• 15 nov 2017

  Sol og storbyferie i historiske Athen: 1 uge på et lækkert 3* hotel midt i byen til kun 1.944 kr. inkl. fly

  Med godt 3.400 år på bagen er Athen en af verdens ældste byer. Derfor er det næppe nødvendigt at sige, at byen gemmer på en nærmest uudtømmelig liste af historiske seværdigheder – lige fra Akropolis til Plaka-distriktet og Templet for den Olympiske Zeus osv. Men samtidig er Athen en moderne europæisk hovedstad med spændende street art, en velfungerende metro og et væld af hippe barer og restauranter! Der er altså noget for enhver smag i Athen – og så er vejret jo heller ikke værst!

  Historisk storbyferie i Athen
  maj - oktober
  1.944 kr.
  Billund
  Athen
  Hotel i Athen
  f.eks. det 3* Hotel Philippos midt i byen
  1.356 kr.
  Billige fly til Athen
  inkl. 10 kg håndbagage
  588 kr.
  Hotel
  1.356 kr.
  Fly
  588 kr.
  0 kr.
  Total (pr.person)
  1.944 kr.

  Hotel

  Er det vigtigt for dig at bo centralt, når du er på storbyferie, så kan du godt glæde dig! På trivago.dk har jeg nemlig fundet det supercentrale 3* Philippos Hotel (4 ud af 5 på TripAdvisor og “Certificate of Excellence“). Hotellet ligger midt i Athen – lige ved siden af Akropolis Museet og selve Akropolis! Herudover har du kun 5 minutters gang til metrostationen Akropolis og er nabo til Athens charmerende gamle bydel, hvor du finder adskillige indkøbs- og spisemuligheder til billige penge. Beliggenheden er med andre ord til ug med kryds og slange!

  Prisen for et dobbeltværelse i 1 uge ligger på 2.712 kr. Ved en rejse for 2 bliver prisen derfor 1.356 kr. pr. person. Vil du hellere selv finde det perfekte hotel i Athen, skal du være velkommen til at gøre det her. Og planlægger du en solo-tur til den græske hovedstad, finder du en fin oversig her.

   

  Fly

  skyscanner.dk har jeg i dag fundet superbillige fly fra Billund til Athen! Ryanair flyver fra maj til oktober hver tirsdag mellem Billund og Athen, og her kan du finde nogle rigtigt billige afgange. Jeg har f.eks. fundet en afgang fra den 15.05. til den 22.05. til kun 588 kr. inkl. 10 kg håndbagage. Du finder selvfølgelig de billigste billetter uden for sommerferien – som jeg f.eks. har gjort det her. Men selv i juli holder priserne sig omkring de 1.100 kr.!

  Du får ingen billige eksempler på rejsedatoer her – alle afgange er fra tirsdag til tirsdag fra maj til oktober 2018.

   

  Transport til/fra lufthavnen

  Der er fine transportmuligheder fra lufthavnen til hotellet. Du kan både tage tog/metroen til ca. 10 euro, eller en blanding mellem bus og metro til 7,40 euro. Er du mest til metro/tog, skal du først med et tog mod Agia Marina. Du skal stige af ved Syntagma square, hvor du skifter til den røde metrolinje mod Elliniko og herefter stå af ved Acropolis.

  Hvis du vil spare lidt penge, kan du fra lufthavnen tage bus X95 til Syntagma square og derefter tage den røde metrolinje som ovenfor.

  Philippos Hotel har en lidt mere detaljeret beskrivelse af transporten til og fra hotellet. Den finder du her (du skal scrolle lidt ned).

   

  Oplevelser i Athen

  Jeg har ikke skrevet så meget om Athen før, så her får du et lille udvalg af de mange oplevelser, som Athen byder på!

  Akropolis

  Mageløse Akropolis er et must-see. Akropolis var igennem antikken Athens religiøse centrum, og det er her du finder flere af de berømte templer – bl.a. Parthenon (et tempel dedikeret til den græske gudinde Athene), Dionysos-teatret (et 17.000 sæders stort teater) og Propylæa (indgangsporten til Akropolis). Akropolis Museet er ligeledes et must-see. Det åbnede i 2009 og blev hurtigt anerkendt som et af Europas allerbedste museer!

  Lycabettus-højen

  Du må endelig ikke glemme kameraet, når du tager afsted til Lycabettus-højen! Udsigten fra den 300 meter høje Lycabettus-høj vil uden tvivl trække en del likes på instagram, når du uploader dine feriebilleder. Særligt omkring solnedgang kan du være heldig og få nogle fuldstændig enestående billeder af Athen. Desuden finder du her et amfiteater, som regelmæssigt kører forestillinger.

  Astir Strand

  Hvis du får brug for en pause fra historisk storbyferie, kan du 13 km syd for centrum finde den superfine strand Astir. Desværre skal du betale for at bruge stranden, som faktisk er privat.  Indgangsprisen er 18 euro (135 kr.) i hverdagene, men de penge er bestemt givet godt ud, hvis du har brug for en lækker tur på stranden.

  Herudover er der et hav af andre oplevelser i Athen – du kan f.eks. se Plaka-distriktet, Psirri eller begive dig ud på ø-hopping eller smage de lækre gyros! Vil du gerne vide mere, så vil jeg anbefale dig at læse skyscanners artikel om 15 ting at lave i Athen.

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  se fly se hotel