• 23 okt 2019

  Vintereventyr ved polarcirklen: 3 dage i Rovaniemi med overnatning i sne-iglo til kun 2.813 kr. inkl. fly

  Her får du en af de lidt mere specielle rejser! Du kan godt glemme alt om sol, strand og palmer – for pilen peger mod nord. Langt mod nord! Faktisk skal du helt op til den finske by Rovaniemi ved polarcirklen! I Rovaniemi finder du ikke meget sollys om vinteren. Til gengæld kan du opleve en anden form for lys – nordlyset. Det sagnomspundne nordlys et fuldstændig spektakulært naturfænomen, hvor den mørke polarhimmel forvandles til et fortryllende lysshow af bølgende tæpper i de smukkeste farver. Herudover kommer du på denne rejse endda til at bo i en iglo, hvilket ikke just gør rejsen mindre speciel!

  Smuttur til polarcirklens vinterparadis
  januar - april
  fra2.813 kr.
  København
  Rovaniemi
  Fly til Rovaniemi
  inkl. håndbagage
  1.654 kr.
  OBS: Der er flere forskellige afgange, så vær opmærksom på at vælge flytider, som passer dig bedst!
  Hotel i Rovaniemi (første overnatning)
  f.eks. 3* Artic SnowHotel
  942 kr.
  Hotel i Rovaniemi (anden overnatning)
  f.eks. Reindeer Room Near City Center
  217 kr.
  Hotel
  1.159 kr.
  Fly
  1.654 kr.
  Total (pr.person)
  2.813 kr.

  Hotel i Rovaniemi

  Jeg tør næsten godt garantere, at det hotel, jeg her har fundet, er det mest specielle hotel, du nogensinde kommer til at bo på. Der er nemlig tale om et “snehotel”, hvor du tilbringer en nat i en iglo! Helt præcist drejer det sig om det 3* Arctic SnowHotel (4 ud af 5 på TripAdvisor og Certificate of Excellence), der ligger ca. 26 km fra Rovaniemi. Her er værelserne hverken lavet af træ, cement eller mursten – men altså sne og is!

   

  Selvom du bor i en iglo, er hotellets værelser dog udstyret med elektriske lys (som skaber en superfed atmosfære). Bade- og toiletfaciliteter finder du i hotellets nærliggende hovedbygning. Når du ankommer til hotellet, får du udleveret en overnatningspakke, der bl.a. indeholder en lækker og meget varm sovepose. Og den får du brug for. Temperaturen på værelserne ligger nemlig mellem -5 og 0 °C.

   

  Når man tager til polarcirklen, vil nordlyset uden tvivl være en af de helt store trækplastre. Derfor har hotellet installeret en decideret Aurora Borealis-alarm, der sikrer, at du ikke går glip af nordlyset, når/hvis det kommer! Arctic SnowHotel byder også på en restaurant, en udendørs spa og en sauna. Herudover er der også mulighed for at prøve kræfter med at lave is-skulpturer, isfiskeri og sneskovandring. OBS! Skal du have den ultimative polar-/nordlysrejse, så tilbyder Arctic SnowHotel også igloer med glastag!

  Det anbefales , at man kun overnatter én nat i sne-igloen, og derfor har jeg fundet et andet hotel til din sidste nat (se mere nedenfor). Prisen for én nat på Arctic SnowHotel fra onsdag den 22. januar til torsdag den 23. januar er 1.883 kr. inkl. morgenmad. Ved en rejse for 2 personer bliver prisen derfor 942 kr. pr. person.

   

  Til din anden overnatning har jeg fundet det hyggelige Reindeer Room Near City Center (momondo har nu et samarbejde med airbnb, og dette er et værelse fra netop airbnb). Her koster en enkelt nat fra torsdag den 23. januar til fredag den 24. januar kun 434 kr. – dvs. 217 kr. pr. person ved en rejse for 2.

   

  Er hotellerne udsolgt eller markant dyrere på dine rejsedatoer, eller vil du gerne selv finde et hotel i Rovaniemi, skal du naturligvis være velkommen til selv at finde et andet hotel.

   

   

   


  Læs videre efter annoncen

  annonce

   

  Billige fly til Rovaniemi

  Rovaniemi ligger som sagt ved den nordlige polarcirkel, og den finske by er langt fra nogen billig destination. Billetter til Rovaniemi koster bare, hvad billetter til Rovaniemi koster. Og med Finnair fra København vil det meget ofte være omkring 1.600 kr. (heldigvis er weekender ikke dyrere end hverdage).

   

  I perioden fra januar til og med marts (hvor det er muligt at bo på Arctic SnowHotel) koster de fleste afgange mellem 1.600 kr. og 2.000 kr. Lige nu er det bare prisen, man må betale. I eksemplet ovenfor har jeg f.eks. fundet en afgang fra onsdag den 22. januar til fredag den 24. januar til 1.654 kr. inkl. håndbagage. Og fra Billund koster billetter ca. 1.000 kr. mere – så det vil give mest mening at flyve fra vores hovedstad.

   

  Ovennævnte rejseeksempel er med afgang fra København d. 22.01. – 24.02. – her er nogle andre billige afgange (husk hotelpriserne kan variere afhængig af datoerne).

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  Weekenddatoer er markeret med WE

  • 08.01. – 10.01.
  • 11.01. – 13.01. – WE
  • 18.01. – 20.01. – WE
  • 20.01. – 22.01.
  • 22.01. – 24.01.
  • 25.01. – 27.01. – WE
  • 01.02. – 03.02. – WE
  • 10.02. – 12.02. – vinterferien (uge 7)
  • 07.03. – 09.03. – WE
  • 14.03. – 16.03. – WE
  • Og flere

   

  (OBS: Arctic SnowHotel er kun åbent fra 20. december til 31. marts)

   

   

  Transport til/fra lufthavnen

  Artic SnowHotel ligger ca. 35 km fra Rovaniemi Lufthavn. Hotellet oplyser på deres hjemmeside, at de kan arrangere transfer fra enten lufthavnen eller Rovaniemi centrum mod et gebyr. En taxi vil ca. koste 250-300 kr. pr. person.

   

   

  Artic SnowHotel

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  12 kommentarer til Vintereventyr ved polarcirklen: 3 dage i Rovaniemi med overnatning i sne-iglo til kun 2.813 kr. inkl. fly

  1. Jeanett says:

   Hej. Jeg vil gerne afsted tre voksne og tre børn i vinterferien. Er det et sted for børn i alderen 5, 8 og 10 år tror du?

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Jeanett 🙂

    Umiddelbart tænker jeg ikke, at der skulle være noget i vejen for at tage børn med. Det er selvfølgelig med det forbehold, at jeg ikke kender dine børn. Men jeg ville blot selv synes, at det ville være en fed oplevelse 🙂

  2. Malene says:

   Hej.
   Har du selv besøgt hotellet?

   • Rejsespejder_CL says:

    Hej Malene 🙂

    Nej, desværre ikke endnu. Men det er helt sikkert noget, jeg er nødt til at prøve. Hotellet har simpelthen fået så gode anmeldelser, og jeg synes det ser helt fantastisk ud! 🙂

  3. Bettina says:

   Det link der er medsendt i min mail med booking bekræftelse fører en til en side hvor man kan vælge en bus til fire personer fx og der står 274 €
   Ja synes også det lød helt vildt. Har du et link til det du nævner med shuttle bus?

  4. Bettina says:

   Hejsa

   Kan det virkelig passe at hvis man skal booke transfer gennem hotellet at det koster 2000,-?? I skriver 200-300 pr. Mand med taxa?

   Kan det passe de tager så stor fortjeneste for en transferbus frem for hvis man selv tager en taxa?

   • Rejsespejder_AP says:

    Hej Bettina,
    Det lyder godt nok som en helt vild pris. Har du snakket med hotellet eller hvordan?
    Jeg kan se på deres hjemmeside, at der kører en shuttlebus 4 gange dagligt og det koster ca. 15 euro, hvis man vælger at tage bussen på et af disse tidspunkter 🙂

  5. June says:

   Jeg vil gerne afsted til december med min datter hvordan er datoerne der vh june

   • Helle says:

    Kære June,
    Hvis du klikker på hhv. fly og hotel links, så kan du selv søge på de datoer der passer jer.
    Vh. en anden Rejsespejder-fan

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej June 🙂

    Som Helle skriver (og mange tak for det, Helle – det er superfedt, at du som fan af siden hjælper andre læsere ;)) skal man selv søge på datoer til fly og hotel via linkene 🙂 Artiklen tager udgangspunkt i et konkret eksempel, men du kan altid selv lege med datoerne. Det er i øvrigt altid en god idé at kigge på nogle af de datoer, jeg angiver under “Eksempler på billige rejsedatoer”.

    Som jeg skriver i artiklen, vrimler det dog ikke ligefrem med billiga afgange i december. Men du kan dog finde billetter med Finnair til omkring 1.500 kr. 🙂

  6. Finn Eriksen says:

   Vintereventyr ved polarcirklen: 3 dage i Rovaniemi på et iglo-hotel til kun 2.503 kr. inkl. fly og morgenmad.

   Hvordan ser det ud, med 2 personer i perioden 14=16 jan ?.

   Mvh. Finn Eriksen, mobil +4520444483.

   • Rejsespejder_AP says:

    Hej Finn,
    Hvis du går ind på hotel-linket og fly-linket, kan du selv ændre datoerne så det passer med d. 14.01. – 16.01. – men jeg kan se, at det faktisk er samme pris som mit eksempel ovenfor 🙂
    Fly får du til 758 kr. pr. person og hotelværelset til 3.491 kr., dvs. 1.746 kr. pr. person ved en rejse for 2 🙂