• 09 aug 2018

  Ø-hop i Grækenland: 1 uge i Athen, Santorini og Mykonos til kun 2.376 kr. inkl. alle fly, hoteller og færge

  Grækenland og alle dens smukke øer er en direkte invitation til en eventyrlig omgang ø-hop! Med udgangspunkt i Grækenlands historiske hovedstad Athen tager denne rundrejse dig forbi de to vidunderlige øer Mykonos og Santorini! Du får således et par dage med storby på programmet i Athen, og ellers går resten af ferien med at nyde naturen, landsbyerne, strandene og generelt bare livet som øboer på Mykonos og Santorini!

   

  Som altid med rundrejser kan du skræddersy rejsen helt efter din egen smag. Og der findes bogstavelig talt et hav af øer i Grækenland, så mulighederne er mange!

  Ø-hop i Grækenland til efteråret
  august - oktober
  2.376 kr.
  Billund
  Athen
  Billige fly til Athen
  inkl. 10 kg håndbagage
  407 kr.

  Billige fly til Athen

  På momondo.dk har jeg i dag fundet billige fly fra Billund til Athen. Ryanair flyver fra august til oktober hver tirsdag mellem Billund og Athen, og her kan du finde nogle ret billige afgange! Jeg har f.eks. fundet en afgang fra den 25.09. til den 02.10. til kun 407 kr. inkl. 10 kg håndbagage. Priserne ligger meget stabilt omkring de 400 til 600 kr. på stort set alle tirsdag-til-tirsdag-afgange.

   

  Du kan også flyve fra Aalborg (torsdag til torsdag) og København med PrimeraAir til priser omkring 1.100-1.500 kr. for en tur/retur-billet.

   

   

  Ø-hop i Grækenland

   

  Athen

  Dit første stop på turen og udgangspunktet for hele rejsen er Athen. Den græske hovedstad byder i sig selv på rigtig meget – især kulturelt – så du kan hurtig bruge nogle dage her uden at kede dig. I mit eksempel har du dog en halv dag i Athen (i første omgang!). Du lander nemlig ret tidligt, og derfor er det muligt at flyve videre til Santorini samme aften. Du kommer dog tilbage til Athen på feriens sidste dag. Og her anbefaler jeg, at du tager til Lycabettus om aftenen, hvorfra du har den smukkeste udsigt over byen. En anden ting du ikke må snyde dig selv for er selvfølgelig Athens nok mest berømte vartegn Akropolis!

   

  Som sagt flyver du fra Athen til Santorini samme dag, som du ankommer. Der findes fly til omkring 150 – 400 kr. året rundt. Jeg har f.eks. fundet en sen afgang den 25.09. til kun 156 kr. inkl. 10 kg håndbagage.

  Billige fly til Santorini
  inkl. 10 kg håndbagage
  156 kr.

   

  Santorini

  Santorini er en billedskøn ø, der hvert år ligger rigtig højt på listen over de mest fotograferede steder i verden. Her bliver du mødt af lækre sandstrande, spektakulære landskaber og smukke maleriske landsbyer med de karakteristiske hvidkalkede huse og blå tage. Øen er på mange måder indbegrebet af græsk charme og solrig middelhavsferie!

   

  På Santorini har jeg fundet det supercharmerende og meget anmelderroste 3* Villa Clio (4,5 ud af 5 på TripAdvisor og Certificate og Excellence). Hotellet ligger i byen Perissa – kun 200 meter fra stranden. Hotellet har både aircondition, wi-fi, døgnåben reception og et skønt poolområde!

   

  Prisen for 4 nætter i et 3-personersværelse er 1.282 kr., dvs. 641 kr. pr. person ved en rejse for 2.

  Hotel på Santorini
  f.eks. det hyggelige Villa Clio
  641 kr.

  Fra Santorini går turen videre mod Mykonos. Til den tur har jeg fundet billige færgebilletter på directferries.com den 29.09. til 309 kr. (48 USD). Prisen er nogenlunde det samme året rundt. Der findes forskellig rederier, som sejler mellem de forskellige øer, og jeg vil anbefale, at du sammenligner de priser, der bliver vist på directferries.com. Det er som regel også muligt at se de forskellige afgange i løbet af dagen, så du kan finde den færge, der passer bedst til din tidsplan.

  Færge til Mykonos
  309 kr.

   

  Mykonos

  Mykonos er en af de mest kendte øer i Grækenland. Du er på ingen måde i tvivl om, at du er på en græsk ø, når du er på Mykonos. Øen er er nemlig præget af sine mange hvide huse med blå vindue- og dørrammer, vindmøller, små kirker og mange hyggelige restauranter og caféer. Mykonos byder desuden på mange smukke strande, som dog særligt i juli og august kan være fyldt med mennesker – især de større strande. Så hvis du rejser i højsæsonen, anbefaler jeg, at du tager til nogle af de mindre strande på den sydlige del af øen.

   

  Når du er på Mykonos, skal du også smage på øens “nationalretter” Ioukaniko (en slags pølse) og Kopanisti (en slags fåreost med masser af peber).

   

  På Mykonos har jeg fundet det fine 3* Makis Place (4,5 ud af 5 på TripAdvisor og Certificate of Excellence). Ligesom på Santorini får du her et hotel med en skøn beliggenhed tæt på stranden, wi-fi, aircondition og et superlækkert poolområde!

   

  Prisen for 2 nætter er kun 973 kr., hvilket svarer til 487 kr. pr. person ved en rejse for 2.

  Hotel på Mykonos
  f.eks. det flotte 3* Makis Place
  487 kr.

  Efter et par skønne dage på Mykonos er det på tide at sætte kursen mod Athen igen. Her er det muligt at finde billige flybilletter. Jeg har f.eks. fundet enkeltbilletter den 01.10. til kun 234 kr. inkl. 10 kg håndbagage.

  Billige fly til Athen
  inkl. 10 kg håndbagage
  234 kr.

   

  Athen

  Tilbage i Athen har du en enkelt dag til at se det, du ikke nåede i første omgang. Du får også en enkelt nat i byen, før dit retur-fly til Billund letter om morgenen den 02.10. I Athen har jeg fundet det billige Hotel Semeli (4 ud af 5 på TripAdvisor og Certificate of Excellence). Her kan du få 1 nat til kun 142 kr. pr. person (283 kr. i alt).

  Hotel i Athen
  f.eks. det billige Hotel Semeli
  142 kr.

   

  Hermed er din ø-hop-rundrejse i Grækenland ved vejs ende. Som sagt skal du være mere end velkommen til at sammensætte din helt egen rundrejse, som du vil. Er hotellerne udsolgt eller markant dyrere på dine rejsedatoer, eller vil du gerne selv finde hoteller, kan du gøre det på skyscanner.dk. Og leder du efter et enkeltværelse eller et større værelse, kan du ændre antallet af personer i søgefeltet.

   

   

  Pris

  • Fly tur/retur til Athen: 407 kr.
  • Fly til Santorini: 156 kr.
  • Hotel på Santorini: 641 kr.
  • Færge til Mykonos: 309 kr.
  • Hotel på Mykonos: 487 kr.
  • Fly til Athen: 234 kr.
  • Hotel i Athen: 142 kr.
  • I alt: 2.376 kr.

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *