Log ind for at gemme hvad der inspirerer dig

Du kan tilføje op til 99 tilbud

1.969 kr.
Loch Ness og Harry Potter: Roadtrip i Skotland fra kun 1.969 kr. p.p. inkl. alle hoteller, fly og lejebil
Andet

Loch Ness og Harry Potter: Roadtrip i Skotland fra kun 1.969 kr. p.p. inkl. alle hoteller, fly og lejebil

Andet |

Loch Ness og Harry Potter: Roadtrip i Skotland fra kun 1.969 kr. p.p. inkl. alle hoteller, fly og lejebil

Frodige bjerglandskaber, små snørklede veje og fantastiske udsigter, næsten lige meget hvor du kigger hen. Det er selvfølgelig det skotske højland, jeg snakker om! I dag har jeg sammensat en tur, der tager dig til nogle af Skotlands mere eventyrlige og måske også lidt mysteriøse højdepunkter. Du kan f.eks. besøge Loch Ness og sige hej til Nessie eller tage i Harry Potters fodspor og følge Hogwarts ekspressens rute. Jeg har sammensat en tur, du kan læse lidt mere om nedenfor – men i sidste ende er det dig og din fantasi, der bestemmer ruten, og hvad du vil se – der er i hvert fald rigeligt at vælge mellem i skønne Skotland 🗻🚗

Roadtrip i smukke Skotland

marts – april

fra

1.969 kr.

Billund og København ✈ Edinburgh

Billige fly til Edinburgh

158 kr.

Fra København

Lejebil i Skotland

624 kr.

Hotel

1.187 kr.

Fly

158 kr.

Andet

624 kr.

Total (pr. person):

1.969 kr.

Fly til Edinburgh i Skotland

I dag har jeg fundet billige flybilletter til Edinburgh, og det skal da udnyttes til at udforske lidt af Skotland!

Du kan flyve fra både Billund og København.

Fra Billund kan du finde billige billetter til priser mellem 150 – 500 kr. Du kan flyve direkte tirsdage og lørdage frem til april. Fra april er der direkte afgange alle dage undtagen onsdage.

Fra København kan du finde afgange all ugens dage. Priserne på de billigste flybilletter ligger mellem ca. 200 – 600 kr.

Ovenfor har jeg – blot som et eksempel – fundet en afgang fra Billund fra tirsdag den 21. marts til lørdag den 25. marts til kun 158 kr.

Fra begge lufthavne er de billigste afgange med Ryanair, hvor du som udgangspunkt altid må medbringe en mindre håndtaske. Hvis du ønsker at tilkøbe mere bagage, kan du med fordel læse min miniguide om Ryanairs bagageregler.

Eksempler på billige rejsedatoer

Fra Billund

 • 07.03. – 11.03.
 • 14.03. – 18.03.
 • 21.03. – 25.03.
 • 28.03. – 01.04.
 • 04.04. – 08.04.
 • 10.04. – 14.04.
 • 11.04. – 15.04.
 • 17.04. – 21.04.
 • 18.04. – 22.04.
 • 24.04. – 28.04.
 • 25.04. – 29.04.
 • Og flere

København

 • 07.03. – 11.03.
 • 14.03. – 18.03.
 • 18.03. – 22.03.
 • 21.03. – 25.03.
 • 25.03. – 29.03.
 • 29.03. – 02.04.
 • 08.04. – 12.04.
 • 11.04. – 15.04.
 • 15.04. – 19.04.
 • 17.04. – 21.04.
 • 22.04. – 26.04.
 • 26.04. – 30.04.
 • Og flere

Lejebil i Skotland

Til et roadtrip skal du selvfølgelig bruge en lejebil, og sådan en har jeg fundet til dig. Du kan leje en bil til 1.247 kr. for hele perioden – dvs. kun 624 kr. pr. person ved en rejse for 2 personer.

Dette tilbud er inklusive ansvarsforsikring, kollisionsskadeforsikring, tyveridækning og ubegrænset kilometertal. Lejebilen afhenter du i lufthavnen.

Du skal være opmærksom på, at de fleste biludlejningsfirmaer i Skotland (og mange andre lande) kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

Rundrejseinspiration

Hop ind i bilen, tænd den, og så starter turen til de skotske highlands. Jeg har herunder sammensat en rute, der tager dig igennem den storslået Cairngorms National Park – her finder du vandreruter i bjerge, gåture i skove, søer, små landsbyer og dyreliv.

Loch Ness og Glenfinnan-viadukten (der hvor Hogwarts ekspressen har sin rute) er også nogle vigtige stop på dit roadtrip.

Du kommer til sidst forbi Perth, og så slutter turen i Edinburgh. Dette er selvfølgelig kun ment som inspiration – det er helt op til dig, hvad du skal se og opleve. Med denne tur har jeg også smidt hoteller oveni hatten, så du kan se, hvor billigt sådan et roadtrip egentlig kan gøres. Jeg har fundet overnatning i Edinburgh, ved Loch Ness og omkring Fort William.

1. overnatning – Edinburgh

Fordi du lander omkring middagstid, har du tid til at udforske lidt af Edinburgh henover eftermiddagen på ankomstdagen. Og i Edinburgh har jeg fundet et rigtig charmerende hotel til din første overnatning. Nemlig det fine Allison House 17, der får flotte anmeldelser (4 ud af 5 på Tripadvisor). Hotellet ligger i den sydlige del af Edinburgh ca. 10 minutters kørsel fra centrum. En enkelt nat koster kun 238 kr. pr. person fra tirsdag den 21. marts til onsdag den 22. marts.

Hotel i Edinburgh

238 kr.

2. overnatning – Loch Ness

Så går turen til Loch Ness. Det første du sikkert tænker på, når du hører Loch Ness, er Loch Ness-uhyret, og det bærer området da også præg af. Der findes f.eks. et Nessieland – et sted, hvor du kan gå på opdagelse efter Nessie og lære mere om skabningen.

Hvis du synes, det er lidt for meget, kan du også bare nyde udsigten af den smukke dybe ferskvandssø (hvor ”uhyret” efter sigende skulle gemme sig), tage på en bådtur eller besøge Urquhart Castle. På vejen dertil kommer du igennem Cairngorms National Park, som du selvfølgelig også kan vælge at bruge noget tid ved.

Ved Loch Ness har jeg fundet dette fine hotel, Kilmichael House (4 ud af 5 på Tripadvisor). Kilmichael House er en hyggelig Bed & Breakfast og ligger kun 1,5 km fra Urqhart Castle, som ligger ved bredden af Loch Ness. En enkelt nat koster 255 kr. pr. person mellem onsdag den 22. marts til torsdag den 23. marts.

Hotel ved Loch Ness

255 kr.

3. overnatning – Fort William

Efter et besøg ved Loch Ness kan du sætte kursen mod Glenfinnan-viadukten – om du er Harry Potter fan eller ej, så synes jeg, det er et must-see, da det virkelig er et smukt spot. Faktisk så smukt, at strækningen i 2009 blev kåret som den smukkeste togstrækning i verden af Magasinet Wanderlust!

Så snart man ser broen, lander man i Harry Potters verden, og man kan næsten forestille sig at sidde ombord på Hogwarts ekspressen. Hvis man vil have oplevelsen helt tæt på, så kan det også lade sig gøre at tage med damptoget over broen (med ”The Jacobite” på ruten Fort William til Mallaig).

Her har jeg fundet en overnatning i Fort William i det anmelderroste Inverour Guest House (4,5 ud af 5 på Tripadvisor). Det er et hyggeligt hotel, hvor du kan få ladet batterierne op efter en lang dag i bil. En enkelt nat koster 394 kr. pr. person mellem torsdag den 23. marts til fredag den 24. marts.

Hotel i Fort William

394 kr.

4. overnatning – Tilbage til Edinburgh via Perth

Efter en overnatning ved Fort William kan du vælge at se lidt mere af Cairngorms National Park og det smukke område. I den forbindelse kan du køre forbi Perth, som engang var Skotlands hovedstad. Her kan du bl.a. opleve Skt. John’s kirke fra det 12. århundrede, hvor reformationen blev sat i gang, og en masse religiøse bygninger måtte bukke under. Byen har også en masse spændende parkområder og butikker, så der er lidt at se.

Efter et stop ved Perth kan du sætte GPS’en tilbage til Edinburgh, så du kan nå at se lidt af den skotske storby. Her er der både plads til shopping (der ligger også en PRIMARK), sightseeing, museer og skønne madoplevelser. Selvom Edinburgh er en moderne storby, så findes der også charmerende små brostensbelagte gader, unikke caféer gemt lidt væk fra menneskemængden og selvfølgelig det smukke Edinburgh Castle.

Til din sidste overnatning i Skotland har jeg fundet en overnatning på Travelodge Edinburgh Dreghorn (4 ud af 5 på Tripadvisor). Hotellet ligger tæt på nogle af de mest populære vartegn i Edinburgh, så hvis du ikke nåede dem alle på førstedagen, kan du måske nå de resterende i løbet af formiddagen på afrejsedagen.

I Edinburgh har du en overnatning fra fredag den 24. marts til lørdag den 25. marts til 600 kr. – altså 300 kr. pr. person.

Hotel i Edinburgh

300 kr.

Rundrejsen i Skotland i billeder

skotland

skotland

skotland

skotland

Corona og Storbritannien

Der er ingen restriktioner i forbindelse med indrejse til England, så uanset ens vaccinationsstatus behøver man ikke tage en test eller lade sig registrere hverken før eller efter indrejse.

OBS: Disse oplysninger er fundet efter bedste evne. Jeg vil derfor altid anbefale, at du selv undersøger reglerne og holder dig opdateret om corona-situationen på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

Loch Ness og Harry Potter: Roadtrip i Skotland fra kun 1.969 kr. p.p. inkl. alle hoteller, fly og lejebilLoch Ness og Harry Potter: Roadtrip i Skotland fra kun 1.969 kr. p.p. inkl. alle hoteller, fly og lejebil

Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar