Bedste-graeske-oeer-Graekenland-banner-1280-x-1280

Top-10 græske øer: Disse græske øer skal du kende!

I dag har jeg simpelthen kastet mig ud i en udfordring af episke proportioner. Ud af Grækenlands rundt regnet 6.000 øer vil jeg lave en toptiliste over de bedste græske øer! At håndplukke 10 ud af 6.000 øer er ikke let. Men nogen skal jo gøre det. Så den opgave har jeg påtaget mig. Listen vil helt sikkert indeholde øer, du allerede kender. Men forhåbentligt vil du også lære et par nye øer at kende og blive inspireret. Og hvem ved, måske finder du dit næste rejsemål i Grækenland, som går hen og bliver din nye Grækenland-favorit? Nu må vi se. Herunder har jeg i hvert fald fundet lidt af et drømmeudvalg.

Here we go! 🏝

Kreta

De bedste græske øer - Kreta

Kreta er. . . inevitable (som Thanos vistnok sagde i en af Marvel-filmene).

Lige så uundgåelige superheltefilm er på Disney Plus og andre streamingtjenester, lige så uundgåelig er Kreta på rejsebureauernes charterprogram.

Men hvorimod man i længden godt kan blive lidt træt af superheltefilm, bliver man aldrig rigtig træt af Kreta. Jeg gør i hvert fald ikke.

Kreta er en levende mosaik af kultur, gastronomi og bølgende landskaber. Og selvfølgelig sol, sand og hav!

Herudover står oplevelserne nærmest i kø på Grækenlands største ø. Du kan vandre i Samaria-kløften, smage på lokalproduceret olivenolie og fortabe dig i de historiske gader i Chania og Rethymnon.

Så når man laver en liste over de bedste græske øer, ja, så er Kreta faktisk. . . inevitable!


Rhodos

De bedste græske øer - Rhodos

Næste levende billede på listen er Rhodos.

Og her befinder vi os lidt i samme boldgade som Kreta. Efter min mening kan man ikke med nogen form for troværdighed lave en liste over Grækenlands bedste rejsemål uden at inkludere Rhodos. Ain’t gonna happen.

På Rhodos venter der dig både solbeskinnede strande og historiske fortællinger. Rhodos er nemlig hjemsted for en af de bedst bevarede middelalderbyer i Europa og tilbyder samtidig nogle af de mest imponerende strande i det græske øhav – et sandt paradis for historieentusiaster og soltilbedere!

Derfor hilser jeg med glæde Rhodos velkommen ombord på min prestigefyldte liste.


Zakynthos

De bedste græske øer - Zakynthos

Next up – endnu en græsk banger!

Zakynthos i Det Ioniske Hav er på mange måder den perfekte feriecocktail.

Den perfekt balancerede cocktail består af en billedskøn ø tilsat en sjat smuk natur, et skvæt hyggelige feriebyer, en masse gyldne strande og generelt bare ferieidyl fra ende til anden. Lige til at hælde ned!

Zakynthos er i særdeleshed kendt for attraktionen Navagio Shipwreck Beach – en spektakulær bugt med dramatiske klipper og et vaskeægte skibsvrag!

Men du kan også udforske grotter og opleve øens søde havskildpadder.

Af disse grunde kan der vel ikke rigtig herske nogen tvivl om, at Zakynthos skal med på listen.

Zakynthos, velkommen til.


Korfu

De bedste græske øer - Korfu

Hvis vi lige bliver i Det Ioniske Hav for en stund, er der lidt nordpå en anden ø, der i den grad også fortjener en plads på min liste over de bedste græske øer.

Korfu.

Uden at lyde alt for meget som en Spies-reklame, så leverer Korfu bare ferier, du ikke vil hjem fra. Øen er nemlig et ægte græsk ferieparadis.

Med en blanding af sandstrande og frodig, grøn vegetation er Korfu en ø, der både tiltrækker naturelskere og strandløver. Samtidig giver øens venetianske arkitektur Korfu en unik charme.

Sidst, men ikke mindst, kan Korfu også begejstre yngre, feststemte mennesker – en by som Kavos tilbyder nemlig et ganske festligt natteliv. (Er du ikke den store festabe, holder du dig bare væk fra Kavos).

Som du kan se, er det godt nok svært ikke at holde af Korfu. Og derfor er der kun en ting at gøre…

Tillykke, Korfu. Du er med på listen!


Karpathos

De bedste græske øer - Karpathos

Indtil videre har listen været præget af nogle af Grækenlands sværvægtere. Kendte og populære øer, der hvert år lokker mange turister til, og som de fleste mennesker kender eller har hørt om.

Men jeg lovede dig også et par lidt mindre kendte øer. Øer, der er perfekte, hvis du ønsker at stifte bekendtskab med de lidt mere uudforskede territorier af de græske farvande (helt uudforskede er de selvfølgelig ikke i kraft af charterturismen).

Her er Karpathos et godt bud på en lidt mindre turistet ø, hvor du stadig får ægte græsk øferie. Karpathos er en relativt lille ø, der ligger lige mellem Kreta og Rhodos.

Takket være denne placering suger de to større og mere kendte søsterøer størstedelen af turisterne. Men Karpathos gemmer altså også på forrygende middelhavsstrande, sydeuropæisk sol og lækker græsk mad. Præcis som sine ø-naboer.

Samtidig har øen bevaret sine traditioner og byder på dramatiske landskaber og isolerede bugter. For dem, der søger en bid af det autentiske Grækenland, er Karpathos et must-visit.

Karpathos stryger derfor også ind på listen.


Lesbos

De bedste græske øer - Lesbos

Fra en lille græsk ø tager vi nu turen til en noget større græsk ø. Sig hej til Lesbos.

Selvom Lesbos er Grækenlands tredjestørste ø, er den ikke helt lige så populær som f.eks. Kreta, Rhodos og Zakynthos.

Men det er altså en fejl! Lesbos leverer hele “Greece Deluxe-pakken” – strande, natur, taverner, feriebyer osv. osv.

Med sin berømte forstenede skov og traditionelle ouzo-destillerier er Lesbos samtidig et sted, hvor kulturel rigdom møder naturlig skønhed. Øens varme kilder er også et stort trækplaster.

Der er således en masse at opleve på skønne Lesbos (der også staves Lesvos).

Derfor er det med stor glæde, at jeg kan byde Lesbos velkommen på min liste over Grækenlands bedste rejsemål.


Kos

De bedste græske øer - Kos

Jeg håber, at du kan lidt endnu. For er der stadig fire friske øer tilbage.

Og nu er det Kos, der kalder på os.

Kos er en lille, idyllisk ø, hvor kultur og afslapning går hånd i hånd, og hvor antikke ruiner ligger side om side med moderne resorter.

Kos kan altså lidt af hvert. Og så har øen det charmerende træk, at den har cykelvenlige veje, der gør det let at udforske øens talrige skatte på en jernhest.

Med så mange godter i posen ville det derfor være tosset at udelade skønne Kos fra en liste over Grækenlands bedste rejsemål.

Så kære Kos, welcome aboard!


Samos

De bedste græske øer - Samos

Hvis du nogensinde har brug for at imponere en matematiklærer, så er Pythagoras altid et godt sted at starte.

Men i stedet for at blære dig med, at du kan beviset for Pythagoras’ læresætning – og let’s be real, det kan du nok alligevel ikke – så kan du imponere enhver matematik-aficionado med denne lille fun-fact:

Samos var Pythagoras’ fødeø!

Nå, det var egentlig ikke meningen, at jeg skulle snakke om hverken matematik eller Pythagoras. Det er jo Samos, det skal handle om.

Og hvilken lækker, lille ø!

Samos ligger tæt ved Tyrkiet og byder på en overflod af frodige vinmarker, ældgamle templer og skovklædte, bjergrige landskaber.

Helt seriøst, hvad mere kan man forlange? Derfor skal Samos selvfølgelig med på listen!


Santorini

De bedste græske øer - Santorini

Du troede da ikke, at jeg kunne glemme Grækenlands måske mest berømte ø?

Santorinis perfekte landskaber med hvidkalkede huse og blå kuppelkirker er nok til at fange ethvert hjerte.

Santorini er øen, hvor du kan nyde romantiske solnedgange over calderaen og besøge billedskønne Oia.

Det eneste, du behøver at gøre, er at se billeder fra Santorini – og så er det lige pludseligt overhovedet ikke svært at forstå, hvorfor denne ø er på enhver globetrotters ønskeliste.

Ingen liste over Grækenlands bedste øer uden Santorini.


Meganisi

De bedste græske øer - Meganisi

Som rosinen i pølseenden får du endnu et eksempel på en lidt mindre kendt ø, der på mange måder rummer essensen af Grækenland.

Lille, idylliske Meganisi gemmer på fredfyldte bugter og en særdeles tilbagelænet atmosfære.

Fred, ro og idyl. Middelhavsferie i laveste gear. Og lange, solrige dage ved stranden med bølgernes blide brusen som behagelig baggrundsmusik.

Samtidig er øen ikke større, end at du kan leje en scooter og køre ud på opdagelse.

Det er da græsk øferie, når det er bedst!

Meganisi snupper således den sidste plads på listen.


De bedste græske øer – din favorit?

Som jeg skrev i introen, er det noget nær umuligt at udvælge 10 øer, når feltet består af ca. 6.000. Det er trods alt 5.990 øer, der skal fravælges.

Derfor er det naturligvis uundgåeligt, at flere fantastiske øer ikke er kommet med på listen.

Men toptilister fungerer bare bedst med ti – og ikke tyve eller tredive. Så nogen skulle jo forbigås.

Men lad mig endelig vide, om du har en special one blandt de græske øer. Og fortæl gerne, hvad du allerbedst kan lide ved lige netop den ø.

Du skal også være mere end velkommen til at komme med dit eget bud på en toptiliste over de bedste græske øer!

Log ind for at gemme hvad der inspirerer dig

Du kan tilføje op til 99 tilbud