Rejsespejder er en kommerciel side. Vi finder på daglig basis virkeligt gode rejsetilbud, og vi tjener penge på, at du i sidste ende booker tilbuddene m.fl. Dette har dog ingen indflydelse på priserne eller lignende.

fra 2.370 kr.
Golden-Circle-Island-Gullfoss-Banner-1280-x-1280-1080x1080
Weekendophold

Golden Circle-roadtrip i Island

3 nætter med fly, hotel og lejebil

Weekendophold |

Golden Circle-roadtrip i Island

Island er uden tvivl en af de mest fantastiske destinationer, du kan besøge, når det kommer til naturoplevelser. Landet byder på det rene eventyr med vandfald efter vandfald, vulkaner, lavaområder, gletsjere, varme kilder og meget mere. Kunne du tænke dig at opleve den imponerende ø, så hæng på, for jeg har sammensat en kanon rundrejse, du ikke må gå glip af!

På denne rundrejse kommer du hele vejen rundt om Islands ‘Golden Circle’ – en populær rute, der fører dig til tre ikoniske destinationer: Thingvellir Nationalpark, Geysir-området og det storslåede vandfald Gullfoss. Undervejs vil du opleve dramatiske kløfter, surrealistiske landskaber og spektakulære vandfald, der er karakteristiske for det unikke islandske landskab. En kør-selv tur til Golden Circle er en fantastisk måde at opleve Islands naturskønhed på egen hånd. Så pak tasken, og begiv dig ud på denne utrolige rejse til Islands Golden Circle! 💫

Roadtrip i naturskønne Island

fra

2.370 kr.

✈️ Fra København (og Billund)

🏞️ Naturskøn rundrejse

✨ Populær rute der fører dig til tre ikoniske destinationer

Fly til Island

1.159 kr.

Lejebil

279 kr.

Hotel

932 kr.

Fly

1.159 kr.

Lejebil

279 kr.

Total (pr. person):

2.370 kr.

Golden Circle – Hotel

Island er ikke det, jeg vil kalde for en “low-budget-destination”. Alligevel kan du på trivago.dk finde hoteller til okay priser, og mange af dem får superfine anmeldelser.

Et af dem er det firstjernede Icelandair Reykjavik Natura (4 ud af 5 på Tripadvisor).

Dette hotel ligger ved et naturskønt skovområde tæt på Nautholsviks geotermiske strand, lufthavnen og centrum af Reykjavik. Du kan køre ind til centrum på kun 10 minutter.

Det er et flot og moderne hotel med fitness og forskellige spa-faciliteter (gebyr).

Værelserne er lydisolerede og har fladskærms-tv og gratis wi-fi.

Hotellet tilbyder desuden gratis parkering, hvilket er helt perfekt, når du har lejebil under opholdet!

Fra søndag den 21. april til onsdag den 24. april koster et topersoners ophold i alt 1.864 kr. Det svarer til kun 932 kr. pr. person.

Er hotellet udsolgt eller markant dyrere på dine rejsedatoer, eller vil du gerne selv finde et hotel i nærheden af Reykjavik, skal du naturligvis være velkommen til selv at finde et andet hotel.

Golden Circle-roadtrip i Island

Golden Circle-roadtrip i Island

Golden Circle-roadtrip i Island


Golden Circle – Fly 

Du skal naturligvis også have fat i flybilletter til Island. Og fra Danmark er der direkte ruter til Reykjavik fra både København og Billund.

Fra København har du længe kunnet flyve direkte til Island. Og her vil der fortsat være klart flest afgange at vælge imellem.

Hovedstadslufthavnen tilbyder direkte flyvninger til Island på alle ugens dage, da flere forskellige selskaber (bl.a. Icelandair, SAS og PLAY) opererer direkte ruter til Keflavik Lufthavn.

Ofte tilbyder PLAY de billigste returbilletter til priser mellem ca. 1.100 og 1.400 kr. Lige nu kan du dog også finde billige flybilletter hos SAS til priser mellem ca. 1.100 og 2.000 kr. tur/retur.

Fra Billund er der først direkte afgange med Icelandair fra maj, og her vil priserne altså ligge på minimum 1.800 kr. tur/retur.

I flyboksen ovenfor har jeg – blot som et eksempel – linket til billetter med afrejse fra København fra søndag den 21. april til onsdag den 24. april. På disse datoer skal du kun betale 1.159 kr. for flybilletter hos SAS.

Hos SAS må du gratis medbringe et stykke personlig bagage, der skal placeres under sædet foran dig. Vil du gerne have ekstra håndbagage (til bagagehylden) eller indtjekket bagage med, skal det købes ved siden af (som regel billigst at gøre direkte ved flyselskabet).

Eksempler på billige rejsedatoer

København

 • 14.04. – 17.04.
 • 18.04. – 21.04.
 • 20.04. – 23.04.
 • 21.04. – 24.04.
 • 23.04. – 26.04.
 • 24.04. – 27.04.
 • 25.04. – 28.04.
 • 26.04. – 29.04.
 • 02.05. – 05.05.
 • 10.05. – 13.05.
 • 17.05. – 20.05.
 • Og flere

Billund

 • Maj: mandage, torsdage, fredage og søndage
 • Juni: mandage, onsdage, torsdage, fredage og søndage


Golden Circle – Lejebil

For at komme rundt på Island er en lejebil en dejligt billig mulighed.

Jeg har f.eks. fundet en bil, du kan leje fra søndag den 21. april til onsdag den 24. april for kun 557 kr. for hele perioden. Ved en rejse for to bliver det altså kun 279 kr. pr. person.

Bilen kommer bl.a. med fair brændstofregler og ubegrænset kilometertal.

Husk at de fleste biludlejningsfirmaer på Island (og generelt i udlandet) kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

Golden Circle – Runderejseinspiration

Herunder kommer jeg med et eksempel på, hvad du kan opleve på din rundrejse på Island. Husk, at dette kun er et eksempel – i sidste ende er det helt op til dig, hvordan du sammensætter turen.

Dag 1

Så snart du har fået fat i din lejebil, er det bare afsted! Og første destination på ruten er Nationalparken Thingvellir, der er på UNESCOS verdensarvsliste. Her kan du udforske de fantastiske landskaber, gå en tur mellem den eurasiske og nordamerikanske kontinentalplade (eller dykke/snorkle mellem dem, hvis vejret tillader det) og besøge det historiske Alþingi, som er Islands parlament.

Nationalparken Thingvellir

Golden Circle - Nationalparken Thingvellir


Herefter fortsætter turen mod det geotermiske område Geysir, som er fyldt med betagende hot springs. Her finder du også den berømte gejser Strokkur – du behøver ikke vente mange minutter for at opleve Strokkur sende vand og damp flere meter op i luften som følge af naturens kræfter. Et imponerende syn!

Den berømte gejser Strokkur

Golden Circle - gejseren Strokkur


Inden du kan vende snuden hjemad mod hotellet, går turen til Gullfoss. Gullfoss er Islands mest kendte vandfald, og mange vil også mene, at det er øens smukkeste. Og man forstår godt hvorfor, når man står og betragter det kraftfulde vandfald styrte ned i den gabende kløft. Sikke en måde at afslutte førstedagen på!

Det storslåede vandfald Gullfoss

Golden Circle - vandfaldet Gullfoss


Dag 2

På andendagen er første destination Hveragerði – en by kendt for sin geotermiske aktivitet og varme kilder.

Ved Hveragerði ligger Reykjadalur-dalen, hvor du kan vandre til en geotermisk flod. Her kan du passende snuppe en velfortjent pause og tage en afslappende dukkert i det varme vand, mens du nyder de naturskønne omgivelser.

Den geotermiske flod i Reykjadalur-dalen

Golden Circle - den geotermiske flod i Reykjadalur-dalen


Når du er klar igen, kan du køre mod den charmerende landsby Skálholt, hvor du kan udforske byens historiske kirke og lære om Islands historie.

Som en sjov, ekstra aktivitet kan du også overveje at slå vejen forbi drivhuset Fridheimar, der er kendt for sine tomater, som dyrkes ved hjælp af geotermisk energi.

Dag 3

På sidstedagen kan du besøge Reykjanes-halvøen, der ligger sydvest for Reykjavik. Her kan du udforske det særprægede landskab omkring Reykjanesviti-fyret samt de varme kilder i geotermiområdet Seltún.

Reykjanesviti-fyret

Golden Circle - Reykjanesviti-fyret


Herefter kan du køre til den populære turistattraktion Blue Lagoon, som er en stor, geotermisk spa, hvor vandet holder en konstant temperatur på 37-39 grader. Uden tvivl den ultimative opvarmede pool! Her kan du slappe af i det varme, mineralholdige vand og nyde godt af de lækre spafaciliteter.

Blue Lagoon tilbyder forskellige billetter. Du kan se hele udvalget og købe billetter på bluelagoon.com.

Blue Lagoon sætter også punktum ved din Golden Circle-rundrejse. Jeg håber, du har nydt den!

Blue Lagoon

Golden Circle - Blue Lagoon


Vil du gerne inspireres til flere Island-oplevelser, kan du kigge forbi getyourguide.dk herunder eller smutte forbi min guide om Island.

Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

Golden Circle-roadtrip i IslandGolden Circle-roadtrip i Island

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar

Log ind for at gemme hvad der inspirerer dig

Du kan tilføje op til 99 tilbud