• 08 jun 2018

  Ø-hop i Grækenland: 8 dage til kun 2.750 kr. inkl. alle fly, hoteller og færger

  Grækenland har så mange vidunderlige øer, at det kan være rigtig svært at vælge. Men hvorfor nøjes med en enkelt ø, når du kan tage på ø-hop? I Grækenland findes der over 6.000 øer og hver har sin egen charme. Derfor har jeg sammensat en lille ø-hop-rundrejse, hvor du kommer forbi de fantastisk smukke kykladiske øer Mykonos, Paros og Naxos! Og som en lille bonus får du så også et par dage i Grækenlands hovedstad, Athen.

  Som altid med rundrejser skal det bruges som inspiration, og du kan bygge rejsen op helt efter din egen smag. Og som sagt findes der bogstavelig talt et hav af øer i Grækenland, så mulighederne er mange!

  Ø-hop i Grækenland
  juni og august
  2.750 kr.
  Billund, Aalborg og København
  Athen
  Billige fly til Athen
  inkl. 10 kg håndbagage
  489 kr.

  Fly

  På skyscanner.dk har jeg i dag fundet billige fly fra Billund til Athen! Ryanair flyver fra juni til oktober hver tirsdag mellem Billund og Athen, og her kan du finde nogle ret billige afgange! Jeg har f.eks. fundet en afgang fra den 19.06. til den 26.06. til kun 489 kr. inkl. 10 kg håndbagage. De billigste billetter findes i juni fra 322 kr. – vil du rejse i august findes der billetter med priser mellem 700-1.100 kr. Det er selvfølgelig også muligt at rejse i juli, hvor priserne starter omkring 1.800 kr.

  Du kan også flyve fra Aalborg og København med PrimeraAir med priser fra omkring 1.100-1.500 kr. for en tur/retur-billet.

   

  Ø-hop

   

  Athen

  Dit første stop på turen og udgangspunktet for hele rejsen er Athen. Den græske hovedstad byder i sig selv på rigtig meget – især kulturelt – så du kan hurtig bruge nogle dage her uden at kede dig. I mit eksempel har du dog en enkelt hel dag her. Du lander nemlig ret sent (omkring midnat), men har så hele næste dag til at udforske byen. Jeg anbefaler, at du tager til Lycabettus om aftenen, hvorfra du har den smukkeste udsigt over byen – en anden ting du ikke må snyde dig selv for er Athens vartegn, Akropolis!

   

  I Athen har jeg fundet det budgetvenlige hotel Dionysos (4 ud af 5 på TripAdvisor). Hotellet har døgnåben reception og der er gratis WiFi i lobbyen. Et dobbeltværelse i 2 nætter koster 521 kr., dvs. 261 kr. pr. person ved en rejse for 2.

  Hotel i Athen
  f.eks. det centrale Dionysos
  261 kr.

   

  Fra Athen flyver du videre til Mykonos. Der findes fly til omkring 150 – 350 kr. året rundt. Jeg har f.eks. fundet en tidlig afgang til kun 322 kr.

  Mykonos

  Mykonos er en af de mest kendte øer i Grækenland, som er præget af sine mange hvide huse med blå vindue- og dørrammer, vindmøller, små kirker og mange hyggelige restauranter og caféer. Mykonos byder desuden på mange smukke strande, som dog særligt i juli og august kan være fyldt med mennesker – især de større strande. Så hvis du rejser i højsæsonen, anbefaler jeg, at du tager til nogle af de mindre strande på den sydlige del af øen.

  Når du er på Mykonos, skal du også smage på øens “nationalretter” Ioukaniko (en slags pølse) og Kopanisti (en slags fåreost med masser af peber).

  På Mykonos har jeg fundet det fine Vista Vaios – et lille og simpelt hotel – til kun 920 kr. for 2 nætter, dvs. 460 kr. pr. person ved en rejse for 2.

  Hotel på Mykonos
  f.eks. hyggelige Vista Vaios
  460 kr.

  Efter et par skønne dage på Mykonos er det på tide at sejle videre til Paros. Til den tur har jeg fundet billige færgebilletter på directferries.com til 209 kr. Prisen er nogenlunde det samme året rundt. Der findes forskellig rederier, som sejler mellem de forskellige øer, og jeg vil anbefale, at du sammenligner de priser, der bliver vist på directferries.com og her er det også muligt at se de forskellige afgange i løbet af dagen, så du kan finde den færge, der passer bedst til din tidsplan.

  Færge til Paros
  209 kr.

  Paros

  Paros er måske min yndlings-ø i Kykladerne. Øen er ikke så turistet og byder på rigtig mange smukke strande, som man tit har helt for sig selv (især i juni). Den mest kendte strand er Golden Beach, men jeg kan også anbefale Piperi Beach i den nordlige del af øen og Ampelas i den sydlige del af øen. Selvom der er mange steder på øen, som er meget stille og rolige, så har Paros alligevel et livligt natteliv. Især i Parikia og Naoussa finder du en del barer og natklubber.

  Paros har også mange hyggelige landsbyer, man kan komme til via øens mange vandreruter. Paros er også kendt for sin vin, og der findes et par vinproducenter på øen, som tilbyder ture og vinsmagninger, f.eks. på Moraitis Winery i Naoussa.

  På øen Paros har jeg fundet det superfine Hotel Helliniko (4 ud af 5 på TripAdvisor). Hotellet ligger kun 70 meter fra stranden og du kan nemt nå til havnen, forskellige restauranter og butikker til fods.

  Hotel på Paros
  f.eks. Hotel Helliniko
  91 kr.

  Fra Paros sejler du videre til Naxos. Her har jeg igen fundet billige færgebilletter på directferries.com til kun 110 kr. Igen – husk at sammenligne priser. Du kan også sagtens købe billetter, når du er der, hvis du vil være mere fleksibel. Mellem mange af øerne sejler færgerne hver anden time, så risikoen for at strande på en ø er yderst lille (Naxos, Paros og Mykonos ville dog ikke være de værste øer at strande på!). Jeg har valgt en rimelig sen afgang, så du får mest mulig ud af dagen på Paros – men det er helt op til dig, hvornår du vil tage afsted.

  Færge til Naxos
  110 kr.

  Naxos

  Naxos er den grønneste og støre ø i Kykladerne og meget forskellig fra de andre øer på grund af dens meget varierede landskab. Naxos er ligesom Paros ikke så turistet og er indtil videre blevet forskånet for masseturisme. Øen er kendt for sit meget særlige sand, der bliver brugt verden over til at fremstille sandpapir – men tag det helt roligt, sandet føles skam dejligt blødt, når man går på det! Ligesom på Paros har du også mulighed for at nyde nattelivet her. Især i Chroa og Agia Anna finder du en del fester om weekenden. Naxos er også kendt for sin vin og citronsnapsen Kitron, som kun findes her.

  På Naxos har jeg fundet det fine og simple Studios Simos – her har du kun 9 minutters gang til stranden og 300 meter til byens centrum, hvor du finder mange hyggelige restauranter og butikker. Et dobbeltværelse i en enkelt nat koster 156 kr, dvs. 78 kr. pr. person ved en rejse for 2.

  Hotel på Naxos
  f.eks. Studios Simos
  78 kr.

  Efter en lækker dag på Naxos er det tid til at vende snuden mod Athen igen. Den tur klares med fly – jeg har på skyscanner.dk fundet billige fly fra Naxos Lufthavn til Athen til kun 599 kr.

  Athen

  Du lander ved aftentid og flyver også først retur til Danmark om eftermiddagen næste dag, så det giver dig lidt tid til at opdage lidt mere af byen.

  I Athen har jeg fundet det fine Hotel Petaluda med en central beliggenhed. Her kan du bo en enkelt overnatning til 261 kr., dvs. 131 kr. pr. person inkl. morgenmad.

  Hotel i Athen
  f.eks. det fine Petaluda
  131 kr.
  Prisen er 261 kr. inde på bookingsiden

  Pris

  • Fly tur/retur fra Billund til Athen: 489 kr.
  • Hotel i Athen: 261 kr.
  • Fly til Mykonos: 322 kr.
  • Hotel på Mykonos: 460 kr.
  • Færge til Paros: 209 kr.
  • Hotel på Paros: 91 kr.
  • Færge til Naxos: 110 kr.
  • Hotel på Naxos: 78 kr.
  • Fly til Athen: 599 kr.
  • Hotel i Athen: 131 kr.
  • I alt: 2.750 kr.

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  13 kommentarer til Ø-hop i Grækenland: 8 dage til kun 2.750 kr. inkl. alle fly, hoteller og færger

  1. Line Tinggaard Holst says:

   Ville man kunne lave denne rejse som 14 dags rejse i stedet for 8?

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Line 🙂

    Ja, det vil man sagtens kunne 🙂 De billige afgange til Athen ligger jo på alle tirsdage. Så du kan helt selv bestemme, om du vil afsted i 1 eller 2 uger 🙂

  2. Amalie says:

   Hej!
   Hvis man skulle blive på en af øerne fra dag 2-6, hvad tror du så ville være den billigste mulighed? 🙂

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Amalie 🙂

    Jeg vil sige enten Paros eller Naxos. Mykonos er nok den dyreste af de tre øer. 😉

  3. Gustav says:

   Hej
   Ville det være muligt at tage denne rejse i perioden 18/6 til 8/7 ?
   Vh Gustav

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Gustav 🙂

    Jeg vil anbefale dig at gå ind på fly-linket (skyscanner.dk) og så vælge “hele måneden” (hhv. juni og juli), når du vælger rejsedatoer 🙂 Så giver skyscanner dig nemlig en god oversigt over de billigste rejsedatoer 😉

    Jeg kan fx se, at du kan finde billetter til 998 kr. fra den 19.06. – 03.07. Men jeg vil som sagt anbefale dig at gå ind på fly-linket, hvor du selv kan lege lidt med datoerne og finde de billigste/bedste billeter 😉

  4. Kristina says:

   Ups mente selvfølglig flyve billigt

  5. Kristina says:

   Ved du om man flyve billet til Athen eller andet godt i grækenland fra Kbh billigt omk sidst i uge 29 og i uge 30.

   På forhånd tak
   Hilsen Kristina

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Kristina 🙂

    Det er altid svært at finde billige fly i sommerferien – men du kan tro, at jeg holder øje. Og finder jeg noget billigt, skriver jeg om det på bloggen 😉

    Derfor kan du overveje at downloade rejsespejder-appen. Med den kan du nemlig sætte en rejsealarm. På den måde får du automatisk besked, når/hvis der kommer en rejse, som matcher dine ønsker 😉

    Du kan downloade den her: https://rejsespejder.dk/apps/

  6. Palani says:

   Hej. Kan man rejse 24/25 eller 26 og ugen ud? Kan ikke finde nogle rejser herinde med de nævnte datoer! Hjælp!

  7. Isabella says:

   Hej
   Er der mulighed for at forlænge de 8 dage til måske 14?

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Isabella 🙂

    Det er der i hvert fald 😉

    Eksemplet her er fra den 22.05. – 29.05., men du ville sagtens kunne ændre de datoer til f.eks. 22.05. – 05.06. (på de datoer koster flybilletterne i skrivende stund 438 kr.) 🙂