• 24 jan 2019

  Ø-hop i Grækenland: 1 uge i Athen, Santorini og Mykonos til kun 2.290 kr. inkl. alle fly, hoteller og færge

  Grækenland og alle dens smukke øer er en direkte invitation til en eventyrlig omgang ø-hop! Med udgangspunkt i Grækenlands historiske hovedstad Athen tager denne rundrejse dig forbi de to vidunderlige øer Mykonos og Santorini! Du får således et par dage med storby på programmet i Athen, og ellers går resten af ferien med at nyde naturen, landsbyerne, strandene og generelt bare livet som øboer på Mykonos og Santorini!

   

  Som altid med rundrejser kan du skræddersy rejsen helt efter din egen smag. Og der findes bogstavelig talt et hav af øer i Grækenland, så mulighederne er mange!

  Ø-hop i Grækenland
  maj - august
  2.293 kr.
  Billund og København
  Athen
  Billige fly til Athen
  298 kr.

  Billige fly til Athen

  Udgangspunkt i denne rejse er super billige fly til Athen. Fra Billund kan du nemlig fra april og frem til oktober finde fly fra omkring 300 kr. Jeg har f.eks. fundet en afgang fra den 21.05. til den 28.05. til kun 298 kr. Priserne svinger en smule, hvor juli og august selvfølgelig er de dyreste måneder pga. sommerferien, men selv her kan du finde mange afgange til omkring 1.100 kr. – og enkelte helt ned til 753 kr. (30.07. – 06.08.)! Som er en virkelig skarp pris til Grækendland i skolernes sommerferie.

   

  Du flyver med Ryanair, så som udgangspunkt må du medbringe en mindre håndtaske. Hvis du vil have 10 kg håndbagage med, skal du booke billetten med prioritet. Dette koster mellem 45-75 kr. ekstra pr. vej (hvis du booker direkte gennem Ryanair).

   

  Du kan også flyve til Athen fra København med Norwegian, hvor du i maj juni kan finde billetter til omkring 900 kr. I juli og august skal du regne med at give ca. 1.200 – 1.800 kr.

   

  Ø-hop i Grækenland

   

  Athen

  Dit første stop på turen og udgangspunktet for hele rejsen er Athen. Den græske hovedstad byder i sig selv på rigtig meget – især kulturelt – så du kan hurtig bruge nogle dage her uden at kede dig. I mit eksempel har du dog kun den første nat i Athen (i første omgang!). Du lander nemlig ret sent, og skal flyve videre til Santorini næste morgen. Du kommer dog tilbage til Athen på feriens næstsidste dag. Og her anbefaler jeg, at du tager til Lycabettus om aftenen, hvorfra du har den smukkeste udsigt over byen. En anden ting du ikke må snyde dig selv for er selvfølgelig Athens nok mest berømte vartegn Akropolis!

   

  I Athen har jeg fundet det fine Hotel Semeli (4 ud af 5 på TripAdvisor og Certificate of Excellence), som ligger ret centralt i Athen – kun 3,5 km fra det verdensberømte Akropolis. Hotellet har til prisen rigtig fine værelser, gratis wi-fi og døgnåben reception. Prisen for en enkelt nat er 281 kr., hvilket svarer til 141 kr. pr. person ved en rejse for 2.

  Hotel i Athen
  f.eks. det budgetvenlige Hotel Semeli
  141 kr.

   

  Som sagt flyver du fra Athen til Santorini morgenen efter, du lander i Athen. Der findes fly til omkring 150 – 300 kr. året rundt. Jeg har f.eks. fundet en sen afgang den 22.05. til kun 167 kr. med Ryanair. Igen skal du være opmærksom på, at du hos Ryanair som udgangspunkt kun må medbringe en mindre håndtaske. Hvis du vil have 10 kg håndbagage med, skal du booke billetten med prioritet. Dette koster mellem 45-75 kr. ekstra pr. vej (hvis du booker direkte gennem Ryanair).

  Billige fly til Santorini
  inkl. 10 kg håndbagage
  167 kr.

   

  Santorini

  Santorini er en billedskøn ø, der hvert år ligger rigtig højt på listen over de mest fotograferede steder i verden. Her bliver du mødt af lækre sandstrande, spektakulære landskaber og smukke maleriske landsbyer med de karakteristiske hvidkalkede huse og blå tage. Øen er på mange måder indbegrebet af græsk charme og solrig middelhavsferie!

   

  På Santorini har jeg fundet det supercharmerende og meget anmelderroste 3* Villa Clio (4,5 ud af 5 på TripAdvisor og Certificate og Excellence). Hotellet ligger i byen Perissa – kun 200 meter fra stranden. Hotellet har både aircondition, wi-fi og et skønt poolområde!

   

  Prisen for 2 nætter i et standard dobbeltværelse er 442 kr., dvs. 221 kr. pr. person ved en rejse for 2.

  Hotel på Santorini
  f.eks. det hyggelige Villa Clio
  221 kr.

  Efter to dage på skønne Santorini, går turen videre mod Mykonos. Til den tur har jeg fundet billige færgebilletter på directferries.com den 24.05. til 342 kr. (52 USD). Prisen er nogenlunde det samme året rundt. Der findes forskellig rederier, som sejler mellem de forskellige øer, og jeg vil anbefale, at du sammenligner de priser, der bliver vist på directferries.com. Det er som regel også muligt at se de forskellige afgange i løbet af dagen, så du kan finde den færge, der passer bedst til din tidsplan.

  Færge til Mykonos
  339 kr.

   

  Mykonos

  Mykonos er en af de mest kendte øer i Grækenland. Du er på ingen måde i tvivl om, at du er på en græsk ø, når du er på Mykonos. Øen er er nemlig præget af sine mange hvide huse med blå vindue- og dørrammer, vindmøller, små kirker og mange hyggelige restauranter og caféer. Mykonos byder desuden på mange smukke strande, som dog særligt i juli og august kan være fyldt med mennesker – især de større strande. Så hvis du rejser i højsæsonen, anbefaler jeg, at du tager til nogle af de mindre strande på den sydlige del af øen.

   

  Når du er på Mykonos, skal du også smage på øens “nationalretter” Ioukaniko (en slags pølse) og Kopanisti (en slags fåreost med masser af peber).

   

  På Mykonos har jeg fundet det fine 3* Makis Place (4,5 ud af 5 på TripAdvisor og Certificate of Excellence). Ligesom på Santorini får du her et hotel med en skøn beliggenhed tæt på stranden, wi-fi, aircondition og et superlækkert poolområde!

   

  Prisen for 3 nætter er kun 1.392 kr., hvilket svarer til 696 kr. pr. person ved en rejse for 2.

  Hotel på Mykonos
  f.eks. det flotte 3* Makis Place
  696 kr.
  OBS! Klik her for at se den billigste pris

  Efter et par skønne dage på Mykonos er det på tide at sætte kursen mod Athen igen. Her er det muligt at finde billige flybilletter. Jeg har f.eks. fundet enkeltbilletter den 27.05. til kun 287 kr. inkl. 8 kg håndbagage.

  Billige fly til Athen
  inkl. 10 kg håndbagage
  287 kr.

   

  Athen

  Tilbage i Athen har du aftenen og efterfølgende en halv dag til at se det, du ikke nåede i første omgang. Du får også en enkelt nat i byen, før dit retur-fly til Billund letter om eftermiddagen den 28.05. I Athen kan du igen booke Hotel Semeli (4 ud af 5 på TripAdvisor og Certificate of Excellence), hvor du også overnattede første nat. Her kan du få 1 nat til kun 141 kr. pr. person (281 kr. i alt).

  Hotel i Athen
  f.eks. det billige Hotel Semeli
  141 kr.

   

  Hermed er din ø-hop-rundrejse i Grækenland ved vejs ende. Som sagt skal du være mere end velkommen til at sammensætte din helt egen rundrejse, som du vil. Er hotellerne udsolgt eller markant dyrere på dine rejsedatoer, eller vil du gerne selv finde hoteller, skal du være velkommen til selv at gøre det.

   

   

  Pris

  • Fly tur/retur til Athen: 298 kr.
  • Hotel Athen (første nat): 141 kr.
  • Fly til Santorini: 167 kr.
  • Hotel på Santorini: 221 kr.
  • Færge til Mykonos: 339 kr.
  • Hotel på Mykonos: 696 kr.
  • Fly til Athen: 287 kr.
  • Hotel i Athen: 141 kr.
  • I alt: 2.290 kr.

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  3 kommentarer til Ø-hop i Grækenland: 1 uge i Athen, Santorini og Mykonos til kun 2.290 kr. inkl. alle fly, hoteller og færge

  1. Robert Enig damsgaard says:

   Det kunne være dejlig hvis du havde rejser i 10-14 dage. Og denne med øhop også. Og rigtig gerne italien. Men på forhånd tak for en fed side.

   • Rejsespejder_AP says:

    Hej Robert,
    Tusind tak fordi du skriver! De eksempler jeg giver er blot til inspiration, så du kan sagtens forlænge din rejse – det er helt op til dig 🙂
    Jeg skal nok holde godt øje med gode tilbud til Italien og opdatere siden så snart jeg finder noget.

    Du kan også overveje at downloade rejsespejder-appen. Med den kan du nemlig sætte en rejsealarm. På den måde får du automatisk besked, når/hvis der kommer en rejse, som matcher dine ønsker.
    Du kan downloade den her 🙂

  2. Hanne Johansen says:

   Lidt nedslående at se at Ryanair er nævnt…. det prøvede jeg sidste år, jeg endte med et andet selskab…der heller ikke leverede…og et tilgodehavende på 12000 som jeg aldrig får. Godt der er alternativer.