Log ind for at gemme hvad der inspirerer dig

Du kan tilføje op til 99 tilbud

Rejsespejder er en kommerciel side. Vi finder på daglig basis virkeligt gode rejsetilbud, og vi tjener penge på, at du i sidste ende booker tilbuddene m.fl.. Dette har dog ingen indflydelse på priserne eller lignende.

fra 3.295 kr.
Banner-Oehop-I-Graekenland-1080x1080
Sol og strand

Øhop i Grækenland – Athen, Mykonos, Naxos og Santorini

1 uge inkl. alle fly, hoteller og færger

Sol og strand |

Øhop i Grækenland – Athen, Mykonos, Naxos og Santorini

Grækenland har så mange vidunderlige øer, at det kan være svært at vælge. Men hvorfor nøjes med en enkelt ø, når du kan tage på øhop i Grækenland? Landet har bogstaveligt talt et hav af øer – faktisk over 6.000 øer – og hver ø har sin egen charme. Derfor har jeg herunder sammensat en lille øhop-rundrejse, hvor du kommer forbi de smukke kykladiske øer Mykonos, Naxos og Santorini! Og som en lille bonus får du også tid til at udforske Grækenlands hovedstad, Athen. Du kan med andre ord glæde dig til alletiders øhop i Grækenland! 🏝️☀️

OBS: Som altid med rundrejser skal eksemplet nedenfor bruges som inspiration, og du kan skræddersy rundrejsen helt efter din egen smag.

Øhop i Grækenland

april – oktober

fra

3.295 kr.

✈️ fra København

🏝️ Oplev nogle af de mest vidunderlige græske øer

Øhop-rundrejse

Fly til Athen

959 kr.

Øhop i Grækenland – fly

Før du kan begynde dit øhop i Grækenland, skal du lige have booket et par flybilletter.

Øerne i Kykladerne er som regel temmeligt dyre at flyve til fra Danmark. Så hvis du drømmer om øhop i Grækenland, giver det ofte god mening at lede efter flybilletter til hovedstaden Athen. Derfra kan du nemlig tit finde billige indenrigsbilletter videre til diverse græske øer!

Fra Danmark er det kun muligt at flyve direkte til Athen fra København.

De billigste billetter finder du som regel hos Norwegian og SAS.

Priserne varierer en del. De billigste returbilletter koster typisk et sted mellem 900 og 1.500 kr.

✈️ I flyboksen ovenfor har jeg – blot som et eksempel – taget udgangspunkt i flybilletter fra onsdag den 29. maj til onsdag den 5. juni. På disse datoer koster flybilletterne kun 959 kr.

Norwegian tillader altid en lille taske under sædet. Vil du gerne tilføje håndbagage til bagagehylden, kan du tilkøbe dette i bookingprocessen (billigst hvis du booker direkte hos Norwegian).

Eksempler på billige flydatoer

 • 18.04. – 27.04.
 • 20.04. – 27.04.
 • 22.04. – 04.05.
 • 11.05. – 18.05.
 • 15.05. – 22.05./29.05.
 • 20.05. – 27.05./29.05./01.06./03.06.
 • 22.05. – 29.05./01.06./03.06.
 • 29.05. – 05.06./07.06.
 • 08.06. – 15.06./17.06.
 • 10.06. – 17.06./19.06./24.06.
 • Og flere

Øhop i Grækenland – Athen

Øhop i Grækenland - Athen

Dit første stop på turen og udgangspunktet for hele rejsen er Athen. I mit eksempel har du en enkelt nat i Athen (du slutter også rejsen i Athen).

Den græske hovedstad byder i sig selv på rigtig meget – især kulturelt – så du kan hurtig bruge nogle dage her uden at kede dig.

Lycabettus er helt klart et besøg værd. Der får du nemlig en af de smukkeste udsigter over byen. Et andet højdepunkt, du ikke må snyde dig selv for, er Athens vartegn – Akropolis!

🏨 I Athen har jeg til din første nat fundet det centrale og billige Minoa Athens Hotel.

En enkelt nat fra onsdag den 29. maj til torsdag den 30. maj koster i alt 545 kr. – dvs. 273 kr. pr. person ved en rejse for to.

Hotel i Athen

273 kr.

✈️ Fra Athen flyver du videre til fantastiske Mykonos.

Enkeltbilletter fra den græske hovedstad til Mykonos koster typisk et sted mellem 150 og 500 kr. året rundt. Jeg har f.eks. fundet en afgang torsdag den 30. maj til kun 279 kr.

Du kan vælge mellem flere forskellige afgange. Så hvis du gerne vil flyve på et andet tidspunkt, kan du også sagtens det.

Fly til Mykonos

279 kr.

Øhop i Grækenland – Mykonos

Øhop i Grækenland - Mykonos

Mykonos er en af de mest kendte øer i Grækenland. Og den er derfor svær at undgå, når du tager på øhop i Grækenland.

Mykonos er på mange måder græsk øidyl i en nøddeskal. Du finder et hav af hvide huse med blå vindue- og dørrammer, vindmøller, små kirker og mange hyggelige restauranter, caféer og taverner.

Mykonos byder desuden på mange smukke strande rundtomkring på øen – så der er rigeligt at vælge mellem.

Når du er på Mykonos, er du også nødt til at smage på øens “nationalretter” ioukaniko (en slags pølse) og kopanisti (fåreost med masser af peber).

🏨 På Mykonos har jeg fundet det superhyggelige Anatolia Hotel til i alt 399 kr. for en enkelt nat fra torsdag den 30. maj til fredag den 31. maj. Prisen bliver derfor kun 200 kr. pr. person ved en rejse for to.

Hotel på Mykonos

200 kr.

Efter et par skønne dage på Mykonos er det på tide at sejle videre til Naxos – endnu en oplagt kandidat til et øhop i Grækenland.

🚢 Til den tur har jeg fundet en færgebillet på omio.dk. Du sejler fredag den 31. maj.

Der findes forskellige rederier, som sejler mellem de forskellige øer, og der er ofte både hurtigfærger og lidt langsommere færger. Så brug gerne lidt tid på at sammenligne de forskellige færgeoverfarter ift. priser, afgangstider osv.

Herunder har jeg blot taget udgangspunkt i den billigste afgang.

Færge til Naxos

286 kr.

Øhop i Grækenland – Naxos

Øhop i Grækenland - Naxos

Naxos er den grønneste og største ø i Kykladerne, og øen adskiller sig meget fra de andre øer på grund af sine varierede landskaber. ✨

Naxos er ikke så turistet og er indtil videre blevet forskånet for masseturisme. Øen er bl.a. kendt for sit meget særlige sand, der bliver brugt verden over til at fremstille sandpapir – men tag det helt roligt. Sandet føles skam dejligt blødt, når du går på det!

På Naxos har du også mulighed for at nyde nattelivet. Især Chroa og Agia Anna byder på en del fester i weekenderne (især i højsæsonen). Naxos er også kendt for sin vin- og citronsnaps Kitron, som kun findes her.

🏨 På Naxos har jeg fundet det lækre Hotel Francesca med et skønt poolområde.

Et hotelværelse i to nætter fra fredag den 31. maj til søndag den 2. juni koster i alt 591 kr. – dvs. 296 kr. pr. person ved en rejse for to.

Hotel på Naxos

296 kr.

Fra Naxos sejler du videre til skønne Santorini – som for de fleste vil være et absolut must til et øhop i Grækenland.

🚢 Til denne tur har jeg igen fundet en færgebillet på omio.dk. Det drejer sig om en afgang søndag den 2. juni til 247 kr.

Du kan i øvrigt også sagtens købe billetter, når du er der, hvis du vil være mere fleksibel. Mellem mange af øerne sejler færgerne hver anden time, så risikoen for at strande på en ø er yderst lille (Naxos og Mykonos ville heller ikke være de værste øer at strande på!).

Jeg har igen blot valgt den billigste afgang – men det er helt op til dig, hvornår du vil afsted, og om du foretrækker en af de andre færger.

Færge til Santorini

247 kr.

Øhop i Grækenland – Santorini

Øhop i Grækenland - Santorini

Så er turen kommet til Santorini – øen som er kendt for de smukke hvide huse med blå, kuppelformede tage! 💙

Du kan finde de hvide huse i byen Oia. Og netop Oia bør virkelig stå højt på din to-do-liste, hvis du tager til Santorini.

Ikoniske Oia er nemlig ofte den meget fotogene by, som pryder alverdens Santorini-rejseplakater og -hjemmesider – så her skal du huske kameraet! Du kan i den grad få taget nogle gode billeder til Instagram eller fotoalbummet.

Jeg vil også anbefale at tage til Oia Castle for at se nogle fuldstændig vanvittige solned- og opgange. Det er er populært sunset spot, så du skal også sørge for at være der i god tid, hvis du gerne vil have den helt perfekte udsigt. Et godt tip herfra – det bedste tidspunkt er tidlig morgen, hvor du faktisk kan være heldig at have det hele for dig selv.

🏨 På Santorini har jeg fundet anmelderroste Aretousa Villas. Her kan du få et dobbeltværelse i to nætter fra søndag den 2. juni til tirsdag den 4. juni til i alt 732 kr. Ved en rejse for to bliver prisen derfor kun 366 kr. pr. person.

Hotel på Santorini

366 kr.

Efter et par lækre dage på Santorini er det tid til at vende snuden mod Athen igen.

✈️ Den tur klares med fly, og jeg har tirsdag den 4. juni fundet fly fra Santorini til Athen til 127 kr.

Ligesom med færgeafgangene kan du finde flere forskellige flyafgange i løbet af dagen.

Billige fly til Athen

127 kr.

Øhop i Grækenland – tilbage i Athen

Øhop i Grækenland - Athen, Mykonos, Naxos og Santorini

Tilbage på fastlandet kan du nu bruge din sidste nat/dag i Athen, som du har lyst.

🏨 Til den sidste overnatning har jeg fundet det billige Breeze Boutique Hotel med en central beliggenhed.

Fra tirsdag den 4. juni til onsdag den 5. juni koster et topersoners værelse i alt 524 kr. – hvilket svarer til kun 262 kr. pr. person.

Hotel i Athen

262 kr.

Hermed er dit øhop i Grækenland ved vejs ende. 

Som sagt er denne artikel ment som inspiration, og du skal være velkommen til selv at skræddersy rejsen, som du vil.

Nu er du blevet introduceret til øhop i Grækenland – er du interesseret i andre rejser til Grækenland, og vil du gerne læse mere om rundrejsens destinationer, kan du med fordel læse mine guides til rejser til Athen, rejser til Mykonos, rejser til Naxos og rejser til Santorini.

Øhop i Grækenland – prisoversigt (pr. person)

 • Fly tur/retur til Athen: 959 kr.
 • Hotel i Athen: 273 kr.
 • Fly til Mykonos: 279 kr.
 • Hotel på Mykonos: 200 kr.
 • Færge til Naxos: 286 kr.
 • Hotel på Naxos: 296 kr.
 • Færge til Santorini: 247 kr.
 • Hotel på Santorini: 366 kr.
 • Fly til Athen: 127 kr.
 • Hotel i Athen: 262 kr.
 • I alt: 3.295 kr.

Øhop i Grækenland – yderligere rejseinspiration

Paros

Øhop i Grækenland - Paros


Tager du på øhop i Grækenland i mere end en uge, vil jeg virkelig også anbefale at tage et smut forbi øen Paros.

Paros er måske min yndlings-ø i Kykladerne. Øen er ikke så turistet og byder på rigtig mange smukke strande, som man tit har helt for sig selv (især uden for højsæsonen). Den mest kendte strand er Golden Beach, men jeg kan også anbefale Piperi Beach i den nordlige del af øen og Ampelas i den sydlige del af øen.

Selvom Paros langt hen ad vejen er en behagelig middelhavsoase, der emmer af ro og fred, så har øen alligevel et livligt natteliv. Især i Parikia og Naoussa finder du en del barer og natklubber.

Paros har også mange hyggelige landsbyer, du kan besøge via øens mange vandreruter. Paros er desuden også kendt for sin vin, og der findes et par vinproducenter på øen, som tilbyder ture og vinsmagninger – f.eks. på Moraitis Winery i Naoussa.

Hvis du undrer dig over, hvorfor jeg ikke inkluderede Paros i denne rundrejse, så skyldes det, at det ville være svært at klemme øen ind, hvis man blot rejser i en uge. Men hvis du lige har en uge mere til øhop i Grækenland, kan du sagtens arrangere rundrejsen, så den hedder: Athen – Mykonos – Paros – Naxos – Santorini – Athen.

Andre oplevelser

Vil du gerne supplere dit øhop i Grækenland med udflugter, guidede ture eller andre spændende aktiviteter, kan du sondere terrænet på på getyourguide.dk.


Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

Øhop i Grækenland - Athen, Mykonos, Naxos og SantoriniØhop i Grækenland - Athen, Mykonos, Naxos og Santorini

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar