• 27 feb 2020

  Golden Circle roadtrip i Island: 5 dage fra kun 2.674 kr. inkl. fly, lejebil og hoteller

  Island er uden tvivl en af de mest fantastiske destinationer, du kan besøge, når det kommer til naturoplevelser. Det er et rent eventyr med vandfald efter vandfald, vulkaner, lavaområder, gletsjere, varme kilder og meget mere. Især foråret er en fantastisk tid at besøge øen, når naturen bliver grøn og solstrålerne danner små regnbuer i vandfaldene. Kunne du tænke dig at opleve den imponerende ø, så hæng på, for jeg har sammensat en kanon rundrejse, du ikke må gå glip af.

  Roadtrip i de rå naturlandskaber
  marts - maj
  fra2.674 kr.
  København og Billund
  Reykjavik
  Billige fly til Island
  Fra København
  Fra Billund
  Lejebil i 5 dage
  inkl. gratis shuttlebus, fair brændstofpolitik, ubegrænset kilometertal og gratis afbestilling
  478 kr.
  OBS! Se informationer om priser på bilen længere nede.
  Hotel
  1.146 kr.
  Fly
  1.050 kr.
  Lejebil
  478 kr.
  Total (pr.person)
  2.674 kr.

  Fly til Island

  Du kan lige for tiden finde billige flybilletter til Island fra København mellem marts og maj. Det er Icelandair, der udbyder billetterne, som ligger omkring de 1.000 kr.

   

  Fra København kan du flyve direkte i hele perioden, mens du fra Billund først kan flyve direkte fra maj (du kan dog godt finde billetter med mellemlandinger i de foregående måneder). Afgangene fra Billund er også en smule dyrere, især på de “længere” ture, som egner sig til roadtrips.

   

  Jeg har i dette eksempel fundet en afgang fra København fra tirsdag den 26. maj til lørdag den 30. maj med rigtig gode flytider, så du har god tid til et roadtrip i de rå naturlandskaber. Hos Icelandair må du i øvrigt frit medbringe 10 kg håndbagage.

   

  I skolernes sommerferie i juli starter priserne fra ca. 1.700 kr. fra København og ca. 1.900 kr. fra Billund.

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  Fra København

  (direkte afgange alle ugens dage)

  • 23.03. – 26.03.
  • 24.03. – 28.03.
  • 29.03. – 02.04.
  • 16.04. – 20.04. – WE
  • 23.04. – 27.04. – WE
  • 27.04. – 30.04.
  • 13.05. – 16.05.
  • 25.05. – 28.05.
  • 26.05. – 30.05.
  • 30.05. – 02.06. – WE
  • Og flere

   

  Fra Billund

  (direkte afgange mandage, tirsdage, fredage og lørdage)

  • 11.05. – 16.05.
  • 15.05. – 18.05./19.05. – WE
  • 18.05. – 23.05.
  • 19.05. – 23.05.
  • 23.05. – 26.05. – WE
  • 01.06. – 06.06.
  • 05.06. – 09.06. – WE
  • Og flere

   


  Læs videre efter annoncen

  annonce

   

  Lejebil på Island

  For at komme rundt på Island er en lejebil en rigtig billig mulighed. Jeg har f.eks. fundet en bil, du kan leje fra tirsdag den 26. maj til lørdag den 30. maj for kun 956 kr. for hele perioden. Ved en rejse for to bliver det altså kun 478 kr. pr. person.

  Bilen kommer med ubegrænset antal kilometer, fuld til fuld brændstofpolitik og forsikring med selvrisiko (de fleste rejseforsikringer dækker denne – så tjek lige vilkår af din egen forsikring først

  )

  Husk at de fleste biludlejningsfirmaer på Island (og generelt i udlandet) kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

   

  OBS: Når du klikker videre på “lejebil-tilbuddet”, foreslår jeg at du vælger tilbuddet, du ser nedenfor – for at undgå at skulle betale et kæmpe depositum. Du bestemmer selvfølgelig selv, om du vil leje en lidt billigere bil med et større depositum.

   

   

   

  Runderejseinspiration

  Herunder kommer jeg med et eksempel på, hvad du kan opleve på din rundrejse på Island – husk at dette kun er et eksempel. I sidste ende er det helt op til dig, hvordan du sammensætter turen. Til denne tur har jeg også fundet bud på hoteller, men du skal selvfølgelig være velkommen til at finde de hoteller, du bedst selv kan lide.

   

  Fra Reykjavik til Vík

  Så snart du har fået fat i din lejebil, er det bare afsted! Du starter med at køre mod den sydlige by Vík. Men du har lige et par stop på vejen. Det første stop er det yderst famøse vandfald Seljalandsfoss (se billede). Du har helt sikkert set det, hvis du har set billeder fra Island. Det er et fantastisk syn, især i foråret, hvor du kan stå bag vandfaldet og få nogle vilde billeder indefra. Fra Seljalandsfoss kører du videre mod endnu et vandfald – Skogafoss. Ved Skogafoss kan du tage turen op ad den lange trappe til toppen af vandfaldet. Tillader vejret det, kan du også få øje på vulkanen Eyjafjallajökull. Næste stop er Black Sand Beach. Som navnet indikerer, er det en helt sort strand og endnu et fantastisk naturfænomen. Her er der også mulighed for at nyde et måltid. Sidste stop på ruten er Dyrhólaey, som er en bueformet klippe, skabt af havets erosion. På toppen af klippen får du en smuk udsigt over de sorte strande, der ligger omkring.

   

  I Vík kan du f.eks. bo på det fine The Barn (4,5 ud af 5 på Tripadvisor). Her kan du overnatte fra tirsdag den 26. maj til torsdag den 28. maj for kun 954 kr. Ved en rejse for 2 bliver det kun 477 kr. pr. person.

  Hotel i Vík
  f.eks. The Barn
  fra477 kr.

   

  Gletsjervandring og isgrotter

  På din anden dag foreslår jeg, at du tager en tur længere vestpå. Her skal du først og fremmest besøge Skaftafell. Her kan du bl.a. komme på gletsjervandring på Vatnajökull og se imponerende isgrotter (bare se billedet). Det er en oplevelse, du sent vil glemme! Når du er blevet overvældet af den kæmpe gletsjer, kan du køre til Diamond Beach ved Jökulsárlón Glacier Lagoon. Endnu en sort lavastrand, som dog er dækket af isklumper, og når solen rammer rigtigt, minder de om diamanter.

   

  Når du er færdig med dine eventyr, kører du tilbage til The Barn og har endnu en overnatning på hotellet.

   

   

  Golden Circle

  På vejen tilbage til Reykjavik bør du selvfølgelig opleve den populære turistrute – Golden Circle. Første destination er Gullfoss – Islands mest kendte vandfald. Mange vil også mene, at det er øens smukkeste. Fra det imponerende vandfald kører du videre mod Geysir (se billede). Et område fyldt med betagende hot springs. Du behøver ikke vente mange minutter, før Strokkur springer flere meter op i luften som følge af naturens kræfter. Sidste stop på vejen, inden du rammer Reykjavik, er Nationalparken Thingvellir (Þingvellir). Gå en tur mellem to kontinentalplader, eller hvis vejret er godt, kan du dykke/snorkle mellem dem.

   

  I Reykjavik har jeg fundet hotellet 13 – A Townhouse Hotel (4 ud af 5 på Tripadvisor), hvor du kan overnatte fra torsdag den 28. maj til lørdag den 30. maj. for kun 1.338 kr. Ved en rejse for 2 bliver det kun 669 kr. pr. person.

  Hotel i Reykjavik
  fra669 kr.

   

  Reykjavik

  Brug evt. en dag på at udforske Reykjavik. Byen har masser af charme med en mange forskellige kunstforretninger og små farvede huse. Du kan bl.a. besøge Hallgrímskirkja, som er en flot kirke, der er bygget ud fra måden lava ser ud, når det afkøles efter et vulkanudbrud. Du kan også tage på hvalsafari og se om du kan spotte de majestætiske dyr. Eller du kan køre et stykke uden for byen – du har jo ikke lejet en bil for ingenting.

   

  Blue Lagoon

  Din sidste dag på Island skal udnyttes. Især da du først skal flyve om aftenen. Her anbefaler jeg en dejlig afslappende tur til Blue Lagoon. Blue Lagoon er et geotermisk spa, hvor vandet holder en konstant temperatur på 37-39 grader – uden tvivl den ultimative opvarmede pool! Der findes et udvalg af forskellige billetter. En standardbillet (comfort), som indeholder entré, brug af håndklæde, en silica mud mask og én drink, koster mellem 6.990 ISK – 11.990 ISK (ca. 387 – 650 DKK). Du kan købe billetter på bluelagoon.com.

   

   

  Prisudregning

  • Fly tur/retur til Island: 1.050 kr.
  • Lejebil: 478 kr.
  • Hotel i Vík: 477 kr.
  • Hotel i Reykjavik: 669 kr.
  • Pris i alt (pr. person): 2.674 kr.

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *