• 20 aug 2019

  Fortryllende weekendtur til Island: 3 dage i Reykjavik på et anmelderrost 3* hotel til kun 1.686 kr. inkl. fly og morgenmad

  Hvad siger du til en rejse til en bjergrig, gletsjerfyldt vulkanø langt ude i Atlanterhavet? Øen jeg snakker om er selvfølgelig smukke Island! Selvom Island ligger lige uden for den nordlige polarcirkel, sørger den varme Golfstrøm for, at landet faktisk har et nogenlunde mildt, tempereret klima. Så det er altså ikke en polar-ekspedition, du skal på! Frygter du alligevel, at det bliver for koldt, kan du jo altid hoppe i det 37 grader varme vand i den fantastiske Blue Lagoon (mere om den senere)! Island er desuden det perfekte sted, hvis du vil opleve et af jordens allermest fascinerende naturfænomener – nordlys! Du får her et lækkert tilbud på en skøn weekendtur til Reykjavik!

  Weekendtur til Island
  året rundt
  1.686 kr.
  København og Billund
  Reykjavik
  Billige fly til Island
  inkl. 10 kg håndbagage
  Fra København
  Fra Billund
  Hotel i Reykjavik
  f.eks. det anmelderroste 3* First Hotel Reykjavik Kopavogur
  593 kr.
  Hotel
  593 kr.
  Fly
  1.093 kr.
  Total (pr.person)
  1.686 kr.

  Fly til Island

  Island er ikke længere lige så billig at flyve til som før i tiden. Det skyldes primært, at det islandske lavprisflyselskab WOW Air gik konkurs i foråret 2019. Derfor er den billigste udbyder lige nu Icelandair, der opererer en direkte rute til Reykjavik fra København (og fra Billund t.o.m. oktober). Billetter hos Icelandair ligger som regel et sted mellem 1.000 og 1.700 kr. – og det er som regel lidt billigere at flyve fra fra København end Billund. I september og første halvdel af oktober ligger prisniveauet generelt tættere på 1.700 kr. end 1.000 kr., men fra november begynder billetterne at ligge stabilt omkring de 1.000 til 1.100 kr.

   

  Jeg har i dette eksempel fundet billetter til en lækker weekendtur fra København fra fredag den 8. november til søndag den 10. november til kun 1.093 kr. Billetterne har tilmed nogle rigtig fine flytider, så du får tre dage på Atlanterhavsøen (du skal være obs på at vælge billetter med de bedste flytider).

   

  Du kan som sagt også flyve direkte med Icelandair fra Billund (på mandage og fredage) til og med oktober. Herefter kan du i alternativt flyve med SAS via Oslo.

   

  Selvom Island er blevet en dyrere destination uden et lavprisflyselskab, så er intet så galt, at det ikke er godt for noget. Hos Icelandair må du nemlig frit medbringe 10 kg håndbagage – og det var ikke tilfældet hos WOW Air.

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  Fra København

  • 13.09. – 16.09. – WE
  • 20.09. – 23.09. – WE
  • 04.10. – 07.10. – WE
  • 18.10. – 21.10. – WE
  • 25.10. – 28.10. – WE
  • 01.11. – 03.11./04.11. – WE
  • 08.11. – 10.11./11.11. – WE
  • 15.11. – 17.11./18.11. – WE
  • Og flere

   

  Fra Billund

  • 20.09. – 23.09. – WE
  • 27.09. – 30.09. – WE
  • 04.10. – 07.10. – WE
  • 18.10. – 21.10. – WE
  • 02.11. – 05.11. – WE
  • 09.11. – 12.11. – WE
  • Og flere

   

   

  Hotel på Island

  Reykjavik er ikke verdens største hovedstad, men der er alligevel et ganske fint hoteludvalg. Omend priserne som regel ligger i den halvdyre ende. Da jeg ledte efter et hotel til flybilletterne ovenfor, faldt jeg over det 3* og meget anmelderroste First Hotel Reykjavik Kopavogur.

   

  Hotellet er ret moderne med selvbetjeningsindtjekning, fitnessrum og flotte, komfortable værelser med gratis wi-fi. Herudover er der også gratis parkering (fedt hvis du lejer en bil), og butikscenteret Smáralind ligger små ni minutters gang væk. Så virkelig en fin base til din weekend-getaway i Reykjavik.

   

  Jeg har i dette eksempel fundet et 2-nætters ophold inkl. morgenmad fra fredag den 8. til søndag den 10. november til 1.186 kr. Ved en rejse for 2 personer bliver prisen derfor kun 593 kr. pr. person. Prisniveauet for lignende ophold svinger mellem 600 og 800 kr. pr. nat i de fleste måneder.

   

  Er hotellet udsolgt eller markant dyrere på dine rejsedatoer, eller vil du gerne selv finde et hotel i Reykjavik, skal du naturligvis være velkommen til selv at finde et andet hotel.

   

   

   

  Transport til/fra lufthavnen

  Reykjavik Lufthavn oplyser, at busselskabet Gray Line Iceland koordinerer bustrafikken til og fra lufthavnen. Der skulle altid være en busafgang til Reykjavik senest 45 minutter efter landingen. Lufthavnen anbefaler samtidig, at man booker billet online på airportexpress.is.

   

   

  Lejebil

  Du bør dog i den grad også overveje at leje en bil! Og til en kort weekendtur som i dette eksempel kan du leje en bil til kun 266 kr. pr. person ved en rejse for 2.

   

  Husk at de fleste biludlejningsfirmaer i Island (og generelt i udlandet) kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

  Lejebil
  inkl. fri kilometer, fair brændstofpolitik og afhentning i lufthavnsterminalen
  266 kr.

   

  The Blue Lagoon

  Lidt syd for Reykjavik ligger en af Islands superseværdigheder – The Blue Lagoon! The Blue Lagoon er et geotermisk spa-resort, hvor vandet holder en konstant temperatur på 37-39 grader – uden tvivl den ultimative opvarmede pool! Det mineralholdige saltvand har desuden et højt indhold af hvidt kiseller og svovl, som efter sigende skulle være godt mod psoriasis.

   

  The Blue Lagoon tilbyder forskellige billetter. En standardbillet (comfort), som indeholder entré, brug af håndklæde, en silica Mud Mask og 1 drink, koster 6.990 ISK (ca. 387 kr.). Du kan købe billetter på bluelagoon.com.

   

  Prøv lige at se, hvor lækkert det ser ud!

   

   

   

  Vil du gerne inspireres til flere Island-oplevelser, kan du kigge forbi getyourguide.dk herunder.

  Ture og aktiviteter

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  se fly se hotel