• 21 nov 2019

  Forlænget weekend i fortryllende Island: 3 nætter i Reykjavik på et anmelderrost 3* hotel fra kun 1.875 kr. inkl. fly og morgenmad

  Hvad siger du til en rejse til en bjergrig, gletsjerfyldt vulkanø langt ude i Atlanterhavet? Øen, jeg snakker om, er selvfølgelig smukke Island! Selvom Island ligger tæt ved den nordlige polarcirkel, sørger den varme Golfstrøm for, at landet faktisk har et nogenlunde mildt, tempereret klima. Så det er altså ikke en polarekspedition, du skal på! Frygter du alligevel, at det bliver for koldt, kan du jo altid hoppe i det 37 grader varme vand i den fantastiske Blue Lagoon (mere om den senere). Island er desuden det perfekte sted, hvis du vil opleve et af jordens allermest fascinerende naturfænomener – nordlys. Og her får du et lækkert tilbud på en skøn forlænget weekend til charmerende Reykjavik!

  Rejse til smukke Island
  december - marts
  fra1.875 kr.
  København (og Billund)
  Reykjavik
  Billige fly til Island
  inkl. 10 kg håndbagage
  Hotel i Reykjavik
  f.eks. det anmelderroste 3* First Hotel Reykjavik Kopavogur
  728 kr.
  Hotel
  728 kr.
  Fly
  1.147 kr.
  Total (pr.person)
  1.875 kr.

  Fly til Island

  Island er ikke længere lige så billig at flyve til som før i tiden. Det skyldes primært, at det islandske lavprisflyselskab WOW Air gik konkurs i foråret 2019. Derfor er den billigste udbyder lige nu Icelandair (og nogle gange SAS), der opererer en direkte rute til Reykjavik fra København (og fra Billund fra maj til oktober). Billetter hos Icelandair ligger som regel et sted mellem 1.100 og 1.700 kr. I skrivende stund finder du de billigste billetter i december, januar, februar og marts, hvor priserne for weekendbilletter ligger omkring 1.100-1.300 kr.

   

  Jeg har i dette eksempel fundet en afgang til en lækker forlænget weekend fra København fra lørdag den 11. januar til tirsdag den 14. januar til kun 1.147 kr. Billetterne har tilmed nogle ganske fornuftige flytider (der findes forskellige billetter med forskellige flytider, så du skal være obs på at vælge de bedste flytider).

   

  Selvom Island er blevet en dyrere destination uden et lavprisflyselskab, så er intet så skidt, at det ikke er godt for noget. Hos Icelandair må du nemlig frit medbringe 10 kg håndbagage – og det var ikke tilfældet hos WOW Air.

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  • 07.12. – 11.12. – WE
  • 14.12. – 17.12. – WE
  • 10.01. – 14.01. – WE
  • 11.01. – 14.01. – WE
  • 17.01. – 21.01. – WE
  • 18.01. – 21.01. – WE
  • 24.01. – 28.01. – WE
  • 25.01. – 28.01. – WE
  • 01.02. – 04.02. – WE
  • 14.02. – 18.02. – WE
  • 15.02. – 18.02. – WE
  • 22.02. – 25.02. – WE
  • 07.03. – 10.03. – WE
  • 14.03. – 17.03. – WE
  • Og flere

   


  Læs videre efter annoncen

  annonce

   

  Hotel på Island

  Reykjavik er ikke verdens største hovedstad, men der er alligevel et ganske fint hoteludvalg. Omend priserne som regel ligger i den halvdyre ende. Da jeg ledte efter et hotel til flybilletterne ovenfor, faldt jeg over det 3* og meget anmelderroste First Hotel Reykjavik Kopavogur (4,5 ud af 5 på TripAdvisor og Certificate of Excellence).

   

  Hotellet er ret moderne med selvbetjeningsindtjekning, fitnessrum og flotte, komfortable værelser med gratis wi-fi. Herudover er der også gratis parkering (fedt hvis du lejer en bil), og butikscenteret Smáralind ligger små ni minutters gang væk. Så virkelig en fin base til din weekend-getaway i Reykjavik.

   

  Jeg har i dette eksempel fundet et 3-nætters ophold inkl. morgenmad fra lørdag den 11. til tirsdag den 14. januar til 1.456 kr. Ved en rejse for 2 personer bliver prisen derfor kun 728 kr. pr. person. Prisniveauet for lignende ophold svinger typisk mellem 500-600 kr. pr. nat i de fleste måneder.

   

  Er hotellet udsolgt eller markant dyrere på dine rejsedatoer, eller vil du gerne selv finde et hotel i Reykjavik, skal du naturligvis være velkommen til selv at finde et andet hotel.

   

   

   

  Transport til/fra lufthavnen

  Reykjavik Lufthavn oplyser, at busselskabet Gray Line Iceland koordinerer bustrafikken til og fra lufthavnen. Der skulle altid være en busafgang til Reykjavik senest 45 minutter efter landingen. Lufthavnen anbefaler samtidig, at man booker billet online på airportexpress.is.

   

   

  Lejebil

  Du bør dog i den grad også overveje at leje en bil! Og til en forlænget weekendtur som i dette eksempel kan du leje en bil fra kun 220 kr. pr. person ved en rejse for 2.

   

  Husk at de fleste biludlejningsfirmaer i Island (og generelt i udlandet) kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

  Lejebil
  inkl. fri kilometer, fair brændstofpolitik og lufthavnstransport
  220 kr.

   

  The Blue Lagoon

  Lidt syd for Reykjavik ligger en af Islands superseværdigheder – The Blue Lagoon! The Blue Lagoon er et geotermisk spa-resort, hvor vandet holder en konstant temperatur på 37-39 grader – uden tvivl den ultimative opvarmede pool. Det mineralholdige saltvand har desuden et højt indhold af hvidt kiseller og svovl, som efter sigende skulle være godt mod psoriasis.

   

  The Blue Lagoon tilbyder forskellige billetter. Den billigste billet (comfort), som indeholder entré, brug af håndklæde, en silica Mud Mask og 1 drink, koster fra 50 euro (ca. 374 kr.). Du kan købe billetter på bluelagoon.com.

   

  Prøv lige at se, hvor lækkert det ser ud!

   

   

   

  Vil du gerne inspireres til flere Island-oplevelser, kan du kigge forbi getyourguide.dk herunder.

  Ture og aktiviteter

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  se fly se hotel