Rejsespejder er en kommerciel side. Vi finder på daglig basis virkeligt gode rejsetilbud, og vi tjener penge på, at du i sidste ende booker tilbuddene m.fl. Dette har dog ingen indflydelse på priserne eller lignende.
Rejse til Island med campervan
Forlænget weekend med 3 nætter i autocamper inkl. fly
Er du til vilde naturoplevelser, vind i håret og frihed? Så er den her rejse til Island med campervan lige noget for dig! Island byder på nogle af Atlantens smukkeste landskaber. Oppe i det nordlige Atlanterhav venter der dig vandfald, vulkaner, gletsjere, nordlys, varme kilder og meget mere. Og du kan få hele oplevelsen på tætteste hold i en campervan! En campervan – eller autocamper, om du vil – giver dig friheden til selv at skræddersy dit helt eget islandseventyr. Du bestemmer nemlig selv, hvad du vil se, og hvor du kører hen. Og så behøver du slet ikke at tænke på hotelreservationer. Du har det hele med dig – lyder det ikke bare fantastisk? Så glæd dig til at køre i campervan i Island! 🚙
Jeg har selv været på en rejse i Island med autocamper. Og jeg har efterfølgende kun haft én ting at sige til alle mine venner og familie – gør det! Det er simpelthen en af de allerbedste ferier i mit liv. Og Island kan ikke beskrives med ord – Island skal opleves!
Længere ned i artiklen kan du læse alt om ruten og mine tips og erfaringer fra turen! 🏞️
Rejse til Island med autocamper
året rundt
fra
2.164 kr.
✈️ København og Billund
🏞️ Magiske naturoplevelser
🚐 Total frihed til at skræddersy din rundrejse
Fly
1.276 kr.
Autocamper
888 kr.
Total (pr. person):
2.164 kr.Rejse til Island med campervan – flybilletter
Fly til Island er første skridt på vejen mod dit Island-eventyr i autocamper. Og her får du overblikket over flybilletterne.
Du kan nemlig flyve direkte til Island fra både København og Billund.
Fra København kan du flyve direkte til Island året rundt – og der er masser af afgange at vælge imellem.
Flere forskellige selskaber (bl.a. Icelandair, SAS og PLAY) opererer direkte ruter til Keflavik Lufthavn, og derfor kan du finde direkte flyvninger til Island på alle ugens dage.
I flyboksen ovenfor har jeg f.eks. fundet SAS-billetter fra lørdag den 25. maj til tirsdag den 28. maj til kun 1.276 kr.
Fra Billund er det klart billigst at flyve med PLAY (Icelandair er dog også en mulighed).
PLAY har to ugentlige afgange fra maj til oktober. Uden for højsæsonen vil du kunne finde direkte returbilletter til priser mellem ca. 1.200 og 1.500 kr.
Hos SAS og PLAY må du gratis medbringe en lille håndbagagetaske, der skal placeres under sædet foran dig. Vil du gerne have stor håndbagage (til bagagehylden) eller indtjekket bagage med, skal det købes ved siden af (som regel billigst at gøre direkte ved flyselskabet).
Eksempler på billige rejsedatoer
København
- Året rundt: Alle ugens dage
Billund
- Torsdage og søndage (maj – oktober)
Rejse til Island med campervan – autocamper
Der findes et hav af udlejningsmuligheder for autocampere/campervans i Island.
Jeg kan personligt anbefale Go Campers.
Deres hjemmeside er fantastisk brugervenlig, servicen er i top, og deres priser er blandt de bedste.
De har desuden et bredt udvalg af forskellige autocampere, der kan rumme alt fra to til fem personer. Alle biler er udstyret med bl.a. potter, pande, bestik og et lille gasblus, så du har mulighed for selv at tilberede måltider.
Gratis afbestilling og 24-timers breakdown service er også inkluderet.
Derudover har de deres udlejningscenter kun fem minutter fra lufthavnen, så man spilder ikke tid med at hente bilen et sted langt fra lufthavnen.
Og så får de også meget gode anmeldelser på Trustpilot og Google (fem stjerner begge steder).
Til turen i dette eksempel har jeg fundet en Go ICELAND Camper med overnight heater (hvilket jeg vil anbefale).
På de samme datoer som flybilletterne ender totalprisen for denne campervan på 238 euro (1.776 kr.). Det svarer til en pris på kun 888 kr. pr. person ved en rejse for to personer.
Priserne på de forskellige autocampere varierer naturligvis efter størrelse og sæson.
Rejse til Island med campervan – inspiration
Som lovet får du her lidt – eller faktisk en hel del – inspiration fra min egen rejse til Island med autocamper.
Faktisk bookede jeg netop en tur som den ovenfor med tre nætter. Og lige inden afrejse nåede jeg at tænke: “Hvad har jeg gang i? Tre nætter er jo aaaalt for lidt!”
Men lad mig sige det på denne måde: Det var tre af de mest fantastiske dage af mit liv, og jeg ville ikke lave om på noget som helst.
Selvfølgelig nåede jeg ikke hele Island rundt på tre dage, men jeg oplevede meget, meget mere, end jeg overhovedet havde forestillet mig! Så rækker budgettet eller dine feriedage kun til 3-4 dage/nætter, så kan du stadig opleve Island.
Jeg rejste sammen med min kone og vores to børn på 4 og 7 år. Inden vi tog afsted, lovede vi hinanden, at turen ikke skulle være alt for stresset eller propfyldt med seværdigheder, og at antallet af køretimer så vidt muligt skulle begrænses. Så herunder får du den rejseplan, jeg selv synes, er den bedste rute igennem det sydlige Island
Dag 1
Reykjavik
Vores første stop på ruten var Islands hovedstad, Reykjavik. Vi var virkelig i tvivl om, hvorvidt vi skulle springe byen over. Men så blev vi enige om, at vi lige så godt kunne køre ind at handle og ved samme lejlighed køre igennem byen.
Vi handlede i en af de større dagligvarebutikker i Reykjavik. Og det vil jeg virkelig anbefale. På vores rute var det nemlig vores eneste mulighed for at handle ind i et større supermarked. Under turen var der flere små dagligvarebutikker i de mindre byer, men de var også en del dyrere.
Derefter kørte vi en smule rundt i Reykjavik og stoppede ved byens største vartegn – Hallgrimskirken. Personligt vil jeg være tilbøjelig til at sige, at Reykjavik nok er en større oplevelse for ikke-skandinaviske turister. Byens stil minder bare en del om det, vi selv har i Danmark, Norge og Sverige.
Dette skal selvfølgelig ikke misforstås. For der er bestemt masser at både se og opleve i hovedstaden! Og selvfølgelig skal jeg ikke endegyldigt bedømme en by efter blot at have kørt igennem den. Havde vi haft flere dage, ville det også have været fantastisk at dykke længere ned i alt det, Reykjavik tilbyder.
Jeg vil dog sige, at alt det, der ligger uden for Reykjavik, er så meget anderledes, end det vi har herhjemme. Derfor vil jeg også selv tusinde gange hellere ud at opleve den islandske natur end at slentre igennem endnu en skandinavisk storby.
Þingvellir Nationalpark
Fra Reykjavik kørte vi til nationalparken Thingvellir (ca. 40 minutter), som er en rigtig fin appetizer for alt det, der venter forude!
Vi parkerede autocamperen lige foran vandfaldet Öxarárfoss, der ligger mellem to tektoniske plader – den nordamerikanske mod vest og eurasiske mod øst. Og lige imellem de to tektoniske plader løber en rigtig fin vandresti.
Herfra kørte vi fem minutter videre til Sifra, som er en kilde, hvor man kan se verdens klareste vand. Det var faktisk en stor oplevelse at kunne se mange meter ned igennem vandet!
Da aftenen herefter var begyndt at melde sin ankomst, besluttede vi os for at køre mod Geysir og finde en campingplads. Vi kørte i ca. 40 minutter og fandt en plads lige mellem Thingvellir og Geysir (ved søen Laugarvatn).
Dag 2
Bruarfoss
På vej til Geysir er der en lidt overset perle. Bruarfoss er et vandfald med en helt utroligt smuk blå farve. Så netop dette vandfald kan virkelig anbefales! Vandfaldet ligger et par kilometer fra hovedvejen til Geysir, og man skal gå i ca. 10 minutter fra parkeringspladsen.
Geysir
Geysir er et must, hvis du rejser til Island med autocamper. Vi ankom heldigvis ret tidligt – før de fleste store busser med dagsturister fra Reykjavik var ankommet – og det var virkelig dejligt at opleve dette utrolige naturfænomen uden de helt store turistmasser. Busturisterne ankom lige, da vi var ved at køre derfra igen. Så ja, ankom så tidligt som muligt!
Gullfoss
Fem minutter fra Geysir ligger en anden stor naturoplevelse, Gullfoss, som er et af Islands største vandfald. Helt klart et besøg værd!
Flúðir/Hrunalaug
Efter Gullfoss kørte vi videre mod syd. Vi vidste ikke helt, hvor langt vi ville køre på dette tidspunkt – især fordi vi ikke vidste, hvor meget mere børnene kunne holde til. Men vores store mål var at se Seljalandsfoss (mere om det senere), som ligger ca. 140 km fra Gulfoss.
På vejen dertil stoppede vi i den lille by Flúðir for at proviantere. Her kunne vi se, at der fandtes en lille varm kilde ved navn Hrunalaug, som ikke lå så langt fra byen. Den valgte vi at besøge for at slappe lidt af efter de kæmpestore oplevelser i Geysir og Gullfoss.
Entré koster omkring 100 kr. for voksne og er gratis for børn under 12. Og det er alle pengene værd! Se for dig selv!
Dyrhólaey
Med fornyede kræfter gik turen nu videre mod syd. Målet var nu byen Vik. Efter to timers kørsel nåede vi frem til Dyrhólaey, der er en ca. 120 meter høj klippe, som man kan køre op på. Når man rammer toppen, har man en nærmest uvirkelig udsigt over de sorte strande og store klipper i området. Det kan virkelig anbefales!
Þakgil
Efter besøget på Dyrhólaey kørte vi videre til det, der måske kan kaldes for Islands smukkeste campingplads. Þakgil ligger inde i landet, og man kører på en ca. 12 kilometer lang grusvej igennem lidt besværligt terræn for at komme derind (dog ikke en F-rute, som kræver 4-hjulstræk). Faktisk var turen ind til Þakgil en af de vildeste oplevelser på turen, fordi grusvejen gik igennem den mest spektakulære natur! Og når man først ankommer til Þakgil, bliver man belønnet med et område, der ligner noget fra et eventyr.
Dag 3
Søpapegøjerne og den sorte strand i Vik
Efter morgenmaden, som foregår i en grotte ved campingpladsen, gik turen tilbage mod Keflavik. Næste dag skulle vi nemlig tidligt hjem til Danmark. Vi tog turen tilbage til hovedvejen og stoppede i byen Vik. Selve byen er ikke noget, som slår fødderne væk under dig. Til gengæld er der en særdeles flot, sort strand, som vi nærmest havde helt for os selv. Og så mødte vi et af turens andre højdepunkter – lunderne (også kendt som søpapegøjer). Ved strandens østlige klipper var der hundredvis af dem, og det var fantastisk at se dem flyve hen over hovederne på os!
Skógafoss
Fra Vik gik turen videre til Skógafoss, endnu et af Islands utallige vandfald. Dette vandfald ligger lige ved siden af hovedvejen. Efter at have set en del vandfald de seneste dage er man blevet lidt “immun” over for, hvor flot det egentlig er. Men under alle omstændigheder er Skógafoss et godt sted at strække benene.
Seljavallalaug
Ca. 10 km fra Skógafoss ligger en anden lidt ukendt perle. Seljavallalaug er en ca. 100 år gammel pool, som bliver opvarmet af de omkringliggende varme kilder. Poolen er gratis, så det gik lige ind i Rejsespejders hjerte!
Og her får du lige et par tips til Seljavallalaug. Der er to parkeringspladser, og det er parkeringsplads “nummer to” længere nede ad vejen, du skal bruge. Fra denne parkeringsplads er der ca. 15 minutters gang til selve poolen. Og efter du har badet, kan det varmt anbefales at gå lige rundt om hjørnet langs floden, hvor du finder et lille vandfald med varmt vand. Det var helt vildt at snuppe et “brusebad” dér.
Seljalandsfoss og Gljufrabui
Ca. 30 minutter fra Seljavallalaug finder du Islands måske mest spektakulære vandfald, Seljalandsfoss. Dette er vandfaldet, som du ser på mange influencerprofiler. Her kan du nemlig gå bag vandfaldet – et helt utroligt syn!
Og så lige et lille ekstra tip: ca. fem minutter fra Seljalandsfoss er der et andet mindre kendt vandfald, hvor vandet falder ned i en grotte. Dette vandfald hedder Gljufrabui og er også meget spektakulært, da man kan gå inde i grotten!
Tilbage til Keflavik
Fra Seljalandsfoss gik turen tilbage til Keflavik, og det er her, vi havde vores længste køretur på i alt ca. 2,5 timer. Vi valgte at køre langs Islands sydkyst, og det kan i den grad anbefales, da det giver udsigt til landskaber, der ligner noget fra en Star Wars-film.
I Keflavik overnattede vi på iStay-campingpladsen ved Keflavik. Campingpladsen ligger små fem minutter fra Go Campers kontor og lufthavnen, så det er den perfekte beliggenhed, hvis man har en tidlig flyafgang. Derudover ligger Keflavik by kun ca. 10 minutter herfra, hvor der er masser af restauranter og butikker.
Andre tips
Her til sidst får du også lige en håndfuld generelle råd til din egen rejse til Island med campervan.
Der er stor forskel på en sommer- og en vinterrejse i campervan, når man tager til Island. Om sommeren kan du opleve noget a la det, jeg har beskrevet ovenfor.
Om vinteren viser Island sig til gengæld fra en helt anden side – med nordlys, isformationer ved strandende og meget mere! Det er i hvert fald meget højt på min bucketliste at opleve Island i campervan om vinteren! Hvis du gerne vil læse nærmere om en rejse til Island med campervan om vinteren, har Go Campers i øvrigt en masse gode tips til vinterrejser.
Mange campingpladser kan ikke bookes på forhånd – i hvert fald ikke igennem deres hjemmesider. Så vi bookede intet på forhånd. Du kan dog bruge appen Parka til at booke visse campingpladser et par dage før. Personligt syntes jeg dog, at det var befriende, at man bare kunne køre og se, hvor man endte. Og selvom vi kørte i højsæsonen, var der altid rigelig plads – for hvis der er én ting, Island ikke mangler, så er det plads. For god ordens skyld vil jeg også lige gøre dig opmærksom på, at det ikke er tilladt at campere i den fri natur. Så hold dig altid til campingpladserne.
Jeg kan virkelig anbefale at booke en bil med varmepumpe. Vi rejste i slutningen af august, så det var ikke specielt koldt om natten (ca. 10 grader). Alligevel var det rigtig rart at have varmepumpen kørende om natten. Luften i bilen bliver også mere behagelig – hvis du har sovet i en bil før, ved du også, at der ikke er noget værre end at sove i en kold bil med fugtig luft.
Afslutningsvis skal du også være opmærksom på, at Island er en dyr destination! Der er ikke så meget andet, man kan sige. Generelt ligger priserne ca. 10 til 30 procent højere end i Danmark. Det kommer selvfølgelig an på, hvad du køber, men især kød og grøntsager er betydelig dyrere.
Men som sagt kan du spare penge ved at handle i de store butikker (som ligger i de større byer som Reykjavik og Selfoss). Priserne i de små butikker ude på landet er en del højere.
Flere billeder fra Island
Vis dette opslag på Instagram
Vis dette opslag på Instagram
Leder du efter en rejse til Island uden campervan, kan du også sagtens bare arrangere en “almindelig” weekendrejse til Island 😉
Kommentarer (2)
Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at skrive en kommentar
Kirstine
Hej,
Det lyder virkelig som en spændende og fed rejse. Hvordan var vejene at køre rundt på I Island? 😊
soeren
Hej Kirstine 🙂
Tak for din kommentar – og dejligt at høre, at du er blevet inspireret! 😊
Vejene er generelt rigtig gode i Island og kan langt hen ad vejen sammenlignes med danske landeveje.
Det eneste, man skal være opmærksom på, er de såkaldte F-Roads. F står for “Fjall” (islandsk for “bjerg”), og disse veje kræver et firhjulstrukket køretøj med god frihøjde.