• 16 mar 2019

  Ø-hop i Grækenland: 1 uge i Athen, Santorini og Mykonos til kun 2.230 kr. inkl. alle fly, hoteller og færge

  Grækenland og alle dens smukke øer er en direkte invitation til en eventyrlig omgang ø-hop! Med udgangspunkt i Grækenlands historiske hovedstad Athen tager denne rundrejse dig forbi de to vidunderlige øer Mykonos og Santorini! Du får således et par dage med storby på programmet i Athen, og ellers går resten af ferien med at nyde naturen, landsbyerne, strandene og generelt bare livet som øboer på Mykonos og Santorini!

   

  Som altid med rundrejser som denne kan du skræddersy rejsen helt efter din egen smag. Og der findes bogstavelig talt et hav af øer i Grækenland, så mulighederne er mange!

  Ø-hop i Grækenland
  april - oktober
  2.230 kr.
  Billund og København
  Athen
  Billige fly til Athen
  306 kr.
  Fra Billund
  Fra København

  Billige fly til Athen

  Udgangspunktet for denne rundrejse er superbillige fly til Athen. Fra Billund kan du fra april og frem til oktober finde fly fra omkring 300 kr. hos Ryanair hver tirsdag til tirsdag. Jeg har f.eks. fundet en afgang i maj fra tirsdag den 07.05. til tirsdag den 14.05. til kun 306 kr. Priserne uden for højsæsonen er i skrivende stund ret lave, mens juli og august selvfølgelig er de dyreste måneder pga. sommerferien (fra ca. 1.200 kr.).

   

  Hos Ryanair må du som udgangspunkt kun må medbringe en mindre håndtaske. Hvis du vil have 10 kg håndbagage med, skal du booke billetten med prioritet. Dette koster mellem 45-75 kr. ekstra pr. vej (hvis du booker direkte gennem Ryanair).

   

  Du kan også flyve til Athen fra København med Norwegian eller SAS. Herfra kan du i maj og juni finde billetter til omkring 700 – 900 kr. I juli og august skal du regne med at give ca. 1.200 – 1.800 kr.

   

  For både København og Billund gælder det, at du typisk finder de billigste flybilletter fra tirsdag til tirsdag.

   

   

  Ø-hop i Grækenland

   

  Athen

  Dit første stop på turen og udgangspunktet for hele rejsen er Athen. Den græske hovedstad byder i sig selv på rigtig meget – især kulturelt – så du kan hurtig bruge nogle dage her uden at kede dig. Du bør helt sikkert tage til Lycabettus om aftenen, hvorfra du har den smukkeste udsigt over byen. En anden ting, du ikke må snyde dig selv for, er selvfølgelig Athens nok mest berømte vartegn – Akropolis!

   

  I mit eksempel har du kun den første nat i Athen (i første omgang!). Du flyver dog først videre til Santorini om aftenen dagen efter, så du har en hel dag i den græske hovedstad. Herudover kommer du også tilbage til Athen på feriens næstsidste dag.

   

  I Athen har jeg fundet det fine Hotel Semeli, som ligger ret centralt i Athen – kun 3,5 km fra det verdensberømte Akropolis. Hotellet har til prisen rigtig fine værelser, gratis wi-fi og døgnåben reception. Prisen for en enkelt nat fra tirsdag den 07.05. til onsdag den 08.05. er 281 kr., hvilket svarer til 141 kr. pr. person ved en rejse for 2.

  Hotel i Athen
  f.eks. det budgetvenlige Hotel Semeli
  141 kr.

   

  Som sagt flyver du fra Athen til Santorini dagen efter, du lander i Athen. Der findes fly til omkring 150 – 300 kr. året rundt. Jeg har f.eks. fundet en sen afgang onsdag den 08.05. til kun 188 kr. med Ryanair. Igen skal du være opmærksom på, at du hos Ryanair som udgangspunkt kun må medbringe en mindre håndtaske. Hvis du vil have 10 kg håndbagage med, skal du booke billetten med prioritet. Dette koster mellem 45-75 kr. ekstra pr. vej (hvis du booker direkte gennem Ryanair).

  Billige fly til Santorini
  188 kr.

   

  Santorini

  Santorini er en billedskøn ø, der hvert år ligger rigtig højt på listen over de mest fotograferede steder i verden. Her bliver du mødt af lækre sandstrande, spektakulære landskaber og smukke, maleriske landsbyer med de karakteristiske hvidkalkede huse og blå tage. Øen er på mange måder indbegrebet af græsk charme og solrig middelhavsferie!

   

  På Santorini har jeg fundet det supercharmerende og meget anmelderroste 3* Villa Clio. Hotellet ligger i byen Perissa – kun 200 meter fra stranden. Hotellet har både aircondition, wi-fi og et skønt poolområde!

   

  Prisen for 2 nætter fra onsdag den 08.05. til fredag den 10.05. i et standard dobbeltværelse er 451 kr., dvs. 226 kr. pr. person ved en rejse for 2.

  Hotel på Santorini
  f.eks. det hyggelige Villa Clio
  226 kr.

  Efter to dage på skønne Santorini går turen videre mod Mykonos. Til denne tur har jeg fundet billige færgebilletter fredag den 10.05. til 280 kr. (37,5 euro) på directferries.com. Prisen er nogenlunde den samme året rundt. Der findes forskellige rederier, som sejler mellem de forskellige øer, og jeg vil anbefale, at du sammenligner de priser, der bliver vist på directferries.com. Det er som regel også muligt at se de forskellige afgange i løbet af dagen, så du kan finde den færge, der passer bedst til din tidsplan.

  Færge til Mykonos
  280 kr.

   

  Mykonos

  Mykonos er en af de mest kendte øer i Grækenland. Du er på ingen måde i tvivl om, at du befinder dig på en græsk ø, når du er på Mykonos. Øen er er nemlig kendetegnet ved sine mange hvide huse med blå vindue- og dørrammer, vindmøller, små kirker og mange hyggelige restauranter og caféer. Mykonos byder desuden på mange smukke strande, som dog særligt i juli og august kan være fyldt med mennesker – især de større strande. Så hvis du rejser i højsæsonen, anbefaler jeg, at du tager til nogle af de mindre strande på den sydlige del af øen.

   

  Når du er på Mykonos, skal du også smage på øens lokalretter – ioukaniko (en slags pølse) og kopanisti (en slags fåreost med masser af peber).

   

  På Mykonos har jeg fundet det fine 3* Makis Place. Ligesom på Santorini får du her et hotel med en skøn beliggenhed tæt på stranden, wi-fi, aircondition og et superlækkert poolområde!

   

  Prisen for 3 nætter fra fredag den 10.05. til mandag den 13.05. er kun 1.458 kr., hvilket svarer til 729 kr. pr. person ved en rejse for 2.

  Hotel på Mykonos
  f.eks. det flotte 3* Makis Place
  729 kr.

  Efter et par skønne dage på Mykonos er det blevet tid til at sætte kursen mod Athen igen. Her er det muligt at finde billige flybilletter fra Mykonos til Athen. Jeg har f.eks. fundet enkeltbilletter mandag den 13.05. til kun 219 kr.

  Billige fly til Athen
  219 kr.

   

  Athen

  Tilbage i Athen har du aftenen og efterfølgende en halv dag til at se det, du ikke nåede i første omgang. Du får således en enkelt nat i byen, før dit retur-fly til Billund letter om eftermiddagen tirsdag den 14.05. I Athen kan du igen booke Hotel Semeli, hvor du også overnattede den første nat. Her kan du igen få 1 nat til kun 141 kr. pr. person (281 kr. i alt).

  Hotel i Athen
  f.eks. det billige Hotel Semeli
  141 kr.

   

  Hermed er din ø-hop-rundrejse i Grækenland ved vejs ende. Som sagt skal du være mere end velkommen til at sammensætte din helt egen rundrejse, som du vil. Er hotellerne udsolgt eller markant dyrere på dine rejsedatoer, eller vil du gerne selv finde hoteller, skal du være velkommen til selv at gøre det.

   

   

  Pris

  • Fly tur/retur til Athen: 306 kr.
  • Hotel Athen (første nat): 141 kr.
  • Fly til Santorini: 188 kr.
  • Hotel på Santorini: 226 kr.
  • Færge til Mykonos: 280 kr.
  • Hotel på Mykonos: 729 kr.
  • Fly til Athen: 219 kr.
  • Hotel i Athen: 141 kr.
  • I alt: 2.230 kr.

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  19 kommentarer til Ø-hop i Grækenland: 1 uge i Athen, Santorini og Mykonos til kun 2.230 kr. inkl. alle fly, hoteller og færge

  1. Mike says:

   Hej rejsespejder.
   Har du en rejse til ø-hop i Grækenland omkring oktober måned?

   • Rejsespejder_AP says:

    Hej Mike,
    Du kan flyve fra Billund tirsdag til tirsdag. I oktober findes der lige nu f.eks. en afgang d. 08.10. – 15.10. til 655 kr. 🙂
    Ellers kan du tro, at jeg nok skal holde godt øje med lignende tilbud 🙂

  2. Lone says:

   Hej! Tak for din inspirerende blog. Jeg er ved at planlægge en tur til Athen og Tinos i oktober. Mit spørgsmål er om der er for “lukket ned” på Tinos på det tidspunkt?
   Tak 🙂

  3. Alexandra says:

   Hejsa (:
   Kan du sammensætte en pakke fra d 17 april til den 22 april. Varmt, godt hotel, Evt all inclusive
   Håber virkelig du kan hjælpe

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Alexandra 🙂

    Lige for tiden får jeg enormt mange henvendelser vedr. påskeferien. Problemet er bare, at påskeferien er en af årets absolut travleste og dyreste rejseperioder. Men du kan tro, at jeg leder med lys og lygte. Og hvis jeg finder noget, skriver jeg om det på bloggen. Dog tror jeg efterhånden, at vi er så tæt på påsken, at det nok giver mere mening at vente lidt og se, hvad der kommer af afbudsrejser 🙂

  4. Helle says:

   Hej
   Fantastisk inspirerende
   Kan I evt. finde nogle gode tilbud i juli måned? Der må da findes noget som er til at betale Vi er to voksne og to børn på 14 år. Vi har ferie i uge 31 og 32

   • Rejsespejder says:

    Hej Helle,
    du kan sagtens finde fly i juli – de koster omkring 1.200 – 1.800 kr. sidst jeg tjekkede. Så dvs. ca. 1.000 kr. mere end i det jeg har fundet i artiklen. Fly og færger i Grækenland kommer til at koste ca. det samme. Og så er det hoteller, som kommer til at være noget dyrere.
    Jeg vil sig alt i alt skal du give ca. 2.000 kr. mere, hvis du vil komme afsted i juli :).

  5. Karina Hansen says:

   Hej
   Super fedt rejseforslag!
   Har du mulighed for at kigge på nogen billige rejser til August, sådan efter den 15. august. Det skal helst være i Europa, da rejsen kun skal vare en uges tid
   Elsker at følge med her på siden.
   Hilsen Karina

   • Rejsespejder says:

    Hej Karina,
    god idé med august rejser. Det har jeg slet ikke kigget på endnu. Så det vil jeg i hvert fald kigge på her i løbet af denne uge. Opret evt. en rejsealarm inde i app’en, hvor du vælger rejser i Europa i august. Så får du automatisk besked når jeg har fundet noget 🙂 .

  6. Pernille says:

   10 kg håndbagage, den kan jeg ikke finde billigere ved Ryanair end til 299,- ? Hvordan får du din pris?

  7. Kristan says:

   Hvad vil prisen være i April(påsken)

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Kristan 🙂

    Påsken vil uundgåeligt være dyrere – men du kan gå ind på de forskellige links og ændre datoerne. Så kan du se, hvad priserne i påsken er. Det er nok især flyene til/fra Athen, som vil være markant dyrere.

  8. Elsebeth Jensen says:

   Hvordan vil rejsen til Athen med Ø-hop se ud i september mht pris?

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Elsebeth 🙂

    I skrivende stund er flybilletterne fra Billund til Athen i hvert fald billige i september (03.09. – 10.09., 10.09. – 17.09. og 17.09. – 24.09.) – så det er i hvert fald et god udgangspunkt. Hotellerne på de forskellige øer er generelt lidt dyrere i september end i maj (på nuværende tidspunkt), men så vidt jeg kan se, kan du stadig lave en ganske billig ferie 😉

  9. Robert Enig damsgaard says:

   Det kunne være dejlig hvis du havde rejser i 10-14 dage. Og denne med øhop også. Og rigtig gerne italien. Men på forhånd tak for en fed side.

   • Rejsespejder_AP says:

    Hej Robert,
    Tusind tak fordi du skriver! De eksempler jeg giver er blot til inspiration, så du kan sagtens forlænge din rejse – det er helt op til dig 🙂
    Jeg skal nok holde godt øje med gode tilbud til Italien og opdatere siden så snart jeg finder noget.

    Du kan også overveje at downloade rejsespejder-appen. Med den kan du nemlig sætte en rejsealarm. På den måde får du automatisk besked, når/hvis der kommer en rejse, som matcher dine ønsker.
    Du kan downloade den her 🙂

  10. Hanne Johansen says:

   Lidt nedslående at se at Ryanair er nævnt…. det prøvede jeg sidste år, jeg endte med et andet selskab…der heller ikke leverede…og et tilgodehavende på 12000 som jeg aldrig får. Godt der er alternativer.