligt hvis du er ny i whisky-verden, eller hvis du vil have frisket din viden om whisky op, kan det virkelig anbefales at tage denne spændende tur.

Den første nat på din whisky-tur bruger du i Edinburgh på det dejlige Ibis Budget Hotel Edinburgh Park. Et dobbeltværelse i en nat koster 562 kr. – dvs. 281 kr. pr. person ved en rejse for 2.

Hotel i Edinburgh

281 kr.

Whisky-rundrejse i Skotland – Dag 2-3 – Cairngorm

Roadtrip i Skotland

På turens 2. dag kører du nordpå forbi et af Skotlands vartegn, Forth Bridge, og derfra videre til dit første besøg på et de mange destillerier, du kommer til at se på denne tur. Destilleriet ligger i byen Pitlorchy og hedder Blair Athol Distillery. Blair Athol Distillery får enormt flotte anmeldelser på Tripadvisor – så der er vist ingen tvivl om, at deres whisky bestemt ikke fejler noget!

Pitlorchy er også stedet, hvor Cairngorm Nationalpark begynder. Området byder på vidunderligt smukke landskaber og er et oplagt sted at stoppe, hvis du er til vandreture eller bare vil nyde naturen.

Hvis du fortsætter længere nordpå, kommer du forbi en række hyggelige og supercharmerende landsbyer, hvor du passende kan tage en overnatning. Byerne Aviemore, Kingussie og Newtonmore (og hele det nærliggende område) er fyldt med forskellige bed and breakfasts til billige penge. Jeg har f.eks. fundet en overnatning tæt ved Cairngorm National Park i byen Newtonmore. Her bor du på det fine Highlander Hotel til 555 kr. for en nat – dvs. 278 kr. pr. person ved en rejse for 2.

Hotel ved Cairngorm

278 kr.

Whisky-rundrejse i Skotland – Dag 3-5 Speyside og Elgin

Roadtrip i Skotland

Hvis du kører lidt længere nordpå, kommer du til Speyside – nogen vil sige, at det er whiskyens hjemsted, hvor over halvdelen af den skotske whisky bliver produceret. Så her finder du et kæmpe udvalg af destillerier. Det er også her, en af de mest kendte whiskyer i verden bliver produceret – Glenfiddich. I byen Dufftown kan du tage en tur til et af deres destillerier og smage på nogle af deres 18 år gamle whiskyer.

Mens Glenfiddich er et meget godt sted at have set som whisky-elsker, skal du ikke snyde dig for en tur til den lille landsby Keith, der ligger små 20 km fra Dufftown. Her kan du besøge Skotlands ældste og smukkeste destilleri, hvor de producerer det verdenskendte Chivas Regal!

Området ved Speyside er dog ikke kun kendt for whisky. Floden Spey og dens laksebestand har gjort området til et yndet rejsemål for lystfiskere – der er nemlig rigtig fine muligheder for at fiske efter laks. Hvis du bare vil smage på laksen uden at skulle have fiskestangen frem, skal du forbi byen Aberlour, hvor du kan spise utrolig lækkert røget laks på mange af caféerne.

Lidt nord for Speyside ligger Elgin. Elgin er en af Skotlands to ”whisky-hovedstæder” og byder på hele 8 destillerier. Måske 8 på en dag er lidt af et stretch, men jeg synes i hvert fald, at du skal besøge Glen Moray, som får virkelig fornemme anmeldelser på Tripadvisor.

Roadtrip i Skotland

Der findes mange hoteller og bed & brekfasts i området omkring Aberlour og Elgin. Jeg har f.eks. fundet det 3* Firth Hotel and Restaurant i Elgin. Jeg har valgt at tilbringe 2 nætter her, fordi der netop her er så mange destillerier at besøge. Et dobbeltværelse i 2 nætter koster 1.156 kr. – dvs. 578 kr. pr. person ved en rejse for 2.

Hotel i Elgin

578 kr.

Whisky-rundrejse i Skotland – Dag 5-7 – Edinburgh

Fra Elgin vil jeg anbefale dig at tage den halvlange tur sydpå mod Edinburgh igen. Men i stedet for at køre den samme vej tilbage, skal du næsten køre mod Forres og derfra sydpå mod Grantown. På denne måde kører du langs ”Dava Way” langs de smukkeste landskaber! Fra Grantown skal du køre videre på A939 mod Aberdeenshire.

På din vej tilbage til Edinburgh må du endelig også overveje at besøge destilleriet, der laver den britiske kongefamilies yndlingswhisky – Royal Lochnagar. Herefter er det bare med at fortsætte sydpå mod Edinburgh, hvor du har dine sidste to overnatninger. I Edinburgh har jeg fundet det 4* Delta Hotels by Marriott Edinburgh. Prisen for to nætter er i alt 2.430 kr. – dvs. 1.215 kr. pr. person. ved en rejse for 2.

Hotel i Edinburgh

1.215 kr.

Pris pr. person

 • Fly til Edinburgh: 327 kr.
 • Lejebil: 862 kr.
 • Hotel i Edinburgh: 281 kr.
 • Hotel ved Cairngorm: 278 kr.
 • Hotel ved Elgin: 578 kr.
 • Hotel i Edinburgh: 1.215 kr.
 • I alt: 3.541 kr.


Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

Whisky-rundrejse: 6 dage i Skotland fra kun 3.541 kr. p.p. inkl. fly, lejebil og alle hoteller

Whisky-rundrejse: 6 dage i Skotland fra kun 3.541 kr. p.p. inkl. fly, lejebil og alle hoteller

Denne artikel er ikke længere ny. Priser og tilgængelighed kan have ændret sig, siden artiklen blev offentliggjort.

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar