• 05 okt 2017

  Udforsk et skjult græsk ø-paradis: 1 uge på Karpathos til kun 1.944 kr. inkl. fly og hotel

  Der er mange gode grunde til at elske Grækenland – særligt Grækenlands utallige paradis-øer gør landet til en uovertruffen feriedestination! Men med over 6.000 øer er det lidt en skam, at vi ofte holder os til ‘the usual suspects’, når vi drager på sommerferie til Grækenland og det Ægæiske Hav. Typisk Kreta, Rhodos, Korfu osv. Her får du dog en ny ø at udforske! Den hedder Karpathos, og er helt klart et besøg værd! Øen ligger lige mellem Kreta og Rhodos og byder på vidunderligt smukke strande, krystalklart vand og ikke mindst lækker græsk mad. Men det, der gør Karpathos til noget særligt, er, at øen er langt væk fra masseturisme. Så pak din kuffert og tag på opdagelsestur til en af Grækenlands smukkeste øer!

  Opdag ø-paradiset Karpathos
  maj - august
  1.944 kr.
  Hamborg
  Karpathos
  Hotel på Karpathos
  f.eks. det strandnære Maria Apartments
  741 kr.
  Billige fly til Karpathos
  inkl. 8 kg håndbagage
  1.203 kr.
  Hotel
  741 kr.
  Fly
  1.203 kr.
  0 kr.
  Total (pr.person)
  1.944 kr.

  Hotel

  trivago.dk har jeg fundet det charmerende Maria Apartments. Hotellet ligger kun 500 meter fra stranden, har en lækker swimmingpool, en nydelig solterrasse og en fin lille have. Herudover kommer alle værelser med aircondition og gratis wifi. På booking.com scorer hotellet 8,7 ud af 10 baseret på 35 anmeldelser.

  Prisen for en værelseslejlighed til 3 personer i 7 nætter er 1.481 kr. Ved en rejse for 2 bliver prisen derfor 744 kr. pr. person. Og rejser I 3, bliver prisen 494 kr. pr. person. Karpathos byder på en del familieejede lejlighedshoteller, og vil du gerne selv undersøge udbuddet, kan du finde en hoteloversigt her. Og planlægger du at rejse alene, kan du finde enkeltværelser her.

   

  Fly

  Karpathos er stadig en skjult perle og det er forholdsvis svært at finde gode og billige fly dertil. Især med afrejse fra Danmark, hvor priserne ligger på over 4.000 kr. med ret lange rejsetider. Men i dag har jeg fundet et alternativ, hvor du kan flyve fra Hamborg til Karpathos til meget billige penge – endda i de eftertragtede måneder fra maj til august. Du flyver med det græske flyselskab Aegean Airlines. Det er særligt mandag-til-mandag-afgange, der er billige. F.eks. har jeg fundet en rejse fra d. 28.05. til d. 04.06. til kun 1.203 kr. inkl. 8 kg håndbagage. De billigste billetter finder du fra maj til starten af juli, hvor priserne ligger omkring 1.200 – 1.700 kr. Men også i midt/slutningen af juli kan du få billetter til omkring 1.900 kr. (en super god pris, når man overvejer, at det er midt i skolernes sommerferie).

  Som skrevet findes der ikke nogle billige muligheder at komme til Karpathos fra Danmark, så turen til Hamborg kan sagtens betale sig!

  Ovennævnte rejseeksempel er med afgang fra Hamborg d. 28.05. – 04.06. – her er nogle andre billige afgange (husk at hotelpriserne kan variere afhængig af rejsedatoen).

  Eksempler på billige rejsedatoer

  • 21.05. – 28.05.
  • 04.06. – 11.06.
  • 11.06. – 18.06.
  • 18.06. – 25.06.
  • 02.07. – 09.07.
  • 09.07. – 16.07.
  • 06.08. – 13.08.
  • Og flere

   

  Karpathos highlights

  Olympos

  Et af Karpathos absolutte highlights er landsbyen Olympos, som ligger i bjergene midt på øen. Olympos er kendt, som en af Grækenlands smukkeste landsbyer og pga. den isolerede beliggenhed og forholdsvis få turister får du lov at opleve den græske kultur og levestil på en helt særlig måde.

   

  Karpathos mange smukke strande

  Et andet highlight er øens mange smukke strande. Og igen er det en kæmpe fordel, at øen er blevet skånet for masseturisme. Strandene er fuldstændig uspolerede og selv i højsæsonen kan du finde en rolig plads, hvor du kan komme helt ned i gear.

   

  Hvordan kommer jeg til Hamborg?

  Den måske nemmeste måde er at køre – fra grænsen tager det ca. 1,5 time, indtil du står midt i Hamborg. Alternativt kan du f.eks. tage af sted med flixbus, hvor du til billige penge kan komme både frem og tilbage.

   

  Transport til/fra lufthavnen

  Lufthavnen ligger kun 10 km fra Amoopi, hvor hotellet ligger. Du kan tage bussen det første stykke til Damatria Beach, hvorfra du kan tage taxi resten af vejen. I kan også overveje at tage taxien hele vejen til under 100 kr. pr. person.

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Et svar på Udforsk et skjult græsk ø-paradis: 1 uge på Karpathos til kun 1.944 kr. inkl. fly og hotel

  1. Lea says:

   Besøgte Karpathos for 15 år siden med en eventyrlysten veninde! Det var den mest fantastiske, spændende og oplevelsesrige charterferie jeg har været på! Af alle de græske øer, jeg har besøgt, er denne klart min favorit ø! Har en masse highlights der bare skal opleves, hvis man vælger at tage dertil! PS: For 15 år siden gav vi 1495kr for en uge inkl. fly fra Kastrup og uspec. hotel med daværende Skibby rejser.

  se fly se hotel