• 16 jan 2020

  Loch Ness og Harry Potter: 5 dages roadtrip i Skotland fra kun 1.283 kr. inkl. alle hoteller, fly og lejebil

  Frodige bjerglandskaber, små snørklede veje og en fantastisk udsigt næsten lige meget, hvor du kigger hen – det er selvfølgelig det skotske højland, jeg snakker om. I dag har jeg sammensat en tur, der tager dig til nogle af Skotlands mere eventyrlige og måske også lidt mysteriefyldte højdepunkter. Du kan f.eks. besøge Loch Ness og sige hej til Nessie eller tage i Harry Potters fodspor og følge Hogwarts Express togets rute. Jeg har sammensat en tur, du kan læse lidt mere om nedenfor – men i sidste ende, så er det dig og din fantasi, der bestemmer ruten, og hvad du vil se – der er i hvert fald rigeligt at vælge mellem i skønne Skotland.

  Road trip i smukke Skotland
  januar - oktober
  fra1.283 kr.
  København, Billund (og Esbjerg)
  Edinburgh
  Billige fly til Edinburgh
  192 kr.
  Fly fra København
  Fly fra Billund
  Lejebil i Skotland
  189 kr.
  Hotel
  902 kr.
  Fly
  192 kr.
  Lejebil
  189 kr.
  Total (pr.person)
  1.283 kr.

  Fly til Edinburgh

  I dag har jeg fundet billige flybilletter til Edinburgh og det skal da udnyttes til at udforske lidt af Skotland. Du kan flyve fra både København og Billund. Fra København kan du finde billige billetter det meste af året til priser mellem 190 – 500 kr. Du kan også flyve i sommerferien fra 600 kr. Fra København kan du flyve på mandage, onsdage, torsdage og søndage (fra april ændrer dette sig til mandage, onsdage, fredage og søndage), mens du fra Billund kan finde afgange på tirsdage, torsdage og søndage. At flyve fra torsdag til søndag er noget af en dyr affære, men flyver du fra søndag til torsdag finder du priser fra 280 – 600 kr.

   

  Jeg har f.eks. fundet en afgang fra København fra onsdag den 11. marts til søndag den 15. marts til kun 192 kr. Fra begge lufthavne er de billigste afgange med Ryanair, hvor du som udgangspunkt kun må medbringe en mindre håndtaske. Hvis du ønsker at tilkøbe mere bagage, kan du med fordel læse min miniguide om Ryanairs bagageregler.

   

  Du kan også vælge at flyve fra Esbjerg til Aberdeen. Her kan du flyve med det danske flyselskab DAT, og billetterne koster fra 1.000 kr. inkl. håndbagage.

   

  Ovennævnte rejseeksempel er med afgang fra København d. 11.03. – 15.03. – her er nogle andre billige afgange (husk hotelpriserne og prisen for billeje kan stige eller falde en smule alt afhængig af datoerne). Der er som sagt billige billetter helt frem til oktober, så du er velkommen til selv at lege med datoerne og finde lige præcis den rejse, der passer dig bedst.

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  Fra København

  Afgange på mandage, onsdage, torsdage og søndage (fra april på mandage, onsdage, fredage og søndage)

  • 23.01. – 27.01.
  • 05.02. – 09.02.
  • 17.02. – 21.02.
  • 04.03. – 08.03.
  • 18.03. – 22.03.
  • 25.03. – 29.03.
  • 01.04. – 05.04.
  • 13.04. – 17.04.
  • 22.04. – 26.04.
  • 04.05. – 08.05.
  • 13.05. – 17.05.
  • 08.06. – 12.06.
  • 15.06. – 19.06.
  • 27.07. – 31.07. – i sommerferien
  • Og mange flere

   

  Fra Billund

  Afgange på tirsdage, torsdage og søndage

  • 29.03. – 02.04.
  • 19.04. – 23.04.
  • 26.04. – 30.04.
  • 03.05. – 07.05.
  • 17.05. – 21.05.
  • 24.05. – 28.05.
  • 11.06. – 14.06.
  • 14.06. – 18.06.
  • 02.07. – 05.07. – i sommerferien
  • Og flere

   


  Læs videre efter annoncen

  annonce

   

  Lejebil i Skotland

  Til et road trip skal du selvfølgelig bruge en lejebil, og sådan en har jeg fundet til dig. Du kan f.eks. leje en bil til 378 kr. for hele perioden, dvs. 189 kr. pr. person ved en rejse for 2 personer.

   

  Dette tilbud er inklusive gratis forbindelsesbus, gratis aflysning og 640 kilometer. Den rute jeg har kigget på er cirka 630 km. For hver kilometer du kører udover de 640 km, er der en egen betaling på 0.31 GBP pr. mile. Herudover har den også forsikring (dog med selvrisiko – så tjek om din rejseforsikring dækker den).

   

  Du skal være opmærksom på, at de fleste biludlejningsfirmaer i Skotland (og mange andre lande) kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

   

   

  Rundrejseinspiration

  Hop ind i bilen, tænd den og så starter turen til de skotske highlands. Jeg har sammensat en rute, der tager dig igennem den storslået Cairngorms National Park – her finder du vandreruter i bjerge, gåture i skove, søer, små landsbyer og dyreliv. Loch Ness og Glenfinnanviadukten (der hvor Hogwarts ekspressen har sin rute) er også nogle vigtige stop på dit road trip. Du kommer til sidst forbi Perth, og så slutter turen i Edinburgh. Dette er selvfølgelig kun ment som inspiration – det er helt op til dig, hvad du skal se og opleve. Med denne tur har jeg også smidt hoteller oveni hatten, så du kan se, hvor billigt sådan et road trip egentlig kan gøres. Jeg har fundet overnatning i Edinburgh, ved Loch Ness, omkring Fort William og ved Perth.

   

  1. overnatning – Edinburgh

  Du lander i Edinburgh lufthavn halvt sent kl. 23.00, og jeg har derfor fundet et hotel nær lufthavnen. Nemlig det fine Ibis budget Edinburgh Park (4 ud af 5 på TripAdvisor). Så kan du vågne frisk og veludhvilet op og være klar til at indtage højlandet. En enkelt nat koster kun 144 kr. pr. person fra onsdag den 11. marts til torsdag den 12. marts.

  Hotel i Edinburgh
  f.eks. Ibis budget Edinburgh Park
  144 kr.

  2. overnatning – Loch Ness

  Så skal turen gå til Loch Ness. Det første du sikkert tænker på, når du hører Loch Ness er Loch Ness-uhyret, og det bærer området da også præg af. Der findes f.eks. et Nessieland – et sted, hvor du kan gå på opdagelse efter Nessie og lære mere om skabningen. Hvis du synes det er lidt for meget, så kan du også bare nyde udsigten af den smukke dybe ferskvandssø (hvor ”uhyret” efter sigende skulle gemme sig), tage på en bådtur eller besøge Urquhart Castle. På vejen dertil kommer du igennem Cairngorms National Park, som du selvfølgelig også kan vælge at bruge noget tid ved.

   

  Ved Loch Ness har jeg fundet det fine og anmelderroste Foyers House (4 ud af 5 på TripAdvisor). Her kan du få en enkelt nat fra torsdag den 12. marts til fredag den 13. marts til 262 kr. pr. person inkl. morgenmad.

  Hotel ved Loch Ness
  f.eks. Foyers House
  262 kr.
  Til samme pris kan du også få et værelse, hvor du har udsigt ud mod søen

  3. overnatning – Fort William

  Efter et besøg ved Loch Ness kan du sætte kursen mod Glenfinnanviadukten – om du er Harry Potter fan eller ej, så synes jeg det er et must-see da det virkelig er et smukt spot, faktisk så smukt, at strækningen i 2009 blev kåret som den smukkeste togstrækning i verden af Magasinet Wanderlust. Så snart man ser broen, så lander man i Harry Potters verden og man kan næsten forestille sig at sidde ombord på Hogwarts ekspressen. Hvis man vil have oplevelsen helt tæt på, så kan det også lade sig gøre at tage med damptoget over broen (med ”The Jacobite” på ruten Fort William til Mallaig).

   

  Her har jeg fundet en overnatning nær Fort William på det hyggelige og meget anmelderroste Corran Bunkhouse (4,5 ud af 5 på TripAdvisor). En enkelt nat koster her 297 kr. pr. person fra fredag den 13. marts til lørdag den 14. marts.

  Hotel ved Fort William
  f.eks. Corran Bunkhouse
  297 kr.

  4. overnatning – Perth

  Efter en overnatning ved Fort William kan du vælge at se lige mere af Cairngorms National Park og det smukke område. Du har din sidste nat i Perth, men du kan selvfølgelig også vælge at køre til Edinburgh med det samme og tage din sidste overnatning der – det er helt op til dig.

   

  Du skal først flyve om aftenen, så din sidste dag (d. 15.03.) kan du sagtens nå at se lidt af Edinburgh. Her er der både plads til shopping (der ligger også en PRIMARK), sightseeing, museer og skønne madoplevelser. Selvom Edinburgh er en moderne storby, så findes der også charmerende små brostensbelagte gader, unikke cafeer gemt lidt væk fra menneskemængden og selvfølgelig det smukke Edinburgh Castle.

  Hotel ved Perth
  f.eks. Sky Lodge Perth
  199 kr.

   

  Rundrejsen i billeder

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  24 kommentarer til Loch Ness og Harry Potter: 5 dages roadtrip i Skotland fra kun 1.283 kr. inkl. alle hoteller, fly og lejebil

  1. Tine Hansen says:

   Hvordan er vejret om sommeren? Syns jeg har hørt det regner næsten hver dag.
   Er det sikkert nok at rejse alene?
   Mvh Tine

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Tine 🙂

    Tak for din kommentar 🙂

    Skotland (og De Britiske Øer i al almindelighed) har et ry for at være lande, hvor det konstant regner. Det gør det selvfølgelig ikke. Omvendt er Skotland selvfølgelig heller ikke nogen udpræget soldestination. Men hvis du gerne vil læse lidt om vejrforholdene, kan jeg anbefale denne praktiske artikel fra visitscotland.com: https://www.visitscotland.com/about/practical-information/weather/

    Ift. at rejse alene bør du ikke have bekymringer. Så længe du blot bruger din sunde fornuft (som man i øvrigt altid skal, når man rejser), kan du sagtens rejse alene 😉

  2. Chris Bjørn Stougaard says:

   Måske lidt dumt spørgsmål, men kan man købe 2 af disse pakker, så man kan være 2 venner der tager afsted sammen?

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Chris 🙂

    Der er faktisk ikke tale om en pakke som sådan. Da jeg skrev om denne rejse tilbage i marts, fandt jeg simpelthen billige flybilletter, som jeg kombinerede med en billig lejebil. Og så kom jeg med bud på, hvilke hoteller man kunne bo på undervejs. Så hvis I vil afsted, skal I selv booke fly, lejebil og hoteller separat (man kan typisk selv lave rejser billigere end rejsebureauer, hvis man netop selv booker fly, hoteller osv.).

    Eksemplet i artiklen tager faktisk netop udgangspunkt i en rejse for 2 personer. I skal selvfølgelig booke en flybillet hver. Men både hotelværelser og lejebil kan I jo splejse om 🙂

    Håber det gav mening – ellers må du endelig sige til 😉

  3. Kjeld kaasgaard Søndergaard says:

   Det ser godt nok lækkert ud kunne i ikke sende nogle rejse kataloger til mig i papir mvh Kjeld

   • Rejsespejder says:

    Hej Kjeld,
    Rejsespejder findes udelukkende på internettet og man skal selv booke rejser på de sider jeg henviser til, så desværre har jeg ikke mulighed for at sende noget i papirform.

  4. Henrik says:

   Drømmer mig lige lidt væk…

  5. Benjamin says:

   Det ser lækkert ud.. dog skal jeg finde dage derover omk. 22/7 og 5/6 dage frem… Men inspirerende ser det ud..

   • Rejsespejder says:

    Hej Benjamin,
    du kan sagtens finde billetter i juli til omkring 600 kr. fra København – desværre noget dyrere fra Billund (omkring 1.500 kr.). Og fra Esbjerg findes der billetter til Aberdeen til omkring 1.000 kr.
    Og så er bilen og hoteller selvfølgelig en anelse dyrere – men alt i alt kan sagtens arrangere en forholdsvis billig sommerferie i Skotland

  6. Mette Frandsen says:

   Er der mulighed for en 4 dages Road trip i starten af oktober

   • Rejsespejder says:

    Hej Mette,
    sagtens! Billetter fra København ligger omkring 300-500 kr. på dette tidspunkt. Og fra Billund og Esbjerg (til Aberdeen) ligger de omkring 1.000 kr. Bil og hotelpriser ligner meget det man kan få i april og maj :).

  7. anja pedersen says:

   wauu det ser super fantastisk ud og jeg overvejer meget at tage på denne skønne roadtrip tur til skotland da det ser meget spændende ud og sikke en fantastisk natur

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Anja 🙂

    Tak for din kommentar.

    Hvor er jeg glad for at høre, at du synes om rundrejsen 😉

  8. Lone says:

   Hvordan bestiller man?

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Lone 🙂

    Du booker rejsen via de links, der er i artiklen (ved at klikke på billederne i boksene eller ved at klikke på knapperne med teksten ”se fly/lejebil-tilbud her”). Du booker i øvrigt fly, lejebil og hotel(ler) hver for sig.
    Sig endelig til, hvis du har nogen spørgsmål.

  9. Jane Sørensen says:

   Hej rejsespejder.

   Er der nogle 5 dages Road trip rejser til Scotland i midt/slut sep. 2019
   Eller alm rejser til Scotland på det tidspunkt ?

   Mvh Jane

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Jane 🙂

    Du kan sagtens lave et road trip i september. I skrivende stund er flybilletterne dog lidt dyrere i september. Så jeg ville nok vente lidt og se, hvordan priserne udvikler sig (i hvert fald hvis du har mulighed for at være fleksibel med dine rejsedatoer) 🙂

  10. Annette says:

   Hejsa Rejsespejder
   Tak for super inspiration. Nu er jeg ret ny i det skotske – ved du om turen eller dele af turen kan tages med tog. Altså ikke kun turen over broen – men længere etaper. Det ville være den ultimative oplevelse.
   Mvh Annette

  11. Kjeld says:

   Hej, er ny på rejsespejder, hvordan booker jeg en rejse?
   Vil gerne afsted 2 voksne og 2 børn i juni fra Jylland
   Mvh Kjeld

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Kjeld 🙂

    Velkommen til 😉

    Du booker rejsen via de links, der er i artiklen (ved at klikke på billederne i boksene eller ved at klikke på knapperne med teksten ”se fly/hotel-tilbud her”). Du booker i øvrigt fly, lejebil og hoteller hver for sig.

    Sig endelig til, hvis du har nogen spørgsmål.

  12. Kim says:

   Forslag til en whisky tur over til Isla?

   • Rejsespejder_AP says:

    Hej Kim,
    Jeg har ikke lige fundet noget til Isla, men du kan læse om en whisky tur i selve Skotland her 🙂

  13. Lone says:

   Der vil gerne til sammen med en gid ven