• 07 nov 2019

  FantARKTISK oplevelse: weekendtur til polarcirklen og Julemandens Landsby fra kun 2.593 kr. inkl. 4* hotel og fly

  Elsker du alt, hvad der har med jul at gøre? Så skal du helt klart afsted på denne juletur til Julemandens Landsby, der ligger helt oppe ved polarcirklen ved den finske by Rovaniemi! Heroppe i julemandens officielle hjemby er julestemningen helt i top med rensdyr, snegaranti, juletræer, lyskæder og små, hyggelige boder. Og hvem har ikke altid drømt om at møde selveste julemanden? Men selv hvis du ikke er den helt store jule-tosse, kan du roligt tage med alligevel. Den nordlige del af Finland byder bl.a. på den vildeste natur med nordlys, hundeslædeture og vinterbadning. Her er smukke, sneklædte landskaber, der indbyder til f.eks. langrend, isfiskeri, køreture på snescootere eller besøg til snekirker, snehoteller eller måske en drink i en isbar. Pak vanter og hue, og tag afsted på dit livs vintereventyr!

  Winter wonderland i det nordlige Finland
  november - december
  fra2.593 kr.
  København
  Rovaniemi
  Billige fly til Rovaniemi
  inkl. 8 kg håndbagage
  1.925 kr.
  Hotel i Rovaniemi
  f.eks. 4* Golden Circle Suites
  668 kr.
  Hotel
  668 kr.
  Fly
  1.925 kr.
  Total (pr.person)
  2.593 kr.

  Fly til Rovaniemi

  Første skridt på vejen mod Julemandens Landsby er at finde flybilletter til Rovaniemi. Og når man rejser derop for at opleve julestemningen på sit højeste, vil det give klart mest mening at gå efter datoer i sidste halvdel af november og december. I år skydes julesæsonen officielt i gang med en Grand Opening i Julemandens Landsby søndag den 10. november. Så jeg har selvfølgelig sørget for at finde flybilletter fra denne dato, så du kan opleve Julemandens Landsby, mens den er åben!

   

  På datoerne lørdag den 16. november til mandag den 18. november kan du booke tur/retur-fly fra København til Rovaniemi til 1.925 kr. hos Finnair. Hver vej har du en kort mellemlanding i Finlands hovedstad, Helsinki. Billetterne er inklusive 8 kg håndbagage. Priserne for lignende weekendture i november og december ligger ret stabilt omkring 1.900 kr. Datoerne helt tæt på jul er dog (naturligvis) noget dyrere (2.300+ kr.).

   

  Der findes en del flyafgange med forskellige rejsetidspunkter, så du kan vælge lige præcis den afgang, der passer bedst til din rejse.

   

  Ovennævnte rejseeksempel er med afgang fra København d. 16.11. – 18.11. – her er nogle andre billige afgange (husk hotelpriserne kan variere afhængig af datoerne).

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  • 11.11. – 13.11.
  • 14.11. – 16.11.
  • 15.11. – 18.11. – WE
  • 16.11. – 18.11. – WE
  • 22.11. – 24.11. – WE
  • 23.11. – 25.11. – WE
  • 29.11. – 01.12. – WE
  • 30.11. – 02.12. – WE
  • 06.12. – 08.12. – WE
  • 07.12. – 09.12. – WE
  • 14.12. – 16.12. – WE
  • Og flere


  Læs videre efter annoncen

  annonce

   

  Hotel i Rovaniemi

  Selvom Rovaniemi ikke er en storby, findes der stadig en del skønne hoteller i og omkring byen. Jeg har f.eks. fundet det 4* Golden Circle Suites. Dette moderne boutique-hotel ligger centralt i Rovaniemi – kun 800 meter fra Arktikum Videnskabscenter.

   

  Alle suiterne er udstyret med alle de faciliteter, du måtte have brug for (bl.a. fladskærms-tv, wi-fi og køkken med komfur, ovn, mikrobølgeovn, køleskab samt kaffe- og tefaciliteter). Og hvis du nogensinde skulle komme i tvivl om, hvor i verden du var havnet, skal du blot kigge på den private sauna i din suite for at konstatere, at du må være i Finland 🇫🇮😂

   

  Jeg har i dette eksempel fundet et 2-nætters ophold fra lørdag den 16. november til mandag den 18. november til 1.335 kr. Ved en rejse for 2 personer bliver prisen derfor kun 668 kr. pr. person. Prisniveauet for lignende ophold ligger i november nogenlunde stabilt omkring 668 kr. pr. nat. I december begynder priserne dog at stige markant (helt op til 1.900 kr. pr. nat). Det er (desværre) bare sådan, landet ligger, når du vil besøge Julemandens Landsby i højsæsonen.

   

  Er hotellet udsolgt eller markant dyrere på dine rejsedatoer, eller vil du gerne selv finde et hotel i Rovaniemi, skal du naturligvis være velkommen til selv at finde et andet hotel.

   

   

  Transport til/fra lufthavnen

  Den nemmeste måde at komme fra lufthavnen til centrum vil nok være at køre med Airport Express-shuttlebussen, hvis køreplan er tilrettelagt efter Finnair og Norwegians fly. En billet koster kun 7 euro (ca. 52 kr.), og bussen stopper ved flere af hotellerne i centrum. Du kan f.eks. stå af ved Arctic City Hotel, der kun ligger 150 meter fra Golden Circle Suites. Du kan købe billet på www.rovaniemiairportbus.fi/en/.

   

   

  Transport til Julemandens Landsby

  Når det så bliver tid til at besøge ”Santa Claus’ Village”, kan du tage den lokale bus nr. 8, der kører fra Rovaniemis togstation. En busbillet koster 3,5 euro (26 kr.) for voksne og 1,8 euro (13,5 kr.) for børn.


  Læs videre efter annoncen

  annonce

   

  Rejsetips til Rovaniemi

  Julemandens landsby er selvfølgelig et ”must-see”. Julelandsbyen har åbent året rundt, men som sagt skydes julesæsonen 2019 i gang søndag den 10. november med en Grand Opening. Men Rovaniemi er andet og mere end Julemandens Landsby. F.eks. kan du tage afsted på snescootersafari ved polarcirklen eller booke en Northern Lights and Ranua Tour. Der er faktisk adskillige muligheder for nogle uforglemmelige vinteroplevelser, mens du er her!

  Oplevelser i Rovaniemi

   

  Billeder

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  6 kommentarer til FantARKTISK oplevelse: weekendtur til polarcirklen og Julemandens Landsby fra kun 2.593 kr. inkl. 4* hotel og fly

  1. Lene Pihl says:

   Hvad koster det at komme ind i julemandens by.
   Er en dag nok til at opleve den.
   hvordan med tøj når man tager afsted i november, hvor koldt er det ca. på den årstid.

   • Rejsespejder PK says:

    Hej Lene
    Det er gratis at komme ind, 1 dag burde være nok og det er 20 km fra polarcirklen, så jeg ville pakke noget varmt tøj 🙂

  2. Susanne jensen says:

   Hej.
   Vi har overvejet at holde jul i julemandens landsby. Men hvor mange nætter skal vi tage, for at opleve byen? Hvad skal vi opleve på denne tur?
   På forhånd tak
   Hilsen Susanne Jensen

   • Rejsespejder PK says:

    Hej Susanne
    Der er lidt svært og kommer meget an på ens budget. Jeg vil sige julemandens landsby kan sagtens opleves på en dag – eller aften.
    Men så er der jo så meget andet man kan opleve i området.
    Alt fra langrend, snesko- og snowscooter-ture, og meget meget mere. Prøv evt. at kigge videre her for lidt inspiration https://www.visitrovaniemi.fi/see-do/sights-and-attractions/

    Og så er der også Iglo hotellet. Som er en super hyggelig oplevede (i 1 nat).

    Håber det kan bruges. Ellers siger du bare til. 🙂

  3. Jeannette Jacobsen says:

   Hej.
   Vi kunne godt tænke os, at tage til Finland og se julelandsbyen, hvordan kommer man derud?.
   Er der mulighed for at købe en pakke hjemmefra (fly, hotel og tur til julelandsbyen)

   Eller skal man selv finde ud til julelandsbyen, fra et hotel i Rovaneimi?.

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Jeannette 🙂

    Du kan desværre ikke købe en pakkerejse. Fly og hotel skal bookes separat – det plejer næsten også altid at være billigst 😉

    Ift. transport til Julemandens Landsby har jeg skrevet et afsnit i artiklen om netop transporten mellem Rovaniemi og landsbyen 😉

  se fly se hotel