• 18 jul 2019

  Road trip til Wales og Snowdonia: 4 dage med fly og lejebil til kun 396 kr.

  Jeg har efterhånden skrevet om en del rejser til både England, Irland og Skotland. Men hvad med Wales? Landet er bl.a. kendt for rugby, lange stednavne og uhørt smukke nationalparker og bjerglandkaber. Denne rejse giver dig muligheden for at opleve sidstnævnte. Jeg har nemlig arrangeret et lille, lækkert weekend-road-trip til den fortryllende Snowdonia National Park! Og er du naturelsker med hang til søer, bjerge og vandfald, så kan du lige så godt pakke tasken nu. For Wales og Snowdonia vil helt sikkert feje benene væk under dig!

  Weekend-road-trip i Wales
  året rundt
  396 kr.
  Billund og København
  Manchester og Liverpool
  Billige fly til England
  242 kr.
  Fra Billund til Manchester
  Fra København til Liverpool
  Lejebil
  inkl. gratis shuttlebus, fair brændstofpolitik og 200 miles pr. dag
  154 kr.
  Fly
  242 kr.
  Lejebil
  154 kr.
  Total (pr.person)
  396 kr.

  Billige fly til England

  Hvis du gerne vil på road trip til Snowdonia, giver det mest mening at starte rejsen med fly til enten Manchester eller Liverpool. De to storbynaboer i det nordvestlige England ligger tæt på den walisiske grænse, og du kan finde billige Ryanair-afgange til begge to. Fra Billund (og Hamborg) kan du flyve til Manchester, mens du fra København kan flyve til Liverpool.

   

  Ovenfor har jeg taget udgangspunkt i weekendatoer i august. Fra Billund kan du nemlig flyve til Manchester fra lørdag den 17. august til tirsdag den 20. august til kun 242 kr. Hos Ryanair må du som udgangspunkt kun medbringe en mindre håndtaske. Hvis du vil have 10 kg håndbagage med, skal du booke billetten med prioritet. Dette koster mellem 45 og 75 kr. ekstra pr. vej (hvis du booker direkte igennem Ryanair).

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  Billund – Manchester

  • 17.08. – 20.08.
  • 24.08. – 27.08.
  • 30.08. – 02.09.
  • 06.09. – 09.09.
  • 14.09. – 17.09.
  • Og flere

   

  København – Liverpool

  • 16.08. – 19.08.
  • 30.08. – 02.09.
  • 06.09. – 09.09.
  • 20.09. – 23.09.
  • 27.09. – 30.09.
  • og flere

   

   

  Lejebil

  Med flybilletterne på plads mangler du blot nøglerne til en lejebil, og så er du ellers good-to-go. Priserne på lejebiler ligger på et nogenlunde ens niveau i både Manchester og Liverpool. I dette eksempel har jeg fundet en lejebil fra Manchester Lufthavn til kun 308 kr. Det svarer til kun 154 kr. pr. person ved en rejse for 2 (og selvfølgelig endnu billigere, hvis I rejser flere).

   

  Bilen kommer med 95 gratis miles pr. dag (ca. 153 km), fair brændstofpolitik og kan afhentes i lufthavnen. Herudover har den også forsikring (dog med selvrisiko – så tjek om din rejseforsikring dækker den).

   

  Du skal være opmærksom på, at de fleste biludlejningsfirmaer i England (og mange andre lande) kun tager imod kreditkort og ikke dankort. Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

   

   

  Hoteller

  Hvordan du sammensætter dit road trip er helt op til dig. Om du vil have en enkelt nat i Liverpool eller Manchester, eller om du hellere vil direkte videre mod Snowdonia, styrer du selv. Herunder kan du søge efter hoteller i Snowdonia, men du kan tilpasse søgningen, som du vil.

  Hoteller i Snowdonia

   

  Wales og Snowdonia

  Smuk natur er der nok af i Wales – og i Snowdonia i særdeleshed. Så selvfølgelig er naturen i hele området turens egentlige highlight. Men her får du lige lidt inspiration til dit Wales-road-trip 😉

   

  Tryfan

  Bjerget Tryfan er et af Storbritanniens mest kendte bjerge. Forståeligt nok, for det er da et helt vidunderligt naturlandskab, du finder ved Tryfan – bjerge, søer og rindende vand!

   

  Harlech Castle

  Harlech Castle er en velbevaret walisisk middelalderborg ved byen Gwynedd. Borgen blev bygget af Edward I mod slutningen af det 13. århundrede. Fra borgen har du en prægtig udsigt over det omkringliggende landskab!

   

  Glaslyn Marshes

  Glaslyn Marches /Traeth Glaslyn er endnu et fantastisk naturområde i Snowdonia. Vådområderne er ikke kun smukke, men også det perfekte opholdssted for en lang række fuglearter.

   

  Ynys Llanddwyn

  Ynys Llanddwyn er en lille tidevandsø ud for Angleseys vestkyst, hvor du bl.a. kan se det smukke fyrtårn ovenfor. Øen er landfast med fastlandet det meste af tiden – undtagen når tidevandet er på sit allerhøjeste.

   

  Llanfair­pwllgwyngyll­gogery­chwyrn­drobwll­llan­tysilio­gogo­goch

  For lige kort at vende tilbage til det med de walisiske stednavne – så finder du i Wales Europas allerlængste stednavn! Den titel indehaves af byen med det ualmindeligt mundrette navn Llanfair­pwllgwyngyll­gogery­chwyrn­drobwll­llan­tysilio­gogo­goch! Hvis du alligevel synes, at det navn er et par stavelser eller 20 for langt, kan du altid ty til byens officielle ‘korte navn’ – Llanfairpwllgwyngyll … Byen ligger også i Anglesey, så hvis du kører til Ynys Llanddwyn, kan du evt. lave et stop ved Llanfairpwllgwyngyll på vejen og måske tage et billede af togstationen, som du kan se ovenfor.

   

  Hvis du gerne vil læse mere om Snowdonia, kan du med fordel besøge visitsnowdonia.info.

   

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  3 kommentarer til Road trip til Wales og Snowdonia: 4 dage med fly og lejebil til kun 396 kr.

  1. Han says:

   Hej
   Når der ikke står tur/ retur, betyder det at prisen dækker også den anden vej eller kun en vej?
   Hilsen Han

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Han 🙂

    Flybilletterne er skam tur/retur 😉 Jeg skriver aldrig om rejser, der ikke inkluderer hjemtransport 🙂

  se fly se hotel