• 21 jul 2021

  Roadtrip i Irland: 1 uges rundrejse til Dublin, Galway og Ring of Kerry fra kun 748 kr. inkl. fly og lejebil

  Irland er nu som den første af De Britiske Øer blevet gul! Og det skal da fejres. Så i dag har jeg kigget nærmere på et billigt roadtrip i Irland! Med sin gæstfrie befolkning og en historie, der spænder fra vikingeinvasion til selvstændighedskamp, vil Irland med garanti fascinere og tryllebinde enhver, der rejser til ”Den Grønne Ø”! Her er det en kontrastfyldt skønhed, der viser sig i de smukke, maleriske landskaber, små snoede veje og de forhistoriske monumenter, gamle slotte, klostre og ruiner. Lyder det ikke som den perfekte kør-selv-ferie? Hvis du så småt allerede er begyndt at drømme om at køre de irske landeveje tynde, kan du herunder læse, hvordan du selv booker en billig bilferie til Irland! Og længere nede kan du finde inspiration til, hvad du kan opleve på dit roadtrip gennem det naturskønne land 🇮🇪🚙

  Roadtrip til Irland
  august - november
  fra748 kr.
  København og Billund
  Dublin
  Billige fly til Irland
  156 kr.
  Fra København
  Fra Billund
  Lejebil i 1 uge
  inkl. fri kilometer
  592 kr.
  Fly
  156 kr.
  Lejebil
  592 kr.
  Total (pr.person)
  748 kr.

  Roadtrip i Irland – fly

  Hvis du længes efter en bilferie med smukke landskaber og vilde naturoplevelser, så er det Irland, du skal til. Og da det er lidt svært at køre til Irland, er det meget nemmere og billigere at flyve derover og så leje en bil. Og heldigvis er det superbilligt at flyve til hovedstaden Dublin.

   

  Fra Danmark kan du flyve direkte fra både København og Billund. Fra begge lufthavne tilbyder det irske lavprisflyselskab Ryanair de billigste billetter.

   

  Fra København kan du finde direkte afgange alle ugens dage. Og lige kan du i både august og september finde en hulens masse tur/retur-billetter til under 400 kr.

   

  Fra Billund er priserne også supergode. Her kan du f.eks. i hele september finde tur/retur-billetter til omkring eller under 300 kr. Der er dog færre afgange at vælge mellem, da der kun er direkte afgange på fredage og mandage.

   

  Ovenfor har jeg lavet et eksempel med flybilletter fra København fra fredag den 10. september til fredag den 17. september. På disse datoer koster flybilletter kun 156 kr.

   

  Når du flyver med Ryanair, må du som udgangspunkt altid medbringe en mindre håndtaske. Hvis du ønsker at tilkøbe mere bagage, kan du med fordel læse min miniguide om Ryanairs bagageregler.

   

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  Fra København

  • Alle ugens dage

   

   

  Fra Billund

  • Alle mandage og fredage i september (og senere)

   

   

  Roadtrip i Irland – lejebil

  Intet roadtrip uden en bil! I dette eksempel har jeg fundet en lejebil i hele rejseperioden til i alt 1.83 kr. – hvilket svarer til 592 kr. pr. person ved en rejse for to.

   

  Bilen ovenfor kommer desuden med fri kilometer og fair brændstofpolitik. Herudover har den også forsikring (dog med selvrisiko – så tjek om din rejseforsikring dækker den). Du skal være opmærksom på, at de fleste biludlejningsfirmaer i Irland (og mange andre lande) kun tager imod kreditkort og ikke dankort. Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

   

   

  Rundrejseinspiration til roadtrip i Irland

  Hvis du mangler lidt inspiration til din kør-selv-ferie i Irland, så har jeg her sammensat en rute, hvor du kommer forbi nogle af landets smukkeste seværdigheder. Dette er selvfølgelig kun et eksempel, så du skal naturligvis være velkommen til at sammensætte rejsen helt efter dine egne ønsker.

   

  Turen starter i Irlands hovedstad Dublin, hvor jeg bl.a. anbefaler at besøge Trinity College og St. Patrick’s Cathedral. Også en tur til Guiness Storehouse er noget af det, du bare skal opleve. Og så kan du eventuelt slutte aftenen af på en af de mange klassiske irske pubs – cheers!

   

  Der er ikke langt fra øst- til vestkysten, og på vej mod vestkysten vil du opdage et vidunderligt landskab med mange minder fra kelternes tid.

   

  Når du ankommer til Galway, har du mulighed for at se Atlanterhavskysten med masser af hyggelige små fiskerbyer (hvilket betyder tid til fish & chips!). I takt med du langsomt bevæger dig sydpå, nærmer du dig turens egentlige højdepunkt – Ring of Kerry. Denne 179 km lange rute fører dig gennem et af landets absolut smukkeste og mest unikke landskaber! Du kan godt glæde dig!

   

  På vejen tilbage til Dublin kan du planlægge et stop ved Rock of Cashel eller Wicklow Mountains.

   

  Killarney National Park

  Roadtrip i Irland

  Kerry Cliffs

  Roadtrip i Irland

  Ross Castle

  Roadtrip i Irland

   

   

  Hoteller i Irland

  Rigtig mange foretrækker at booke hoteller eller bed & breakfasts løbende på deres bilferie i Irland. Dette giver helt klart den største fleksibilitet og gør det muligt for dig at planlægge din rejse lidt mere løst. Det kunne jo være, at du bliver helt forelsket i et sted og gerne ville tilbringe mere tid der. Eller måske får du lyst til en lille afstikker, hvis du ser noget spændende på din vej. Skulle du alligevel have lyst til at booke overnatning på forhånd (nok særligt til den første nat), kan du søge efter hoteller i Dublin og resten af Irland herunder.

  Hoteller i Dublin

   

  Corona

  Irland er i øjeblikket gul. Det betyder, at du blot skal medbringe et gyldigt coronapas, hvor det fremgår, at du er testet negativ/tidligere smittet/færdigvaccineret. Børn i alderen 12-17 år skal kunne fremvise en negativ PCR-test, som højest må være taget 72 timer forinden indrejse i Irland.

   

  Herudover skal du også udfylde en Passenger Locator Form.

   

  Jeg vil som altid anbefale, at du holder dig opdateret om corona-situationen i Irland på Udenrigsministeriets rejsevejledning og deres corona-side om Irland. Og på coronasmitte.dk kan du se, hvordan du skal forholde dig ved hjemrejse.

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  9 kommentarer til Roadtrip i Irland: 1 uges rundrejse til Dublin, Galway og Ring of Kerry fra kun 748 kr. inkl. fly og lejebil

  1. lisa rasmussen says:

   Hej.
   Jeg planlægger en rejse til Irland til August med min familie ( 6 voksne). Kan se at opslaget er fra 2020 – sikker pga corona. Er der stadig billige rejser dertil og hvor lang er ruten ? vi påregner kun at være der i 4 dage
   Mvh Lisa

  2. Mikkel says:

   Der er 14 dages selvkarsntæne ved indrejse

  3. Trine Rold says:

   Hejsa Tak for dine altidgode rejseforslag.
   Vi har allerede taget turen i Irland, som du beskriver her. Men vil gerne have 3-4 dage i Nordirland – har du nogle forslag?
   Mvh Trine

  4. Bertel says:

   Har du nogen ide om hvad div ophold ville løbe op i på denne tur ?

   • Rejsespejder_MG says:

    Hej Bertel 🙂

    Det kommer selvfølgelig an på mange ting, blandt andet hvor og hvor godt du gerne vil bo.

    Jeg har for eksempel lavet en generel søgning til dig på et hotel i Dublin for én nat her.

    Hvis du prøver at søge lidt rundt på Trivago, kan du danne dig et overblik over priserne for hoteller.

    Sig endelig til, hvis du har flere spørgsmål 🙂

  5. Clara Riis says:

   Hej,

   Har du nogen ide om hvilke biludlejningsfirmaer der lejer biler ud til personer under 21 år i Irland? 

    

    

   • Rejsespejder_AP says:

    Hej Clara,

    Jeg kender desværre ikke til et specifikt firma, men mit råd ville være, at du læser efter i lejebetingelserne – der skal nok være nogle firmaer, der udlejer til under 21 år – bare vær opmærksom på, at det godt kan være, at der kommer et lille ekstra gebyr oveni 🙂

  se fly se hotel