• 07 dec 2019

  Ø-hop i Grækenland: 1 uge i Athen, Mykonos, Naxos og Santorini fra kun 2.927 kr. inkl. alle fly, hoteller og færger

  Drømmer du dig også langt væk til sol, sommer og varme? Så prøv lige at læse med her! Grækenland har så mange vidunderlige øer, at det kan være rigtig svært at vælge. Men hvorfor nøjes med en enkelt ø, når du kan tage på ø-hop? I Grækenland findes der over 6.000 øer og hver har sin egen charme. Derfor har jeg sammensat en lille ø-hop-rundrejse i højsæsonen, hvor du kommer forbi de fantastisk smukke kykladiske øer Mykonos, Naxos og Santorini! Og som en lille bonus får du så også et par dage i Grækenlands hovedstad, Athen. Mit eksempel tager udgangspunkt i en rejse i juni, og du kan derfor se frem til et fantastisk lækkert vejr på omkring 26 – 28 grader!

   

  Som altid med rundrejser skal det bruges som inspiration, og du kan bygge rejsen op helt efter din egen smag. Og som sagt findes der bogstavelig talt et hav af øer i Grækenland, så mulighederne er mange!

  Ø-hop i Grækenland
  april - september
  fra2.927 kr.
  Billund, Aalborg og København
  Athen
  Billige fly til Athen
  492 kr.

  Fly

  Jeg har i dag fundet nogle billige fly fra Billund til Athen. Ryanair flyver fra april – oktober hver tirsdag mellem Billund og Athen, og du kan faktisk finde en del billige afgange. De billigste billetter kan du finde i maj, juni, august og september til priser mellem 490 – 800 kr. Det er selvfølgelig også muligt at rejse i juli, hvor priserne starter fra omkring 1.200 kr.

   

  Jeg har i eksemplet fundet en afgang fra tirsdag den 9. juni til tirsdag den 16. juni til kun 500 kr. Hos Ryanair må du altid gratis medbringe en mindre håndtaske. Hvis du ønsker at tilkøbe mere bagage, kan du læse hvordan i min miniguide og Ryanairs bagageregler.

   

  Du kan også flyve fra Aalborg og København med priser fra omkring 1.100-1.500 kr. for en tur/retur-billet.

   

  Eksempler på andre billige rejsedatoer

  • 31.03. – 07.04.
  • 14.04. – 21.04.
  • 21.04. – 28.04.
  • 05.05. – 12.05.
  • 12.05. – 19.05.
  • 19.05. – 26.05.
  • 26.05. – 02.06.
  • 02.06. – 09.06.
  • 16.06. – 23.06.
  • 23.06. – 30.06.
  • 30.06. – 07.07.
  • 14.07. – 21.07.
  • 21.07. – 28.07.
  • 28.07. – 04.08.
  • 04.08. – 11.08.
  • 11.08. – 18.08.
  • 18.08. – 25.08.
  • 25.08. – 01.09.
  • 01.09. – 08.09.
  • 08.09. – 15.09.
  • Og flere…

   


  Læs videre efter annoncen

  annonce

   

  Ø-hop i Grækenland

  Athen

  Dit første stop på turen og udgangspunktet for hele rejsen er Athen. Den græske hovedstad byder i sig selv på rigtig meget – især kulturelt – så du kan hurtig bruge nogle dage her uden at kede dig. I mit eksempel har du en enkelt nat i Athen, når du ankommer og en enkelt nat inden hjemrejse. Jeg anbefaler, at du tager til Lycabettus om aftenen, hvorfra du har den smukkeste udsigt over byen – en anden ting du ikke må snyde dig selv for er Athens vartegn, Akropolis!

   

  I Athen har jeg sørget for, at du har et hotel tæt på lufthavnen, når du ankommer. Hotellet er det 3* Galotel Agnoudas. En enkelt nat i et dobbeltværelse fra den 9. juni til 10. juni koster 523 kr., dvs. 262 kr. pr. person.

  Hotel i Athen
  f.eks. 3* Galotel Agnoudas
  262 kr.

  Fra Athen flyver du videre til fantastiske Mykonos. Der findes fly til omkring 150 – 350 kr. året rundt. Jeg har f.eks. fundet en tidlig afgang den 10. juni til kun 346 kr.

  Billige fly til Mykonos
  346 kr.

  Mykonos

  Mykonos er en af de mest kendte øer i Grækenland, som er præget af sine mange hvide huse med blå vindue- og dørrammer, vindmøller, små kirker og mange hyggelige restauranter og caféer. Mykonos byder desuden på mange smukke strande, som dog særligt i juli og august kan være fyldt med mennesker – især de større strande. Så hvis du rejser i højsæsonen, anbefaler jeg, at du tager til nogle af de mindre strande på den sydlige del af øen.

   

  Når du er på Mykonos, skal du også smage på øens “nationalretter” Ioukaniko (en slags pølse) og Kopanisti (en slags fåreost med masser af peber).

   

  På Mykonos har jeg fundet det superhyggelige Loukas Pension – et lille og simpelt hotel – til 736 kr. for 2 nætter (10. juni – 12. juni). Prisen bliver derfor kun 368 kr. pr. person ved en rejse for 2.

  Hotel på Mykonos
  f.eks. 3* Loukas Pension
  368 kr.

  Efter et par skønne dage på Mykonos er det på tide at sejle videre til Naxos. Til den tur har jeg fundet en færgebillet på ferryhopper.com den 12. juni til 284 kr. Jeg har fundet en tidlig afgang, så du har så lang tid på Naxos som muligt. Prisen er nogenlunde det samme året rundt. Der findes forskellige rederier, som sejler mellem de forskellige øer, og jeg vil anbefale, at du sammenligner de priser, der bliver vist på ferryhopper.com, og her er det også muligt at se de forskellige afgange i løbet af dagen, så du kan finde den færge, der passer bedst til din tidsplan.

  Færge til Naxos
  284 kr.

  Naxos

  Naxos er den grønneste og største ø i Kykladerne og meget forskellig fra de andre øer på grund af dens meget varierede landskab. Naxos er ikke så turistet og er indtil videre blevet forskånet for masseturisme. Øen er kendt for sit meget særlige sand, der bliver brugt verden over til at fremstille sandpapir – men tag det helt roligt, sandet føles skam dejligt blødt, når man går på det! På Naxos har du også mulighed for at nyde nattelivet. Især i Chroa og Agia Anna finder du en del fester om weekenden. Naxos er også kendt for sin vin og citronsnapsen Kitron, som kun findes her.

   

  På Naxos har jeg fundet det lækre Orama Apartments – her får du et hotel med havudsigt og en dejlig udendørs pool. Derudover har du kun 400 meter til den dejlige Agia Anna-strand. Et dobbeltværelse i en enkelt nat fra den 12. juni til den 13. juni koster 187 kr, dvs. 94 kr. pr. person ved en rejse for 2.

  Hotel på Naxos
  f.eks. Orama Apartments
  94 kr.

  Fra Naxos sejler du videre til skønne Santorini. Her har jeg igen fundet en færgebillet på ferryhopper.com den 13. juni til 321 kr. Du kan også sagtens købe billetter, når du er der, hvis du vil være mere fleksibel. Mellem mange af øerne sejler færgerne hver anden time, så risikoen for at strande på en ø er yderst lille (Naxos og Mykonos ville dog ikke være de værste øer at strande på!). Jeg har valgt en afgang hen på eftermiddagen, så du får noget ud af dagen på Naxos – men det er helt op til dig, hvornår du vil tage afsted.

   


  Læs videre efter annoncen

  annonce

   

  Færge til Santorini
  321 kr.

  Santorini

  Du er nu ankommet til Santorini – øen som er kendt for de smukke hvide huse med blå kuppelformede tage. Du kan finde de hvide huse i byen Oia, og byen bør virkelig stå højt på din to-to liste, hvis du tager turen til Santorini. Ikoniske Oia er nemlig ofte den meget fotogene by, som pryder alverdens Santorini-rejseplakater og -hjemmesider – så her skal du huske kameraet! Du kan i den grad få taget nogle gode billeder til Instagram eller scrapbogen!

   

  Særligt vil jeg også anbefale at tage til Oia Castle for at se nogle fuldstændig vanvittige solned- og opgange. Det er er populært ‘sunset spot’, så du skal også sørge for at være der i god tid, hvis du gerne vil have den helt perfekte udsigt. Et godt tip herfra – det bedste tidspunkt er tidlig morgen, hvor du faktisk kan være heldig at have det hele for dig selv.

   

  På Santorini har jeg fundet det anmelderroste 3* Santa Barbara. Her kan du få et dobbeltværelse i 2 nætter fra den 13. juni til den 15. juni til 588 kr. Ved en rejse for 2 bliver prisen derfor kun 294 kr.

  Hotel på Santorini
  f.eks. 3* Santa Barbara
  294 kr.

  Efter et par lækre dage i Santorini er det tid til at vende snuden mod Athen igen. Den tur klares med fly, og jeg har den 15. juni fundet fly fra Santorini til Athen til kun 300 kr.

  Billige fly til Athen
  300 kr.

  Athen

  Du lander i Athen lige over middag og flyver også først retur til Danmark om eftermiddagen næste dag, så det giver dig lidt tid til at opdage lidt mere af byen. Derfor har jeg fundet et centralt hotel i Athen, nemlig det fine 3* Marina Hotel Athens. Her kan du en enkelt overnatning fra 15. juni til 16. juni koster 332 kr., dvs. 166 kr. pr. person ved en rejse for 2.

  Hotel i Athen
  f.eks. 3* Marina Hotel Athens
  166 kr.

  Hermed er dit ø-hop i Grækenland ved vejs ende. Som sagt er dette ment som inspiration, og du skal være velkommen til selv at skræddersy rejsen, som du vil.

   

  Pris (pr. person)

  • Fly tur/retur fra Billund til Athen: 492 kr.
  • Hotel i Athen: 262 kr.
  • Fly til Mykonos: 346 kr.
  • Hotel på Mykonos: 368 kr.
  • Færge til Naxos: 284 kr.
  • Hotel på Naxos: 94 kr.
  • Færge til Santorini: 321 kr.
  • Hotel på Santorini: 294 kr.
  • Fly til Athen: 300 kr.
  • Hotel i Athen: 166 kr.
  • I alt: 2.927 kr.

   

   

  Yderligere rejseinspiration

  Paros

  Tager du på ø-hop i Grækenland i mere end en uge, vil jeg virkelig anbefale at tage et smut forbi øen Paros.

   

  Paros er måske min yndlings-ø i Kykladerne. Øen er ikke så turistet og byder på rigtig mange smukke strande, som man tit har helt for sig selv (især i juni). Den mest kendte strand er Golden Beach, men jeg kan også anbefale Piperi Beach i den nordlige del af øen og Ampelas i den sydlige del af øen. Selvom der er mange steder på øen, som er meget stille og rolige, så har Paros alligevel et livligt natteliv. Især i Parikia og Naoussa finder du en del barer og natklubber.

   

  Paros har også mange hyggelige landsbyer, man kan komme til via øens mange vandreruter. Paros er også kendt for sin vin, og der findes et par vinproducenter på øen, som tilbyder ture og vinsmagninger, f.eks. på Moraitis Winery i Naoussa.

   

  Grunden jeg ikke tog Paros med i denne rundrejse er, at man ikke kan sejle fra Paros til Santorini og så vil der simpelthen ikke være tid nok. Men har man lige en uge mere, kunne man sagtens lave turen om til at den hedder Mykonos – Paros – Naxos – Santorini (og tilbage til Athen).

   

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  15 kommentarer til Ø-hop i Grækenland: 1 uge i Athen, Mykonos, Naxos og Santorini fra kun 2.927 kr. inkl. alle fly, hoteller og færger

  1. Aljosha says:

   hej. Hvilken dato er det fra, og hvor jeg kan bestille det hele samlet, istedet for at skulle gøre det enkeltvis, altså, først fly, så hotel osv.

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Aljosha 🙂

    I eksemplet tager jeg udgangspunkt i billetter hos Ryanair fra Billund (9. til 16. juni). Ryanairs billetter til Athen finder du på alle tirsdage mellem april og oktober.

    Denne rejse kan du desværre ikke bestille som en pakkerejse. Det er bl.a. derfor, at den er så billig. Ofte vil man nemlig kunne spare en del penge, hvis man selv booker fly og hotel(ler) separat 😉

  2. Line Tinggaard Holst says:

   Ville man kunne lave denne rejse som 14 dags rejse i stedet for 8?

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Line 🙂

    Ja, det vil man sagtens kunne 🙂 De billige afgange til Athen ligger jo på alle tirsdage. Så du kan helt selv bestemme, om du vil afsted i 1 eller 2 uger 🙂

  3. Amalie says:

   Hej!
   Hvis man skulle blive på en af øerne fra dag 2-6, hvad tror du så ville være den billigste mulighed? 🙂

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Amalie 🙂

    Jeg vil sige enten Paros eller Naxos. Mykonos er nok den dyreste af de tre øer. 😉

  4. Gustav says:

   Hej
   Ville det være muligt at tage denne rejse i perioden 18/6 til 8/7 ?
   Vh Gustav

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Gustav 🙂

    Jeg vil anbefale dig at gå ind på fly-linket (skyscanner.dk) og så vælge “hele måneden” (hhv. juni og juli), når du vælger rejsedatoer 🙂 Så giver skyscanner dig nemlig en god oversigt over de billigste rejsedatoer 😉

    Jeg kan fx se, at du kan finde billetter til 998 kr. fra den 19.06. – 03.07. Men jeg vil som sagt anbefale dig at gå ind på fly-linket, hvor du selv kan lege lidt med datoerne og finde de billigste/bedste billeter 😉

  5. Kristina says:

   Ups mente selvfølglig flyve billigt

  6. Kristina says:

   Ved du om man flyve billet til Athen eller andet godt i grækenland fra Kbh billigt omk sidst i uge 29 og i uge 30.

   På forhånd tak
   Hilsen Kristina

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Kristina 🙂

    Det er altid svært at finde billige fly i sommerferien – men du kan tro, at jeg holder øje. Og finder jeg noget billigt, skriver jeg om det på bloggen 😉

    Derfor kan du overveje at downloade rejsespejder-appen. Med den kan du nemlig sætte en rejsealarm. På den måde får du automatisk besked, når/hvis der kommer en rejse, som matcher dine ønsker 😉

    Du kan downloade den her: https://rejsespejder.dk/apps/

  7. Palani says:

   Hej. Kan man rejse 24/25 eller 26 og ugen ud? Kan ikke finde nogle rejser herinde med de nævnte datoer! Hjælp!

  8. Isabella says:

   Hej
   Er der mulighed for at forlænge de 8 dage til måske 14?

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Isabella 🙂

    Det er der i hvert fald 😉

    Eksemplet her er fra den 22.05. – 29.05., men du ville sagtens kunne ændre de datoer til f.eks. 22.05. – 05.06. (på de datoer koster flybilletterne i skrivende stund 438 kr.) 🙂