Rejsespejder er en kommerciel side. Vi finder på daglig basis virkeligt gode rejsetilbud, og vi tjener penge på, at du i sidste ende booker tilbuddene m.fl. Dette har dog ingen indflydelse på priserne eller lignende.

fra 2.635 kr.
Scotland
Andet

Roadtrip i Skotland

5 dage med Loch Ness og Harry Potter inkl. fly, hoteller og lejelbil

Andet |

Roadtrip i Skotland

Frodige bjerglandskaber, små snørklede veje og fantastiske udsigter, næsten lige meget hvor du kigger hen. Det er selvfølgelig det skotske højland, jeg snakker om! I dag har jeg sammensat en roadtrip i Skotland, der tager dig til nogle af de mere eventyrlige og måske også lidt mysteriøse højdepunkter. Du kan f.eks. besøge Loch Ness og sige hej til Nessie eller tage i Harry Potters fodspor og følge Hogwarts ekspressens rute. Jeg har sammensat en tur, du kan læse lidt mere om nedenfor – men i sidste ende er det dig og din fantasi, der bestemmer ruten, og hvad du vil se – der er i hvert fald rigeligt at vælge mellem i skønne Skotland 🗻🚗

Roadtrip i smukke Skotland

maj – juni

fra

2.635 kr.

✈️ fra København
🧙‍♂️ Oplev “Hogwarts Expressen”
🐉 Se om du spotter Loch Ness uhyret

Billige fly til Edinburgh

262 kr.

Fra Billund

Lejebil i Skotland

598 kr.

Alle hoteller

1.775 kr.

Fly

262 kr.

Andet

598 kr.

Total (pr. person):

2.635 kr.

Fly til Edinburgh i Skotland

I dag har jeg fundet billige flybilletter til Edinburgh, og det skal da udnyttes til at udforske lidt af Skotland!

Du kan flyve fra både Billund og København.

Fra København kan du finde afgange all ugens dage. Priserne på de billigste flybilletter ligger mellem ca. 200 – 600 kr.

Fra Billund kan du finde billige billetter til priser mellem 250 – 500 kr. på rigtig mange datoer. Du kan flyve direkte mandage, torsdage. fredag og lørdage.

Ovenfor har jeg – blot som et eksempel – fundet en afgang fra København fra Lørdag den 1. juni til onsdag den 5. juni til kun 262 kr.

Selv i sommerferien kan du finde afgange fra begge lufthavne til under 1.000 kr.

Fra begge lufthavne er de billigste afgange med Ryanair, hvor du som udgangspunkt altid må medbringe en mindre håndtaske. Hvis du ønsker at tilkøbe mere bagage, kan du med fordel læse min miniguide om Ryanairs bagageregler.

Lejebil i Skotland

Til en roadtrip i Skotland skal du selvfølgelig bruge en lejebil, og sådan en har jeg fundet til dig. Du kan leje en bil til 1.196 kr. for hele perioden – dvs. kun 598 kr. pr. person ved en rejse for 2 personer.

Dette tilbud er inklusive ansvarsforsikring, kollisionsskadeforsikring, tyveridækning og ubegrænset kilometertal. Lejebilen afhenter du i lufthavnen.

Du skal være opmærksom på, at de fleste biludlejningsfirmaer i Skotland (og mange andre lande) kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

Rundrejseinspiration

Hop ind i bilen, tænd den, og så starter turen til de skotske highlands. Jeg har herunder sammensat en rute, der tager dig igennem den storslået Cairngorms National Park – her finder du vandreruter i bjerge, gåture i skove, søer, små landsbyer og dyreliv.

Loch Ness og Glenfinnan-viadukten (der hvor Hogwarts ekspressen har sin rute) er også nogle vigtige stop på dit roadtrip.

Du kommer til sidst forbi Perth, og så slutter turen tilbage i Edinburgh. Dette er selvfølgelig kun ment som inspiration – det er helt op til dig, hvad du skal se og opleve. Med denne tur har jeg også smidt hoteller oveni hatten, så du kan se, hvor billigt sådan en roadtrip egentlig kan gøres. Jeg har fundet overnatning i Edinburgh, ved Loch Ness og omkring Fort William.

1. overnatning – Edinburgh

Da du lander i de tidlige morgentimer, har du massere af tid til at udforske lidt af Edinburgh henover for- og eftermiddagen ved ankomst. Det er jo efterhånden ikke længere en hemmelighed at billige hoteller i Skotland, eller generelt i Storbritannien, ikke hænger på træerne. Alligevel er det til turens første nat lykkedes mig at finde et værelse på det ganske fine Hotel Twin Lions til din første overnatning. Hotellet ligger kun 3,8 km fra centrum, så det bliver intet problem at stikke en tur ind til centrum. En enkelt nat koster kun 545 kr. pr. person fra lørdag den 1. juni til søndag den 2. juni.

Hotel i Edinburgh

545 kr.

2. overnatning – Loch Ness

Så går turen til Loch Ness. Det første du sikkert tænker på, når du hører Loch Ness, er Loch Ness-uhyret, og det bærer området da også præg af. Der findes f.eks. et Nessieland – et sted, hvor du kan gå på opdagelse efter Nessie.

Hvis du synes, det er lidt for meget, kan du også bare nyde udsigten af den smukke dybe ferskvandssø (hvor ”uhyret” efter sigende skulle gemme sig), tage på en bådtur eller besøge Urquhart Castle. På vejen dertil kommer du igennem Cairngorms National Park, som du selvfølgelig også kan vælge at bruge noget tid ved.

Ved Loch Ness har jeg fundet dette fine hotel, Drumnadrochit. Drumnadrochit er et super hyggeligt hotel og ligger kun 6,1 km fra Loch Ness. En enkelt nat koster 445 kr. pr. person mellem søndag den 2. juni til mandag den 3. juni.

Hotel ved Loch Ness

445 kr.

3. overnatning – Fort William

Efter et besøg ved Loch Ness kan du sætte kursen mod Glenfinnan-viadukten – om du er Harry Potter fan eller ej, så synes jeg, det er et must-see, da det virkelig er et smukt spot. Faktisk så smukt, at strækningen i 2009 blev kåret som den smukkeste togstrækning i verden af Magasinet Wanderlust!

Så snart man ser broen, lander man i Harry Potters verden, og man kan næsten forestille sig at sidde ombord på Hogwarts ekspressen. Hvis man vil have oplevelsen helt tæt på, så kan det også lade sig gøre at tage med damptoget over broen (med ”The Jacobite” på ruten Fort William til Mallaig).

Her har jeg fundet en overnatning i Fort William på Hotel Caledonian. Det er et lille, hyggeligt hotel, hvor du kan få ladet batterierne op efter en lang dag i bil. En enkelt nat koster 454 kr. pr. person mellem mandag den 3. juni til tirsdag den 24. juni.

Hotel i Fort William

454 kr.

4. overnatning – Tilbage til Edinburgh via Perth

Efter en overnatning ved Fort William kan du vælge at se lidt mere af Cairngorms National Park og det smukke område. I den forbindelse kan du køre forbi Perth, som engang var Skotlands hovedstad. Her kan du bl.a. opleve Skt. John’s kirke fra det 12. århundrede, hvor reformationen blev sat i gang, og en masse religiøse bygninger måtte bukke under. Byen har også en masse spændende parkområder og butikker, så der er lidt at se.

Efter et stop ved Perth kan du sætte GPS’en tilbage til Edinburgh, så du kan nå at se lidt af den skotske storby. Her er der både plads til shopping (der ligger også en PRIMARK), sightseeing, museer og skønne madoplevelser. Selvom Edinburgh er en moderne storby, så findes der også charmerende små brostensbelagte gader, unikke caféer gemt lidt væk fra menneskemængden og selvfølgelig det smukke Edinburgh Castle.

Til din sidste overnatning i Skotland har jeg fundet en overnatning på Hotel Edinburgh House. Hotellet ligger tæt på nogle af de mest populære vartegn i Edinburgh, så hvis du ikke nåede dem alle på førstedagen, kan du måske nå de resterende i løbet af formiddagen på afrejsedagen.

I Edinburgh har du den sidste overnatning, inden turen går tilbage til det danske sommerland, fra tirsdag den 4. juni til onsdag den 5. juni til 616 kr. – altså 331 kr. pr. person.

Hotel i Edinburgh

331 kr.

Rundrejsen i Skotland i billeder

skotland

skotland

skotland

skotland

Roadtrip i SkotlandRoadtrip i Skotland

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar

Log ind for at gemme hvad der inspirerer dig

Du kan tilføje op til 99 tilbud