• 31 Jan 2023

  Spækhugger-sæson i det nordvestlige USA: Flybilletter tur/retur til Seattle og lejebil i en hel uge fra kun 3.740 kr. p.p.

  Måske kan du huske dokumentarfilmen Blackfish? Hvis du har set filmen, ved du sikkert, at spækhuggere i fangenskab er et absolut no-go (hvis ikke du har set filmen, er den i øvrigt virkelig værd at se!). Men det betyder ikke, at man ikke kan beundre disse majestætiske dyr – du kan nemlig se dem, hvor de hører til – i naturen. Og i det nordvestlige hjørne af USA har du hvert år rigtig gode muligheder for det! Især i et lille område lidt nord for Seattle ved navn San Juan Islands er blevet kendt som stedet, hvis man vil se spækhuggere in real life! Her samler de sig hvert år fra april til oktober og nyder det fiskerige vand. Man bestemmer selv, om man bare vil se dem fra kysten, i en kajak eller på en organiseret tur – bare husk: det er deres hjem, og vi er gæster – og ens opførsel bør være derefter! 🇺🇸🐋

   

  Udover whale watching er storbyen Seattle en fantastisk hyggelig (og total undervurderet) by – især om sommeren!

   

  Nedenunder har jeg sammensat en lille tur, hvor jeg har fundet billige fly til Seattle og lejebil i en uges tid – så er man mest fleksibel og kan opdage denne spændende del af USA på egen hånd!

  Store naturoplevelser i Seattle
  marts - oktober
  fra3.740 kr.
  Billund og København
  Seattle
  Billige fly til Seattle
  inkl. håndbagage
  2.406 kr.
  Fra København
  Fra Billund
  Lejebil
  1.334 kr.
  Fly
  2.406 kr.
  Lejebil
  1.334 kr.
  Total (pr.person)
  3.740 kr.

  Fly til Seattle

  Lige nu kan du finde en masse superbillige flybilletter fra Danmark til Seattle.

   

  Den amerikanske nordvestkyst er som regel en dyr fornøjelse ift. flybilletter, hvor du sjældent finder fly tur/retur til under 3.000 kr. I dag har jeg dog fundet en masse afgange til Seattle fra april til oktober til dejligt lave priser. Eneste undtagelse er i sommerferieperioden, hvor priserne får et nøk op.

   

  Du kan både flyve fra Billund og København (der er generelt flest afgange fra CPH). Uanset hvilken lufthavn du flyver fra, koster billetterne typisk mellem ca. 2.500 og 3.000 kr. hos en lang række forskellige luftselskaber – bl.a. Lufthansa, Icelandair, British Airways og andre.

   

  Ovenfor har jeg f.eks. fundet en afgang fra København fra torsdag den 4. maj til torsdag den 11. maj til kun 2.406 kr.

   

  I april og maj er der stort set frit valg på alle hylder – på rigtig mange datoer kan du finde returbilletter fra ca. 2.400 kr.

   

  Priserne i juli starter fra ca. 4.300 kr., mens det i slutningen af skolernes sommerferie er muligt at finde flybilletter fra under 3.000 kr. fra København. Fra september og i løbet af efteråret bliver det så igen muligt at finde masser af returbilletter fra ca. 2.500 kr.

   

  Fælles for alle billetterne er, at de som udgangspunkt inkluderer gratis håndbagage og forplejning. Vil du gerne have indtjekket bagage med, er det som regel billigst at tilkøbe bagagen direkte hos flyselskabet, efter du har booket billetterne.

   

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  Fra København

  • Rigtig mange datoer i april og maj

  +

  • 24.07. – 03.08.
  • 26.07. – 05.08.
  • 27.07. – 06.08.
  • 28.07. – 07.08.

  +

  • Rigtig mange datoer i september

   

   

  Fra Billund

  • Rigtig mange datoer i april og maj

  +

  • 10.06. – 20.06.
  • 21.06. – 01.07.
  • 22.06. – 02.07.
  • 02.08. – 11.08.

  +

  • Rigtig mange datoer i september

   

   

  Lejebil i Seattle

  Med en lejebil ligger hele Washington (staten) for dine fødder. Så det vil klart være min anbefaling. En bil giver dig også mulighed for at besøge andre stater i det nordøstlige USA.

   

  Ovenfor har jeg f.eks. fundet en lejebil til i alt 2.688 kr. for hele rejseperioden (04.05. – 11.05.). Det svarer således til en pris på kun 1.334 kr. pr. person ved en rejse for to – og endnu billigere, hvis I er flere om at dele bilen. Bilen kommer desuden med fri kilometer, fair brændstofpolitik og kan afhentes i lufthavnen.

   

  Husk at de fleste biludlejningsfirmaer i USA (og generelt i udlandet) kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

   

   

  Hoteller

  Jeg skal lade være sagt med det samme. Seattle er en dyr by at bo på hotel i (ligesom så mange andre storbyer i USA). Når nu du alligevel har bil til rådighed, kan du derfor med fordel finde billigere hoteller lidt uden for byen – alt efter hvordan du sammensætter din rejse.

  Hoteller i Seattle

   

  Rejseinspiration til Seattle

  Det nordvestlige hjørne af USA er et af landets mest eventyrlige områder – især hvad natur angår. Som jeg nævnte i introen, tager mange turister hvert år til netop Seattle-området for at spotte hvaler og spækhuggere.

   

  Udover whale watching kan du i Seattle også slå dig løs med shopping, sightseeing og meget mere (måske en tur op i The Space Needle). Samtidig er Seattle også kendt for sit driftige erhvervsliv – amerikanske giganter som Microsoft, Amazon og Starbucks er bl.a. fra Seattle.

   

  Sidst, men ikke mindst, byder Seattle også på den mest enestående natur lige uden for døren.

   

  Herunder kan du blive klogere på nogle af Seattle-områdets største højdepunkter.

   

  The Space Needle – uden tvivl Seattles mest ikoniske vartegn, som du sikkert har set billeder af. Bygningen stammer fra Verdensudstillingen i 1962 og er 184 meter høj.

   

  The Space Needle - største vartegn i Seattle

   

  Seattle Center Monorail – turen mellem Space Center (hvor du bl.a. finder The Space Needle, Museum of Popular Culture m.fl.) og Seattle downtown klares nemt og hurtigt med Monorail’en. Turen over Seattles gader er i sig selv lidt af en oplevelse.

   

  Seattle Center Monorail

   

  Museum of Pop Culture – er et imponerende flot museum tegnet af den verdensberømte arkitekt Frank Gehry. Her kan du virkelig gå på opdagelse i fængslende udstillinger om popkultur.

   

  Museum of Pop Culture i Seattle

   

  Pike Place Market – et must-see i Seattle er det hyggelige Pike Place Market, der ligger i downtown tæt ved Seattle Aquarium.

   

  Pike Place Market i Seattle

   

  Naturparker – hele det nordvestlige hjørne omkring Seattle er spækket med unikke naturparker – herunder ser du f.eks. Snoqualmie Falls.

   

  Nationalpark tæt ved Seattle

   

   

  Oplevelser lidt længere væk

  Portland i nabostaten Oregon ligger kun ca. 3 timers kørsel fra Seattle. Herudover kan du på længere rejser også overveje at tage turen ind i landet til f.eks. Wyoming og Montana og den helt igennem fantastiske Yellowstone Nationalpark.

   

  Seattle rejseinspiration

  Seattle rejseinspiration

  Seattle rejseinspiration

   

  Pas, visum og corona

  USA er visumfrit i op til 90 dage – du skal blot have en gyldig ESTA.

   

  Hvis du er færdigvaccineret og har testet negativ for COVID-19, kan du rejse ind i USA med en gyldig ESTA.

   

  OBS: Disse oplysninger er fundet efter bedste evne. Jeg vil derfor altid anbefale, at du selv undersøger reglerne og holder dig opdateret om corona-situationen på Udenrigsministeriets hjemmeside.

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  4 kommentarer til Spækhugger-sæson i det nordvestlige USA: Flybilletter tur/retur til Seattle og lejebil i en hel uge fra kun 3.740 kr. p.p.

  se fly se hotel