• 13 sep 2021

  Forlænget weekend i fortryllende Island: 3 nætter i Reykjavik på et lækkert 3* hotel fra kun 1.686 kr. inkl. fly og morgenmad

  Hvad siger du til en rejse til en bjergrig, gletsjerfyldt vulkanø langt ude i Atlanterhavet? Øen, jeg snakker om, er selvfølgelig smukke Island! Selvom Island ligger tæt ved den nordlige polarcirkel, sørger den varme Golfstrøm for, at landet faktisk har et nogenlunde mildt, tempereret klima. Så det er altså ikke en polarekspedition, du skal på! Frygter du alligevel, at det bliver for koldt, kan du jo altid hoppe i det 37 grader varme vand i den fantastiske Blue Lagoon (mere om den senere). Island er desuden om vinteren det perfekte sted, hvis du vil opleve et af jordens allermest fascinerende naturfænomener – nordlys. Og her får du et lækkert tilbud på en skøn forlænget weekend til charmerende Reykjavik!

  Rejse til smukke Island
  Oktober - december
  fra1.686 kr.
  København (og Billund)
  Reykjavik
  Hotel i Reykjavik
  f.eks. det 3* Hotel Frón
  761 kr.
  Billige fly til Island
  fra925 kr.
  Fra København: 05.11.-08.11.
  Hotel
  761 kr.
  Fly
  925 kr.
  Total (pr.person)
  1.686 kr.

  Hotel på Island

  Island er ofte en temmelig dyr destination ift. hoteller. Heldigvis har jeg fundet et både lækkert og billigt trestjernet hotel i form af Hotel Frón (4 ud af 5 på Tripadvisor).

   

  Hotel Frón har en central placering på Laugavegur, som er den centrale shoppegade i Reykjavik. I området finder du mange forskellige caféer, restauranter og butikker. Derudover er der kun 5 minutters gang til byens berømte Hallgrímskirkja.

   

  Værelserne er enkle og stilrene og indrettet i lyse og grålige toner. Herudover er der blandt andet gratis wi-fi, eget badeværelse, tekøkken og faldskærms-tv på værelserne. Lejer du en bil, vil du helt sikkert også sætte pris på, at Hotel Frón tilbyder gratis parkering.

   

  Jeg har i dette eksempel taget udgangspunkt i et ophold fra fredag den 5. november til mandag den 8. november. Her koster et topersoners ophold i alt 1.521 kr. – dvs. 761 kr. per person. For denne pris får du tre overnatninger og morgenmad hver dag.

   

  Morgenmaden bliver serveret i naborestauranten. Hvis du er morgenmenneske eller har planlagt en tidlig vandretur, kan du anmode om en lettere morgenmad fra kl. 03.00 til 05.00.

   

  Er hotellet udsolgt eller markant dyrere på dine rejsedatoer, eller vil du gerne selv finde et hotel i Reykjavik, skal du naturligvis være velkommen til selv at finde et andet hotel.

   

   

  Hotel Frón

  IslandIslandIsland

   

  Billige fly til Island

  I år begynder et nyt islandsk lavprisflyselskab at flyve mellem København og Reykjavik. Det hedder Play, og det giver øget konkurrence til Icelandair – hvilket kun kan være godt for priserne 😉

   

  Fra september til december kan du finde en masse superbillige tur/retur-billetter fra København til Reykjavik til priser omkring 900 til 1.200 kr. F.eks. kan du fra fredag den 5. november til mandag den 8. november finde billetter til kun 925 kr. hos Play.

   

  I lighed med andre lavprisflyselskaber i Europa inkluderer Plays billetter som udgangspunkt altid et mindre stykke håndbagage, der skal placeres under sædet foran dig. Vil du have ekstra bagage med, er det billigst at booke direkte gennem Play.

   

  Det er desværre ikke muligt at finde tilsvarende billige fly fra Jylland. Du kan kun finde direkte billetter fra Billund til og med september til priser fra ca. 1.600 kr. hos Icelandair (afgange fredage og mandage).

   

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  • 07.10. – 10.10.
  • 21.10. – 24.10.
  • 04.11. – 07.11.
  • 05.11. – 08.11.
  • 12.11. – 14.11.
  • 09.12. – 12.12.
  • og mange flere.

   

   

  Transport til/fra lufthavnen

  Reykjavik Lufthavn oplyser, at bustrafikken til og fra lufthavnen er tilrettelagt efter flyankomsterne. Der skulle således altid være en busafgang til Reykjavik senest 45 minutter efter landingen. Jeg synes dog, at du bør overveje at leje en bil.

   

  Island er et nemlig perfekt sted at leje en bil og tage på eventyr – f.eks. til The Blue Lagoon! Husk at de fleste biludlejningsfirmaer i Island (og generelt i udlandet) kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

   

  Lejebiler

   

   

  Blue Lagoon

  Lidt syd for Reykjavik ligger et af Islands helt store turistmål – The Blue Lagoon. The Blue Lagoon er et geotermisk spa-resort, hvor vandet holder en konstant temperatur på 37-39 grader – uden tvivl den ultimative opvarmede pool! Det mineralholdige saltvand har desuden et højt indhold af hvidt kiseller og svovl, som efter sigende skulle være godt mod psoriasis.

   

  The Blue Lagoon tilbyder forskellige billetter. En standardbillet (comfort), som indeholder entré, brug af håndklæde, en silica Mud Mask og 1 drink, koster 6.990 ISK (ca. 382 kr.). Du kan købe billetter på bluelagoon.com.

   

  Prøv lige at se, hvor lækkert det ser ud!

  Fly til Island

  Fly til Island

   

  Vil du gerne inspireres til flere Island-oplevelser, kan du kigge forbi getyourguide.dk herunder eller smutte forbi min guide om Island.

  Ture og aktiviteter

   

  Corona og Island

  Island er i skrivende stund orange (pga. indrejserestriktioner). Men faktisk kan du rejse til Island uden karantæne, hvis du er færdigvaccineret (dvs. 14 dage efter sidste stik) eller har været smittet op til et halvt år før afrejse.

   

  Selvom du er vaccineret/tidligere smittet, skal du dog medbringe en negativ PCR- eller antigentest (maks. 72 timer). Herudover skal du også registrere dig via dette link før din ankomst.

   

  Som altid vil jeg anbefale, at du holder dig opdateret om coronasituationen i Island på Udenrigsministeriets hjemmeside. Og på coronasmitte.dk kan du se, hvordan du skal forholde dig ved hjemrejse.

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  4 kommentarer til Forlænget weekend i fortryllende Island: 3 nætter i Reykjavik på et lækkert 3* hotel fra kun 1.686 kr. inkl. fly og morgenmad

  1. Rikke says:

   Hejsa
   Jeg vil helt vild gerne på denne tur.. 2 pers.
   Men på hvilke datoer finder jeg den billige pris, med fly, hotel, mad?

   Mange tak

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Rikke 🙂

    Tak for din kommentar.

    Denne artikel er tre måneder gammel, så du kan desværre ikke bruge de konkrete tilbudspriser til så meget. Lige nu er situationen med corona desuden således, at Udenrigsministeriet fraråder rejser til stort set hele verden – også Island. Og hvordan situationen udvikler sig, er svært at sige.

    Nu nævner du intet om, hvornår du gerne vil rejse. Men du kan være helt sikker på, at når verden igen begynder at åbne op, og de mange rejserestriktioner fjernes, så kommer jeg igen til at skrive om gode tilbud til Island 😉 Derfor kan du evt. overveje at downloade Rejsespejder-appen. Med den kan du nemlig sætte en rejsealarm. På den måde får du automatisk besked, når/hvis der kommer en rejse, som matcher dine ønsker 😉

    Du kan downloade den her: https://rejsespejder.dk/apps/

  2. Vivi says:

   Har netop været på denne skønne tur, takke være Rejsespejderen, fra tidligere opslag.

   Det var en fantastisk oplevelse.
   Tak til Rejsespejderen

  se fly se hotel