• 18 okt 2018

  Kontrastfyldt kombi-tur: fly til New York med stop i Island til kun 1.777 kr.

  Vil du kombinere en storbyferie med noget af verdens mest fascinerende natur, så har jeg i dag fundet det helt rigtige til dig! Med disse billige flybilletter jeg har fundet, kan du komme en tur til fantastiske New York – men inden den står på shopping i verdensklasse, musicals, The Statue of Liberty, Empire State Building, legendarisk fastfood og storbystemning ud over det sædvanlige, så kan du lige få et layover i Island, hvor du kan nyde rolige omgivelser og den smukkeste natur. Så hvis du ikke vil gå på kompromis på din ferie og vil have både storby og natur, ja, så er dette helt perfekt for dig!

  Kombi-tur til New York og Island
  november - marts
  1.777 kr.
  København
  Reykjavik og New York
  Billige fly New York
  inkl. 10 kg håndbagage
  Husk at lede efter afgange med en lang mellemlanding i Island - læs mere om det nedenfor
  Hvis du hellere vil være foruden overnatningen i Island, kan du også finde billetter med korte mellemlandinger 😉

  Fly til New York

  Når du først ser dette tilbud, tænker du måske: “Hov! 29 timer til New York?? Det er godt med dig Rejsespejder!” Men lad mig lige forklare! Du kommer nemlig ikke til at sidde i et fly i 29 timer – til gengæld ser din rejse nogenlunde sådan her ud:

   

  Du flyver fra København omkring kl. 20 og lander i Reykjavik allerede kl. 22.30 og så har du ca. 19 timer i Island, inden turen går videre til New York dagen efter kl. 17. Og nej, du kommer nok ikke til at lave den store Island-rundrejse på denne tid (ønsker du flere nætter, så se mere nedenfor). Men der er tid nok til en kold Einstök (islandsk øl) i en islandsk bar om aftenen, en islandsk morgenmad med hafgrautur, skyr og måske en lille ske Þorskalýsi, og så en tur til Den Blå Lagune, hvor du kan få dig en hurtig dukkert.

   

  Der findes billige flybilletter fra november til marts. Jeg har f.eks. fundet fly fra d. 19.03 – 27.03. til kun 1.777 kr. (og kun 1.691 kr. hvis du vælger de korte mellemlandinger). Bare husk at kigge efter de afgange, hvor du har et længere stop i Island. Det kan nogle gange være lidt tricky, for det plejer jo ikke at være de fly, man helst vil bruge. Derfor viser søgemaskinerne som regel ikke disse billetter øverst på siden. Men du kan f.eks. sortere dine søgeresultater, så søgemaskinen kun viser fly med IcelandAir (og evt. WOW Air – et andet islandsk flyselskab).

   

  Som sagt finder du de billigste afgange fra november til marts. Nedenfor kommer jeg lige med et par eksempler, men jeg anbefaler, at du leger lidt med dine ønske-datoer på travelmarket. Der findes nemlig rigtig mange kombinationer af datoer. Du kan selvfølgelig også sagtens rejse til New York uden et langt stop i Island.

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  • 06.11. – 13.11.
  • 30.11. – 07.12.
  • 06.12. – 11.12.
  • 14.01. – 21.01.
  • 21.01. – 28.01.
  • 28.01. – 04.02.
  • 13.02. – 20.02.
  • 18.02. – 25.02.
  • 06.03. – 13.03.
  • 19.03. – 27.03.
  • Og mange flere

   

   

  Flere nætter i Island

  Vil du gerne på en rejse, hvor du har lidt flere nætter i Island, er det heller ikke noget problem. I stedet for at vælge almindelige tur/retur-billetter som rejsetype, kan du nemlig vælge “Flere rejsemål”. Som du kan se på billedet nedenfor, får du med denne funktion lov til at lave en rundrejse. På den måde kan du selv styre, hvor mange nætter du vil have i Island, før du rejser videre. Generelt bliver prisen dog en anelse dyrere, da du teknisk set køber tre billetter i stedet for to.

   

   

   

  Hotel i Island

  Det kan godt være noget af en dyr fornøjelse at bo i Island, især Reykjavik – men der findes heldigvis også lidt billigere muligheder. På skyscanner.dk kan du danne dig et overblik over dine muligheder – du kan bo relativt billigt på hyggelige guesthouses og B&B eller finde et lidt større hotel, det er helt op til dig.

  Hotel i Island

   

  Hotel i New York

  Der findes virkelig mange overnatningsmuligheder i New York. Hvis du er til fine hostels, kan du både bo centralt og billigt. Hvis du mere er til hoteller, så kan du være heldig at finde noget på Manhattan til en rimelig pris – men ellers synes jeg f.eks. at Queens eller Brooklyn er udmærkede steder at bo. Tag et kig på skyscanner.dkog dan dig et overblik, så du kan finde det perfekte hotel for dig.

  Hotel i New York

   

  Transport til/fra lufthavnen

  Fra JFK er den billigste mulighed at tage et AirTrain til Jamaica Station, hvor du skifter til Sutphin Boulevard Station. Herfra kan du så tage metroen (linje E) videre til Manhattan. Turen tager ca. 45 minutter og koster 7,50 dollars (ca. 45 kr.).

   

  Den næstbilligste løsning er at tage en af de mange shuttle-busser. Her deler du en van med andre folk, som skal til det samme område som dig. Ventetiden er forholdsvis kort, og turen tager omkring 30-50 minutter (alt efter hvor meget trafik der er, og om om du skal af ved det første eller sidste stop). Jeg plejer at bruge Supershuttle, som koster omkring 23 dollars (ca. 139 kr.).

   

  Den nemmeste måde er selvfølgelig at tage en taxi. Her får du en fast pris på 53 dollars, uanset hvor i Manhattan du skal hen. Især hvis I er mere end 2 personer, kan det næsten ikke betale sig ikke at tage en taxi ind til byen.

   

   

  Pas og visum i USA

  USA er visumfrit i op til 90 dage. Visumfriheden er dog betinget af, at du har en elektronisk registrering i ESTA. Du kan læse mere om ESTA og udfylde en ansøgning her.

   

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  4 kommentarer til Kontrastfyldt kombi-tur: fly til New York med stop i Island til kun 1.777 kr.

  1. Michael says:

   Hej.

   Er denne kombi stadig mulig?

   Når jeg klikker på Momondo linket er det kun tur/retur Island.

   Har mange gange undret mig over, at jeg via dine links ikke kan ændre dato på flyafgangene øverst, når jeg lander på Momondo.

   Har du nogen idé om why?

   Dbh. Michael

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Michael 🙂

    Kombituren er skam stadig mulig. Dog skal du være opmærksom på, at Icelandair ændrede deres bagageregler dagen efter jeg skrev artiklen. Så du får nu kun 10 kg håndbagage med i prisen (jeg har opdateret artiklen).

    Det lyder lidt mærkeligt, at du kun bliver vist T/R til Island. Mit link viser alle 3 flyvninger. Jeg kan endda se, at prisen nu er faldet til 2.467 kr.

    Jeg ved, at Momondos app kan være problematisk på mobiltelefoner. Det er sikkert derfor, at du ikke har kunnet ændre datoerne. Prøv på en computer – der skulle det gerne virke 🙂

  2. Mie says:

   Hej
   Du skriver, at Icelandiar har gode bagage-regler hvor man altid må tage 2×23 kg. med, men dette passer ikke. I dette billige eksempel flyver man på deres Economy Light klasse, hvor man kun må tage håndbagage med på 10 kg. Man skal op på deres Economy Standard eller Economy Comfort for at måtte medbringe bagage.

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Mie,

    Skæbnen ville det, at Icelandair ændrede deres bagageregler dagen efter jeg skrev artiklen. Så i stedet for 23 kg bagage må man nu kun have 10 kg håndbagage med, som du også skriver. Det er virkelig ærgerligt. Jeg har dog opdateret artiklen, så den nu gør opmærksom på Icelandairs nye bagageregler 🙂