• 10 feb 2020

  Sol- og storbyferie i historiske Athen: 1 uge på et 3* hotel midt i byen fra kun 1.366 kr. inkl. fly

  Med godt 3.400 år på bagen er Athen en af verdens ældste byer. Derfor er det næppe nødvendigt at sige, at byen gemmer på en nærmest uudtømmelig liste af historiske seværdigheder – lige fra Akropolis til Plaka-distriktet og Templet for den Olympiske Zeus. Samtidig er Athen en moderne europæisk hovedstad med spændende street art, en velfungerende metro, fede shoppingmuligheder og et væld af hippe barer og restauranter! Der er altså noget for enhver smag i Athen – og så er vejret jo heller ikke værst!

   

  Og kender du til Grækenland, ved du nok også, at landet har et hav af fantastiske små omkringliggende øer – og derfor kan du evt. krydre din rejse til Athen med ture til bl.a. Mykonos, Naxos eller Meteora, som er en dejlig skjult perle! Du kan læse mere om disse destinationer længere nede i artiklen.

  Historisk storbyferie i Athen
  marts - maj
  fra1.366 kr.
  Billund (og København)
  Athen
  Hotel i Athen
  f.eks. det 3* Connect Suites midt i byen
  1.001 kr.
  OBS: Hotellet tilbyder flere værelser lignende denne til samme pris
  Billige fly til Athen
  365 kr.
  Hotel
  1.001 kr.
  Fly
  365 kr.
  Total (pr.person)
  1.366 kr.

  Fly

  En storbyferie i Athen kræver flybilletter, og disse har jeg fundet til dig i dag. Fra marts til og med maj kan du finde ufattelig billige fly til Athen fra Billund, hvor du med Ryanair kan finde direkte afgange hver tirsdag til priser mellem ca. 350 – 460 kr. Fra juni kan du desværre ikke finde flere afgange fra Billund til Athen.

   

  I eksemplet har jeg taget udgangspunkt i en rejse fra tirsdag den 28. april til tirsdag den 5. maj til kun 365 kr. Hos Ryanair må du som udgangspunkt kun medbringe en mindre håndtaske. Vil du gerne have mere bagage med, kan du evt. læse min miniguide om Ryanairs bagageregler.

   

  Du kan også flyve til Athen fra København med Norwegian. Herfra kan du finde billetter fra omkring 1.000 kr.

   

  Ovennævnte rejseeksempel er med afgang fra Billund d. 28.04. – 05.05. – her er nogle andre billige afgange. Husk dog, at hotelpriserne kan variere afhængig af rejsedatoerne.

   

  Eksempler på andre rejsedatoer

  Fra Billund

  • 31.03. – 07.04.
  • 14.04. – 21.04.
  • 21.04. – 28.04.
  • 28.04. – 05.05.
  • 05.05. – 12.05.
  • 12.05. – 19.05.
  • 19.05. – 26.05.

   


  Læs videre efter annoncen

  annonce

   

  Hotel

  Er det vigtigt for dig at bo centralt, når du er på storbyferie, så kan du godt glæde dig! Jeg har nemlig fundet det supercentrale 3* Connect Suites, som ligger midt i Athen. Kun 1 km fra hotellet finder du Akropolis Museet og selve Akropolis! Herudover har du kun 5 minutters gang til metrostationen Akropolis og er nabo til Athens charmerende gamle bydel, hvor du finder adskillige indkøbs- og spisemuligheder til billige penge. Beliggenheden er med andre ord til ug med kryds og slange!

   

  På dette hotel bliver du ikke indkvarteret i et lille værelse, hvor du kun har en seng. Nej, her får du nemlig en lille form for lejlighed, hvor der både er dobbeltseng og en opholdsstue. Derudover har du også eget badeværelse, TV og gratis wi-fi. Du har med andre ord masser af plads, når du kommer hjem efter nogle lange dage i Athens gader – eller hvis du har været på tur til en af de smukke omkringliggende øer.

   

  Prisen for et dobbeltværelse i 1 uge fra tirsdag den 28. april til tirsdag den 5. maj er 2.002 kr. Ved en rejse for 2 personer bliver prisen derfor 1.001 kr. pr. person. Prisen for lignende ophold ligger stabilt omkring de 290 kr. pr. nat i marts, april og maj.

   

  Er hotellet udsolgt eller markant dyrere på dine rejsedatoer, eller vil du gerne selv finde et hotel i Athen, skal du naturligvis være velkommen til selv at finde et andet hotel.

   

   

  Transport til/fra lufthavnen

  Der er fine transportmuligheder fra lufthavnen og hen til hotellet. Den nemmeste og billigste løsning vil være at tage toget fra “Athen International Airport” til “Athen”, hvor du på ca. 50 minutter er inde i centrum. Herfra har du kun 900 meter hen til dit hotel. Turen koster ca. 75 kr.

   

   

  Oplevelser i og omkring Athen

  Som jeg nævnte i introen, kan du opleve en masse i og omkring Athen. Nedenfor får du et lille udvalg af de mange oplevelser, som Athen byder på!

   

  Akropolis

  Mageløse Akropolis er et must-see. Akropolis var igennem antikken Athens religiøse centrum, og det er her du finder flere af de berømte templer – bl.a. Parthenon (et tempel dedikeret til den græske gudinde Athene), Dionysos-teatret (et 17.000 sæders stort teater) og Propylæa (indgangsporten til Akropolis). Akropolis Museet er ligeledes et must-see. Det åbnede i 2009 og blev hurtigt anerkendt som et af Europas allerbedste museer!

   

   

  Lycabettus-højen

  Du må endelig ikke glemme kameraet, når du tager afsted til Lycabettus-højen! Udsigten fra den 300 meter høje Lycabettus-høj vil uden tvivl trække en del likes på instagram, når du uploader dine feriebilleder. Særligt omkring solnedgang kan du være heldig og få nogle fuldstændig enestående billeder af Athen. Desuden finder du her et amfiteater, som regelmæssigt kører forestillinger.

   

   

  Astir Strand

  Hvis du får brug for en pause fra historisk storbyferie, kan du 13 km syd for centrum finde den superfine strand Astir. Desværre skal du betale for at bruge stranden, som faktisk er privat.  Indgangsprisen er 18 euro (135 kr.) i hverdagene, men de penge er bestemt givet godt ud, hvis du har brug for en lækker tur på stranden.

   

   

  Meteora

  Meteora er nok en af de mere ukendte destinationer for den almindelig dansker – men ikke desto mindre, så besidder denne græske egn en fuldstændig unik charme og skønhed. Meteora er især kendt for sine seks byzantinske klostre, der har adresse allerøverst på en række 400 meter høje lodrette klippesøjler! Et fuldstændig spektakulært syn!

   

   

  Mykonos

  Vil du gerne opleve en af de mest kendte øer i Grækenland, kan du overveje at tage en tur til Mykonos. Du kan finde direkte fly til Mykonos det meste af året fra 150 – 350 kr. tur/retur. Øen er særligt kendt for sine mange hvide huse med blå vindue- og dørrammer, vindmøller, små kirker og mange hyggelige restauranter og caféer. Mykonos byder desuden på mange smukke strande.

   

   

  Naxos

  Du kan også vælge at hoppe på færgen og tage en tur til flotte Naxos, som er den grønneste og største ø i Kykladerne og meget forskellig fra de andre øer på grund af dens meget varierede landskab. Øen er kendt for sit meget særlige sand, der bliver brugt verden over til at fremstille sandpapir – men tag det helt roligt, sandet føles skam dejligt blødt, når man går på det!

   

   

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  se fly se hotel