• 29 okt 2019

  Saint Patrick’s Day i Dublin: 2 dage på et centralt 4* hotel i Dublin fra kun 1.237 kr. inkl. fly

  Den 17. marts 2020 er en helt speciel dag i Irland. Det er nemlig dagen, hvor den traditionsrige fejring af Saint Patrick finder sted – også kendt som Saint Patrick’s Day! Jeg har længe gerne villet skrive om en rejse til Dublin i forbindelse med netop Saint Patrick’s Day – for skulle man vælge én dag på hele året, hvor man tog til Dublin, må det nødvendigvis være den 17. marts! Dog har Saint Patrick’s Day i de sidste mange år været voldsomt dyr ift. både fly og hoteller. Men i dag har jeg altså fundet rejsen, der kan sende dig til Irland på dagen, hvor Dublin inviterer til årets største nationalfest! Og hvis man nogensinde har mødt en irer, så ved man, at dette folkefærd kan fejre som få andre!

  Deltag i St. Patrick's Day
  november
  fra1.237 kr.
  København
  Dublin
  Billige fly til Dublin
  605 kr.
  Hotel i Dublin
  f.eks. det centrale 4* Grand Canal Hotel
  632 kr.
  Hotel
  632 kr.
  Fly
  605 kr.
  Total (pr.person)
  1.237 kr.

  Billige fly til Dublin

  Som sagt i introen har jeg længe gerne villet skrive om en rejse til Dublin ifm. Saint Patrick’s Day. Problemet har indtil videre ofte været, at flybilletter har kostet en halv bondegård på datoerne omkring den 17. marts. Sjovt nok er det ikke specielt nemt at finde billige flybilletter til Dublin på Saint Patrick’s Day hos et irsk flyselskab (Ryanair). Men lige nu er det altså muligt!

   

  Jeg har ovenfor fundet billetter hos SAS og Ryanair fra tirsdag den 17. marts til onsdag den 18. marts til kun 605 kr. Og billetternes gode flytider gør, at du faktisk kan nøjes med en enkelt nat. Du flyver nemlig fra København kl. 10.20 og flyver først retur fra Dublin kl. 17.45 dagen efter. Hos SAS må du i øvrigt frit medbringe 8 kg håndbagage, mens Ryanair tillader en mindre håndtaske ombord på flyet (læs evt. min miniguide om deres bagageregler).

   

  Vil du gerne tilbringe længere tid i Dublin, kan du også sagtens finde billige flybilletter, der giver dig flere dage. F.eks. kan du finde billetter fra fredag den 13. marts (hvor festlighederne i byen allerede begynder) til onsdag den 18. marts til under 400 kr. Du skal dog være klar over, at hoteller i Dublin koster kassen – især omkring Saint Patrick’s Day. Så længere rejser vil ret hurtigt blive forholdsvis dyre.

   

  De er desværre ikke muligt at finde tilsvarende billige fly fra Jylland, men fra Hamborg kan du finde billetter fra ca. 700 kr. omkring Saint Patrick’s Day.

   

  Herunder har jeg fundet andre eksempler på datoer henover St. Patrick’s Day, hvor der er billige fly. Du kan dog også sagtens finde billige fly på mange andre datoer det meste af året.

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  • 13.03. – 18.03.
  • 14.03. – 18.03.
  • 15.03. – 18.03.
  • 16.03. – 18.03.
  • 17.03. – 18.03.

   


  Læs videre efter annoncen

  annonce

   

  Hotel i Dublin

  Første hurdle til en billig Saint Patrick’s Day-rejse var selvfølgelig flybilletterne. Næste hurdle er så hotellet – og det er ikke just nogen nem opgave heller. For Dublin er som udgangspunkt en dyr by at på hotel i. Og Saint Patrick’s Day gør bestemt ikke noget godt for prisniveauet.

   

  Det er dog lykkedes mig at finde det anmelderroste 4* Grand Canal Hotel til en god pris. Hotellet ligger i det centrale Dublin lige over for Grand Canal Dock rail station og i gåafstand til bl.a. shoppinggaden Grafton Street, Trinity College og fodboldstadionet Aviva Stadium. Grand Canal Hotel byder på flotte, moderne og rummelige værelser med bl.a. Lavazza-kaffemaskine og højhastighedswi-fi.

   

  Et ophold på en enkelt nat fra tirsdag den 17. marts til onsdag den 18. marts koster 1.264 kr. Ved en rejse for 2 personer bliver prisen derfor kun 632 kr. pr. person. Er hotellet udsolgt eller markant dyrere på dine rejsedatoer, eller vil du gerne selv finde et hotel i Dublin, skal du naturligvis være velkommen til selv at finde et andet hotel.

   

   

  Saint Patrick’s Day

  Det er næppe gået din næse forbi, at Saint Patrick’s Day i 2020 fejres tirsdag den 17. marts. Det er dog ikke den eneste dag, hvor der er festligheder i Dublin. Op til den 17. marts afholdes en 5-dages Saint Patrick’s Festival, der starter allerede fredag den 13. marts. Så allerede fra fredagen og helt frem til selve Saint Patrick’s Day om tirsdagen vil der være forskellelige arrangementer og begivenheder i hele Dublin. Så vidt jeg kan se, er programmet for 2020 endnu ikke blevet offentliggjort, men du kan tjekke sidste års festivalprogram og holde dig opdateret på www.stpatricksfestival.ie.

   

  Om eftermiddagen og aftenen den 17. marts vil Dublins mange gader og stræder være fyldt med fest og farver, og stemingen vil være helt i top på byens mange pubs, barer, caféer og restauranter. Og du kan være helt sikker på, at der vil blive langet litervis af Guinness over baren!

   

   

  Transport til/fra lufthavnen

  Festivalparaden starter kl. 12, og du ankommer i Dublin Airport kl. 11.40. Det bliver altså svært at nå paraden helt fra start, men hvis du er hurtig til at finde en taxi, kan du være der ganske hurtigt. Fra lufthavnen tager det nemlig kun 13 minutter at køre ind til Parnell Square North, hvor paraden starter.

   

  Hvis det betyder mindre for dig, om du når ind til paradestarten sharp, kan du også vælge at tage en bus ind til centrum. Fra lufthavnen kan du f.eks. tage air coach 700-linjen, der stort set kører i døgndrift mellem lufthavnen og centrum. En enkeltbillet koster 8,5 euro (ca. 63 kr.), mens tur/retur-billetter koster 13,5 euro (ca. 100 kr.). Du kan læse mere og booke billetter på aircoach.ie. OBS: Jeg skal dog ikke kunne sige, hvordan St. Patrick’s Day påvirker busruterne på selve dagen.

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  se fly se hotel