Rejsespejder er en kommerciel side. Vi finder på daglig basis virkeligt gode rejsetilbud, og vi tjener penge på, at du i sidste ende booker tilbuddene m.fl. Dette har dog ingen indflydelse på priserne eller lignende.

Cyber Monday! ❄ fra 4.407 kr.
Icehotel-Jukkasjarvi-Kiruna-Lapland-Sverige-banner
Weekendophold

Ishotel nord for polarcirklen: Bo på det eventyrlige 4* Icehotel i Nordsverige fra kun 4.407 kr. p.p. inkl. fly og morgenmad

Weekendophold |

Ishotel nord for polarcirklen: Bo på det eventyrlige 4* Icehotel i Nordsverige fra kun 4.407 kr. p.p. inkl. fly og morgenmad

Jeg håber, at der stadig er plads på din bucketlist. Hvis ikke, er du simpelthen nødt til at gøre plads til en enkelt oplevelse mere! Herunder vil jeg nemlig præsentere en rejse for dig, der nok skal pirre din indre eventyrer! Turen går denne gang langt mod nord. Helt præcist til Lapland i det nordligste Sverige. Faktisk skal du helt op til polarcirklen – og så 145 kilometer længere nordpå! Heroppe ligger Sveriges nordligste by, Kiruna. Og netop Kiruna er et ganske specielt sted af flere grunde. Den arktiske by er bl.a. hjemsted for Sveriges højeste bjerg, Kebnekaise. Byen er også indehaver af verdens største jernmalmmine. Og så er Kiruna kendt for ét bestemt hotel – det firstjernede Icehotel i Jukkasjärvi. På dette ishotel kan du i den grad se frem til en hoteloplevelse ud over det sædvanlige! ❄

Bo på ishotel i Lapland

januar

fra

4.407 kr.

København ✈ Kiruna

Arktisk ishotel i Nordsverige

fra

2.659 kr.

Fly til Kiruna

1.222 kr.

Hotel

2.659 kr.

Fly

1.222 kr.

Andet

526 kr.

Total (pr. person):

4.407 kr.

Rejse til ishotel i Sverige – fly

Godt nok er Sverige vores nabo, men der er stadig temmeligt langt op til landets nordligste by, Kiruna. Så du skal helt sikkert flyve derop.

Kiruna har heldigvis sin egen lufthavn, og der er faktisk en rute mellem København og Kiruna via Stockholm. Den betjenes af SAS, og prisniveauet plejer at være skrækindjagende højt. Flybilletter til mellem 2.300 og 2.800 kr. tur/retur er langt fra unormalt. Kiruna er med andre ord ikke nogen helt billig destination.

Men, men, men. . . SAS kører lige nu en kampagne i forbindelse med Cyber Monday med billige flybilletter til Kiruna, så du kan finde fly tur/retur helt ned til omkring 1.200 kr.! 😉

Jeg har f.eks. fundet en afgang fra København fra tirsdag den 16. januar til torsdag den 18. januar. På disse datoer koster flybilletter kun 1.222 kr.

Vær opmærksom på, at der er forskellige billetter med forskellige flytider. Ofte kan du for lidt flere penge få billetter med bedre flytider, men det er helt op til dig, hvad du vægter højst.

OBS: Cyber Monday-tilbuddet gælder kun t.o.m. d. 27. november, så du skal være hurtig!

Eksempler på billige rejsedatoer

  • 16.01. – 18.01.
  • 17.01. – 19.01.
  • 18.01. – 19.01.
  • 24.01. – 26.01.
  • 25.01. – 27.01.
  • Og flere

Rejse til ishotel – hotellet

Nok om flybilletter – nu til hotellet! ❄

Ishotellet ligger som sagt i Jukkasjärvi tæt ved Kiruna. Og man må sige, at hotellets navn er lige så kort, som det er præcist. Icehotel. Hotellets beliggenhed et godt stykke nord for polarcirklen gør, at vind og vejr uundgåeligt spiller en stor rolle. Men i stedet for at se sne og is som et problem for hoteldriften, har Icehotel udnyttet det som en gylden mulighed! Det arktiske vinterklima tillader nemlig nogle helt særlige hotelværelser – lavet af is og sne! Faktisk var Icehotel det allerførste hotel i verden, der blev bygget af is. Og hotellet er i dag fortsat det største og mest berømte ishotel i verden.

Overordnet set tilbyder Icehotel tre forskellige hoteloplevelser. Til de folk, der gerne vil være fri for at sove i et isværelse, har de et helt almindeligt hotel med traditionelle værelser. Herudover har Icehotel som det første hotel i verden bygget et ishotel, der er åbent året rundt. De kalder denne del af deres hotel for Icehotel 365. Helt konkret har de bygget en 2.100 kvadratmeter stor specialdesignet ishal, hvor de har opført en række vilde Art og Deluxe Suiter. I Icehotel 365 kan du således få fornøjelsen af at bo på ishotel året rundt. Sidst, men ikke mindst, har de i vintermånederne deres traditionelle ishotel (Icehotel Winter).

Sidstnævnte må uden tvivl være den mest autentiske “ishoteloplevelse”, så dén vil jeg fokusere på her 😉

Hvert år genopstår dette ishotel på ny. Og hvert år fremtrylles nye fantastiske sne- og iskunstværker, som besøgende kan nyde. I løbet af en intens opbygningsperiode i november og startdecember forvandles den tomme hotelplads ved Torneflodens bred til et spektakulært nyt hotel af sne og is. De næste ca. fem måneder (december – april) bliver hotellet så besøgt af gæster fra hele verden, indtil forårets stigende temperaturer smelter hotellet, der løber ud i Tornefloden som smeltevand.

Værelserne

Icehotel Winter tilbyder to forskellige værelser – Ice Rooms og Art Suites. Begge værelsetyper er naturligvis lavet af is og sne. Derfor skal du forvente en værelsestemperatur mellem ca. -5 og -8 grader. Sengene er (sjovt nok) også lavet af is, men er udstyret med en dejligt tyk madras, der ligger på en base af træ. Sengene er desuden dækket til med rensdyrskind, og du sover i en kvalitetssovepose beregnet til arktisk brug.

Hvert år bliver der bygget mellem 15 og 20 nye Ice Rooms. Disse værelser er hotellets “standardværelser” med seng og møbler af is. Alle Ice Rooms er lavet af kunstneren Johan Larsson, der med sit design ønsker at skabe en fornemmelse af, at man som gæst bliver omfavnet og beskyttet af isen.

Art Suiterne tager lige oplevelsen et skridt videre. Der er i alt ca. 12 suiter, og hver Art Suite er individuelt designet og håndskåret af nøje udvalgte kunstnere fra hele verden. Du kan desuden godt glæde dig til billederne længere nede! Det er er vanvittigt imponerende, hvad de kunstnere kan fremtrylle af is og sne!

Priser og bestilling

Så er der priserne. Det er desværre (men forståeligt nok) ikke helt billigt at bo på et hotel, der hvert år smelter og derfor skal bygges op på ny. Priserne for værelser på det almindelige hotel starter fra ca. 2.600 kr. pr. nat. Og vil du bo i et Ice Room, starter priserne lige omkring 5.300 kr. pr. nat. En høj pris, uden tvivl, men også en vild oplevelse, der hører under once in a lifetime-kategorien.

I boksen ovenfor har jeg som eksempel taget udgangspunkt i et topersoners ophold fra tirsdag den 16. januar til onsdag den 17. januar. På disse datoer koster et Ice Room i alt 5.318 kr. – dvs. 2.659 kr. pr. person. Priserne er inkl. morgenmad, wi-fi og adgang til sauna.

Jeg har bevidst valgt at lave et eksempel på en enkelt nat. Flytiderne er ganske fine, og hotellet anbefaler selv en enkelt nat i et koldt værelse – eller første og sidste nat i et koldt værelse og så resterende nætter i et varmt værelse. Men det kan du selv styre, som du vil 😉

Ekstra nat/nætter i Kiruna

Som beskrevet ovenpå anbefaler hotellet, at man kun sover en enkel nat i Kiruna. Icehotel har derfor også helt almindelige “varme” værelser. Dog synes jeg, at de er forholdsvis dyre ift. hvad man får for pengene. Derfor vil jeg anbefale at man hellere tager en nat/eller nogle nætter i Kiruna eller omegn. Her kan du få meget mere for pengene.

Grundet den meget tidlige afgang hjem til Danmark har jeg valgt at inkludere en enkel nat på Hotel E-10 ved Kiruna. Her kan du få et dobbeltværelse til kun 1.051 kr., dvs. 526 kr. pr. person ved en rejse for to.

Hotel i Kiruna

526 kr.

Billeder fra det firstjernede ishotel

Icehotel er et ægte ishotel i et ægte vinterparadis!

Ishotel

Vinteren byder på de bedste chancer for at opleve det magiske nordlys!

Ishotel

Art Suiterne er bogstavelig talt håndudskårne kunstværker af is

Ishotel

Hver Art Suite er desuden forskellig, da suiterne er lavet af forskellige kunstnere

Ishotel

Ishotel

Du behøver ikke at bede om isterninger på dette hotel

Ishotel nord for polarcirklen: Bo på det eventyrlige 4* Icehotel i Nordsverige fra kun 4.407 kr. p.p. inkl. fly og morgenmad

Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

Ishotel nord for polarcirklen: Bo på det eventyrlige 4* Icehotel i Nordsverige fra kun 4.407 kr. p.p. inkl. fly og morgenmadIshotel nord for polarcirklen: Bo på det eventyrlige 4* Icehotel i Nordsverige fra kun 4.407 kr. p.p. inkl. fly og morgenmad

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar

Log ind for at gemme hvad der inspirerer dig

Du kan tilføje op til 99 tilbud