• 29 aug 2019

  Oplev det skotske højland: 1 uge i fantastiske Skotland fra kun 652 kr. inkl. fly og lejebil

  Bare dig, storslået natur og landevejen, lyder det ikke helt fantastisk? Sidder du allerede og nikker, så skal du helt sikkert på roadtrip i det skotske højland. Der findes en rute, der hedder North Coast 500 (NC500) – 500 miles, der blandt andet tager dig gennem fantastisk natur i højlandet med bjerge og dale, gamle slotte, små destillerier, et rigt dyreliv og charmerende landsbyer. De små kringlede veje, stilheden og den eventyrlige og vidunderlige natur får dig til at føle, du er i en helt anden verden. Pak vandreskoene og bliv forelsket i den skotske natur!

  Roadtrip i betagende Skotland
  september - marts
  652 kr.
  København og Billund
  Edinburgh
  Billige fly til Edinburgh
  212 kr.
  Fly fra København
  Fly fra Billund
  Lejebil i Skotland
  inkl. fri kilometertal, fair brændstofpolitik og afhentning ved lufthavnen
  440 kr.
  Fly
  212 kr.
  Lejebil
  440 kr.
  Total (pr.person)
  652 kr.

  Fly til Edinburgh

  Du starter dit roadtrip fra Edinburgh. Du kan flyve hertil fra både København og Billund. Fra København kan du flyve billigt i oktober – marts, hvor du i skrivende stund finder priser mellem 200 – 450 kr. Flyver du fra Billund skal du regne med priser mellem 240 – 800 kr.

   

  Jeg har f.eks. fundet en billig afgang fra København onsdag d. 23. oktober til onsdag d. 30. oktober til kun 212 kr. Det er selvfølgelig helt op til dig, om du vil være afsted kortere eller længere tid. Fra september til og med oktober er der afgange på mandage, onsdage, fredage og lørdage. Og fra november og frem ændrer det sig til mandage, torsdage og søndage.

   

  Fra både København og Billund finder du de billigste afgange med Ryanair. Hos Ryanair må du som udgangspunkt kun medbringe en mindre håndtaske. Hvis du vil have 10 kg håndbagage med, skal du booke billetten med prioritet. Dette koster mellem 45 og 75 kr. ekstra pr. vej (når du booker direkte igennem Ryanair).

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  Fra København

  (afgange man-, ons-, fre-, og lørdage) (man-, tors-, og søndage)

  • 09.09. – 16.09.
  • 23.09. – 30.09.
  • 09.10. – 16.10.
  • 16.10. – 23.10. – (en del af efterårsferien)
  • 20.10. – 27.10.
  • 21.10. – 28.10.
  • 31.10. – 07.11.
  • 11.11. – 18.11.
  • 21.11. – 28.11.
  • 04.12. – 11.12.
  • Og flere

   

  Fra Billund

  (afgange torsdage og søndage)

  • 15.09. – 19.09.
  • 19.09. – 26.09.
  • 22.09. – 29.09.
  • 22.09. – 26.09.
  • 29.09. – 03.10.
  • 06.10. – 10.10.
  • 17.10. – 24.10.
  • 20.10. – 24.10.
  • Og flere

   

   

  Lejebil i Skotland

  Ethvert roadtrip behøver selvfølgelig et køretøj. Her har jeg fundet dig en dejlig bil til kun 879 kr. for hele rejseperioden. Det svarer til kun 440 kr. pr. person ved en rejse for 2 (og selvfølgelig endnu billigere, hvis I rejser flere).

   

  Bilen får desuden en flot 8,8 ud af 10-rating og kommer med fri kilometer. Herudover har den også forsikring (dog med selvrisiko – så tjek om din rejseforsikring dækker den). Prisen for lejebil i en uges tid ligger generelt mellem 800 – 1.000 kr.

   

  Du skal være opmærksom på, at de fleste biludlejningsfirmaer i Skotland (og mange andre lande) kun tager imod kreditkort og ikke dankort. Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

   

   

  Hoteller i Skotland

  Om du er planlæggertypen der gerne vil have det hele på plads hjemmefra, eller du mere er en jeg-tager-det-som-det-kommer-type, så kan det måske være meget rart at have styr på den første overnatning – især hvis du lander sent. Du kan sagtens booke det hele hjemmefra eller også booke løbende, så du ikke har en fast tidsplan, du skal holde dig til – det er helt op til dig. Nedenfor finder du en oversigt over hoteller i Edinburgh til første nat, men du kan også sagtens vælge at bruge din første nat noget tættere på f.eks. Inverness.

  Hoteller i Edinburgh

  Rundrejseinspiration – North Coast 500

  Der findes så mange fantastisk smukke naturområder i Skotland, og det er helt op til dig, hvor turen går hen. Med dette eksempel har jeg dog taget udgangspunkt i ruten North Coast 500. Som navnet nok allerede afslører, så er det en rute i det nordlige af Skotland på lidt over 500 miles. Ruten starter i Inverness (du skal dog lige fra Edinburgh til Inverness), og derfra sætter du kurs mod kysten. Herefter følger du nærmest bare kysten rundt og bliver mødt af det ene billedeskønne landskab efter det andet. Kødannelse på disse veje skyldes ikke andre biler – her er det dyreflokke (køer, hjorte, geder og får), der sætter dagsordenen.

   

  Der er så mange smukke sights du kan (og bør) stoppe ved – men tempoet er helt op til dig. Jeg kan dog læse mig frem til, at de fleste bruger 5 dage på selve NC500-ruten. Sæt tid af til at besøge de små hyggelige restauranter, destillerier, betagende haver (f.eks. Attadale Gardens eller Inverewe Garden), tag på hav-safari og spot delfiner, hvaler og sæler, se de vildeste klippeformationer ved Stacks of Duncansby, oplev de eventyrlige grotter ved Smoo Cave (ved Durness), fotografere slotte og ruiner og meget mere! Sådan en uge går superhurtigt, så mit råd vil være at planlægge lidt efter, hvad du gerne vil have ud af turen.

   

  Hvis du har lidt ekstra tid, så kan du også tage en afstikker til Isle of Skye og på vej dertil svinge forbi Eilean Donan Castle – et af Skotlands mest ikoniske (og nok også mest fotograferede) slotte. Det er dig, der sidder på føresædet – så det er dig, der bestemmer ruten.

   

  Ben Stack mountain

  Isle of Skye

  Eilean Donan Castle

  Smoo Cave ved Durness

   

  Vis dette opslag på Instagram

   

  Et opslag delt af Coran Gleed Photography (@coran_gleed_photography) den

  Wailing Widow Falls

   

  Vis dette opslag på Instagram

   

  Et opslag delt af Graham Bradshaw (@bradders_72) den

   

   

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  se fly se hotel